Green Wood Travel organiseert en verzorgt reizen-op-maat.


Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0) 2628 4384

Mij Reisplan

Qatar Airways

Qatar Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar met Doha als standplaats. In 1997 zijn zij opgericht en momenteel is het een van de snelst groeiende maatschappijen ter wereld. Meer dan 100 bestemmingen in het Midden-Oosten, Europa, Noord-Amerika, Afrika, Azië en Australië worden aangedaan. Zij staan bekend om hun goede service, comfortabele, moderne toestellen en gunstige prijzen. Vanuit Brussel vliegt Qatar Airways iedere dag via een tussenstop in Doha naar Bangkok. Het vliegveld wordt binnenkort vervangen door een nieuw vliegveld dat nog moderner en geavanceerder zal worden. Op de route wordt er gevlogen met de Airbus A330-200 lees verder >> Qatar Airways heeft een zeer moderne vloot die nu wordt uitgebreid met de laatste types Airbus en Boeing.

De boekingen bij Qatar Airways zijn net als bij de meeste andere vliegmaatschappijen persoonsgebonden en niet zonder meer overdraagbaar. U moet zich bij het inchecken altijd met uw boekingsnummer en een geldig paspoort identificeren.
Zorg altijd dat u op tijd bent (wij raden u aan zo'n 3 uur voor vertrek) anders verliest u het recht op vervoer en bent u het geld voor de vlucht gewoon kwijt! Voor lange-afstandsvluchten met Qatar Airways sluiten de balies uiterlijk 90 minuten voor vertrek.

Foto's:

Aan boord:


Een vlucht met een tussenlanding. U stapt over, na wat Arabische sferen opsnuivend op het moderne vliegveld van Doha. Alle vluchten zijn rookvrij. Meer informatie bij Qatar Airways. Als u lang in een vliegtuig zit, is het belangrijk alert te zijn op trombose. Lees HIER meer over dit onderwerp en hoe u het kunt voorkomen.

Web check-in


Bij Qatar Airways kunt u met alle e-tickets via internet inchecken en een zitplaats reserveren, vanaf 24 uur voor vertrek tot ongeveer 2 uur voor vertrek. Dit kan ook als verschillende personen gezamenlijk geboekt hebben en alle passagiers hiervoor hun toestemming hebben gegeven. Deze reserveringen kunnen niet meer gewijzigd worden.
Op de luchthaven kunt u dan direct naar de gate gaan waar u uw zelf geprinte instapkaart en uw geldige identiteitsbewijs laat zien. Van Brussel naar Bangkok kunt u van deze service gebruik maken. U ontvangt per vlucht twee instapkaarten, een origineel en een klantenkopie. Print altijd beide instapkaarten, omdat u het origineel aan de gate moet afgeven en u de kopie bij u houdt, zodat u weet welke zitplaats voor u is gereserveerd.

Als u behalve handbagage ook nog andere bagage in wilt checken, moet u echter de gewone inchecktijd op de luchthaven in acht nemen (de balies van Qatar Airways sluiten 90 minuten voor vertrek, wees dus op tijd!). Op Brussel- Zaventhem zijn er bagage-afgiftepunten zodat u niet lang in de rij hoeft te staan. In Bangkok zijn deze bagage-afgitepunten er nog niet.
Vanaf Bangkok is web-check-in nog niet beschikbaar en moet u gewoon naar de incheckbalie op de luchthaven gaan.

Web check-in is niet mogelijk bij boekingen die met speciale diensten op de luchthaven verbonden zijn, zoals voor passagiers met speciale bagage of overbagage (golftas, surfplank, etc.), voor passagiers met mobiliteitsbeperkingen, voor passagiers die met kinderen tot 2 jaar reizen, voor alleen reizende kinderen etc.

