Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Hua Hin 10++ tips

Echte de laatste Hua Hin tips! Nog meer tips ontvangen? Kom langs op het Green Wood Travel Bangkok kantoor...

Foto's:

Night market


De nachtmarkt van Hua Hin is beslist een bezoekje waard en een goede gelegenheid om cadeautjes en souvenirs te kopen. Niet vergeten af te dingen! Als u echt iets wilt hebben, begin dan bij de helft van de vraagprijs. Op de markt vindt u ook vele kleine restaurantjes, waar u prima een heerlijk hapje kunt eten.

Market Village


Hua Hin is nu ook een heus winkelcentrum rijk, het Market Village. Het is een fraai complex aan Petchkasem road, iets buiten het centrum richting Khao Takiab. Het biedt onderdak aan een scala van exclusieve winkels, stalletjes, een Tesco Lotus, doe-het-zelf-winkel en een food court.

Fishing pier


Elke nacht komen aan de visafslag van Hua Hin de trawlers binnen met hun vangsten. Deze worden met de hand op vrachtauto's geladen. Een pittoresk tafereel. De visafslag pier ligt op vijf minuten lopen van het Hilton Hotel, als u het hotel uitkomt naar rechts. Na ongeveer 500 meter (langs een aantal restaurants) komt u de pier vanzelf tegen. Loop tot aan het eind, daar liggen de trawlers aangemeerd (alleen 's nachts.)

Nachtleven


In Hua Hin is 's avonds meer te doen dan menigeen denkt. Tegenover het Hilton loopt u het Bintabath-straatje in. Daar, en in enkele zijstraten, liggen de nodige bars, restaurants en guesthouses. In veel bars kunt u uitstekend snookeren. Rond 01.00 uur vormt de disco van het Hilton een ware 'vergaderzaal', met levende muziek.

Proost!

Plearn Wan


Terug in de tijd in dit originele shopping centrum dat er uitziet als een dorpje uit het verleden met winkels, cafeetjes en gezellige straatjes. Weer eens heel wat anders dan de stereotype grote winkelcentra. Bovendien worden er elke vrijdag Tempelspelen gehouden waar u aan kunt deelnemen!

Plearn Wan here we come.....

Foto's:

Khao Takiab (eetstokjes)


 • De tempel zelf ligt op de berg. Pas op voor de vele apen. Deze proberen u alle eetbaars uit handen te grissen.

 • Vanaf het strand op de weg naar de grote gouden staande Boeddha. Bij de ingang vanaf het strand is ook een restaurantje. Prima geschikt voor een eenvoudige lunch of versnapering.

 • Eveneens op de weg naar de tempel, viswinkeltjes en bootjes.


 • Foto's:

  Khao Tao


  Een tempel met een kleine grot vol Boeddhabeeldjes en...... muggen!

  Tevens een wandelweg langs de berg. Aan de ene kant de berg en de zee aan de andere kant. Deze weg leidt naar een gigantisch grote gouden schildpad, waar de naam Khao Tao (= schildpad) vandaan komt!

  Khao Tao ligt op de weg richting Pranburi. Op een gegeven moment moet u links afslaan richting de zee. Het staat aangegeven langs de weg!

  Foto's:

  Mangrove nature trail


  Iets verder dan Khao Tao, richting Pranburi, vindt u een schitterend natuurgebied, met wandelroutes door deze mangrove-jungle. Ook bestaat de mogelijkheid om een rondvaart te maken, afhankelijk van de waterstand.

  Voor weinig geld vaart u ruim een uur door deze ruige natuur. Het is echt de moeite waard! De schipper voert u door de mangrovebossen en langs een vissersdorp met haven.

  Entree gratis!

  Foto's:

  Black Mountain Waterpark


  Voor iedereen die van water, zon en spanning houdt is dit nieuwe waterpark bij de beroemde Black Mountain golfbaan in het achterland van Hua Hin een absoulute must.
  Zo is er bijvoorbeeld een 17 meter hoge toren waarvan u via 7 verschillende glijbanen naar beneden suist. Fraaie namen zoals the Bee, The Screw en Speed geven al aan dat uw adrenaline niveau flink omhoogschiet. Vergeet niet de optie om te gaan wakeboarden.

  Een hele dag fun voor het hele gezin!

  Black Mountain Water park

  Brommers


  Alle bezienswaardigheden en restaurants kunt u goed op eigen gelegenheid per brommer bezoeken.
  Deze brommers en scooters zijn te huur voor ongeveer 200 THB per dag! Let wel op of het voertuig (vaak 125 cc) verzekerd is.

  Een andere optie is om een auto te huren of een minibus met chauffeur. Kosten vanaf 1.000 THB per dag.

  Tips Restaurants


  Hua Hin telt veel goede restaurants. Maandelijks komen er nieuwe eetgelegenheden bij (en verdwijnen er.) U kunt er subliem Frans eten, verrukkelijk Thais maar ook uitzonderlijk Italiaans.

  Enkele aanraders:
  Twee restaurants op Dechanuchit road. Namen zijn alleen in het Thais. Hier een korte routebeschrijving.
  Als u de Night Market op loopt, ziet u op de hoek van het tweede stuk markt een levendig restaurant. Iets verderop richting spoorweg liggen aan de linkerkant ook enkele heerlijke restaurantjes.

  Khaimuk, een visrestaurant op de Night Market (zie foto.)

