Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Bangkok informatie

Bangkok heeft niet één echt centrum, maar meerdere centra. Enkele hoofdstraten met vele zijstraten (soi's) vervullen doorgaans de 'centrumfunctie'. Daar vinden we hotels, winkels, bars, restaurants en markten. Voorbeeld is New road ofwel Charoen Krung (Chinatown), waar ook het hoofdpostkantoor staat, Silom Road (Patpong nachtmarkt en rosse buurt),
THAILAND ! Exclusieve Green Wood Travel rondreizen.
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DE REIS !

Rama IV, Sukhumvit Road, New Petchaburien Ploenchit Road. Yaowarat Road is het hart van Chinatown, een wirwar van (vaak overdekte) stegen en markten, werkplaatsen, restaurants en tempels.

Foto's:

Bangkok informatie en Skyline BANGKOK PRIJSGARANTIEHet grote paleis en Wat Phra Keow BANGKOK INFORMATIEAnanta Samakhom troonzaal BANGKOK INFORMATIELumpini Park - het groene hart van BangkokBANGKOK INFORMATIE PRIJSGARANTIEWat Arun BANGKOK INFORMATIE PRIJSGARANTIEKhao San Road de bagpackers hemel BANGKOK INFORMATIEMuang Boran oftewel Ancient City BANGKOK INFORMATIE PRIJSGARANTIEGrand Palace in Bangkok en Wat Phra Keaw BANGKOK INFORMATIE Chaophaya rivier doorsnijdt Bangkok BANGKOK INFORMATIE

Zo zit de stad in elkaar


Don Mueang Airport
De beroemde weekendmarkt (Chatuchak) vindt plaats op zaterdag en zondag tegenover de Northern Bus terminal. Hier is van alles te koop, onder meer imitatie merkkleding, antiek en 'handicraft' van Hill Tribes uit het noorden. Rotfai Gardens, ligt naast Chatuchak en in dit uitgestrekte park vindt u een vlindertuin met ongeveer 500 soorten vlinders. In Khao San Road (Oude Stad) vindt u veel guesthouses, restaurantjes, bars en kleermakers.

Aan Soi Sarasin achter Lumpini Park zit een aantal aardige kroegen, onder meer Brown Sugar en Round Midnight. Opmerkelijk is Soi Cowboy (Sukhumvit Road, Soi 21), een soort mini-Patpong met diverse biertuinen. Hier in de buurt (Soi 5) vindt u een wijk met veel Arabische, Japanse en Afrikaanse restaurants.

Chinatown is de drukste wijk van de stad. In de wirwar van kleine straatjes vindt u alles wat u maar kunt bedenken. De kraampjes met vers vlees en dito vis, vormen helaas een aanslag op uw reukorgaan. De kraampjes met gebraden balletjes, satés en dergelijke (overal op straat in de hele stad) ruiken daarentegen wel heerlijk, maar u weet nooit wat u geserveerd krijgt. Thai en Chinezen maken hapjes van alle mogelijke onderdelen van alle mogelijke dieren.

Silom Road: straatstalletjes, moderne kantoren, trendy wijnbars, lokale markten ... u vindt het allemaal aan Silom Road. Honger zult u hier beslist niet lijden. Tegen de avond openen hier allerlei eetstalletjes Ook leuk: 's avonds veranderen veel straten van Bangkok in openluchtrestaurants, met allemaal eetstalletjes. Goddelijk eten voor bijna niks, met Thaise snacks zoals Kuai Tiao (noedels) en Khao Kaeng (curry rijst). De beroemdste markt is de Patpong Nightmarket die om 20.00 uur begint. Net als op de enorme Chatuchak Weekendmarkt (met meer dan 8000 stalletjes) is hier van alles te vinden: horloges, tassen, kleren, kunstvoorwerpen, zijde, van heel goedkope nep tot net-echte nep. De Weekendmarkt is heel gemakkelijk met de BTS Skytrain en MRT ondergrondse te bereiken; met de taxi duurt het eindeloos, want het is ver. Naast de verkoop van zowat alles wat namaak is, vormt dit ook de buurt waar uitgaan en prostitutie weelderig tieren. Iedere toerist gaat in deze buurten de sfeer opsnuiven. Hier krijgt u het gevoel dat alles kan en... misschien is dit ook het geval.

Don Muang Airport ligt na vertrek van de internationale vluchten naar Suvarnabhumi enigszins uit de richting. Door de (terug)komst van enkele budget airlines is het gebied weer wat leven ingeblazen. Winkelen is een belevenis in Future Park. In deze buurt vindt u ook enkele attractieparken.

