Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614

Mij Reisplan

Kinderpagina 10++ Thailand tips

Thailand is een uitstekende bestemming als u met uw kinderen op vakantie wil. Thai zijn gek op kleine 'farang.' Als u op deze tropische bestemming met een paar zaken rekening houdt, zeker als u met baby's en/ of peuters reist, hoeft een reis naar Thailand niet gevaarlijker te zijn dan elke andere bestemming binnen Europa.
THAILAND ! Exclusieve Green Wood Travel rondreizen.
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DE REIS !

Kies een kindvriendelijke bestemming. Kinderen vermaken zich doorgaans beter met wat water en zand dan in een overvol pretpark. Dan voorkomt u in ieder geval een hoop chagrijn, bij u en uw kroost. Wat dat betreft verschilt Thailand niet van bestemmingen als Spanje en Turkije.
Vul de dagen niet met allerlei activiteiten. Green Wood Travel kan u hierbij helpen. U kunt dan altijd beslissen of nog tijd en energie over is voor méér. Kinderen vinden het vaak ook heel leuk om een dagje bij het huisje of hotel te blijven. De Thaise bevolking is erg gastvrij en vriendelijk. Thailand is niet voor niets 'het land van de glimlach.'
Doordat u met kinderen reist, komt u veel makkelijker in contact met de lokale bevolking. Zeker in minder toeristische gebieden is dit het geval, maar ook in Bangkok zult u versteld staan van de aandacht die kinderen krijgen van de Thai.

Reizen met jonge kinderen is een bijzondere ervaring, al is het alleen maar omdat u met zo veel zaken rekening moet houden. Green Wood Travel kan u helpen om uw reis comfortabel mogelijk te maken. Wij kunnen u persoonlijk advies geven over uw wensen wat betreft uw vakantie.
Wij kunnen u privé-transfers bieden. U reist dan per minibus waardoor u en uw kinderen genoeg ruimte hebben tijdens de trip. Ook is het in dat geval geen probleem om onderweg te stoppen indien dat nodig is. Bovendien zijn wij op de hoogte van de situatie ter plaatse en kunnen u bijvoorbeeld ook vertellen waar u luiers kunt kopen en wat u met uw kinderen kan ondernemen als het eens een dagje regent. Als u zo veel mogelijk tevoren door ons laat regelen, komt u voor weinig verrassingen te staan. Daarnaast geven we u een hoop 'bagage' mee in de vorm van informatie en tips.

Thailand is als vakantieland zeer goed ontwikkeld. De wegen zijn goed begaanbaar en steeds meer hotels en resorts in bieden familiekamers aan. In veel accommodaties mogen kinderen gratis op de kamer verblijven. In onze hotelselectie staat aangegeven welke accommodaties, met name resorts, geschikt zijn voor kinderen.

Kinderzitje te huur
Na op veler verzoek, nu dan ook in Thailand veilig de weg op met het Green Wood Travel kinderzitje!! Een primeur onder de Thaise reisorganisaties

Foto's:

AZIE Kinderpagina 10 Thailand tips GRATISAZIE Kinderpagina 10 Thailand tips GRATISKinderpagina 10 Thailand tips GRATISAZIE Kinderpagina 10 Thailand tips GRATISAZIE Kinderpagina 10 Thailand tips GRATISKinderpagina 10 Thailand tips GRATISKinderpagina 10 Thailand tips GRATISAZIE Kinderpagina 10 Thailand tips GRATISKinderpagina 10 Thailand tips GRATISAZIE Kinderpagina 10 Thailand tips GRATISKinderpagina 10 Thailand tips GRATISAZIE Kinderpagina 10 Thailand tips GRATISKinderpagina 10 Thailand tips GRATISKinderpagina 10 Thailand tips GRATISKinderpagina 10 Thailand tips GRATISKinderpagina 10 Thailand tips GRATISKinderpagina 10 Thailand tips GRATISKinderpagina 10 Thailand tips GRATISKinderpagina 10 Thailand tips GRATIS

Planning van uw reis:


Een reis naar Thailand met kinderen moet goed gepland verlopen. Reizen op de bonnefooi is in geen geval comfortabel.
Bij de keuze van de bestemmingen letten wij onder meer op de volgende aspecten:
Planning van uw reis:
Een reis naar Thailand met kinderen moet goed gepland verlopen. Reizen op de bonnefooi is in geen geval comfortabel.

