Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Avontuur in Khao Sok regenwoud (3 dagen / 2 nachten) Laagste prijs: ฿ 8,900.00          Add to planner
Tour details
฿ 8,900.00
Duration: 3 days / 2 night(s)
Altijd al even onderdeel willen zijn van de jungle? Dit is je kans. Het avontuur in het Khao Sok regenwoud brengt je naar een van de mooiste natuurgebieden van Thailand. Drie dagen verblijf je in het regenwoud en bij Chiew Larn Meer. Je ziet mogelijk dieren die je anders nooit ziet (in ieder geval hoor je er een heleboel die je niet kent), je ontdekt de jungle, maar gaat ook zwemmen, kajakken en rivier tuben.

Khao Sok is het oudste en een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat grotendeels uit dicht onontgonnen regenwoud, uit meren en steile bergen van kalksteen. Je brengt ook een dag door op het enorme Chiew Larn Meer, zoals de lokale bevolking het meer nog altijd noemt. Het is ontstaan toen in 1982 de Raja Phraba Dam werd aangelegd om elektriciteit op te wekken.

Hier ervaar je de jungle; het groene decor is indrukwekkend en soms zelfs overrompelend. Hier leven gibbons, olifanten, honderden verschillende vogelsoorten en groeien de meest uitzonderlijke planten. Hier is de mens ondergeschikt aan de natuur.

Op deze driedaagse kennismaking met Khao Sok ben je in de goede handen van een familie die hier al ruim tien jaar woont en werkt. Er wordt zoveel mogelijk milieubewust geleefd (geen TV of airconditioning, alleen LED verlichting, recycle programma`s); het personeel wordt ter plekke getraind in Engels en gastvrijheid, en in de nabije omgeving worden sociale projecten opgezet en lokale schooltjes ondersteund.

De accommodatie is eenvoudig, maar schoon. Er is elektriciteit (alleen internet in het restaurant) en de accommodatie heeft ventilatoren een eigen badkamer met (warme) douche en toilet. Er is een prima restaurant/bar waar je `s avonds kunt eten (Thais en Westers). Kortom: je moet je misschien een beetje aanpassen, maar de ervaring maakt het allemaal goed.
Wat kan ik verwachten
Geweldige natuur en veel plezier. Het avontuur in het Khao Sok regenwoud brengt je naar een van de mooiste natuurgebieden van Thailand. Drie dagen verblijf je in het regenwoud en bij Chiew Larn Meer. Je ziet mogelijk dieren die je anders nooit ziet (in ieder geval hoor je er een heleboel die je niet kent), je ontdekt de jungle, maar gaat ook zwemmen, kajakken en rivier tuben.
Reisroute
DAG 1: Met de kano de rivier op. Zwemmen of hangen in je mat.

 

Je wordt met de minibus opgehaald op de luchthaven of het treinstation van Surat Thani (inclusief). Opgehaald worden bij je hotel in Surat Thani kan ook, maar daar wordt een toeslag voor berekend. Na aankomst krijg je eerst even de tijd om op adem te komen en de omgeving te leren kennen.

In de middag kun je met de kano de Sok rivier op peddelen of als je dat leuker vindt ga je tuben, met een grote rubberband de rivier op.

Aan het eind van de middag begint de Night Safari. Met een lokale gids ga je op zoek naar het nachtleven in de jungle. Als je het liever rustig aan doet, is er als alternatief de mogelijkheid een uur lang Thaise massage te krijgen.

Het diner wordt geserveerd in het restaurant. Dan wordt het bedtijd en nemen de geluiden van boomkikkers en cicaden de overhand.


Meals: diner

Transfer: minibus

Hotel: Riverside Cottage
DAG 2: Met de boot naar Chiew Larn lake. Kajakken, wandelen of zwemmen.

 

Een van de hoogtepunten van elk bezoek aan het Khao Sok National Park is tijd doorbrengen rond en in het fenomenale Khao Sok Lake, oftewel Chiew Larn Meer. Het park is nergens mooier en indrukwekkender dan hier.

Met een gids (en waarschijnlijk 8 tot 10 andere reizigers) neem je de boot naar het meer. In een van de rafthouses die op het meer drijven, wordt lunch gemaakt. Daarna is er tijd voor ontspanning, je kunt er zwemmen, een wandeling maken door de natuur of gaan kajakken.

In de tweede helft van de middag ga je terug naar de Cottage. Het diner wordt geserveerd in het restaurant. Dan wordt het bedtijd en nemen de geluiden van boomkikkers en cicaden de overhand.


Meals: ontbijt, lunch, diner

Transfer: minibus of truck, open boot

Hotel: Riverside Cottage
DAG 3: Wandeling door Khao Sok Park, heetwater bad, uitkijkpunt.

 

Het is 's ochtends vroeg (voor sommigen te vroeg) al meteen een opgewekte boel door de sjirpende vogels en de geluiden van 'zingende' gibbons. De dag kan beginnen.

Na het ontbijt trek je er met een gids op uit om een halve dag door het Khao Sok National Park te lopen. Er wordt gestopt om eventueel te baden in een heetwaterbron en bij een uitkijkpunt. Rond het middaguur ben je terug en is het tijd om afscheid te nemen.

Vanaf deze plaats vertrek je per lokale minibus (exclusief) naar Phuket of Krabi busstation. Een andere optie is de luchthaven of treinstation van Surat Thani (inclusief). We kunnen je ook afzetten bij het kantoor van Phantip rederij (inclusief) voor een snelle doorreis per catamaran naar Koh Samui of Koh Pha-Ngan of Koh Tao.


Meals: ontbijt, lunch

Transfer: minibus

Hotel: -
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden
Entreegelden (behalve Nationaal Park)
Omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids
Vervoer als omschreven vanaf en naar Surat Thani (vliegveld of treinstation) per openbare lokale minibus of open pick-up truck en diverse open boten
De Riverside Cottages hebben eigen sanitair met een warme douche en zijn ventilator gekoeld
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
Overige maaltijden, overige transfers
Entree Nationaal Park
Fris en alcoholische drankjes, persoonlijke uitgaven
Trein-, boot- of vliegtickets
Bagage afhandeling en facultatieve excursies
Opmerkingen:
Breng antislip schoenen die nat mogen worden, gemakkelijke kleding, zwemkleding, handdoek, zonnelotion, muggenolie, verrekijker, zaklamp, persoonlijke medicatie en een regencape (afhankelijk van het seizoen).
Er wordt alleen contant geld geaccepteerd

NIET GESCHIKT VOOR KINDEREN JONGER DAN 6 JAAR. Kinderen moeten kunnen zwemmen en kunnen klimmen.

Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen die goed kan zwemmen, met een gezonde fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.

Advies: breng je eigen handdoek mee. Vooral in de moessontijd zijn de handdoeken ter plekke nauwelijks droog te krijgen.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kunnen routes of accommodaties soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Avontuur in Khao Sok regenwoud tour blijft te allen tijde gehandhaafd.

Wij verplichten klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere Verzekeringen af te sluiten in Belgi?? of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azi?? worden afgesloten.
Populaire Green Wood Travel tours