Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Phnom Penh & Angkor Wat (6 dagen) Lowest price: ฿ 16,950.00          Add to planner
Tour details
฿ 16,950.00
Duration: 6 days / 5 night(s)
De troeven van Cambodja zijn een hartelijke bevolking, een heerlijke keuken, de schitterende natuur en een wonder dat Angkor Wat heet, het grootste tempelcomplex ter wereld, zonder twijfel een van de mooiste. Deze compacte maar heerlijke 6 dagen in Cambodja garanderen een intensieve kennismaking.

De reis leidt naar het heiligdom de Smaragden Boeddha in de Zilveren Pagode en het Koninklijk Paleis in Phnom Penh, de koloniale hoofdstad van Cambodja; naar de indrukwekkende moderne geschiedenis van Pol Pot, de Toul Sleng gevangenis en de Killing Fields. Maar het onbetwiste hoogtepunt is Angkor Wat, de 12e eeuwse tempelstad, waar de Khmer lieten zien waartoe ze in staat zijn. Fascinerende tempel ru??nes, soms overwoekerd door bomen. Een groot gebied, maar de afwerking van de constructies en beelden is prachtig gedetailleerd. Een ervaring om nooit te vergeten.

Het is opvallend dat ondanks het heftige verleden de Cambodjanen het lachen niet is vergaan. Het land herbergt een van de mooiste tempels in de wereld, maar voor veel reizigers is het uiteindelijk de vriendelijke bevolking die ze voor Cambodja doet vallen.

Reisroute
Dag 1: Phnom Penh. Kennismaking met een wandeling naar de boulevard.

Welkom in Phnom Penh. Onze Engelssprekende chauffeur haalt u op het vliegveld of station op en brengt u naar het King Grand Boutique of een gelijkwaardig hotel.

Stelt u zich al vast voor hoe u in het levendige centrum van Phnom Penh langs de oevers van de Mekong rivier loopt. Veel Cambodjanen maken zo'n wandelingetje in de avonduren. Echt stil is het er niet, daarvoor is het te druk, met brommertjes (een deel van de charme, echt!) en Cambodjanen die in de lange reeks van oude koloniale gebouwen in een cafeetje zitten of iets eten.

In het dagelijks leven is het niet gemakkelijk meer waar te nemen, maar de gruwelijke recente geschiedenis van Cambodja tekent het leven van velen nog steeds. De Rode Khmer die onder leiding van Pol Pot in 1975 aan de leiding kwam, streefde een agrarische samenleving na en om die te bereiken werden massaal monniken en 'intellectuelen' afgeslacht. Pol Pot liet zo'n drie miljoen mensen, een kwart van alle Cambodjanen vermoorden!
 


Transfer: Minibus

Hotel: King Grand Boutique
Dag 2: Koninklijk Paleis, Zilveren Pagode en Toul Sleng gevangenis.

Het Koninklijk Paleis ligt voornaam naast de Mekong rivier en domineert de skyline. Omdat het nog altijd als paleis wordt gebruikt is niet alles toegankelijk. Dat geldt wel voor de Troonzaal met een 59 meter hoge, op de Bayon in Angkor Wat geïnspireerde toren. Het Koninklijk Paleis is de eerste stop van uw tour door Phnom Penh met de tuktuk. Kledingvoorschrift voor het paleis: knieën en schouders bedekt!

De Zilveren Pagode kreeg haar naam door de enorme massa zilver waarmee de vloer is gemaakt. Er is trouwens maar een deel zichtbaar omdat, uiteraard, de vloer is afgedekt om deze te beschermen. Hier staat het belangrijke heiligdom de Smaragden Boeddha. Koning Norodom had de gelijknamige Boeddha in Bangkok gezien en liet er een voor Cambodja maken. Dit exemplaar is aanzienlijk groter dan die in Bangkok en weegt zo'n 90 kilo. De Rode Khmer hebben dit beeld gespaard om te laten zien dat ze wel degelijk oog hadden voor kostbaarheden.

Lunch wordt geserveerd bij Hagar, een lokaal restaurant waar veel vrouwen werken die een moeilijk leven achter de rug hebben en hier een vak leren.

Ter herinnering aan de verschrikkelijke Rode Khmertijd is de Toul Sleng gevangenis als museum bewaard gebleven. In de gevangenis, die bekend stond als S-21 (Security Office 21), werden Cambodjanen verhoord, gevangen gehouden en gemarteld. Net zo berucht zijn de Killing Fields, waar veel slachtoffers werden gedood. Een pagode herinnert ons aan hen.

Als de tijd het toelaat bezoekt u op de terugweg nog een lokale markt.


Meals: Ontbijt,Lunch

Transfer: Tuktuk

Hotel:  King Grand Boutique
Dag 3: Van Phnom Penh naar Siem Reap. Iemand zin in een glaasje Sraa?

Met de luxe tourbus wordt u vandaag naar het noorden van het land gereden, naar Siem Reap, de uitvalsbasis voor een van de meest spectaculaire en bijzonderste tempelcomplexen in de wereld, Angkor Wat. De rit duurt ongeveer 7 uur, maar u hebt extra beenruimte in de bus en er is wifi.