  Lek Lek, een restaurant in de buurt van het station. Als u voor het station staat ga dan naar links de straat in die langs het station loopt (richting Khao Takiab / Pranburi.)

  Tanachote, een visrestaurant met een groot terras direct boven strand en zee. Tegenover Cafe Indochine. In het centrum van Hua Hin vindt u langs de zee verschillende gezellige restaurants.

  Brasserie de Paris is een uitstekende keuze als u iets te vieren heeft, maar niet goedkoop.

  Lameer, achter Khao Takiab, vijf kilometer buiten Hua Hin, direct boven het water. U kunt het niet missen. Eerst moet u over de berg, Khao Takiab, heen. Er is maar een echte steile weg naar boven. U komt dan vanzelf uit op een kruispunt, vlak voor een portaal. Hier moet u doorheen en direct weer net zo steil naar beneden. Zo komt u bij het restaurant Lameer uit. Bij het eerder genoemde kruispunt zou u rechts verder naar boven kunnen gaan en bij een tempel uitkomen. Zou u naar links gaan komt u bij een ander tempel gedeelte uit. Als u daar bent, wijst het zich eigenlijk vanzelf.

  The Winery, in de heuvels ten westen van Hua Hin ligt deze wijngaard waar u heel redelijke wijn kunt proeven en kopen. Maar het lunchrestaurant dat erbij ligt is een bezoek al meer dan waard want afgezien van uitstekend eten heeft u hier ook een betoverend uitzicht over de wijngaarden. Het lijkt wel Frankrijk, alleen hier kunt u ook nog een tochtje door de wijngaarden maken op de rug van een .............olifant!

  Supatra By The Sea, op het strand van Khao Takiab dichtbij de grote gouden Boeddha, sfeer en keuken zijn geweldig hier. Na lunch of diner kunt u de apenheuvel
  opklimmen naar de tempel. De monikken verkopen armbanden en beschilderde bamboebladen waar uw naam opgezet kan worden voor eeuwigdurend geluk!

  Madame Green, misschien wel het beste visrestaurant van Hua Hin en ook het best bewaarde geheim want u zult er weinig of geen Westerse toeristen aantreffen.
  Ga richting Khao Takiab. In het dorpje wordt de weg heel smal en daar vindt u de toegangsweg naar Madame Green.

  Ma Khaam, hier vindt u de beste eendsalade. Niet makkelijk te vinden en echt lokaal. Rij in zuidelijke richting Hua Hin uit, over het viaduct dan rechtsaf richting spoor. Dit is een
  zandweg. Na 300 meter parkeren ( links is een speelplaats). Loop over het bruggetje en u bent er.

  Centara Grand Beach Resort, kunt u niet missen in het centrum aan het strand. Dit prachtige koloniale hotel uit vervlogen tijden met zijn fraaie tuinen serveert zondag's een geweldige High Tea.
  Reserveren is aan te bevelen: 032 512021 t/m 38

  Hyatt Regency, ook aan het strand en serveert zondag's het beste buffet van Hua Hin met een prachtig uitzicht over zee.
  Reserveren is noodzakelijk: 032 521 234

  La Grappa, prima Italiaans restaurant met lekkere pizza's en andere Italiaanse gerechten. In het centrum van Hua Hin bij de kleine avondmarkt.

  Moonsmells Platoo Thai, een druk bezocht goed Thais restaurant tegenover La Grappa

  Restaurant By The Sea, niet te prijzig en goed restaurant waar ook antiek verkocht wordt. Loop voorbij het Hilton in noordelijke richting. Bij de T-splitsing rechtsaf. Na 300 meter ziet u het restaurant liggen.

  Foto's:

  Raruk Hua Hin,


  Hua Hin is een nieuwe attractie rijker die terugkijkt naar het verleden toen Hua Hin nog een slaperig vissersdorpje was. Khun Wanna is een zakenvrouw uit Hua Hin die daar haar hele leven al woont. Zij bezat een stuk land met een authentiek houten huis erop en bedacht dat het interessant zou zijn als de bezoekers van nu een kijkje konden nemen in het verleden.

  En zo ontstond Raruk Hua Hin, wat staat voor herinnering aan Hua Hin. 40 restaurants en winkels, een podium voor traditionele dansen en twee keer per maand op de zaterdag live dansmuziek uit de jaren 40 van de vorige eeuw o.a. van zanger Santaraporn. Een permanente tentoonstelling in het oude huis van foto's en maquettes van het vroegere Hua Hin behoort ook tot de bezienswaardigheden.

  Raruk Hua Hin ligt aan Phetchakasem Road soi 51 en is iedere dag open van 10.00 tot 20.30 en in het weekend tot 21.30 uur.

  Foto's:

  Vana Nava Waterjungle Park  Een waterpark vol avontuur voor heel de familie. Met de grootste handgemaakte berg met waterval tot de langste waterglijbaan van Thailand. Dit park staat vol met avontuurlijke verrassingen voor het hele gezin.

  Met uw elektronische toegangsbewijs is het ook mogelijk om gratis foto's te delen via Sociale Media om uw vrienden jaloers te maken. Een bezoek aan Vana Nava kan u niet missen als u in Hua Hin verblijft.

  Kijk hier voor meer informatie

  << Kinderpagina 10++ Thailand tips Hotel-categorie & symboolverklaring >>