Bij de keuze van de bestemmingen letten wij onder meer op de volgende aspecten:
 • We gaan er van uit dat kinderen deelnemen aan het Nederlandse vaccinatiebeleid (en o.a. worden gevaccineerd tegen DKTP). Een vaccinatie tegen hepatitis A wordt aanbevolen, maar dit geldt ook al voor vakanties in bijvoorbeeld Turkije. Voor kinderen is er een speciale versie: Havrix jr., die na de tweede vaccinatie langdurige bescherming biedt.
 • Goede gezondheidszorg beschikbaar en (redelijk) goede hygiëne aanwezig
 • Veiligheid, beperkte criminaliteit
 • Goede infrastructuur, eenvoudig te bereizen
 • Voldoende activiteiten, excursies, e.d. mogelijk in de omgeving van de accommodaties


 • In Thailand is alle melk gepasteuriseerd. Wanneer u bij straatstalletjes eten wilt kopen, let dan goed op dat vlees en vis goed gaar zijn.Eten in Thailand is zelden een probleem. In hotels en grote restaurants staan doorgaans ook veel internationale gerechten op de menukaart. Thai weten dat Westerlingen niet gewend zijn om pittig te eten en bereiden ook eten zonder de pittige pepertjes. Zeg bij het bestellen voor alle zekerheid 'mai phet', 'niet pittig'. Thai zijn gek op kinderen en in ieder restaurant is wel iemand te vinden om u kinderen bezig te houden terwijl u van uw maaltijd geniet. In Thailand is de hygiëne over het algemeen goed. Ook telt Thailand veel restaurants waar u bekende westerse maaltijden kunt bestellen.

  Green Wood Travel kan diners voor u reserveren. Een tip is het boeken van een buffetdiner op de 78e verdieping van het Baiyoke Sky Hotel in Bangkok. Een onvergetelijk uitzicht! Laat uw kinderen het hotel waar u verblijft maar zoeken tussen alle gebouwen. Ondertussen genieten ook de kinderen van het buffet, omdat zij zelf kunnen uitkiezen wat ze willen eten.

  Afhankelijk van wat u allemaal wilt zien en doen, zult u een reisschema moeten maken. Green Wood Travel heeft zorgvuldig nagedacht over de reizen en de routes. Als u zelf een reis wilt samenstellen, vindt u hieronder tips waar u rekening mee kunt houden.
 • De afstanden die u per dag aflegt, liggen lager dan wanneer u zonder kinderen reist. Een enkele uitzondering daargelaten kun u het best maximaal per dag vier uur reizen.
 • Reizen met lokaal openbaar vervoer is meestal erg leuk voor iets oudere kinderen, omdat u zich onder de lokale bevolking bevindt en er veel te zien is. Het is daarom leuk om op de plaats van bestemming ook eens een uitstapje met het openbaar vervoer te maken.
 • Hoe vaak wilt u naar een nieuw onderkomen vertrekken? Behalve telkens opnieuw alles in- en uitpakken, betekent het ook dat u opnieuw moet wennen aan een nieuw bed, een nieuwe kamer en een andere omgeving. En opnieuw uw 'huis' kindveilig maken.


 • Om uw reis vooraf zo goed mogelijk te plannen, kunt u het beste vóór u gaat boeken al veel over uw bestemming weten. Wat zijn de dingen die u absoluut niet wilt missen? Hoe vaak wilt u van locatie wisselen? In welke gebieden kunt u het beste verblijven? Raadpleeg reisgidsen en de informatie op onze site.

  Wilt u een rondreis maken of wilt u juist op één vaste plek blijven en vandaar uitstapjes maken? U kunt natuurlijk ook twee of drie plaatsen in één reis combineren. Kiest u voor een comfortabel luxe hotel of een eigen huis (met of zonder zwembad?) Green Wood Travel kan u helpen de juiste keuze te maken. Zo hebben wij ook een lijst met kindvriendelijke hotels op de website staan.

  Kijk ook naar ons 'Child Policy'. Dat houdt onder meer in dat u geen extra kosten hoeft te betalen voor een kind onder de 10 jaar dat bij de ouders op de kamer slaapt. Een tip: neem een luchtbed mee. Zo hoeft er geen extra bed bij u op de kamer en heeft u meer bewegingsruimte.