Suvarnabhumi International Airport is gebouwd in een gebied dat vroeger 'Cobra Moeras' heette. De luchthaven is zonder meer indrukwekkend en uitgestrekt, de directe omgeving nauwelijks boeiend. On Nut Road vormt de snelste verbinding naar Sukhumvit Road en de binnenstad. Trek in een Thais hapje na aankomst van uw vliegtuig? U vindt onderweg voldoende restaurants van uw gading. De binnenstad van Bangkok valt ook te bereiken via de Bangna-Trat Road. Via de airportlink is het centrum van Bangkok snel te bereiken per skytrain.

Sukhumvit is een nieuwere wijk in Bangkok, met goede verbindingen naar de rest van de stad per BTS Sky Train. Dat is ook wel nodig, want het verkeer staat er soms 24 uur per dag vast. En behalve dat er een van 's werelds mooiste tempels staat, is het eten, shoppen en uitgaan op Sukhumvit en diens zijstraten ultiem trendy. Met de BTS Sky Train raast u in no time en airconditioned over de verkeersopstoppingen heen. Inmiddels loopt de Sukhumvit lijn door tot Soi Bearing (Sukhumvit 107.) De Silomlijn gaat over de Chao Praya rivier heen tot Wongwian Yai. Er wordt druk gewerkt aan twee nieuwe lijnen en uitbreiding van de bestaande twee lijnen.

Pratunam / Central World Plaza is een beetje een rommelige kledingwijk waar ook de hoogste hoteltorens (Baiyoke Sky & Suite) van Thailand staan. Op loopafstand ligt Central World Plaza, een geweldig winkelcentrum. Bangkok is gek op hypermoderne shoppingmalls waar alle beroemde merken zijn te vinden, van Louis Vuitton tot Giorgio Armani en Prada, zoals Emporium (Sukumvit Soi 24) en Gaysorn Plaza op Ploenchit Road. Let op: in tegenstelling tot wat u zou denken, zijn de prijzen hier niet of nauwelijks lager dan bij ons. Thaise zijde is overal te vinden, en met name bij Jim Thompson Thai Silk Shop, 9 Surawong. Thompson was een Amerikaanse architect die de Thaise zijde ooit wereldberoemd maakte om vervolgens spoorloos te verdwijnen.

Siam Square (Pathumwan): van hieruit heeft u uitstekende verbindingen per Skytrain naar de andere delen van de stad. Ook met de kanaaltaxi's kunt u van hier snel door Bangkok reizen. Winkels, moderne cinema's en een ruime keuze aan eet- en drinkgelegenheden zijn in overvloed voorhanden. Het Maboonkrong Shoppingcentre (MBK) is de perfecte combinatie van Thais winkelen, restaurants en betaalbare shops. Iedere woensdagavond tussen 17.00 en 21.00 uur kunt u voor MBK/Tokyo op straat naar het Thais boxen kijken. Een bijzondere belevenis!
Siam Paragon verzorgt de top van de markt. Neemt u de Lamborghini zo mee of moeten we deze voor u inpakken? In hetzelfde gebouw vindt u Siam Ocean World, waar duizenden vissen en andere zeedieren u opwachten. U kunt hier ook (leren) duiken met de garantie dat u zeker enkele tientallen haaien tegenkomt. Er naast gelegen vindt u Siam Discovery. Hier vindt u o.a het in december 2010 geopende Madame Tussaud's wassen beeldenmuseum met internationale en lokale beroemdheden. Ook de moeite waard zijn de winkelcentra Central Chidlom, waar u alle Europese etenswaren kunt krijgen die u maar hebben wilt.

Bang Lamphu en de oude stad: backpackers trekken vaak naar Bang Lampu, vooral in de buurt van Khao San Road. Deze wijk is een van de oudste gedeelten van de stad, dichtbij de Chao Phraya-rivier. Het is een populaire buurt met diverse markten en goedkope, gezellige eetgelegenheden en bars. Op wandelafstand van het Grand Palace, het Nationaal Museum en enkele opmerkelijke tempels. Een leuke en voordelige plek om de ondergaande zon boven de Chao Phraya rivier te zien is het terras van het S&P Restaurant, niet ver van het Grand Palace.

