'Lichte' jungletrek (3 dagen / 2 nachten)


Prijs vanaf
2,450 Baht
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00 - 17.00
BOEKING
title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=title=
Tourcode:0250
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00 - 17.00
Category: Jungle trekkingInheemse gemeenschap toerisme
Algemene waardering: 4.2 uit of 5 beoordelingen. 69 eerlijke recensies. Lees Recensie
Voor de avontuurlijk ingestelde reiziger heeft Noord-Thailand veel te bieden. Green Wood Travel verzorgt verschillende meerdaagse voettochten, waarbij we meestal overnachten in dorpen van bergstammen. Voor de langere tochten is enige conditie vereist, terwijl u bij alle voettochten moet rekenen op primitieve overnachtingen. Alle maaltijden zijn inbegrepen, door de gids klaargemaakt.

De meeste jungletreks in het noorden van Thailand zijn behoorlijk toeristisch. Green Wood Travel is echter gespecialiseerd in kleine groepen, alternatieve routes en deskundige gidsen, zodat een jungletrek nog steeds een onvergetelijke ervaring is.

Een prima voorbereiding vormt een bezoek aan het 'Tribal Research Center', geopend van 09.00 tot 16.30 uur in Chiang Mai.
Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: open pickup truck
Dag 1: Een afwisselende dag met watervallen, lokale markten en bergstammen

's Morgens vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel in Chiang Mai en rijden we in een open pick-up truck de bergen in. We stoppen bij de levendige markt van Mae Malai. De eerste kennismaking met de plaatselijke bevolking en wat een bonte verzameling van lokale groenten, vruchten en bloemen en niet te vergeten de geuren van al die kruiden.

We rijden nog wat verder de jungle in en stoppen bij een fraaie waterval. Een verfrissende duik in het heldere water en daarna kunt u op deze romantische plek de lunch gebruiken. Met de truck gaan we verder via een weg die zich door de prachtige natuur heen slingert en komen dan uit bij het nationale park Huay Nam Dung. In een dorp van de Shan laten we de truck achter en begint de echte jungle trek. We lopen ongeveer anderhalf a twee uur door de jungle en u komt hier ogen en oren tekort om alles om u heen te zien en te horen!

We komen uit in een dorpje van de Karen. Het grootste deel van dit volk leeft in Birma (Myanmar), aan de grens met Thailand. Zij streven naar een zelfstandige staat. Dat levert hevige schermutselingen op met de Birmaanse regering. De Karen zijn onderverdeeld in diverse stammen, waaronder de bekende 'long necks', die in Thailand bij Mae Hong Son leven. Hier kunt u rustig rondkijken en wat met de bewoners praten. Het avondeten wordt klaargemaakt en u brengt uw eerste nacht door op een bamboematje bij de gastvrije inwoners van dit dorp.


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: olifant
Dag 2: Flinke voettocht naar het jumbokamp en verder op een olifant

Na het ontbijt gaan we een flinke wandeling van zo'n drie uur maken door de jungle. Overal is het weelderig begroeid en hoog boven ons uit vormen de bomen een schaduwrijke groene hemel. De tocht eindigt in een olifantenkamp. Hier krijgt u de tijd even te relaxen en van de kookkunsten van de gids te genieten terwijl de olifantenoppassers, de mahouts, hun dieren uit het bos halen en ze "opzadelen" met de bankjes waar u op mag plaatsnemen.

Wat volgt is een spectaculaire rit van meer dan een uur op de rug van een olifant, berg op en af door de jungle. Het is ongelofelijk met welk een precisie deze statige jumbo's over de smalle junglepaden hun weg vinden. Na aankomst met de olifanten in het Karen dorpje Ban Pa Khaolam kijken we nog wat rond en maken een praatje met de bewoners. We eten en slapen weer bij een familie in het dorp.


Overnachting:
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: bamboevlot & open pickup truck
Dag 3: Meer bergstammen en vlotvaren over een wilde junglerivier

Ontbijt in de jungle is een niet alledaags begin van deze dag. We houden het relaxed want het volgende onderdeel van deze tocht gaat per bamboevlot. Rustig drijven we mee met de stroom en leggen onderweg nog even aan om een Karen dorpje te bezoeken. Daarna varen we door naar een Lahu dorp. Nu volgt er een spannend gedeelte want de komende twee uren moeten we door een flink aantal stroomversnellingen heen om uiteindelijk bij een dorp van de Shan terecht te komen.

