Hotels in Koh Samet


Het eiland Koh Samet, onder de rook van Rayong, maakt sinds 1981 deel uit van een maritiem natuurpark,. Daar vallen ook de eilandjes Kude, Kruai, Kham en Plai Tin onder. Als gevolg daarvan heeft het massatoerisme zich nooit kunnen ontwikkelen; de infrastructuur bestaat bijvoorbeeld uit zandweggetjes. Het is een T-vormig eiland met een lengte van 7 kilometer en een breedte van maximaal 3 kilometer. Thai noemden het vroeger: 'groot juweleneiland'. Dat verwijst naar het witte, kristalachtige zand dat alle 14 met palmen omzoomde baaien op het eiland bedekt. Verder treft u er bizar gevormde rotsen en glashelder water aan. Langs de oostkust van Koh Samet is het prettig wandelen. U passeert de ene na de andere idyllische baai.
Haad Sai Kaew (= wit zandstrand) is het populairste strand op Koh Samet. Ao Prao is een mooie baai langs de westkust van Koh Samet en een goede plaats voor snorkelaars. Door de koraalriffen voor de kust heeft u hier weinig last van de branding. Daardoor is deze plek ideaal voor families met kleine kinderen.

Voor wie het drukkere Pattaya wil vermijden, is een verblijf in het minder toeristische, Rayong of op het bounty-eiland Koh Samet een goed alternatief.