Riverside: door Bangkok stroomt de 'levensader', de Chao Phraya. Met de Chao Phraya River Express Boat kunt u gemakkelijk een aantal wijken van de stad bereiken. Ook de tempels aan de overkant van de rivier lonen de moeite, met Wat Arun (de Tempel van de Dageraad) als een van de hoogtepunten. Het is hier goed toeven op een van de terrassen langs de waterkant. De rivier heeft, zoals de hele stad, twee gezichten: de rijkere en nette buurten met chique hotels en mooie tempels en buurten die wij als sloppenwijken zouden bestempelen.

(New) Petchaburi Road: een lange drukke en doorgaande weg, dwars door Bangkok. De straat staat bekend als de 'strip' vanwege de vele kleurrijke massage-salons. U vindt hier echter ook Pantip Plaza, het warenhuis waar alles op elektronisch gebied te koop is.

Omgeving Rachadapisek Road: een van de langste en drukste wegen die Bangkok doorkruisen van het noord naar zuid, door de meeste Thai kortweg Rachadaa genoemd. De omgeving is door de aanleg van de MRT (de Thaise metro) makkelijk en goed bereikbaar geworden. Er liggen wel 7 stations aan deze weg: vanaf Queen Sirikit Convention Center tot aan Lad Prao. Het is een echt business-district. Aan Rachadaa liggen dan ook vele moderne winkelcentra: een enorme Carrefour supermarkt, een reusachtige Robinson Department Store en de gigantische IT Fortune Town, om er maar een paar te noemen.

Maar u vindt hier ook bekende culturele centra, waarvan we er twee zullen noemen. Als eerste is er het Thailand Cultureel Centrum, een groot theater met moderne en klassieke dans- en muziekvoorstellingen van hoog niveau. In september vindt hier jaarlijks een weergaloos internationaal Music & Dance festival plaats, met kleurrijke voorstellingen uit heel de wereld. Daar tegenover ligt het complex van Siam Niramit, waar dagelijks een spectaculaire show wordt opgevoerd, maar u vindt er bv. ook een nagebouwd Thais dorp, vele souvernisshops en u kunt er fantastisch goed eten.

Foto's:

ChinatownSilom RoadDon Mueang AirportSuvarnabhumi AirportSukkumvhit RoadPhetchaburi RoadRiversideBang LamphuMBK Shopping MallCentral World PlazaChatuchak markt plattegrond

De Stad der Engelen


Wat Arun
De westers aandoende wereldstad Bangkok geeft zijn culturele geheimen niet direct prijs. De mooiste plekjes zijn vaak aan het oog onttrokken door de verkeerschaos, moderne gebouwen en de vele mensen. Neem daarom ruim de tijd en de moeite om de verscheidenheid van Bangkok te ontdekken.

In Krung Thep, 'Stad der Engelen', zoals de Thai hun hoofdstad noemen, hoeft niemand zich te vervelen. Ook als u al eens eerder in Bangkok bent geweest, heeft Green Wood Travel informatie voor een enerverend verblijf. Wat dacht u bijvoorbeeld van een boottrip naar 'de hel' (een boeddhistisch park met als thema het hiernamaals), een bezoek aan het serene Suan Pakkard-paleis, een kanalentocht door 'landelijk Bangkok' of een dinercruise over de Chao Phraya rivier.

Wie winkelen zegt, zegt Bangkok. Tropische vruchten en kruiden op de lokale markten, goudwinkels en traditionele medicijnen in Chinatown, de befaamde imitatiespullen op de Patpong nachtmarkt en internationale mode in hypermoderne winkelcentra. Ook de uitgaansmogelijkheden zijn legio; bijna elk land ziet zijn keuken vertegenwoordigd in een van Bangkok's restaurants, en voor later op de avond zijn er jazzclubs, muziekcafe's en discotheken met de meest recente hits, maar ook openluchtrestaurants met traditioneel volkscabaret en de 'ramwong' dans. Bovendien kan in dit rijtje natuurlijk niet voorbij gegaan worden aan de a-go-go bars van Patpong.

Food & more: als het om eten gaat, verdient Bangkok een aparte plaats op de lijst van culinaire hoogstandjes. U kunt bij vrijwel alle eetstalletjes terecht, maar let er op dat het eten vers is als het wordt klaargemaakt. Een noedelsoepje kan nooit kwaad, gekookt in een heerlijke bouillon.

