'Lichte' jungletrek (3 dagen / 2 nachten)


Prijs vanaf
2,200 Baht
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00 - 17.00
BOEKING
title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=
Tourcode:0250
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00 - 17.00
Category: AvontuurlijkJungle trekkingOlifant tourVlotvarenInheemse gemeenschap toerisme
Algemene waardering: 4.1 uit of 5 beoordelingen. 50 eerlijke recensies. Lees Recensie
Voor de avontuurlijk ingestelde reiziger heeft Noord-Thailand veel te bieden. Green Wood Travel verzorgt verschillende meerdaagse voettochten, waarbij we meestal overnachten in dorpen van bergstammen. Voor de langere tochten is enige conditie vereist, terwijl u bij alle voettochten moet rekenen op primitieve overnachtingen. Alle maaltijden zijn inbegrepen, door de gids klaargemaakt.

De meeste jungletreks in het noorden van Thailand zijn behoorlijk toeristisch. Green Wood Travel is echter gespecialiseerd in kleine groepen, alternatieve routes en deskundige gidsen, zodat een jungletrek nog steeds een onvergetelijke ervaring is.

Een prima voorbereiding vormt een bezoek aan het 'Tribal Research Center', geopend van 09.00 tot 16.30 uur in Chiang Mai.
Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: open pickup truck
Dag 1: Een afwisselende dag met watervallen, lokale markten en bergstammen

's Morgens vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel in Chiang Mai en rijden we in een open pick-up truck de bergen in. We stoppen bij de levendige markt van Mae Malai. De eerste kennismaking met de plaatselijke bevolking en wat een bonte verzameling van lokale groenten, vruchten en bloemen en niet te vergeten de geuren van al die kruiden.

We rijden nog wat verder de jungle in en stoppen bij een fraaie waterval. Een verfrissende duik in het heldere water en daarna kunt u op deze romantische plek de lunch gebruiken. Met de truck gaan we verder via een weg die zich door de prachtige natuur heen slingert en komen dan uit bij het nationale park Huay Nam Dung. In een dorp van de Shan laten we de truck achter en begint de echte jungle trek. We lopen ongeveer anderhalf a twee uur door de jungle en u komt hier ogen en oren tekort om alles om u heen te zien en te horen!

We komen uit in een dorpje van de Karen. Het grootste deel van dit volk leeft in Birma (Myanmar), aan de grens met Thailand. Zij streven naar een zelfstandige staat. Dat levert hevige schermutselingen op met de Birmaanse regering. De Karen zijn onderverdeeld in diverse stammen, waaronder de bekende 'long necks', die in Thailand bij Mae Hong Son leven. Hier kunt u rustig rondkijken en wat met de bewoners praten. Het avondeten wordt klaargemaakt en u brengt uw eerste nacht door op een bamboematje bij de gastvrije inwoners van dit dorp.


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: olifant
Dag 2: Flinke voettocht naar het jumbokamp en verder op een olifant

Na het ontbijt gaan we een flinke wandeling van zo'n drie uur maken door de jungle. Overal is het weelderig begroeid en hoog boven ons uit vormen de bomen een schaduwrijke groene hemel. De tocht eindigt in een olifantenkamp. Hier krijgt u de tijd even te relaxen en van de kookkunsten van de gids te genieten terwijl de olifantenoppassers, de mahouts, hun dieren uit het bos halen en ze "opzadelen" met de bankjes waar u op mag plaatsnemen.

Wat volgt is een spectaculaire rit van meer dan een uur op de rug van een olifant, berg op en af door de jungle. Het is ongelofelijk met welk een precisie deze statige jumbo's over de smalle junglepaden hun weg vinden. Na aankomst met de olifanten in het Karen dorpje Ban Pa Khaolam kijken we nog wat rond en maken een praatje met de bewoners. We eten en slapen weer bij een familie in het dorp.


Overnachting:
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: bamboevlot & open pickup truck
Dag 3: Meer bergstammen en vlotvaren over een wilde junglerivier

Ontbijt in de jungle is een niet alledaags begin van deze dag. We houden het relaxed want het volgende onderdeel van deze tocht gaat per bamboevlot. Rustig drijven we mee met de stroom en leggen onderweg nog even aan om een Karen dorpje te bezoeken. Daarna varen we door naar een Lahu dorp. Nu volgt er een spannend gedeelte want de komende twee uren moeten we door een flink aantal stroomversnellingen heen om uiteindelijk bij een dorp van de Shan terecht te komen.