Siem Reap dankt haar bestaansrecht aan Angkor Wat. Dankzij inmiddels een paar miljoen bezoekers heeft het stadje een flinke ontwikkeling doorgemaakt, maar zonder de wat kleinschalige sfeer te verliezen. Er is een jaarlijks filmfestival en een fotofestival. Siem Reap heeft een levendig centrum met avondmarkten en een uitgaansgebied met restaurants en cafés. Misschien durft u hier een glaasje Sraa aan, de rijstwijn die volgens de een als goddelijk wordt bestempel, een ander vindt het smaken naar benzine. Oordeel zelf.


Meals: Ontbijt

Transfer: Bus

Hotel: Sonalong Boutique Village
Dag 4: Het unieke wereldwonder Angkor Wat.

Wij durven het overweldigende tempelcomplex van Angkor Wat best een wereldwonder te noemen. Het is enorm en tegelijkertijd enorm gedetailleerd. Het is moeilijk voorstelbaar hoe geweldig het er uitzag toen het (in de 12e eeuw!) was voltooid. Daar deden ze trouwens veertig jaar over. Het Khmer rijk was op zijn grootst en besloeg delen van Cambodja, Thailand, Laos en Vietnam.

Het is onmogelijk om Angkor Wat in zijn geheel in een dag te zien. Gelukkig geven de hoogtepunten een compleet beeld. Op het programma staan onder meer Ta Prohm, Bayon en natuurlijk de belangrijkste tempel, de Angkor Wat. U kunt de zonsondergang bijwonen, of als u dat wenst, eerder terugkeren naar het hotel.

U gaat per tuktuk en wordt begeleid door een Engelssprekende gids. Ook in Angkor Wat gelden kledingvoorschriften. Let er op dat uw knieën en schouders bedekt zijn. De tour is inclusief lunch, maar exclusief entreeprijs Angkor Wat.


Meals: Ontbijt, Lunch,

Transfer: TukTuk

Hotel: Sonalong Boutique Village
Dag 5: Vrije dag in Siem Reap. Naar het drijvend dorp op het Tonle Sap Meer?

 

Deze dag in Siem Reap kunt u zelf invullen. Misschien een tweede bezoek aan Angkor Wat? Een andere mogelijkheid is een tocht naar Kampong Phluk (niet inclusief).

In Kampong Phluk wonen Khmer vissers en hun familie in paalwoningen rond het Tonle Sap Meer. U gaat per tuktuk en per boot naar Kampong Phluk, een samensmelting van drie kleine dorpjes in het overstromingsgebied van het Tonlé Sap Meer, dat op ongeveer 16 kilometer ten zuiden van Siem Reap ligt. In het regenseizoen is het een drijvend dorp en leven de mensen van de visserij. In het droge seizoen is het water echter verdwenen en lijken de huizen te zweven op de palen.

Wilt u meer weten, lees dan verder op Drijvende dorpen Tonle Sap Meer.


Meals: Ontbijt

Transfer: TukTuk

Hotel: Sonalong Boutique Village
Dag 6: Einde van deze kennismaking met Cambodja.

Einde van deze korte maar indrukwekkende kennismaking met Cambodja. U wordt door onze chauffeur naar het vliegveld gebracht of gewenst naar de Cambodjaanse/Thaise grens (excl. toeslag) voor doorreis naar bijvoorbeeld Koh Chang.


Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus
Voorwaarden
alle vermelde maaltijden en omschreven transfers.
ransport met airco minibus, auto of open Tuk Tuk
Verblijf in toeristen klasse accommodatie in Phnom Penh en Siem Reap met airconditioning en eigen sanitair
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes
transfers, vliegtickets- (internationaal en binnenlands). Visumkosten (vanaf $30 pp.), bagage-afhandeling, facultatieve excursies, online inchecken vluchten
reis-/ annulering verzekering en persoonlijke uitgaven.
Opmerkingen:
Reisdocumenten en visa:
Het visum voor uw vakantie bestemming is uw verantwoordelijkheid, niet die van Green Wood Travel.
Uw paspoort dient na terugkomst vanuit uw vakantie bestemming nog 6 maanden geldig te zijn.
Bij terugkomst OVER LAND in Thailand ontvangt u een visum voor 15 of 30 dagen. Per vliegtuig 30 dagen.
Vanaf 110 USD per minibus boekt u een priv?? transfer van Siem Reap naar Poi pet/ Aranyaprathet border.
Vanaf 3.250 THB per minibus boekt u een priv?? transfer van Aranyaprathet naar bijvoorbeeld Koh Chang.
Rates quoted are exclusive of $37 USD day pass for Angkor Wat. In case of large increase of entrance fees or any additional taxes, Green Wood Travel reserve the right to add such taxes at the rates quoted, from the date of their implementation set by the Cambodian government.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de Phnom Penh & Angkor Wat tour blijft te allen tijde gehandhaafd.

Excursies naar de bezienswaardigheden (Angkor Wat) als omschreven in de reisbeschrijving, onder begeleiding van een ervaren lokale Engelssprekende gids.

Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of Belgi??. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand, Cambodja of Zuidoost-Azi?? worden afgesloten.
Populaire Green Wood Travel tours