Bijzondere aandacht vragen we voor de food courts in de shopping malls. U koopt eerst voor een bepaald bedrag aan coupons en betaalt daarmee uw eten bij een van de vele uitgifteloketten. Keuze genoeg! De meeste food courts bieden louter Aziatisch eten, met enkele bijzondere uitzonderingen. The Fifth Food Avenue in MBK-shopping center bij Siam Square is onderdeel van de fabuleuze eetscene in Bangkok. Het is niet lang geleden geopend en wie eetgenot zoekt, kan hier terecht (op de vijfde etage). Een stokbroodje met een en ander, een lekker bordje fast food, of een heerlijk knapperige pizza? U kunt hier terecht voor alle smakelijke gerechten ter wereld. En dat in een chique en zorgvuldig ontworpen omgeving. Of u nu op zoek bent naar een snelle lunch, een namiddag-thee of een formeler diner, u kunt op de vijfde etage altijd terecht, met regelmatig bekende musici op het podium. Als u gevallen bent voor de Thaise keuken kunt u hier ook deelnemen aan een van de kookcursussen. The Fifth Food Avenue is een ideale plek om te eten en de ultieme plaats om tot uzelf te komen.

De hele Thaise historie in één naam. De langste plaatsnaam (150 letters) ter wereld is de originele naam van Bangkok. De lokale bevolking onthoudt dit met een liedje.
Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayutthaya Mahadilokphop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Maha Sathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathatthiya Witsanumum Prasit.

Wat ruwweg betekent: Grote stad der engelen en onsterfelijke, opperste schatkamer van godsgeschenk de smaragdgroene Boeddha, onneembare stad van het koninkrijk Ayutthaya, grootse hoofdstad van de wereld begiftigd met de negen kostbare edelstenen, blije stad van koninklijke domeinen en huizen en het voortreffelijke koninklijk paleis gelijk het hemelse verblijf van gereïncarneerde geesten, stad gegeven door Indra en gebouwd door Vishnukarn.

Aangezien het taalgebruik in dit liedje erg oud en achterhaald is, gebruiken Thai tegenwoordig alleen de eerste twee woorden: Krung Thep. Dat betekent: Grote Stad der Engelen.

De oprechte glimlach


De oprechte glimlach
Thailand is een land van weelderige, tropische overvloed, bewoond door doorgaans zachtaardige en vriendelijke mensen, waarvan de meerderheid boeddhist is. De letterlijke vertaling van Thailand luidt ' land van de vrije mensen' ; de inwoners beschouwen hun land met recht als één van de vrijere samenlevingen van Azië, die veel heeft meegekregen van Chinese en Indiase beschavingen.

Het valt bij aankomst op de luchthaven reeds op: hoe vriendelijk en gastvrij de Thai u ontvangen, met oog voor detail. De glimlach is ingebakken. We hebben in het Westen nog veel te leren of ... zijn we vergeten wat vriendelijkheid en beleefdheid inhouden?
Bangkok, oriental city, and ...


Deze metropool biedt zicht op een andere wereld binnen Thailand: een moderne stad met extreme tegenstellingen tussen rijk en arm en tussen traditioneel en modern. Bangkok is een relatief jonge stad, iets meer dan 2 eeuwen oud. Het is in feite de erfenis van de oude gouden stad Ayutthaya. De gouden spitsen van het koninklijke paleis vormen het symbool van Bangkok en Thailand. Een bezoek aan de grote tempel is een must. U vindt er ook veel Thai. Die hebben nu eenmaal groot respect voor het koningshuis.

Boeiend en vermoeiend is de grote drukte in het verkeer en op de vele markten. Zelfs op de Chao Phrya Rivier is dag en nacht sprake van een ongekende activiteit. Toch vinden Thai nog de plaats om tussen de wolkenkrabbers kleine tempeltjes te plaatsen met de dagelijkse offers om boze geesten weg te houden. En kunnen Thai een plekje veroveren op het smalle trottoir om een handeltje te drijven, meestal in alles wat met voeding te maken heeft! De steden en zeker Bangkok zijn vaak één groot openluchtrestaurant, een 'walking dinner' dat nooit stopt. Om nog maar te zwijgen van de 'meals on wheels'. Tussen de honderden tuk-tuks die personen vervoeren, rijden massa's motorfietsen met zijspan die een mobiele keuken, BBQ of frituurtje met zich mee sleuren om de Thai constant de kans te geven op straat te eten en drinken. De eetcultuur vindt u op straat en de verscheidenheid aan ingrediënten en gerechtjes is fenomenaal.

