'Lichte' jungletrek (3 dagen / 2 nachten)


Prijs vanaf
2,200 Baht
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00 - 17.00
BOEKING
title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=
Tourcode:0250
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00 - 17.00
Category: AvontuurlijkJungle trekkingOlifant tourVlotvarenInheemse gemeenschap toerisme
Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 49 eerlijke recensies. Lees Recensie
Voor de avontuurlijk ingestelde reiziger heeft Noord-Thailand veel te bieden. Green Wood Travel verzorgt verschillende meerdaagse voettochten, waarbij we meestal overnachten in dorpen van bergstammen. Voor de langere tochten is enige conditie vereist, terwijl u bij alle voettochten moet rekenen op primitieve overnachtingen. Alle maaltijden zijn inbegrepen, door de gids klaargemaakt.

De meeste jungletreks in het noorden van Thailand zijn behoorlijk toeristisch. Green Wood Travel is echter gespecialiseerd in kleine groepen, alternatieve routes en deskundige gidsen, zodat een jungletrek nog steeds een onvergetelijke ervaring is.

Een prima voorbereiding vormt een bezoek aan het 'Tribal Research Center', geopend van 09.00 tot 16.30 uur in Chiang Mai.
Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: open pickup truck
Dag 1: Een afwisselende dag met watervallen, lokale markten en bergstammen

's Morgens vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel in Chiang Mai en rijden we in een open pick-up truck de bergen in. We stoppen bij de levendige markt van Mae Malai. De eerste kennismaking met de plaatselijke bevolking en wat een bonte verzameling van lokale groenten, vruchten en bloemen en niet te vergeten de geuren van al die kruiden.

We rijden nog wat verder de jungle in en stoppen bij een fraaie waterval. Een verfrissende duik in het heldere water en daarna kunt u op deze romantische plek de lunch gebruiken. Met de truck gaan we verder via een weg die zich door de prachtige natuur heen slingert en komen dan uit bij het nationale park Huay Nam Dung. In een dorp van de Shan laten we de truck achter en begint de echte jungle trek. We lopen ongeveer anderhalf a twee uur door de jungle en u komt hier ogen en oren tekort om alles om u heen te zien en te horen!

We komen uit in een dorpje van de Karen. Het grootste deel van dit volk leeft in Birma (Myanmar), aan de grens met Thailand. Zij streven naar een zelfstandige staat. Dat levert hevige schermutselingen op met de Birmaanse regering. De Karen zijn onderverdeeld in diverse stammen, waaronder de bekende 'long necks', die in Thailand bij Mae Hong Son leven. Hier kunt u rustig rondkijken en wat met de bewoners praten. Het avondeten wordt klaargemaakt en u brengt uw eerste nacht door op een bamboematje bij de gastvrije inwoners van dit dorp.


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: olifant
Dag 2: Flinke voettocht naar het jumbokamp en verder op een olifant

Na het ontbijt gaan we een flinke wandeling van zo'n drie uur maken door de jungle. Overal is het weelderig begroeid en hoog boven ons uit vormen de bomen een schaduwrijke groene hemel. De tocht eindigt in een olifantenkamp. Hier krijgt u de tijd even te relaxen en van de kookkunsten van de gids te genieten terwijl de olifantenoppassers, de mahouts, hun dieren uit het bos halen en ze "opzadelen" met de bankjes waar u op mag plaatsnemen.

Wat volgt is een spectaculaire rit van meer dan een uur op de rug van een olifant, berg op en af door de jungle. Het is ongelofelijk met welk een precisie deze statige jumbo's over de smalle junglepaden hun weg vinden. Na aankomst met de olifanten in het Karen dorpje Ban Pa Khaolam kijken we nog wat rond en maken een praatje met de bewoners. We eten en slapen weer bij een familie in het dorp.


Overnachting:
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: bamboevlot & open pickup truck
Dag 3: Meer bergstammen en vlotvaren over een wilde junglerivier

Ontbijt in de jungle is een niet alledaags begin van deze dag. We houden het relaxed want het volgende onderdeel van deze tocht gaat per bamboevlot. Rustig drijven we mee met de stroom en leggen onderweg nog even aan om een Karen dorpje te bezoeken. Daarna varen we door naar een Lahu dorp. Nu volgt er een spannend gedeelte want de komende twee uren moeten we door een flink aantal stroomversnellingen heen om uiteindelijk bij een dorp van de Shan terecht te komen.