Zij leven voornamelijk in Birma, waar zij onafhankelijkheid nastreven, desnoods gefinancierd door de handel in drugs. Verspreid door de jungle liggen akkertjes, waar de bergstammen hun gewassen verbouwen. In Thailand is het verbouwen van papaver voor opium onder Amerikaanse druk vrijwel geheel verdwenen. De Koning spant zich in vervangende gewassen te vinden voor de bergstammen, die door het strenge drugsbeleid problemen hebben om in hun levensonderhoud te voorzien.

Een succesvol koninklijk project is onder meer de teelt van aardbeien. Na aankomst in het bergdorp nuttigen we de lunch en is het tijd voor de terugtocht per truck naar Chiang Mai. Aan het begin van de avond wordt u weer bij uw hotel afgezet, een zee van ervaringen rijker.

Opmerkingen: om de kwaliteit van de voettochten op een constant niveau te houden, kan de gids onder bepaalde omstandigheden (bijv. het weer) besluiten van het programma af te wijken. De intentie van deze voettocht blijft echter te allen tijde gehandhaafd.

Een dag voor vertrek haalt onze gids u op tussen 18.00-18.30 uur bij de uitgang van uw hotelreceptie. 's Avonds op ons kantoor is er een informatieavond.
Onderwerpen zijn; wat moet ik meenemen, kan ik uitrusting lenen, wat kan ik verwachten, wie gaat mee?

 • Lees HIER voorbereidings informatie over JUNGLETREKS
 • Lees HIER gedetailleerde informatie over BERGVOLKEREN
 • Lees HIER meer over NOORD-Thailand

 • - Uitrusting: het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie, kopieën van uw paspoort, een kleine rugzak met (zwem)kleren, handdoek en toiletartikelen.
  - Conditie: deze jungletrek is voor iedereen met een goede fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen!
  - Malaria-profylaxe: malaria kan tijdens het regenseizoen in de provincie Chiang Mai voorkomen. Wij adviseren u contact op te nemen met uw plaatselijke GGD.

  Neem ook de volgende maatregelen tegen muggen:
 • sluit het muskietennet rond uw bed zorgvuldig
 • draag met name 's avonds kleren die de huid bedekken
 • gebruik muggenmelk (bijv. van het merk Jaico) met DEET
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers vanaf ieder Chiang Mai-stadshotel of guesthouse. Deze 'Lichte' Jungletrek word begeleidt door één professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer per lokale open taxi en/of bussen en genoemde vlotten/ boten. Verblijf in zeer primitieve accommodatie (floor space!) als omschreven zonder matrassen of eigen sanitair. Geen elektriciteit, maar olielampen.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor 'Lichte' jungletrek (3 dagen / 2 nachten)

  Algemene waardering: 4.1 uit of 5 beoordelingen. 50 eerlijke recensies.
  Name: Edwin
  Date: 21-Jul-14

  Recensie: De reden waarom de algemene waardering "goed" is en niet hoger scoort ligt aan het feit dat er staat dat het een licht jungle trekking is. Helaas is er niets lichts aan. Je moet over een goede conditie beschikken wil je deze trekking tot een goed einde volbrengen. Als je jezelf er op instelt dat het een zware tocht is, waar je veel afziet dan is het zeker een belevenis. Laat je niet voor de gek houden door het woord Lichte trekking!!! Zeker in de omschrijving die Greenwood travel geeft mag dit meer benadrukt worden. Achteraf zijn we wel blij dat we de tocht gedaan hebben, maar nu we weten hoe zwaar deze is zullen we hem niet snel meer boeken!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Leon
  Date: 20-Jul-14

  Recensie: Een geweldige tour. Onder de vakkundige begeleiding van gids Sammy een onvergetelijke tocht gehad. De voettocht door de jungle is een hele ervaring. Na regenval kunnen de paden erg glad zijn. De overnachtingen in de bergdorpen in de speciaal voor groepen ingerichte hutten is prima (lees de tour beschrijving en recensies en je weet wat je kunt verwachten). De voettocht op dag twee is een behoorlijk stuk zwaarder, veel bergop/af, maar de geweldige uitzichten en de afsluitende tocht op de olifanten doen je de ongemakken snel vergeten. Het raften op de derde dag, maakt het geheel een geweldige en gevarieerde tour. Staand op de bamboevlotten glijdt de schitterende omgeving aan je voorbij terwijl je op aanwijzingen van de gids de vlotten tussen de incidentele stroomversnellingen heen laveert. Een echte aanrader!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: yolanda
  Date: 13-Jul-14