Meer dan curry en rijst


Meer dan curry en rijst
Voordat we de Thaise keuken bewieroken: deze kent wel Chinese invloeden, maar daar blijft het bij. Elke streek heeft eigen specialiteiten; er is bijvoorbeeld een groot verschil tussen Noord en Zuid. De currypasta is pittiger in het Zuiden en op het platteland gebruiken de Thai meer chilipepers en eten dus ook pikanter. De Thai eet doorgaans 6 à 8 keer per dag, al dan niet op straat, het liefst uit de hand en met een grote variïëteit. Er is geen sprake van gangenmenu's zoals in het Westen. De Thai geeft er de voorkeur aan om de tafel vol te zetten met verschillende gerechten waarvan iedereen kan genieten, zoals salades, koude en warme rijstschotels, gefrituurde gerechten en 'stoofpotjes' met verschillende soorten curry. Dit kan allemaal zeer vlot opgediend worden, gezien de korte bereidingstijden in de wok, veelal met groenten, rijst en noedels als basis. De Thaise keuken kent verschillende soepen, al dan niet met kokos. Niet weg te denken zijn de vele aroma's en kruiden die een gerecht sterk kunnen beïnvloeden: koriander, gember, rode en gele chili (hoe kleiner hoe pittiger), citroengras, lente-ui, basilicum...

Het tafelen is in Thai niet alleen een sociaal gebeuren, het eten is licht en goed verteerbaar, met groenten in de hoofdrol. Dit verklaart de vele kleine maaltijden.
De Thaise keuken is wereldwijd erg geliefd. Met grote trots brengen Thai de 'keukenboodschap' over aan geïnteresseerden. Veel hotels hebben een eigen kookschool om de Thaise keuken van dichtbij te voelen en leren. Het is gezonde voeding voor een ontspannen lichaam en geest. Voor onze persoonlijke favoriete restaurants kijk op de Bangkok culinair pagina.

Lumpini: huiskamer van Bangkok


Lumpini Park
Tegen de skyline van Bangkok's stadshart:
BANGKOK - Bangkok leeft op één long: het Lumpini Park. Bezoekers aan de fascinerende, maar zorgwekkend vervuilde hoofdstad van Thailand gaan steevast naar de bekende gouden paleizen, naar de Tempel van de Dageraad en de Liggende Boeddha, naar de Drijvende Markt en andere toeristische valkuilen en trekpleisters, maar ze lopen met een grote boog om het Lumpini Park heen. Terwijl dit stadspark nu juist het epicentrum van deze springlevende miljoenenstad is, de huiskamer van bruisend Bangkok. Hier, in deze groene oase midden in de stad, kun je Bangkok gratis meebeleven zoals 't echt is.

Je kunt in het park op vaste tijden meedoen aan de massale aerobic lessen, in je eentje of in een groep gaan joggen wanneer het je uitkomt. Of je laat je gratis masseren onder een boom op 't gazon. Gitaar- of zangles is eveneens kosteloos. Je kunt hier leren stijldansen of zwaardvechten. Je mag hier geheel gratis je onherstelbaar verklaarde mobieltje laten repareren door hobbyisten die graag bewondering oogsten en ook de deskundigen die met liefde helpen bij het oplossen van relatieproblemen, al dan niet herstelbaar, zitten hier voor iedereen klaar.

Zuurpruimen kunnen in het park de populaire lachcursus volgen. Een Chinese grootmeester in de pretkunde, die al snel alle lachers op zijn hand heeft, leert zijn droefgeestige leerlingen de stress van het leven weg te lachen. Elke ochtend om zeven uur klinkt het hier staccato uit wel honderden kelen: ha-ha-ha-ha!
Oe-Tsji heet deze openluchtcursus en als je de locatie in het park niet snel genoeg kunt vinden, ga je gewoon op het gelach af. Thai zijn er dol op. Wat wil je ook in dit koninkrijk van de gulle lach! Badminton, vogels kijken, Thais boksen, je laten tatoeëren, fotografieles nemen, steppen, kaartleggen, tennissen, piercen, een vlecht in je haar laten leggen, rolschaatsen, je laten behandelen aan platvoeten of andere ongemakken, een beetje rondfietsen of met een bootje varen in een van de grote vijvers - je kunt het zo gek niet verzinnen of het kan in het Lumpini Park.

Alles mag hier, behalve overnachten. Vroeger was het park 24 uur open, maar al snel werd Lumpini 's nachts een geruchtmakende dependance van Patpong, de aanpalende uitgaanswijk vol gogobarretjes en disco's met Thaise dansmariekes die weinig om het lijf hebben. Nu gaan er elke avond om negen uur veiligheidsagenten met scheidsrechtersfluitjes rond om iedereen het pretpark uit te jagen.

