Hotels in Mae Hong Son


Mae Hong Son, is een van de noordelijke provincies en beslist de meest westelijke van Thailand, tegen de grens met Myanmar (Birma). Als gevolg van bergachtige omgeving kent het een duidelijk koeler klimaat dan de rest van het land. De gelijknamige hoofdstad, 'het dorp in de mist', ligt in een vallei met een authentiek gebleven cultuur, met veel Birmese invloeden. Door de eeuwen heen hebben de inwoners zich bezig gehouden met het africhten van olifanten voor werk in de dichte bossen.
Er is in Mae Hong Son veel te verkennen zoals de 'visgrotten' met karpers, watervallen, in Birmese stijl gebouwde tempels, bergstammen en het speciale Palong bergvolk of 'langnekken', met koperen ringen om de nek. De vriendelijke lokale bevolking laat een rijke mengeling zien van Lanna Thai, Karen en Birmese bergvolktradities. De charme en serene rust in Mae Hong Son zorgen voor een perfecte atmosfeer. Voor liefhebbers van natuur en cultuur is dit een vakantie in het paradijs!
Mae Hong Son is ook dé plek om van een behandeling te genieten met speciale 'pooklon' modder. Dit gezichtsmasker zorgt voor een zachte, gezonde en verjongde huid, als gevolg van de vele mineralen die het bevat. De vulkanische pooklon stimuleert in 15 tot 20 minuten een betere bloedcirculatie in de gezichtshuid.