Zij leven voornamelijk in Birma, waar zij onafhankelijkheid nastreven, desnoods gefinancierd door de handel in drugs. Verspreid door de jungle liggen akkertjes, waar de bergstammen hun gewassen verbouwen. In Thailand is het verbouwen van papaver voor opium onder Amerikaanse druk vrijwel geheel verdwenen. De Koning spant zich in vervangende gewassen te vinden voor de bergstammen, die door het strenge drugsbeleid problemen hebben om in hun levensonderhoud te voorzien.

Een succesvol koninklijk project is onder meer de teelt van aardbeien. Na aankomst in het bergdorp nuttigen we de lunch en is het tijd voor de terugtocht per truck naar Chiang Mai. Aan het begin van de avond wordt u weer bij uw hotel afgezet, een zee van ervaringen rijker.

Opmerkingen: om de kwaliteit van de voettochten op een constant niveau te houden, kan de gids onder bepaalde omstandigheden (bijv. het weer) besluiten van het programma af te wijken. De intentie van deze voettocht blijft echter te allen tijde gehandhaafd.

Een dag voor vertrek haalt onze gids u op tussen 18.00-18.30 uur bij de uitgang van uw hotelreceptie. 's Avonds op ons kantoor is er een informatieavond.
Onderwerpen zijn; wat moet ik meenemen, kan ik uitrusting lenen, wat kan ik verwachten, wie gaat mee?

 • Lees HIER voorbereidings informatie over JUNGLETREKS
 • Lees HIER gedetailleerde informatie over BERGVOLKEREN
 • Lees HIER meer over NOORD-Thailand

 • - Uitrusting: het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie, kopieĆ«n van uw paspoort, een kleine rugzak met (zwem)kleren, handdoek en toiletartikelen.
  - Conditie: deze jungletrek is voor iedereen met een goede fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen!
  - Malaria-profylaxe: malaria kan tijdens het regenseizoen in de provincie Chiang Mai voorkomen. Wij adviseren u contact op te nemen met uw plaatselijke GGD.

  Neem ook de volgende maatregelen tegen muggen:
 • sluit het muskietennet rond uw bed zorgvuldig
 • draag met name 's avonds kleren die de huid bedekken
 • gebruik muggenmelk (bijv. van het merk Jaico) met DEET
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers vanaf ieder Chiang Mai-stadshotel of guesthouse. Deze 'Lichte' Jungletrek word begeleidt door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer per lokale open taxi en/of bussen en genoemde vlotten/ boten. Verblijf in zeer primitieve accommodatie (floor space!) als omschreven zonder matrassen of eigen sanitair. Geen elektriciteit, maar olielampen.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Belgiƫ of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Aziƫ afsluiten.

  Recensie voor 'Lichte' jungletrek (3 dagen / 2 nachten)

  Algemene waardering: 4.2 uit of 5 beoordelingen. 69 eerlijke recensies.
  Name: Ilonka Maas
  Date: 20-Oct-15

  Recensie: Het was voor ons het hoogtepunt van onze reis. Het wandelen was vrij zwaar maar erg mooi. Een hele ervaring was het zitten op een olifant en de rivier afgaan op een bamboevlot was fantastisch. Wij hadden een erg leuke gids, Boon, die onderweg veel vertelde en 's avonds heerlijk voor ons kookte.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Arianne
  Date: 14-Oct-15

  Recensie: Wij hebben afgelopen augustus deze jungletrekking gedaan. Van Greenwood hadden we vooraf niet de informatie gehad over wat je mee moest nemen, dus dat was erg onhandig. Zo kun je als je begint rugzakken van de organisatie krijgen, erg handig. Zo hoef je niet zoals wij 1 grote backpack mee te slepen. Verder hoor je dus een lijst te krijgen met wat je aan kleding en andere benodigheden mee moet nemen (zaklamp, lakenzak e.d.). Door de zware regenval was het een erg zware trek. Zelfs de geoefende wandelaars uit onze groep hadden grote moeite met de steile paden die spekglad waren door de regen. Bijna iedereen besloot over de stappen naar de 2-daagse trek, die Greenwood overigens niet aanbiedt maar die qua programma precies hetzelfde is (alleen goedkoper), alleen dan in 2 dagen. Het olifantenrijden was leuk, zo ook het raften hoewel dit maar 30 minuten was omdat de rivier zo hoog stond. De gids was erg aardig, en de internationale groep was bijzonder gezellig. Maar nogmaals: dit is geen trek om zo maar even te doen!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Fam. Peters
  Date: 03-Oct-15

