Hotels in Chumphon


De stad Chumphon, halverwege Bangkok en Phuket, staat bekend als 'de toegangspoort tot Zuid-Thailand' en als 'Land van de Twee Zee├źn'. Dan hebben we het over de Golf van Thailand aan de ene kant en de Andaman Zee als we de Isthmus (landengte) van Kra oversteken. Dit is het bergachtige en uitgesproken fraaie grensgebied met Birma.

De provincie Chumphon kent een afwisselende natuur met veel nationale parken waar vooral grotten en watervallen een attractie vormen. Het Mu Ko Chumphon National Park omvat een gebied van in totaal 317 vierkante kilometer. Het strekt zich 70 kilometer langs de kust uit. Hier vindt u bossen met Casurina-bomen en mangrovebossen, de kraamkamers van de zee. Dat is het leefgebied voor onder meer de krab-etende makaken (apen) en de monitor-hagedis. Zwaluwen bevolken de 40 verschillende onbewoonde, kalkstenen eilanden voor de kust. De eilanden worden afgeschermd voor bezoekers; de zwaluwnesten komen terecht in een kostbare Chinese specialiteit: 'bird nest soup'.

Koh Tao is een populaire duikbestemming; dagelijks vertrekt een boot vanuit Chumphon haven via Koh Tao naar Koh Pha-Ngan. De buitenste eilanden in deze archipel tonen u het mooiste koraal en indrukwekkende vissen. Het zicht onder water loopt van 3 tot ruim 20 meter en de stromingen maken duiken op elk niveau mogelijk. Het belangrijkste duikseizoen loopt van april tot oktober.
Chumphon beschikt ook over een luchthaven. De stad is daarnaast per trein vanuit Bangkok en het zuiden van Thailand te bereiken.