Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
De ziel van Khao Sok - 2 dagen Laagste prijs: ฿ 4,200.00          Add to planner
Tour details
฿ 4,200.00
Duration: 2 days / 1 night(s)
De ziel van Khao Sok ligt verscholen tussen de dichte bebossing van het oerwoud en de onnavolgbare waterwegen die dit nationale park doorkruisen. Khao Sok is het oudste en een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat grotendeels uit dicht onontgonnen regenwoud, uit meren en steile bergen van kalksteen.

Hier ervaar je de jungle; het groene decor is indrukwekkend en soms zelfs overrompelend. Hier leven gibbons, olifanten, honderden verschillende vogelsoorten en groeien de meest uitzonderlijke planten. Hier is de mens ondergeschikt aan de natuur. Maar hier is ook veel ruimte voor plezier, zonder iets te verpesten aan de prachtige omgeving, kun je hier kano varen, zwemmen, in je hangmat van de natuur genieten, door de jungle lopen of baden in een warmwaterbron.

Op deze tweedaagse kennismaking met Khao Sok ben je in de goede handen van een familie die hier al ruim tien jaar woont en werkt. Er wordt zoveel mogelijk milieubewust geleefd (geen TV of airconditioning, alleen LED verlichting, recycle programma`s); het personeel wordt ter plekke getraind in Engels en gastvrijheid, en in de nabije omgeving worden sociale projecten opgezet en lokale schooltjes ondersteund.

De accommodatie is eenvoudig, maar schoon. Er is elektriciteit (alleen internet in het restaurant) en de accommodatie heeft ventilatoren een eigen badkamer met (warme) douche en toilet. Er is een prima restaurant/bar waar je `s avonds kunt eten (Thais en Westers). Kortom: je moet je misschien een beetje aanpassen, maar de ervaring maakt het allemaal goed.
Reisroute
DAG 1: Met de kano de rivier op. Zwemmen of hangen in je mat.

Je wordt met de minibus opgehaald op de luchthaven of het treinstation van Surat Thani (inclusief). Opgehaald worden bij je hotel in Surat Thani kan ook, maar daar wordt een toeslag voor berekend. Na aankomst krijg je eerst even de tijd om op adem te komen en de omgeving te leren kennen.

Om 3 uur ga je het water op. Met een lokale Engelssprekende gids kano je 2 uur lang de Sok rivier op. Als je daar geen zin in hebt en het liever rustig aan doet is er als alternatief de mogelijkheid een uur lang Thaise massage te krijgen.

De late middag geeft ruimte om in de rivier te zwemmen of even rustig vanuit een hangmat de wereld te bespiegelen. Het diner wordt geserveerd in het restaurant. Dan wordt het bedtijd en nemen de geluiden van boomkikkers en cicaden de overhand.


Meals: lunch, diner

Transfer: minibus

Hotel: Riverside Cottage
DAG 2: Wandeling door Khao Sok Park, heetwater bad, uitkijkpunt.

Het is 's ochtends vroeg (voor sommigen te vroeg) al meteen een opgewekte boel door de sjirpende vogels en de geluiden van 'zingende' gibbons. De dag kan beginnen. Om half 9 is er ontbijt.

Daarna trek je er met een gids op uit om een halve dag door het Khao Sok National Park te lopen. Er wordt gestopt om eventueel te baden in een heetwaterbron en bij een uitkijkpunt. Rond het middaguur ben je terug en staat de lunch klaar.

Na de lunch is het tijd om afscheid te nemen, je reis gaat verder naar.....

Vanaf deze plaats vertrek je per lokale minibus (exclusief) naar Phuket of Krabi busstation. Een andere optie is de luchthaven of treinstation van Surat Thani (inclusief). We kunnen je ook afzetten bij het kantoor van Phantip rederij (inclusief) voor een snelle doorreis per catamaran naar Koh Samui of Koh Pha-Ngan of Koh Tao.


Meals: ontbijt, lunch

Transfer: minibus

Hotel: -
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids
Vervoer als omschreven vanaf en naar Surat Thani (vliegveld of treinstation) per openbare lokale minibus of open pick-up truck
De Riverside Cottages hebben eigen sanitair met een warme douche en zijn ventilator gekoeld
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
Overige maaltijden, overige transfers
Entree Nationaal Park
Fris en alcoholische drankjes, persoonlijke uitgaven
Trein- of vliegtickets
Bagage afhandeling
Facultatieve excursies
Opmerkingen:
Breng antislip schoenen die nat mogen worden, gemakkelijke kleding, zwemkleding, handdoek, zonnelotion, muggenolie, verrekijker, zaklamp, persoonlijke medicatie en een regencape (afhankelijk van het seizoen)
Er wordt alleen contant geld geaccepteerd
Advies: breng je eigen handdoek mee. Vooral in de moessontijd zijn de handdoeken ter plekke nauwelijks droog te krijgen.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kunnen routes of accommodaties soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van De Ziel van Khao Sok tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen die goed kan zwemmen, met een gezonde fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.

Wij verplichten klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere Verzekeringen af te sluiten in Belgi?? of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azi?? worden afgesloten.
Populaire Green Wood Travel tours