  Foto's:

  Accommodatie moet voldoen aan het volgende


  * Zijn de kamers ruim genoeg? Ook als er een bed op de kamer wordt bijgeplaatst, moet voldoende bewegingsruimte overblijven voor u en de kinderen.

  * Is airconditioning en/of een ventilator aanwezig of is er op een andere manier voldoende ventilatie? Met 4 personen op een kamer liggen zweten bij meer dan 30 graden is niet echt een pretje.

  * Als u met een baby/peuter reist die overdag nog slaapt, is het handig om ergens te verblijven waar u op de momenten dat uw kind slaapt niet stilletjes op uw kamer hoeft te blijven zitten. Een kamer op de beganegrond, waar u op uw terras kunt wachten tot uw kind inslaapt en u daarna gemakkelijk even weg kunt om te zonnen, te zwemmen of iets te drinken (babyfoon meenemen!) is dan ideaal.

  * Een waterkoker op de kamer is een uitkomst voor het maken van flesjes, het opwarmen van potjes en het maken van koffie, thee, chocolademelk of bouillon. Een koelkast is prettig als u op uw kamer iets te drinken wilt bewaren, zodat u niet ieder drankje van uw kinderen in het hotel hoeft te kopen.

  * Is er speelgelegenheid voor kinderen? Een grasveldje kan al genoeg zijn, maar een speeltuintje of zwembad is helemaal ideaal (zeker zo af en toe).

  * Is er voldoende schaduw op het terrein? U wilt uzelf, maar vooral uw kinderen ten slotte niet de hele dag in de volle zon laten zitten.

  Foto's:

  Wat moet u doen voor vertrek?


  VOOR VERTREK Kinderpagina 10 Thailand tips Als u op 'expeditie' gaat naar Thailand, is een goede voorbereiding essentieel voor een goede afloop. Hetzelfde geldt voor reizen met jonge kinderen: met een goede voorbereiding wordt de 'expeditie' met uw kinderen vooral leuk en comfortabel. Zodat u kunt genieten van een bijzondere vakantie en uw kinderen ook.

  Wat moet u doen voor vertrek?
  Als u op 'expeditie' gaat naar Thailand, is een goede voorbereiding essentieel voor een goede afloop. Hetzelfde geldt voor reizen met jonge kinderen: met een goede voorbereiding wordt de 'expeditie' met uw kinderen vooral leuk en comfortabel. Zodat u kunt genieten van een bijzondere vakantie en uw kinderen ook.

  Zodra u weet dat u op vakantie gaat kun u beginnen met uw kinderen voor te bereiden. Leg uit wat u gaat doen, hoe de reis verloopt en wat hij/zij kan verwachten.

  Enkele tips:
 • Zoek in de atlas/op de wereldbol op waar Thailand ligt en laat het zien aan uw kinderen.
 • Ga op zoek naar informatie over Thailand: wat eten ze daar, welk geloof hebben de mensen, hoe gaan ze gekleed, hoe zien ze er uit? In de bibliotheek (of boekhandel) hebben ze leuke (reis)boekjes voor kinderen. Ook op internet is veel informatie te vinden.
 • Vertel uw kinderen wat ze kunnen gaan doen op vakantie. Laat foto's uit boeken of van internet zien, noem een paar mogelijke activiteiten en laat uw kinderen eventueel kiezen wat ze niet willen missen. Zoek ook vast aanvullende informatie om vast door te lezen en/of mee te nemen


 • Papieren/verzekeringen
 • Controleer ruim van tevoren of alle papieren in orde zijn. Een paspoort verlengen duurt meestal een paar dagen tot een week.
 • Regel op tijd een visum als u deze nodig hebt (en vergeet deze niet aan te vragen voor uw kinderen). Over het algemeen geldt: hoe eerder hoe beter.
 • Zijn al uw verzekeringen in orde? Heeft u een goede reis- en ziektekostenverzekering en zijn deze goed op elkaar afgestemd? Bent u niet vergeten uw kinderen bij te schrijven op bestaande (doorlopende) verzekeringen?