De stokvechters maken bij hun oefeningen in het park indrukwekkende sprongen.
Maar om vijf uur 's ochtends kun je er alweer terecht. Dan loopt het al meteen storm bij de vijf open bodybuildingclubs op verschillende plekken in het park, waar jonge gasten zich voor grote spiegels staan op te pompen. Ook bij de schaaktafeltjes waar de oudjes neerstrijken, bij de gymles onder de Chinese klokkentoren en de aerobicklas naast het kapitale monument van de oude koning Rama de Zesde is het al vroeg druk. Veel oudere parkbezoekers doen 's morgens hun tai-ji, de bijna ingehouden bewegingsoefeningen waarbij het aankomt op uiterste concentratie. Anderen zitten te mediteren. In de karatehoek en bij het boksen vallen voor zonsopgang al rake klappen en ook de stokvechters zijn bij het krieken van de dag al voluit bezig.

Lumpini is een van de leukste stadsparken ter wereld: hier zetten de inwoners van Bangkok alle stress en frustratie van het leven in zo'n krankzinnig drukke metropool overboord, ieder op z'n eigen manier. Zijn prachthotel heeft een eigen joggingparcours in een grote binnentuin, maar toch gaat directeur Blaise Montadon van Bangkoks voormalige Swissotel Nai Lert Park Hotel, liefst even met de dienst limousine naar Lumpini om te joggen. Die grote hotels zijn toch eigenlijk westerse eilanden. Het Lumpini Park, dït is Bangkok ten voeten uit. Als ik wil weten wat er onder de Thaise mensen leeft, dan ga ik naar Lumpini. Ik krijg inspiratie door iedereen hier zo lekker bezig te zien! 'Sundays On The Park', de populaire openluchtconcerten van het Bangkok Symfonie Orkest, uiteraard gratis, trekken in de koele wintermaanden nog eens vele duizenden extra bezoekers met zitmatjes naar Lumpini, een verrukkelijke oase.

REISWIJZER
Het Lumpini Park in hartje Bangkok, tussen Silom Road, Rama 4 Road en Wireless Road: elke dag open. Skytrain (BTS): halte Saladaeng. Metro (BRT): Lumpini

VOLKSLIED


Prathet Thai
's Avonds lijkt het of héél Bangkok het hier op een lopen zet. Zelfs de politieagenten van bureau Lumpini komen tegen vijven even overeind om onder aanvoering van hun chef te joggen in het park, dan zie je ook kennelijk kidnapgevoelige zakenlui joggen met hun bodyguards, tv-persoonlijkheden, parlementsleden, bekende en vooral veel onbekende sterren, iedereen doet z'n best om fit te zijn, of dat in ieder geval te lijken.

Klokslag zes uur springt het hele park plotsklaps in de houding. Alsof er onverhoeds aan de noodrem is getrokken staan duizenden actievelingen ineens stil. Dan klinkt het volkslied, een ode aan de 'Prathet Thai', letterlijk 'het land van de vrije mensen'. Dan mag er even niet gelopen, gesproken of gelachen worden.

Gevangen bezoeken in Bangkwang


Totaal bevinden zich ongeveer 9000 gevangenen verdeeld over 6 complexen.
Regelmatig krijgen we de vraag van onze Nederlandse cliënten of het mogelijk is om gevangenen te bezoeken in de Bangkokse gevangenis Bangkwang.

Volgens onze laatste informatie is er nog 1 Nederlander gedetineerd in de Bangkwang. Een bezoek wordt door de gevangenen bijzonder op prijs gesteld. Men kan ter plekke etenswaren kopen in de gevangeniswinkel, als men geld achter wil laten kan dat ook, en een tijdschrift kan mee naar binnen worden genomen en afgegeven mits naam en nummer van het gebouw erop staan. Een site, waarop helder aangegeven staat hoe het is om gevangenen te bezoeken is www.levenslangbangkwang.nl
Deze site is opgezet door Loes, die regelmatig gevangenen in Bangkok bezoekt. De door Loes bezochte Nederlandse gevangenen zijn inmiddels terug in Nederland en vrij! Alleen Lian Yang zit er nog (gebouw 6) en door complexe omstandigheden is het de vraag of hij ooit vrijkomt. Bezoek stelt hij zeer op prijs op donderdag of dinsdagmorgen.

Op internet zijn uiteraard nog andere websites over dit onderwerp te vinden.

<< Thailand algemeen Algemene voorwaarden >>