Hotels in Koh Samui


Hagelwitte stranden omringen het met wuivende kokospalmen bedekte eiland Koh Samui. Het bezit alle ingrediƫnten voor een geslaagde en ongedwongen tropische strandvakantie. Verscholen baaien met spectaculaire rotsformaties, prachtige boeddhistische tempels met mediterende monniken maken Koh Samui tot een idyllische bestemming. Dan hebben we het nog niet gehad over de klaterende watervallen.

Het kleine havenplaatsje Nathon is een bezienswaardigheid. Accommodaties bestaan meestal uit sfeervolle kleinschalige groepjes bungalows, bijna altijd direct aan het strand. De kokospalm stelt hier de norm en geen hotel of resort mag daar bovenuit steken. Koh Samui biedt u meer dan 40 kilometer prachtig zandstrand. Het binnenland is nog vrijwel ongerept.
Chaweng Beach bestaat uit zeven kilometer parelwit zand met krista lhelder water. In het centrale deel vindt u vele leuke winkeltjes, lokale restaurantjes en bars dicht bij elkaar.
Lamai Beach is een plaatsje ten zuiden van Chaweng. Hier vindt u 4 kilometer prachtig strand. Het publiek is hier in het algemeen wat jonger dan in Chaweng en er is genoeg avondvertier.
Bophut en Choengmon Beach in het noorden, zijn rustig en klein met prachtige witte zandstranden en pittoreske dorpjes waar vissers en kunstenaars in harmonie samenleven.
Het weer is op dit eiland altijd schitterend, de stranden zijn uitgestrekt, de zee is heerlijk helder en de bevolking is uiterst vriendelijk. Het eten is fantastisch en tevens goedkoop. Laat u heerlijk masseren op het strand, volg een duikcursus en ontdek de wonderbaarlijke onderwaterwereld, vol tropische vissen en koraal. Stort u in het geweldige uitgaansleven van Chaweng, waar gezellige barretjes en heerlijke terrassen de entree vormen tot superdiscotheken als de Green Mango, Santa Fee en de Reggaepub. U kunt ook een scooter huren en een tour maken over het eiland langs dorpjes, stranden en prachtige uitkijkpunten,
Schrijf u in voor een van de beachvolley-toernooien of doe helemaal niets en geniet in uw hangmat van exotische cocktails, heerlijke hapjes of een goed boek. Vanaf Koh Samui kunt u eenvoudig een bezoek brengen aan de omliggende eilandjes Koh Pha-Ngan (eiland van de fullmoon-party's - niet te missen!) en Koh Tao (een heerlijk rustig eiland vol natuurschoon en bijna verlaten stranden).