 • Gezondheid
 • Check uiterlijk 6 weken voor vertrek of en welke vaccinaties nodig zijn, bijvoorbeeld bij de plaatselijke GGD. Ga na bij het consultatiebureau of uw baby sommige inentingen (bijv. BMR) vervroegd nodig heeft. Maak eventueel ook een afspraak met uw huisarts om te kijken of u nog extra medicijnen voor uw kinderen mee moet nemen
 • Als u medicijnen gebruikt, kunt u bij uw apotheek een geneesmiddelenpaspoort opvragen. Hierin staan medicijnen en de samenstelling hiervan beschreven. Dit kan handig zijn bij de douane of als u onverwacht in het buitenland medicijnen nodig hebt.
 • Geef kinderen die verkouden zijn voor een vliegreis al een paar dagen voor vertrek regelmatig neusdruppels. Vliegen met een verstopte neus kan namelijk oorproblemen veroorzaken. Zorg er ook voor dat u in het vliegtuig neusdruppels bij u heeft.
 • Als u zwanger bent: controleer tot wanneer u mag vliegen en vraag aan uw verloskundige/gynaecoloog uw dossier en een zwangerschapsverklaring. Deze kunt u in het vliegtuig nodig hebben om uw zwangerschapsduur aan te tonen, maar is ook noodzakelijk als u in het buitenland in het ziekenhuis terechtkomt. Overigens: als u zwanger bent kunt u een plaats in het vliegtuig krijgen met extra beenruimte.
 • De ziekenhuizen in de grote en bekende toeristische plaatsen in Thailand kunnen zich meten met de ziekenhuizen in Europa. Zie voor meer informatie www.bumrungrad.com, www.bangkokhospital.com


 • Reisdocumenten


  Belangrijk: Voor Thailand is een geldig paspoort vereist. Dit dient na terugkomst vanuit Thailand nog 6 maanden geldig te zijn. Bij een verblijf langer dan 30 dagen in Thailand heeft u een visum nodig. Dat kunt u aanvragen bij de Thaise ambassade in Den Haag, het Thaise consulaat in Amsterdam of bij elke andere Thaise ambassade ter wereld.
  Belangrijk: een Nederlands of Belgische kind, zelfs een pasgeboren baby, heeft een eigen paspoort nodig. Inschrijving van kinderen in het paspoort van hun ouders is niet toegelaten.

  Vaccinaties


  Voor Thailand gelden geen verplichte vaccinaties, maar wij raden wel geelzucht, buiktyfus en DTP (difterie, tetanus en polio) aan. Baby's kunnen vanaf hun geboorte al het vaccin tegen geelzucht (hepatitis A) krijgen. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen tegen buiktyfus ingeënt worden. DTP zit in het rijksvaccinatieprogramma.

  Vaccinaties
  In Thailand zijn zeer veel drogisterijen waar ons bekende producten en merken worden verkocht. Ook 'Boots', een drogisterij die ook in Nederland is gevestigd, is vertegenwoordigd in Thailand. Hier kan men altijd terecht bij een van de Engelssprekende medewerkers.

 • Tijdens de lange reis naar Thailand is het leuk als u de kinderen zo af en toe een cadeautje kunt geven. Begin zodra u weet dat u weg gaat vast met het verzamelen van deze kleine cadeautjes, zoals kleur- of spelletjesboek, kleurtjes, bellenblaas, boekjes, tijdschriften, etc.. Bewaar ook nog iets voor de terugreis of koop ter plaatse iets.
 • Heeft u voldoende kleding voor uw kinderen in de juiste maat voor het klimaat op uw vakantiebestemming? In de winter kan het lastig zijn om in Nederland zomerkleding te kopen, en de kleertjes van het vorig seizoen passen misschien wel niet meer. Overigens kunt u ter plaatse natuurlijk ook kinderkleding kopen. En doorgaans stukken goedkoper.
 • Laat uw kinderen zelf een kleine tas/rugzak pakken met hun favoriete speelgoed en laat ze die zelf meenemen


 • Handige tips voor onderweg


  Op naar de luchthaven
  Als u lang weggaat, kan het voordeliger zijn om met een taxi naar Schiphol te gaan.

  Op naar de luchthaven
  Op Schiphol is een uitgebreid pakket voorzieningen voor baby's en kinderen. Er is een speciale speelruimte voor kinderen van verschillende leeftijden, op de toiletten zijn verschoningsmogelijkheden en voor de kleinsten is er een babykamer, waar u, uw baby kunt voeden, wassen, verschonen en zelfs in een bedje kunt laten slapen. Kijk op www.schiphol.nl voor de mogelijkheden

  De vlucht
  Veel ouders breekt de reis naar de bestemming op. De vlucht van Nederland naar Thailand is lang en schrikt veel mensen in eerste instantie af. Toch zijn de bevindingen boven verwachting; velen vinden het zelfs veel comfortabeler dan wanneer men met de auto rijdt.

