Hotels in Khao Yai


Khao Yai, Thailand's oudste natuurreservaat (1962), is een bezoek dubbel en dwars waard. Het is 2165 km2 groot en behoort inmiddels volgens Unesco tot het Werelderfgoed. Khao Yai, op zo'n 200 kilometer van de hoofdstad Bangkok, is grotendeels bedekt met primair regenwoud. De Khao Rom is met 1351 meter de hoogste van de vele bergen. Tussen de woudreuzen vindt u de mooiste wilde orchidee├źn en kleurige bloemen, in totaal circa 2000 soorten. U kunt in het park een aantal mooie routes lopen, over het algemeen goed bewegwijzerd en ook zonder gids goed te doen. Voor de langere dagtochten of een meerdaagse trekking door het natuurreservaat raden we een gids aan. Tijdens een voettocht door de bergen en valleien van Khao Yai maakt u veel kans apen, zwijnen, dwergherten, civetkatten, neushoornvogels, vlinders en misschien ook de gevaarlijke koningscobra of een van de ruim 250 olifanten van het park te ontmoeten. Beren en tijgers (60 tot 70 dieren), houden zich doorgaans ver van menselijk bezoek. Khao Yai is de oorsprong van 5 grote rivieren in Thailand.

Khao Yai kent 3 hoofdseizoenen, met een jaarlijkse gemiddelde temperatuur van 23 graden Celsius.
Regenseizoen: van mei tot oktober. Het regent dan vrijwel elke dag met schitterende watervallen tot gevolg. De gemiddelde dagtemperatuur bedraagt 27 graden Celsius. Na de regen komt doorgaans zonnenschijn. Het is dan fantastisch fotograferen.
Koude seizoen: dit loopt van november tot en met februari. Het is de meest gewilde periode voor een bezoek, vanwege het heldere, koele en zonnige weer. De temperatuur bedraagt dagelijks 22 graden, maar kan 's nachts teruglopen naar 10 graden Celsius.
Warme seizoen: van maart tot mei. Zelfs in die periode is het in Khao Yai niet zo warm als elders in het land, met een dagtemperatuur in de buurt van 30 graden. Door het gebrek aan regen kunnen watervallen in april (deels) droogvallen.

Ga in Khao Yai lekker zwemmen in kristalheldere beekjes of bij klaterende watervallen en ontsnap aan de drukte van alledag. Geniet van de overweldigende schoonheid van de natuur en ondek een stuk van Thailand dat zelden bezocht wordt door toeristen.