Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Thailand het weer

Het weer vormt altijd een geliefd onderwerp voor Nederlanders en Belgen. In Thailand praat niemand over het weer. Thai weten immers dat het in de droge tijd, van november tot en met april, zelden regent.
THAILAND ! Exclusieve Green Wood Travel rondreizen.
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DE REIS !

Tijdens de regentijd, van mei tot oktober, valt wél de nodige regen te verwachten. De temperatuur schommelt altijd rond de 30 graden. En als het regent, gebeurt dat meestal vroeg in de ochtend en in de namiddag. Iedere Thai weet wanneer het gaat regenen. Eerst gaat het waaien, dan wordt het donker en pas daarna valt een gigantische bui. Na zo'n tropische wolkbreuk oogt alles fris en vrolijk en komt de natuur tot leven.

Green Wood Travel organiseert 20 verschillende fietstochten door Bangkok. Zelden komen klanten verregend terug. Het is doorgaans een kwestie van even schuilen, frisje drinken en weer verder gaan. Op de meeste strandbestemmingen gaat het net zo. Alleen in de tropische regenwouden zoals Khao Sok National Park of Khao Yai National Park blijft het soms dagen regenen, vandaar ook de naam tropisch regenwoud.

Kortom: het weer in Thailand is niet te vergelijken met het wisselvallige weer in Noord-Europa.

Opletten: zelfs met een bewolkte lucht kunt u verbranden. Neem dus zonnebrandolie met een hoge beschermingsfactor mee.

Foto's:

Thailand het weer weervoorspelling Thailand vakantieThailand het weer weervoorspelling Thailand vakantieThailand het weer weervoorspelling Thailand vakantie

Thailand het weerDe verschillen tussen de vier gebieden zijn soms erg groot. Zo kan het in december in het zuiden 25 C zijn terwijl het in het noorden slechts 10 C is.

<< Sri Lanka voorbereidingen Aanbieding Vakantiebeurs 2019 >>