Ontdek landelijk Cambodja (3 dagen)


Prijs vanaf
229 USD
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
BOEKING
Tourcode:cam-0011
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies. Lees Recensie
Deze tour laat u kennismaken met het echte platteland van Cambodja. Met zijn afwisselende fraaie Cambodjaanse landschap; heuvels, exotische meren, rivieren, wouden, rijstvelden en een keur aan eeuwenoude tempels en andere bezienswaardigheden. U maakt kennis met de lokale bevolking en neemt deel aan hun dagelijkse bezigheden. U wordt gastvrij ontvangen in hun dorp en brengt de nacht door in hun huizen.

De reis gaat van Siem Reap naar Phnom Penh maar kan ook in omgekeerde richting gedaan worden. Een leuk alternatief voor de bus, boot of vliegtuig.
Overnachting: Sambor Village
Maaltijden: Lunch,
Vervoer: auto | ossenkar
Dag 1: Siem Reap => Kampong Thom. Geniet van lokale gemeenschappen zonder noemenswaardig toerisme

Rond 09.00 uur in de ochtend beginnen we onze tocht naar de provincie Kampong Thom. Deze provincie, verdeelt in 8 districten, ligt in het centrum van Cambodja en grenst aan het Tonle Sap meer, het grootste zoetwatermeer ter wereld.

Onderweg stoppen we in het Kampong Kdei district en bezichtigen een van de meest indrukwekkende oude bruggen van Cambodja.

In Sambor Prei Kuk gebruiken we de lunch nadat we een ritje met een ossenwagen hebben gemaakt. Na de lunch bezoeken we de bijzondere tempelruïnes uit de 7e eeuw, die soms samengesmolten zijn met eeuwenoude woudreuzen. We vervolgen onze tocht naar het pittoreske stadje Kampong Thom dat vredig aan de oevers van de Stung Saen rivier ligt. Hier checken we in bij ons hotel waar we de nacht zullen doorbrengen.


Overnachting: huis in Khmerdorp
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: auto & ponywagen & boot
Dag 2: Kampong Thom => Baray. Een dag als geen andere, geniet van en beleef het werkelijk Cambodja

Na het ontbijt vertrekken we rond 10.00 uur naar het district Baray. Onderweg stoppen we bij de Phnom Sun Tuk berg.

Voor een sportieve ochtendwandeling kunt u de 809 treden naar boven beklimmen maar ook per auto is het tegenwoordig mogelijk.

We vervolgen onze tocht naar een Khmer dorpje. Na de lunch krijgen we per ponywagen een rondleiding door het dorp en maken kennis met onze gastheren. Later in de middag krijgt u de kans om met lokale vissers mee te gaan en zelf te ervaren hoe het is om de dagelijkse vangst binnen te halen.

Als de avond valt kunt u genieten van de landelijke sfeer en wat praten met de dorpsbewoners. De nacht brengen we door in een van de dorpshuizen.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: ossenwagen & auto
Dag 3: Baray => Phnom Penh. Van het platteland naar de stad, een grote overgang

Na het ontbijt krijgen we nog meer te zien van de levensstijl van de lokale bevolking. Met een ossenwagen rijden we door de omgeving en bezoeken o.a. een traditionele zijdewever werkplaats en een houtsnijwerkplaats. En er wordt u geleerd hoe u de originele noedels moet maken.

Na de lunch nemen we afscheid van deze zo gastvrije mensen en rijden we naar Phnom Penh waar we in de middag aankomen. Het einde van een aantal bijzondere dagen op het land.

Optionele Tours:

Riviercruises Noord-Laos Luang Say - 2 dagen afwaarts
Deze korte riviercruise laat u de machtige Mekong rivier en het rivierleven op de oevers beleven in al zijn facetten. Overdag vaart u op een originele
Opmerkingen: CREËER UW EIGEN REIS
 • Green Wood Travel biedt u de mogelijkheid om een persoonlijke reis te creëren.
 • Wij bieden een grote verscheidenheid van hotels aan, van 'low budget' tot zeer exclusief. Het is zelfs mogelijk om bij een Cambodjaanse familie te overnachten!

 • Hoe wilt u graag reizen?
 • Auto, minibus, boot of geeft u de voorkeur aan vliegen? Of een combinatie daarvan. Het is ook mogelijk om
 • Cambodja avontuurlijk te ontdekken per 4WD. Op deze manier kunt u een onvergetelijke reis maken.
 • Voor meer informatie over individuele rondreizen en tours in Cambodja kunt u contact opnemen met Green Wood Travel.

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, transfers & entreegelden zoals omschreven in reisbeschrijving. Transport met airco minibus of auto. Begeleiding door een ervaren Engelssprekende lokale gids. Het bezichtigen van de bezienswaardigheden als omschreven in de reisbeschrijving. Accommodatie in toeristen klasse hotel met eigen sanitair en airconditioning. In het Khmer dorp eenvoudige ventilator gekoelde accommodatie en gedeelde badkamer en andere faciliteiten.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, visumkosten (vanaf $30 USD pp.), bagage-afhandeling, facultatieve excursies, reis-/ annulering verzekering en persoonlijke uitgaven. Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand, Cambodja of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Ontdek landelijk Cambodja (3 dagen)

  Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies.
  Name: Arthur Amersfoort
  Date: 05-May-17

  Recensie: Een heel ander land dan Thailand is Cambodja. De mensen zijn net zo vriendelijk maar de sfeer is anders. Gids en transport waren prima verzorgt en we zijn bij lokale families thuis geweest. Hebben ruine tempels bezocht en nog veel meer. Deze landelijke Cambodja trip was een echt succes.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Kathi
  Date: 13-Feb-17

  Recensie: Mooie toer waar we mooie herinneringen aan hebben. Gids Tueng was super.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: N. Andersen
  Date: 03-Feb-17

  Recensie: Mooi maar vermoeiend.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Fascinerend Flores (7 dagen)

  Het is simpel. Flores is een van de mooiste eilanden van Indonesië. Flora en fauna tonen hier hun enorme rijkdom. U ziet glashelder water bij de 17 Eilanden, ingenieuze spinnenweb

  Vanaf:
  2100 Baht
  Wilde Olifanten Spotten

  Maak het grootste landzoogdier in het wild mee tijdens deze meer dan unieke excursie! Na de lunch wordt u opgehaald bij uw hotel. In ongeveer anderhalf uur rijden we naar het Natio

  Vanaf:
  2650 Baht
  Actief avontuur in de jungle

  Een dag vol avontuur met raften over bruisende rivieren, een massage door vissen, een tocht door de jungle op de rug van een olifant, een ATV tochtje en het bekijken van een olifa

  Vanaf:
  1050 Baht
  Bergstammen, ver van de gebaande paden

  Een bezoek aan diverse bergstammen. U beleeft een tocht met veel afwisseling en avontuur in de bergen van Noord-Thailand en maakt kennis met een manier van leven die wellicht primi

  Vanaf:
  1300 Baht
  Langnek en andere bergstammen

  Een dag vol avontuur: op bezoek bij diverse bergstammen, waaronder de beroemde longnek, een fascinerend grottencomplex en een liefelijke orchideeën- en vlindertuin.

  Vanaf:
  229 USD
  Ontdek landelijk Cambodja (3 dagen)

  Deze tour laat u kennismaken met het echte platteland van Cambodja. Met zijn afwisselende fraaie Cambodjaanse landschap; heuvels, exotische meren, rivieren, wouden, rijstvelden en