Zij leven voornamelijk in Birma, waar zij onafhankelijkheid nastreven, desnoods gefinancierd door de handel in drugs. Verspreid door de jungle liggen akkertjes, waar de bergstammen hun gewassen verbouwen. In Thailand is het verbouwen van papaver voor opium onder Amerikaanse druk vrijwel geheel verdwenen. De Koning spant zich in vervangende gewassen te vinden voor de bergstammen, die door het strenge drugsbeleid problemen hebben om in hun levensonderhoud te voorzien.

Een succesvol koninklijk project is onder meer de teelt van aardbeien. Na aankomst in het bergdorp nuttigen we de lunch en is het tijd voor de terugtocht per truck naar Chiang Mai. Aan het begin van de avond wordt u weer bij uw hotel afgezet, een zee van ervaringen rijker.

Opmerkingen: om de kwaliteit van de voettochten op een constant niveau te houden, kan de gids onder bepaalde omstandigheden (bijv. het weer) besluiten van het programma af te wijken. De intentie van deze voettocht blijft echter te allen tijde gehandhaafd.

Een dag voor vertrek haalt onze gids u op tussen 18.00-18.30 uur bij de uitgang van uw hotelreceptie. 's Avonds op ons kantoor is er een informatieavond.
Onderwerpen zijn; wat moet ik meenemen, kan ik uitrusting lenen, wat kan ik verwachten, wie gaat mee?

 • Lees HIER voorbereidings informatie over JUNGLETREKS
 • Lees HIER gedetailleerde informatie over BERGVOLKEREN
 • Lees HIER meer over NOORD-Thailand

 • - Uitrusting: het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie, kopieën van uw paspoort, een kleine rugzak met (zwem)kleren, handdoek en toiletartikelen.
  - Conditie: deze jungletrek is voor iedereen met een goede fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen!
  - Malaria-profylaxe: malaria kan tijdens het regenseizoen in de provincie Chiang Mai voorkomen. Wij adviseren u contact op te nemen met uw plaatselijke GGD.

  Neem ook de volgende maatregelen tegen muggen:
 • sluit het muskietennet rond uw bed zorgvuldig
 • draag met name 's avonds kleren die de huid bedekken
 • gebruik muggenmelk (bijv. van het merk Jaico) met DEET
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers vanaf ieder Chiang Mai-stadshotel of guesthouse. Deze 'Lichte' Jungletrek word begeleidt door één professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer per lokale open taxi en/of bussen en genoemde vlotten/ boten. Verblijf in zeer primitieve accommodatie (floor space!) als omschreven zonder matrassen of eigen sanitair. Geen elektriciteit, maar olielampen.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor 'Lichte' jungletrek (3 dagen / 2 nachten)

  Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 49 eerlijke recensies.
  Name: Monique
  Date: 12-Apr-14

  Recensie: Het was een erg leuke tocht met veel variatie. De wandeltochten zijn beperkt en gemakkelijk. De accomodaties en het eten was goed verzorgd. 'S avonds was er weinig te doen in de dorpjes, dus we lagen erg vroeg op 'bed'. Dat was wel jammer. De tocht op de olifant was erg leuk en ook het vlotvaren. Het woord raften is niet echt toepasselijk. Al met al een bijzondere ervaring die we niet hadden willen missen!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Angelica de Lange
  Date: 28-Feb-14

  Recensie: Ik vond de jungle trekking geweldig! ontzettend naar mijn zin gehad en een erg leuke gids. De overnachting in de village vond ik bijzonder. Wij hadden voor de kinderen balonnen en snoepjes meegenomen en daar zijn ze erg blij mee! Ik moet wel zeggen dat de tocht heel anders was dan in de beschrijving. Qua volgorde klopte er niets van en ook de wandeltijd klopt niet. in de beschrijving staat dat je 2x 45 minuten moet lopen, in werkelijkheid was dit 3 uur lopen aan een stuk. dat viel me een beetje tegen aangezien ik niet zo van wandelen hou. Misschien een tip voor green wood travel om het een en ander online aan te passen. Verder vond ik het gewoon echt vet!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Rixo Bussers
  Date: 20-Feb-14