Zo werkt web check-in

 1. Vul uw airline reserveringsnummer (PNR) en uw achternaam in. Let a.u.b. op de schrijfwijze, 0 (= nul) en O (= de letter o.)
 2. Selecteer de passagiers die u wilt inchecken. Bevestig a.u.b. dat deze persoon u hiervoor toestemming heeft verleend. Houd ook rekening met de voorschriften voor handbagage. Extra bagage kan tot de vastgestelde sluitingstijd bij de incheckbalie op de betreffende luchthaven worden opgegeven.
 3. Voor iedere passagier die u incheckt kunt u één zitplaats per vlucht kiezen. Indien één van deze passagiers al is ingecheckt of al een zitplaatsreservering heeft, kan deze gereserveerde of al vergeven zitplaats niet meer worden gewijzigd.
 4. Afsluitend kunt u uw instapkaart(en) als PDF-document laten weergeven en direct uitprinten of naar een e-mailadres laten sturen om deze op een later tijdstip uit te printen. U dient alle instapkaarten in z'n geheel uit te printen. U ontvangt per vlucht twee exemplaren van uw instapkaart - een origineel en een klantenkopie. Neemt u a.u.b. altijd beide instapkaarten mee, omdat het origineel aan de gate moet worden afgegeven en u de kopie ter oriëntatie houdt. Indien het niet mogelijk is de instapkaarten te printen of deze verloren zijn gegaan, heeft u de mogelijkheid de instapkaart op vertoon van uw identiteitsbewijs bij de aangegeven incheckbalie op de luchthaven af te halen.
 5. U dient op de luchthaven naar uw gate te gaan op de tijd die op uw instapkaart staat aangegeven. Houdt bij uw tijdsplanning ook rekening met de veiligheidscontroles. Omdat de gate nog kort van tevoren kan worden gewijzigd, dient u notitie te nemen van de meldingen op de luchthaven. Geeft u bagage die niet als handbagage kan worden meegenomen op tijd bij de incheckbalie af.


Bij het elektronische ticket AB-TIX (waar ook Qatar Airways onder valt) ontvangt u geen reisdocumenten per post omdat uw reisgegevens elektronisch opgeslagen zijn. Bij het boeken ontvangt u een reserveringsnummer (PNR, waarmee u zich samen met uw paspoort bij de balie legitimeert, waarna u uw instapkaart ontvangt.

Zitplaatsreservering


Het reserveren van een zitplaats kan via internet of via het kantoor van Qatar Airways in Brussel tot 48 uur voor vertrek.

Openingstijden maandag t/m vrijdag: 09:00-17:00 uur.
Reserveringen en Tickets: +32 (0)2 511 85 30
reservationbru@be.qatarairways.com

De vertrekhal op Brussels-Airport bevindt zich op niveau 3. De incheckbalie voor Qatar Airways is op rij 10.

In Bangkok op Suvarnabhumi Airport is de incheckbalie op level 4, entrance 7, row Q

 • Zorg dat u altijd op tijd bij de gate bent en informeert u zich via de borden op de luchthaven over de actuele gate waar u naar toe moet, omdat deze nog tot kort voor vertrek kan wijzigen. Houd in uw tijdsplanning ook rekening met de veiligheidscontroles!


 • Bagage


  Het wordt aangeraden waardevolle spullen, medicijnen, bederfelijke en breekbare goederen in de handbagage (tot max. 7 kg toegestaan) te vervoeren. Verder gelden de op het ticket vermelde richtlijnen met betrekking tot aansprakelijkheidsbeperkingen. Voor Europese regels t.a.v. handbagage, zie ook: www.qatarairways.com
  Iedere passagier mag een beperkt aantal kilo's aan bagage meenemen. Naast de bagage die wordt ingecheckt mag elke passagier ook nog één stuk handbagage mee aan boord nemen. Toegestane maten 45 x 72 x 90 cm.
  - Economy class 30 kilo bagage en 7 kilo handbagage.
  - Business class 40 kilo bagage en 15 kilo handbagage.
  - First class 50 kilo bagage en 15 kilo handbagage.
  - Bij reizen met kinderen mogen volwassenen extra bagage meenemen van max. 23 kg.
  - Kinderwagens, buggy's etc. vallen hier ook onder.
  - Overgewicht wordt extra in rekening gebracht! De kosten voor overbagage naar Bangkok bedragen ca € 25 per kilo.

  Airbus A 330-202


  De Airbus A330 is een tweemotorig vliegtuig met brede vleugels, ontworpen voor de middellange en lange-afstandsvluchten. Net als de andere types vliegtuigen uit de A320 serie is dit type ook uitgerust met de nieuwste technologie.  Foto's:

  << Surin, Thailand olifantenhoofdstad 10++Tips CheckMyTrip >>
  Green Wood Travel organiseert en verzorgt reizen-op-maat.
  [Log-in]
  Font size:   14 16 20
  Tel: 66 (0) 2628 4384
  NL 070 250 0062

  Go To Top