Homepage > Nan Tours > Nan Tours Details
NAN - de geesten van de gele bladeren
Informatie
De geesten van de gele bladeren is de naam die de lokale bevolking van het door bergen omringde Nan ooit gaf aan de Mlabri, een van de kleinste en meest zeldzame bergstammen van Azi??. Op deze bijzondere tour bezoekt u niet alleen deze Mlabri maar ook de Black Hmong.

De dag begint in een lokale tempel waar uit grote bomen boten worden gemaakt voor jaarlijkse, zeer populaire bootraces. Op weg naar de Mlabri bezoeken we nog een dorpje dat bekend staat vanwege de vele weverijen. Lunch wordt opgediend in een lokaal restaurant.

Interessant is de leefgemeenschap van de Black en Red Hmong, die oorspronkelijk uit Mongoli?? komen en op de vlucht voor Mao`s communistische hervormingen naar dit deel van Thailand kwamen.

De Mlabri, wat letterlijk `mensen uit het woud` betekent, wonen voornamelijk in Nan. De totale populatie van deze stam wordt geschat op ongeveer 120 mensen door heel Azi??. De stam werd door de lokale bevolking `Phi Thong Luang` genoemd, wat `de geesten van de gele bladeren` betekent. Dit omdat ze diep in de jungle leefden en zelden gezien werden. Ze gebruikten bananenboom bladeren om hun huizen af te dekken. Als de bladeren vergeelden trokken zij weer naar een andere plaats. Het waren verzamelaars en jagers, die leefden in zeer klein gezinsverband.

Inmiddels wonen de zeer arme Mlabri in eenvoudige huisjes in de bergen. Ze hebben moeten leren hoe ze vee houden en er aan moeten wennen dat de kinderen nu naar school gaan. Deze stam is niet herkenbaar aan een specifieke klederdracht. Het bijzondere van dit bezoek zit in het feit dat er van deze Mlabri nog maar zo weinig zijn. U kunt uw gids vragen of u iets mee kunt nemen (van onderweg) en aan kunt bieden aan de Mlabri.

Meer interessante informatie vindt u in het boek: `De geesten van de gele bladeren`.

Wat u te zien krijgt zijn bergstammen die met weinig of geen steun moeten zien te overleven in het overigens prachtige berglandschap van dit deel van Thailand.

Op de terugreis door het mooie landschap kunt u nog naar een coffeeshop aan de rivier of een bezoek brengen aan Wat Phumin, de beroemdste (en als u het ons vraagt, mooiste) tempel van Nan en het Nan National Museum. Laat in de middag komen we weer terug bij het startpunt.
 
 
 
Reizigers en manier van reizen*
De datum waarop u voor deze tour wilt reizen. Selecteer de datum, wij zoeken de beste prijs voor u.
Pakket vereist minimum: 5 personen.
Programma tijd.
Heeft u enige andere opmerkingen.
Geselecteerd door u:
Tour
*De prijs is exclusief hoogseizoen toeslag.

Rondreis
Date 03/12/2021

Rondreis
Prijs rondreis 0

Totale prijs 0
Status Op aanvraag

Aanvraag: