Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Onvergetelijke Similan Eilanden (1 dag) Laagste prijs: ฿ 2,900.00          Add to planner
Tour details
฿ 2,900.00
Duration: 1 day (06.00-19.30)
Als je van duiken of snorkelen houdt, kan het niet anders of de Similan Eilanden staan hoog op je wensenlijstje. De Thaise eilandengroep in de Andaman Zee heeft het namelijk allemaal: kristalhelder water, boordevol vissen en prachtig koraalrif. Er is veel te zien, van anemoon vissen (Nemo) tot haaien en barracudas.

`Het is alsof je in een groot aquarium zwemt`, schrijft een van onze reizigers in een recensie, `vissen in alle kleuren vormen en maten komen je tegemoet, ook de eilanden die je aandoet zijn een lust voor het oog.` En National Geographic rekent de eilanden tot de beste tien plekken om te snorkelen en duiken in de wereld! Niet zo gek dat de eilanden inmiddels tot een beschermd natuurpark behoren. Om de kwetsbare flora en fauna te beschermen zijn de eilanden tussen mei en oktober niet toegankelijk voor bezoekers.

Om het maximale uit deze snorkel- en zwem dagtour te halen vertrekken we om 6 uur vanaf Phuket en om 07.30 uur vanaf Khaolak. Om half negen vertrek je per speedboot vanaf een privé pier naar de Similan. Tussen tien en twaalf maak je de eerste snorkeltochten. Om het extra leuk te maken leggen we bij meerdere van de Similan Eilanden aan. In de ochtend sta je in ieder geval met je blote voeten op het witste zandstrand van Thailand. Het ligt in Princess Bay op Koh Miang. Op Miang Eiland wordt ook de (seafood) lunch geserveerd.

We varen dan naar Christmas Point bij Koh Ba Ngu, zonder twijfel een van de allermooiste snorkel locaties. Het koraal is hier schitterend, de vissen strijden om wie de mooiste kleuren kan laten zien. Na ongeveer een uurtje gaat de trip verder naar Sailing Rock voor het geweldige uitzicht en de naamgever van de eilandengroep, Similan, het grootste eiland. Daar kun je zwemmen en snorkelen bij Ao Kuak, beter bekend als Donald Duck Bay (dat zijn naam kreeg omdat de rots hier op het hoofd van de beroemde stripfiguur lijkt).

Voordat we om drie uur terugvaren naar de pier kun je douchen en droge kleren aantrekken (die je natuurlijk wel zelf mee moet brengen). Rond vijf uur zijn we dan terug op Phuket.

Wat kan ik verwachten
Similan eilanden staan in de wereldlijst van tien mooiste duik-, snorkelbestemmingen.
Route
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, vers fruit, drinkwater en frisdrank.
Entreegelden voor het nationale park.
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving.
Snorkeluitrusting en zwemvesten (geen vinnen).
Begeleiding van een lokale Engelssprekende gids.
Vervoer minibus en per open boot.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes.
Transfers van afgelegen hotels op Phuket en Khaolak.
Persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
  • Deze Onvergetelijke Similan Eilanden tour vertrekt alleen in de maanden november t/m mei.
  • Neem wandelschoenen mee die nat mogen worden, naast slippers, anti-muggenolie, een kleine rugzak met extra kleren, zwemspullen, handdoek en zonnecrème en zonnebril.
  • Deze excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie, bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.

  • Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië.

    Door plaatselijke omstandigheden, het weer, getijden, Marine National Park sluiting etc. kunnen routes soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Onvergetelijke Similan Eilanden tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
    Reviews
    Populaire Green Wood Travel tours