Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614

Mij Reisplan

Autoreizen in Thailand

Thailand te verkennen op eigen gelegenheid en nooit meer de weg kwijtraken? Budget verhuurt autonavigatiesystemen.
Het autoverhuurbedrijf heeft diverse modellen van het type Garmin (Engelstalig) beschikbaar en deze kunt u huren vanaf 100 THB per dag. De prijs wordt lager als u per week of langer huurt. Natuurlijk kunt u ook op uw eigen TomTom Thaise navigatiekaarten downloaden. De kosten zijn gemiddeld een 65 euro. Zo wordt u veilig en nauwkeurig door Thailand heen geloodst.


Green Wood Travel biedt 4x unieke Autovakantie reizen naar Noord-, Oost-, Zuid- en West-Thailand
BOEK TIJDIG !

Daarnaast werkt Google Maps op uw Smart Phone ook prima. Wel eerst een Thaise Sim-kaart met een Data Package aanschaffen in Thailand. Green Wood Travel adviseert u Gratis!

Om het u nog gemakkelijker te maken printen we zelfs de hotelcoördinaten op uw vouchers! Hotelcoördinaten kan u ook zelf vinden via onze hotel webpagina's.

Foto's:

Een leuke vakantie: zelf autorijden door Thailand!
Opmerking: houdt u er rekening mee dat de bagageruimte van de verschillende auto's beperkter is dan u denkt en dat het zeer afhangt van het aantal personen dat de auto huurt. Het is aan te raden makkelijk vervormbare reistassen mee te nemen in plaats van harde koffers.De ervaren Thailandganger heeft al de nodige tours achter de rug en de meeste bekende toeristische plaatsen bezocht. Vandaar ons advies voor wie eens iets anders wil: boek bij Green Wood Travel een 'self drive' en rij met uw gehuurde auto frank en vrij door Thailand. U komt dan werkelijk in aanraking met 'Amazing Thailand.'

Is dat niet erg gevaarlijk, zelf rijden in Thailand? Het antwoord luidt: nee, als u zich maar houdt aan de Thaise verkeersregels en u aanpast aan de Thaise mentaliteit. De Thai rijden links en kennen niet echt veel verkeersregels. Dat wil dus zeggen: goed anticiperen en vooral niet agressief rijden. In Thailand geldt: wie het dichtst bij de kruising staat, heeft voorrang. Vrijwel alle bewegwijzering is tweetalig (dus ook Engels). Zorg wel voor een Engelstalige wegenkaart** en een navigatiesysteem.

Over diefstal hoeft u zich geen zorgen te maken. Die komt in Thailand nauwelijks voor, ook als gevolg van de hoge straffen die daar op staan.

Het huren van een auto is voordeliger per maand, zelfs als u de auto bijvoorbeld drie weken huurt!

Green Wood Travel regelt voor u een auto naar keuze, uiteraard voorzien van alle gemakken zoals airconditioning, bij gerenommeerde bedrijven (onder meer Budget en Avis). In overleg met u stellen wij de leukste routes samen en regelen we voordelig accommodatie voor onderweg.


BUDGET THAILAND

Een paar puntjes waar u op moet letten:


 • U moet voor autohuur in Thailand in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs en minimaal 21 jaar oud zijn (Elk ANWB-kantoor in Nederland of gemeente van uw woonplaats in België verstrekt een internationaal rijbewijs, geldig voor één jaar.)
 • Tevens moet u beschikken over een creditcard, onder meer voor het betalen van de borgsom.
 • Autohuur is inclusief LDW (Loss Damage Waiver ) maar exclusief SDW (Super Damage Waiver.) Maximale eigen risico is tussen de 8.000 - 10.000 THB afhankelijk van het autotype. Dit eigen risico is af te kopen, lees condities.


 • Autorijden in Thailand?


  Maximumsnelheid
  - De stad 55 km per uur
  - De hoofdwegen 80 tot 120 km/uur
  De meeste weggebruikers in Thailand rijden rustig, ook al omdat auto's doorgaans zijn voorzien van een automatische versnellingsbak. Houd wel rekening met automobilisten of motorrijders die geen richting aangeven of in het midden van de weg met pech stilstaan. Let ook op bij de zogeheten U-turns, plekken in de middenberm waar het verkeer kan keren. Neem evenmin risico's bij het inhalen. Vooral vrachtwagens rijden flink door en halen andere weggebruikers in zonder richting aan te geven. De maximumsnelheid is in de stad 55 km/uur en op de hoofdwegen 80 tot 120 km/uur.

  Rijden in het donker raden we ten zeerste af. Veel voertuigen hebben geen of onvoldoende achterlicht. Dat geldt met name voor landbouwvoertuigen, duwkarren, motoren en fietsen. Ook rijden er voertuigen met slechts één werkende koplamp. Dat is dus geen motor, maar een auto of vrachtwagen! Houd er rekening mee dat het in Thailand vroeg donker is.

  Opmerking: **Green Wood Travel heeft in Bangkok de beste Thais/Engelse routekaarten op voorraad. Uiteraard kunt u ook kaarten downloaden van www.mapofthailand.org

  Budget Car Model  Budget Car and Truck Rental biedt in Thailand het grootste netwerk (ca. 1400 auto's) en zeer professionele service. Er zijn ruim 20 verhuurstations.

  SIPP
  Code
  Klasse huurauto
  (Vanaf prijzen per auto/minibus per etmaal)
  Vanaf
  (THB / DAY)
   
  CPMRToyota-VigoToyota Vigo 2.5
  Pickup Truck - Handversnelling
  2 deurs, 2 personen
  2 koffers
  900BOEK
  ECARHonda-JazzHonda Jazz 1.5
  Economy Sedan - Automaat
  4 deurs, 4 personen
  2 koffers
  1.200BOEK
  CCARToyota-AltisToyota Altis 1.6
  Compact Sedan - Automaat
  4 deurs, 5 personen
  2 koffers
  1.500BOEK
  FFARToyota-VigoToyota Vigo Double Cab 3.0
  Double Cab 4WD - Automaat
  4 deurs, 4 personen
  4 koffers
  1.700BOEK
  ICARHonda-CivicNieuw Honda Civic 1.8
  Intermediate Sedan - Automaat
  4 deurs, 5 personen
  2½ koffers
  1.800BOEK
  IVARToyota-WishToyota Wish 2.0
  Compact Van - Automaat
  5 deurs, 6 personen
  3 koffers
  2.000BOEK
  FCARHonda-AccordNieuw Honda Accord 2.0
  Full Sized Sedan - Automaat
  4 deurs, 5 personen
  3 koffers
  2.000BOEK
  PCARToyota-CamryNieuw Toyota Camry 2.0
  Prestige Sedan - Automaat
  4 deurs, 5 personen
  3 koffers
  2.200BOEK
  WPFARToyota-FortunerToyota Fortuner 3.0D
  Prestige 4WD - Automaat
  5 deurs, 5 personen
  4 koffers
  2.200BOEK
  MVMRToyota-HiaceNieuw Toyota Commuter 2.5D
  Minibus - handversnelling
  4 deurs, 9 personen
  6 koffers
  1.700BOEK


  << Myanmar bestemmingen 10++ Tips Hotel-categorie & symboolverklaring >>