  De vlucht
  In het vliegtuig heeft u meer bewegingsvrijheid, want u bent niet verplicht de hele vlucht te blijven zitten. Ook heeft u beide handen vrij en kunt u de kinderen bij alles helpen. U hoeft immers niet op het verkeer te letten. Daarnaast zijn sanitaire voorzieningen aanwezig en over het eten hoeft u zich niet druk te maken.

  Voor veel kinderen is vliegen een spannende gebeurtenis; daardoor kan het veel minder zwaar zijn dan u verwacht.
  Het belangrijkste van de gehele vlucht is dat vooral uzelf ontspannen bent, dan zijn uw kinderen dat ook. Plan daarom samen met uw partner wie wat regelt en wie alles in huis controleert.
  Ook kunt u in Thailand snel en comfortabel reizen met binnenlandse vluchten. Green Wood Travel boekt iedere vlucht naar de meeste bestemmingen in Thailand. Voor kinderen geldt aan boord een aparte regeling. Zo mogen kinderen tot 2 jaar gratis reizen en kinderen tot 12 jaar voor de halve prijs. Voor budgetmaatschappijen gelden andere regels.

  In het vliegtuig


  Kinderen tot 2 jaar
  In principe mag u een (opvouwbare) buggy, rugdrager of autostoeltje meenemen tot aan de gate (dit is niet altijd mogelijk, controleer bij het inchecken.) Deze wordt daar in het ruim gestopt, maar krijgt u direct bij het verlaten van het vliegtuig weer terug. Bijna altijd mogen gezinnen met jonge kinderen als eerste aan boord van het vliegtuig, zodat u vast uw spullen kunt opruimen voor de grote massa het vliegtuig in komt.

  Kinderen tot 2 jaar
  Kinderen tot 2 jaar hebben nog geen recht op een eigen stoel. Bij opstijgen en landen krijgt u een extra riem die u aan uw veiligheidsgordel bevestigt. Daarna wordt (op intercontinentale vluchten) een babybedje opgehangen. U krijgt hiervoor plaatsen aan het schot (dus ook met meer beenruimte.) Deze bedjes mag u alleen gebruiken als de het signaal riemen vast niet aan is (dus niet bij hevige turbulentie.) Een bassinet moet u van te voren aanvragen. Soms zijn ze geschikt voor kinderen tot ca. 12 kilo, maar luchtvaartmaatschappijen geven ook regelmatig een maximumleeftijd aan (meestal 6 of 9 maanden.) We raden u sowieso altijd aan om vroeg in te checken, ook al is de reservering van het babybedje definitief!

  Als de vlucht niet is volgeboekt, is een lege stoel naast u ideaal. U hebt natuurlijk veel spullen bij u en dat geeft iets meer bewegingsruimte. Bij het inchecken kunt u vragen of ze deze stoel kunnen proberen leeg te houden. Soms krijgt u in het vliegtuig ook nog de keuze: een extra stoel (op een middenrij) of een babybedje. Het is ook mogelijk om vooraf een extra stoel voor uw baby te reserveren, zodat u hem of haar in een autostoeltje kunt meenemen. In dat geval betaalt u de kinderprijs voor het ticket (meestal 66% tot 75% van de kosten voor een volwassene.) Dit moet u bij boeking opgeven, anders wordt voor kinderen onder de 2 jaar namelijk GEEN stoel gereserveerd.

  In het vliegtuig zijn meestal luiers en babyvoeding aanwezig. Ga hier echter niet van uit. Melkpoeder kunt u het beste meenemen van huis (per voeding in een container, of een los blik met maatschep). Bedenk dat uw kind tijdens een vlucht (veel) meer moet drinken dan thuis, omdat de lucht in een vliegtuig erg droog is. Stewardessen kunnen flesjes opwarmen en omspoelen (niet uitkoken). Mineraalwater, vruchtensap, etc. is aan boord aanwezig. Geef kleine kinderen tijdens het stijgen en landen iets te eten of drinken of laat ze sabbelen op een speentje. Dit vermindert de druk op de oortjes en helpt oorproblemen te voorkomen.