  Recensie: 3 weken Thailand maar deze trekking was toch wel het hoogtepunt. Inderdaad, van "licht" kun je niet spreken maar het vrije en gelukkige gevoel wat ik heb gehad, als we 's avonds lekker bij elkaar zaten in een onbeschrijfelijke mooie en rustige omgeving, onder erg primitieve omstandigheden, zal ik nooit meer vergeten. Pan en Poi onze gidsen hebben zéker een extra bijdrage hieraan gegeven. (maar natuurlijk ook mijn medereizigers!)  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Marianne Beerensen
  Date: 20-Jun-14

  Recensie: In mei 2014 hebben wij deze lichte trek met ons gezin gedaan (2 zonen van 14 en 12). Onze vrouwelijke gids, King genaamd, was zeer ter zake kundig en bovendien gezellig en ze sprak erg goed Engels. Wij gingen optimaal voorbereid de jungle in dankzij haar tips en konden de vele regen goed aan! Het was een geweldige ervaring, ook voor onze zonen. Het lopen met rugzak in de hitte en al dat vocht was erg uitdagend, maar prima te doen. Dat je niet erg goed slaapt hoort bij het avontuur, was helemaal niet erg. De bamboe raft tocht werd goed voorbereid en de gids en lokale mensen namen geen enkel risico. Een aanrader!!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Andre en Dorien
  Date: 02-Jun-14

  Recensie: Lichte jungletrek is een verkeerde voorstelling van de tocht. Het is een pittige tocht, waarbij je leeftijd, conditie en het weer van grote invloed zijn. Het is een geweldige ervaring om zo samen met de mensen uit de bergdorpen te leven. Het is natuurlijk wel even wennen, als je slaapt op plankenvloer, met daartussen een deken. Knap is het als je ziet met wat voor middelen, de gids en de bewoners een geweldige maaltijd voor je bereiden. Ga je voor een luxe vakantie, dan moet je deze trek niet maken. Houd je van ontspanning door inspanning en wil je zien hoe de plaatselijke bevolking leeft, dan mag je dit niet missen. Schitterende ervaring!!!!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  1200 Baht
  Mini-safari

  Een tour voor een ieder die geen meerdaagse jungletrek doet, maar wel de leuke elementen van een jungletrek wil meemaken! Vroeg in de ochtend vertrek naar het originele olifantentr

  Vanaf:
  2200 Baht
  'Lichte' jungletrek (3 dagen / 2 nachten)

  's Morgens vroeg vertrek vanuit Chiang Mai met de bus voor een korte rit naar het Samoeng district. We maken hier een korte stop om bij de lokale markt van Mae Rim rond te kijk

  Vanaf:
  6700 Baht
  Trekking te voet, olifant & vlot (5 dagen / 4 nachten)

  De meeste jungletreks in het noorden van Thailand zijn behoorlijk toeristisch. Green Wood Travel is echter gespecialiseerd in kleine groepen, alternatieve routes en deskundige gids

  Vanaf:
  2000 Baht
  Voettocht door de jungle van Mae Taeng (2 dagen / 1 nacht)

  Deze tweedaagse expeditie voert u door het mooie nationale park van Chiangdao.

  U maakt kennis met verschillende bergstammen, loopt door de indrukwekkende jungle en reist

  Vanaf:
  4100 Baht
  Het grote avontuur (4 dagen / 3 nachten)

  Deze interessante en afwisselende tocht gaat langs maar liefst 5 verschillende bergstammen. In afgelegen dorpjes in het noorden van Thailand proberen deze volkeren hun kleurrijke t

  Vanaf:
  9850 Baht
  Mae Hong Son `deluxe` (3 dagen / 2 nachten)

  Geen trek maar een exclusieve tour naar het plaatsje Mae Hong Son aan de grens met Birma. Een tour die op een ontspannen manier een indruk geeft van het pittoreske landschap en enk