Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Ha Long Bay Cruise (2 dagen) Laagste prijs: ฿ 6,630.00          Add to planner
Tour details
฿ 6,630.00
Duration: 2 days / 1 night(s)
Halong Bay is onvergetelijk. De baai is enorm, een gebied met duizenden kalkstenen rotsformaties, miljoenen jaren oud. Aan boord van een klassieke jonk ontdekt u dit spectaculaire natuurgebied. Onderga het uitzicht vanaf het zonnedek of peddel met de kano tijdens zonsondergang rondom uw cruiseboot.

"In het briljante licht van de tropische zon weerspiegelt het wateroppervlak, donker en licht, hier en daar in de schaduw van kalkstenen bergen, een werkelijk onbeschrijfelijk fraai geheel. De zon komt op als een wakkerend vuur, waarvan de vlammen van de eilandjes een sprookjeslandschap maken", schreef bezoeker John Rey ruim honderd jaar geleden al. Een ervaring die reizigers nog elke dag delen.

Halong Bay is ruim 1500 km2 groot en bevat duizenden grotere en kleinere kalksteenformaties. Sommigen hebben klinkende namen als het Hemels Paleis of de Vechtende Hanen, anderen hebben de vorm van een hoofd of een moeder met kind. De eilanden zijn rijk aan dieren en planten, alhoewel nog altijd niet alle eilanden goed zijn onderzocht. Het zijn er simpelweg te veel. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit gebied enkele tienduizenden jaren geleden al bewoond werd.

Het gebied ontleent haar naam aan een legende. Halong betekent de `de dalende draak`. De draak speelt in Vietnam al eeuwenlang een rol in verhalen. Boeren zagen de draak honderden jaren geleden als teken van regen, donder en bliksem. Zo werd de draak het symbool voor water en energie en later voor kracht en macht. Een koning zag eens een gouden draak naar de zon opstijgen. Hij besloot dat op die plek de hoofdstad gebouwd moest worden, het was waar later Hanoi ontstond. De bijnaam van Vietnam is nog altijd `de rijzende draak`. In de baai van Ha Long zou de draak in de baai verdwenen.

Halong is uniek in de wereld. Niet zo gek dat het in een wereldwijde poll in 2012 tot de zeven nieuwe natuurlijke wereldwonderen wordt gerekend en het op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties staat. Een bezoek aan Vietnam is niet compleet zonder een tocht tussen de rotsformaties van Halong Bay. De reden is simpel: het is om nooit te vergeten.
Wat kan ik verwachten
NIEUWE TOUR ! Exclusieve Green Wood Travel prive reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !Ha Long Bay Cruise (2 dagen)
Reisroute
Dag 1: Op weg naar Halong Bay, natuurlijk wereldwonder.

U vertrekt tussen 7:45 en 8:30 uur vanuit Hanoi per shuttlebus naar Halong Bay, waar u aan boord gaat van een klassiek Vietnamese "jonk". De boot vaart eerst naar de Bai Tu Long Bay. Ondertussen wordt de lunch geserveerd.

In het vissersdorp Vung Vieng wordt aangelegd. U krijgt hier met een tochtje met de bamboeboot te zien hoe het dagelijks leven op het water er hier uit ziet. Er is ook een mogelijkheid hier zelfstandig te kajakken.

We gaan naar een strand om te zwemmen, rond te wandelen of uit te rusten. Aan het eind van de middag keert u terug naar de jonk. Ook de boot heeft een zonnedek waar u gewoon lekker met een drankje van de omgeving kunt genieten. Het barbecue-diner wordt aan boord geserveerd.

U verblijft op een jonk van V'Spirit Premier of een gelijkwaardige boot. Dit omschreven programma is een indicatie, het kan afhankelijk van de uitvoerende cruise maatschappij of het weer afwijken.


Meals: Lunch,diner

Transfer: Shuttlebus,boot

Hotel: V Spirit Premier
Dag 2: Wakker worden in Halong Bay. De Thien Canh Son Grot.

De jonk is alweer rustig aan het varen als u wakker wordt. U bent ongetwijfeld benieuwd hoe de omgeving er vandaag uitziet. De patrijspoort en het dek bieden uitkomst.

Na het ontbijt wordt de Thien Canh Son Grot bezocht, een van de mooie mysteries van moeder natuur, centraal gelegen in het Halong bay gebied. De grot, vol stalactieten, ziet er uit als een droomlandschap. De vormen van sommige rotsen doen denken aan een olifant of een lotus.

De boot gaat langzaam richting haven. Toch is er nog volop tijd nog eens goed te genieten van deze fantastische omgeving. Na de lunch (aan boord) keert u per shuttlebus terug naar Hanoi.

U kunt deze tour (tegen bijbetaling) ook met een dag verlengen, dan verblijft u twee nachten in Halong Bay. Een tocht naar het Cap La gebied, kajakken, zwemmen en gaan vissen met een lokale visser zijn dan onder meer de toevoegingen.
 


Meals: Ontbijt,lunch

Transfer: Boot,shuttlebus

Hotel: V Spirit Premier
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden en omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids
Vervoer per airconditioned (mini)bus en boot
Verblijf in goede toeristenklasse hotels met airconditioning en eigen sanitair
Onze persoonlijke zorg en attentie
Overige maaltijden
Transfers
Vliegtickets, online inchecken (lokaal en internationaal)
Visumkosten Vietnam E-visa, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan route of hotel soms worden gewijzigd. We behouden het recht om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Ha Long Bay Cruise tour blijft te allen tijde gehandhaafd.

Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of Belgie. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Vietnam of Zuidoost-Azie worden afgesloten. Deze verzekeringen kunt u voordelig afsluiten via Green Wood Travel.
Populaire Green Wood Travel tours