  Het kan handig zijn als u en uw partner na elkaar eten. De één kan dan rustig eten, terwijl de ander de baby/peuter bezighoudt. Meestal krijgt u dan ook als eerste uw eten, zodat u allebei voldoende tijd heeft voor uw maaltijd. Als uw kinderen groot genoeg zijn voor een kindermaaltijd kunt u vragen of zij vast mogen eten voor uzelf eet, zodat u de tijd heeft om ze te helpen terwijl u zelf nog enigszins mobiel bent (zodra het tafeltje voor u uitgeklapt is kunt u immers geen kant meer op).
  Op enkele toiletten in het vliegtuig vindt u een uitklapbare plank waar u uw baby/peuter kunt verschonen. Neem een verschoningsmatje mee, met daarin zaken als (luier, billendoekjes, crème en eventueel een schoon rompertje.)

  Kinderen van 2 tot 12 jaar
  Kinderen van twee tot twaalf vliegen voor de kinderprijs. Zij hebben daarbij recht op een eigen stoel. Vaak krijgen ze een klein cadeautje in het vliegtuig (boekje, knuffel, etc.) Het is mogelijk vooraf speciale kindermaaltijden te reserveren. Dit geeft natuurlijk geen garantie dat uw kind het eten lust (vooral niet als het een moeilijke eter betreft), maar bij sommige maatschappijen staan zelfs patat of poffertjes op het menu. Wij raden altijd aan om zelf wat (gezonde en voedzame) tussendoortjes van huis mee te nemen op een lange vlucht. Dit is ook handig als u lang moet wachten op een luchthaven of ter plaatse nog verder moet reizen met bijvoorbeeld een bus.
  In steeds meer vliegtuigen heeft u tegenwoordig ook in de economy class beschikking over individuele televisieschermpjes op iedere stoel. Voor kinderen is meestal een apart kinderkanaal aanwezig, met bijvoorbeeld tekenfilms. Vaak zitten er ook spelletjes op.

  Handige tips voor op uw bestemming


  Last van een jetlag?
  In Thailand is het tijdsverschil met Nederland 5 uur (eerder), en 6 uur in de winter. Reken er op dat de eerste twee dagen misschien wat rommelig verlopen en dat niet iedereen even vrolijk en gezellig is. Met de volgende tips kunt u de 'schade' zoveel mogelijk beperken en bent u zo snel mogelijk gewend aan uw nieuwe ritme.

  Handige tips voor op uw bestemming

  Onderweg
 • Ga mee in het ritme dat wordt aangegeven door het cabinepersoneel. Probeer dus te slapen als de lichten uitgaan, ook al bent u eigenlijk niet moe. Laat ook uw kinderen dan (proberen) te slapen of laat ze in ieder geval rusten (bijv. met ogen dicht muziek luisteren). Neem als ouder geen slaaptabletten (u moet immers uw kinderen in de gaten houden.) Gebruik eventueel oordopjes (niet allebei de ouders tegelijkertijd.) Kinderen kunt u eventueel Kindival (homeopathisch) geven, om rustig te worden en gemakkelijker te laten slapen.
 • Drink zoveel mogelijk water en vruchtensap. Wees spaarzaam met alcohol-, cafeïne-, en koolzuurhoudende dranken.
 • Het kan handig zijn als u de 'oude' en de 'nieuwe' tijd bij u heeft. Stel bijvoorbeeld uw horloge vast in op de nieuwe tijd, maar laat die van uw partner nog even op de oude tijd staan. U weet dan wanneer het tijd is voor een hapje of slaapje. Probeer ondertussen het ritme van uw kinderen vast zo veel mogelijk naar de nieuwe tijd toe te brengen. Geef bijvoorbeeld vast iets later (of eerder) een tussendoortje of voeding.


