WAT KLONG TOUR KLANTEN ERVAREN


Edit"Een gewone tour? Nee hoor, deze tour is buitengewoon, dik genieten voor wie niet bang is op het water!!".

's Morgens om 10:00 vertrekken we vanaf het Prince Palace hotel. We rijden naar een pier van de expresboot aan de Chao Praya rivier. In de buurt daarvan ligt een tempel, wat betekent dat er niet gevist mag worden. Maar de vissen mogen wel naar hartelust gevoerd worden, ook door u! Tot de komst van de expresboot daar een einde aan maakt.

We varen naar het noordelijke eindpunt van de expresboot, Nonthaburi. Daar is een leuke markt waar u een half uurtje overheen kunt struinen.

Daarna gaat de tocht verder per longtailboat. Al gauw vaart u een kanaal in, waar u naast moderne en luxe Thaise huizen nog vele authentiek Thaise huizen kunt zien. Ook kunt u van dichtbij het leven aan de klong gadeslaan. Het lijkt erop dat in sommige opzichten het leven heeft stilgestaan, waardoor u zich soms in een andere tijd waant! Het is er verrassend groen, met vele fruitkwekerijen en een enkele parkachtige tuin.

Na een poosje stoppen we bij een tempel (Wat), waar u even rond kunt kijken en een grote zittende Boeddha kunt bewonderen. Te voet gaan we verder naar een tempel die gedeeltelijk nog in aanbouw is. In de toekomst wordt daar de grootste "binnenshuis" liggende Boeddha "gehuisvest". Onderweg is er nog tijd voor een drankje.

Van hieraf gaat de tocht voort met een kleiner maatje longtailboat, waar u met 3 of vier personen in kunt zitten. Aangezien deze bootjes gebouwd zijn voor Thaise mensen, kan het zijn dat u een beetje moet inschikken met uw buurman/vrouw... Niet te hard wiebelen dus, ook al omdat deze bootjes verbazend hard kunnen varen. U krijgt een ware speedbootervaring door de kleinere klongs! Uw armen worden soms "gestreeld" door de grote groene plukken "morningglory" die midden in het water groeien, en waar u dwars doorheen vaart. Na deze specatulaire tocht legt u aan bij een locaal restaurantje, waar u een eenvoudige thaise lunch kunt eten (drankjes zijn voor eigen rekening).

Hierna gaan we nog wat verder door kleinere Klongs, tot u uitkomt bij de plek van waaruit u weer overstapt in een grote longtailboot. Als de schipper er zin in heeft zult u merken dat ook deze boten flink vaart kunnen maken!!

De tocht eindigt weer op de pier van de expressboot, van waaruit u teruggebracht wordt naar het Prince Palace Hotel.