  Recensie: Door het zeer natte weer en een zieke bij ons partnergezin werd de eerste dag toch een zware tocht. erg veel glibberige paden, gecomnbineerd met steigen en dalen kost veel energie. Ik had deze tocht niet willen missen. Door de hevige regenval heeft ons bamboeraften helaas geen doorgang kunnen vinden. dat was erg jammer. het verblijf in de dorpjes was schitterend, met veel kontakt met de plaatstelijke jeugd, die dan 's avonds hun armbandjes probeerden te verkopen. en olifantrijden is natuurlijk ook super.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Cheryl ten Have
  Date: 15-Sep-15

  Recensie: Een hele leuke ervaring voor als je dorpsbewoners en hun omgeving wilt bezoeken. Als je tegen warmte kan en omhoog en omlaag lopen 3 uur vol kunt houden met rugzak op, is deze tour voor jou geschikt. Wij vonden het goed te doen met kinderen (jongste 10 jr). Eten en slapen bij de dorpsbewoners ook een leuke ervaring en net als zij, ook slapen op matjes op de grond onder een klamboe. Het rijden op een olifant was relatief kort (<1 uur) maar lang genoeg voor je billen :-) Het varen op een bamboevlot was ook welkom na uren lopen. De gids kwam uit deze streek en vertelde ons enthousiast verhalen daarover en weetjes van het bos. Bedankt Mr. One!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: frank en nancy regeer
  Date: 31-Aug-15

  Recensie: Wat geweldig om dit te hebben beleefd! Het was inderdaad best pittig, maar dat kwam meer omdat de grond wat kleierig was ivm het regenseizoen (het heeft niet geregend tijdens de trek). We hadden een fantastische gids, Boon, en 's avonds hebben we ook heerlijk gegeten. Olifanten rijden was maar 20 minuten en na het lezen van de berichten over de behandeling van de olifanten hebben wij hier wel onze vraagtekens over. Het varen op het bamboevlot was geweldig. Kortom, dit hadden wij zeker niet willen missen.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  7450 Baht
  Trekking te voet, olifant & vlot (5 dagen / 4 nachten)

  De meeste jungletreks in het noorden van Thailand zijn behoorlijk toeristisch. Green Wood Travel is echter gespecialiseerd in kleine groepen, alternatieve routes en deskundige gids

  Vanaf:
  2250 Baht
  Voettocht door de jungle van Mae Taeng (2 dagen / 1 nacht)

  Deze tweedaagse expeditie voert u door het mooie nationale park van Chiangdao.

  U maakt kennis met verschillende bergstammen, loopt door de indrukwekkende jungle en reist

  Vanaf:
  4450 Baht
  Het grote avontuur (4 dagen / 3 nachten)

  Deze interessante en afwisselende tocht gaat langs maar liefst 5 verschillende bergstammen. In afgelegen dorpjes in het noorden van Thailand proberen deze volkeren hun kleurrijke t

  Vanaf:
  1050 Baht
  Jungle Pop per vlot en olifant

  Een tour voor een ieder die geen meerdaagse jungle trek kan doen maar wel een interessant dagprogramma met diverse "jungle belevenissen"

  Vanaf:
  2450 Baht
  'Lichte' jungletrek (3 dagen / 2 nachten)

  's Morgens vroeg vertrek vanuit Chiang Mai met de bus voor een korte rit naar het Samoeng district. We maken hier een korte stop om bij de lokale markt van Mae Rim rond te kijk

  Vanaf:
  9250 Baht
  Avontuur Puur Natuur (4 dagen / 3 nachten)

  Midden in de heuvels van Pang Mapha, 4 uur rijden van Chiang Mai, ongeveer 1 uur van Pai en 2 uur van Mae Hong Son in het hoge noorden van Thailand ligt de Cave Lodge; een bijzonde