 • Na aankomst

 • Ga direct over op het nieuwe ritme. Eet als het (lokaal) etenstijd is en slaap als het donker is.
 • Slaap met uw kinderen mee als ze na aankomst een dutje doen. Zet wel de wekker (na maximaal één of twee uur) en maak ook uw kinderen na die tijd wakker.
 • Ga als u moe bent iets actiefs doen. Zwemmen, een ijsje halen, een wandeling maken. Televisie kijken, zonnen of lezen maken de vermoeidheid alleen maar erger.
 • Probeer zoveel mogelijk in zonlicht te blijven. Dat maakt dat uw lichaam sneller went aan het nieuwe ritme.
 • Ga de eerste avond op tijd naar bed, maar niet te vroeg (anders bent u halverwege de nacht al uitgeslapen).
 • Waarschijnlijk heeft ieder gezinslid zijn 'eigen' jetlag, waardoor iedereen op een andere tijd wakker wordt. Probeer als u meerdere kinderen heeft om ze in verschillende ruimtes te laten slapen, zodat ze elkaar niet iedere keer wakker maken.
 • Probeer de eerste dagen niet direct te vol te plannen, maar gun uzelf de tijd om bij te komen van de reis en te wennen aan het andere klimaat.
 • Geef kinderen 's nachts geen eten, anders hebben ze 's morgens geen trek en is het veel moeilijker te wennen aan het nieuwe ritme. Als ze wakker worden, kunt u het best een beetje water geven. Geeft u borstvoeding? Ook uw lichaam moet dan omschakelen. Als u op verzoek voedt, gaat dit het snelst.
 • Zorg ervoor dat de airco niet te koud staat. Als het buiten 30 graden is, hoeft het op uw kamer echt geen 20 graden te zijn. Een paar graden koeler dan buiten voelt al heel aangenaam en maakt de temperatuurverschillen niet te groot.
 • Maak met uw kinderen een rondje door het hotel. Wijs herkenningspunten aan, zodat ze zelf de kamer kunnen terugvinden. Laat zien waar het restaurant, de receptie, de speeltuin, het zwembad, etc. is. Maak duidelijk afspraken waar ze wel en niet zelfstandig naar toe mogen gaan. Spreek ook af waar ze naar toe gaan als ze de kamer niet meer kunnen vinden of jullie kwijt zijn (de receptie is waarschijnlijk de meest geschikte plaats). Laat uw kinderen ook het kamernummer onthouden. Geef uw mobiele nummer door aan de receptie, zodat zij u ook kunnen bereiken als u niet op uw kamer bent.
 • Geef uw kinderen een bandje op met daarop hun naam, uw mobiele telefoonnummer en de adresgegevens van het hotel waar jullie verblijven. u kunt deze bandjes bijvoorbeeld krijgen bij ANWB, Prenatal of via www.alarmbandjes.com.


 • Extra tips!