  Recensie: Was een leuke tocht. We waren slechts met zijn vieren inclusief de gids. Hij wist wel veel te vertellen en was enthousiast. Eerste dag gingen we wel langs tijgerpark waar entree betaald moest worden. Dit was niet bekend en niet iedereen vond dit leuk. De wandeltocht in de bergen, olifantentocht en vooral met het bamboovlot van de rivier naar beneden was leuk. Het was nachts wel zeer koud en primitief in de dorpen maar voor de rest, prima voor een paar dagen  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Gert en Yvonne
  Date: 11-Feb-14

  Recensie: Wat een geweldige ervaring. We hebben veel respect gekregen voor de lokale bevolking. De gids Yohan, sprak goed Engels en vertelde ons van alles over de natuur, de volkeren en het gebied. Een gids uit duizenden. Onze groep bestond uit 7 personen. We hebben deze trekking begin februari gedaan en de temperatuur was prima. Overdag 25 graden en \'s nachts 10 graden. Gelukkig waren er tijdens de overnachting in het dorp genoeg dekens om ons op te warmen. Onderweg kom je voldoende punten tegen waar drinken te koop wordt aangeboden. De slaapzak krijg je te leen van Greenwood travel. De muskietennetten zijn aanwezig in de dorpen. De olifantentocht was geweldig. Kortom we kunnen iedereen deze trekking aanbevelen. Hij is niet te zwaar en goed te doen voor iedereen met een redelijke goede conditie.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Leon
  Date: 10-Feb-14

  Recensie: Een geweldige tour. Onder de vakkundige begeleiding van gids Sammy een onvergetelijke tocht gehad. De voettocht door de jungle is een hele ervaring. Na regenval kunnen de paden erg glad zijn. De overnachtingen in de bergdorpen in de speciaal voor groepen ingerichte hutten is prima (lees de tour beschrijving en recensies en je weet wat je kunt verwachten). De voettocht op dag twee is een behoorlijk stuk zwaarder, veel bergop/af, maar de geweldige uitzichten en de afsluitende tocht op de olifanten doen je de ongemakken snel vergeten. Het raften op de derde dag, maakt het geheel een geweldige en gevarieerde tour. Staand op de bamboevlotten glijdt de schitterende omgeving aan je voorbij terwijl je op aanwijzingen van de gids de vlotten tussen de incidentele stroomversnellingen heen laveert. Een echte aanrader!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  3700 Baht
  Lisu Lodge Experience (2 dagen / 1 nacht)

  De Lisu bergstam komt oorspronkelijk uit het oosten van Tibet en is in de 19e eeuw terechtgekomen in India, Birma en Thailand. Van oorsprong bergbewoners leven zij in Thailand in h

  Vanaf:
  1200 Baht
  Mini-safari

  Een tour voor een ieder die geen meerdaagse jungletrek doet, maar wel de leuke elementen van een jungletrek wil meemaken! Vroeg in de ochtend vertrek naar het originele olifantentr

  Vanaf:
  2200 Baht
  'Lichte' jungletrek (3 dagen / 2 nachten)

  's Morgens vroeg vertrek vanuit Chiang Mai met de bus voor een korte rit naar het Samoeng district. We maken hier een korte stop om bij de lokale markt van Mae Rim rond te kijk

  Vanaf:
  6700 Baht
  Trekking te voet, olifant & vlot (5 dagen / 4 nachten)

  De meeste jungletreks in het noorden van Thailand zijn behoorlijk toeristisch. Green Wood Travel is echter gespecialiseerd in kleine groepen, alternatieve routes en deskundige gids

  Vanaf:
  2000 Baht
  Voettocht door de jungle van Mae Taeng (2 dagen / 1 nacht)

  Deze tweedaagse expeditie voert u door het mooie nationale park van Chiangdao.

  U maakt kennis met verschillende bergstammen, loopt door de indrukwekkende jungle en reist

  Vanaf:
  4100 Baht
  Het grote avontuur (4 dagen / 3 nachten)

  Deze interessante en afwisselende tocht gaat langs maar liefst 5 verschillende bergstammen. In afgelegen dorpjes in het noorden van Thailand proberen deze volkeren hun kleurrijke t