 • Thailand is een redelijk schoon land. Toch zijn de bacteriën die u tegenkomt 'anders' dan in Nederland. Veel handen wassen (met ontsmettende zeep) is noodzakelijk, vooral voor kinderen omdat die nu eenmaal overal aanzitten. Wacht niet met handen wassen tot voor het eten, maar doe het regelmatig gedurende de hele dag. Een handig hulpmiddel als u geen water bij de hand hebt is ontsmettende zeep die u zonder water kunt gebruiken. Zorg dat u voor baby's ook altijd snoetenpoetsers bij de hand hebt. Bij buitensport- en kampeerwinkels kunt u ook doekjes krijgen die ontsmetten.
 • Neem de normale bekende voorzorgsmaatregelen in acht met betrekking tot eten en drinken. Dus eet alleen fruit dat u zelf schilt of pelt. Eet geen rauwkost (behalve als u weet dat het betrouwbaar is), drink geen water uit de kraan, laat uw kinderen tandenpoetsen met flessenwater (ook als u dat zelf niet doet), neem geen ijsklontjes in uw drinken (tenzij u weet dat het betrouwbaar is). Wijs u kinderen er op dat ze NOOIT water uit de kraan mogen drinken. Zorg dat alle vlees, eieren, etc. goed gaar is en eet geen dingen die de hele dag in de zon hebben gestaan.
 • Eten onderweg bij stalletjes is een leuke ervaring, maar wees er voorzichtig mee. Het is heus niet onmogelijk om hier een keer iets lekkers te halen, maar gebruik wel uw gezonde verstand. Ligt iets in een warmhoudkast en heeft u geen idee hoe lang al? Zeker niet doen. Wees ook voorzichtig met vlees, want dat is erg bederfelijk. Noedelsoep is doorgaans betrouwbaar en zorgt voor de broodnodige minerale en zouten.
 • Krijgt uw kind last van diarree en/of overgeven? Laat het zoveel mogelijk drinken, om uitdroging te voorkomen. Ook kunt u direct beginnen met het geven van (kinder-)ORS. Bedenk dat hoe jonger uw kind is, hoe groter het risico is op uitdroging. Wacht niet te lang met het bezoeken van het ziekenhuis.
 • Controleer bij water dat u koopt altijd of de dop verzegeld is en koop geen drankjes die al open zijn. Laat kinderen ook niet uit flesjes drinken, maar giet het over in een schoon glas of gebruik een schoon rietje.
 • Koop alleen voorverpakt ijs en geen schepijs van een stalletje.
 • Wees voorzichtig met de tropische zon. Blijf zoveel mogelijk in de schaduw tussen 11.00 en 16.00 uur. Smeer kinderen altijd in met een hoge beschermingsfactor (minimaal factor 20, regelmatig herhalen en vergeet plekjes als de oren niet!). Doe dit ook als uw kinderen in de schaduw zitten of al bruin zijn. Zet ze altijd een zonnehoedje of pet (met flappen) op. Als uw kinderen veel tijd in het water doorbrengen of gaan snorkelen, is het raadzaam een T-shirtje aan te doen.
 • Door de warmte is het mogelijk dat uw baby/peuter eerder last krijgt van luieruitslag. Verwissel daarom regelmatig de luier en neem voor de zekerheid een goede zalf van huis mee (bijvoorbeeld Sudocreme). Koop, als u ter plaatse luiers koopt, ook luiers van een bekend merk. Lokale luiers bevatten nog wel eens plastic, wat luieruitslag kan veroorzaken of verergeren.
 • Veel drinken is belangrijk. Probeer uw kinderen thuis al te laten wennen aan het drinken van water. Dat is overal gemakkelijk verkrijgbaar. Verder kunt u nagenoeg overal frisdranken en vruchtensappen krijgen.
 • Is uw kind een lastige eter? Maakt u niet te veel zorgen als uw kind op vakantie niet verder komt dan brood, pannenkoeken, spaghetti, kip en patat. Die paar weken vakantie leveren echt geen schade op voor de gezondheid van uw kind. Probeer uw kind buiten de maaltijden zoveel mogelijk fruit en vruchtensappen te geven. Eventueel kunt u nog extra vitamines meenemen.
 • U kunt iets van het favoriete eten van uw kinderen meenemen. Een pot pindakaas bijvoorbeeld, zodat ze tijdens het ontbijt en lunch iets vertrouwds op brood hebben. Overigens is die ook goed in Thailand te koop.
 • Het kan zijn dat uw kinderen 's avonds eerder moe zijn dan thuis. U kunt er dan voor kiezen om 's middags wat uitgebreider te lunchen met het gezin en 's avonds een eenvoudige maaltijd te nemen. Ook kan het lekker zijn om uw kinderen vroeg te laten eten, ze naar bed te brengen en daarna gezellig samen met uw partner te eten (oppas regelen of babyfoon mee!). Sommige hotels bieden speciaal voor kinderen kindermenu's die al vroeg geserveerd worden. Anders kunt u ook altijd een potje babyvoeding opwarmen (de varianten voor oudere kinderen zijn best lekker en als u thuis al vast oefent willen uw grotere kinderen deze misschien ook wel eten).


 • Vergeet niet een babyfoon mee te nemen. Heel handig is ook een walky talky die u op 'continu zenden' kunt instellen. Deze heeft een groter bereik dan een babyfoon én u kunt ermee communiceren met uw (oudere) kinderen. Als er iets is, kunnen ze u altijd bereiken en kunt u hen vast geruststellen terwijl u naar ze toe gaat. Controleer bij aankomst in een hotel waar u wel- en geen bereik heeft (kunt u naar het zwembad, het restaurant, het strand, etc.) u kunt babyfoon/walky talky 's avonds gebruiken, maar ook als uw kinderen een middagslaapje doen. En daarnaast is een walky talky natuurlijk ook leuk speelgoed voor grotere kinderen.

  Hou rekening met uw kinderen.


 • Elke dag dingen ondernemen lijkt misschien leuk, maar voor uw kinderen is het ook lekker om regelmatig een dagje op het strand of bij het zwembad door te brengen. Ga niet aan hun wensen voorbij: het is tenslotte ook hun vakantie. Bovendien is het voor uzelf ook lekker eens een dagje met een goed boek van de zon te genieten.

 • Las een 'kinderdag' in, waarbij uw kinderen mogen aangeven wat jullie die dag gaan doen, waar u gaat eten, etc.
 • Plan zo af en toe ook speciale kinderactiviteiten, zoals een bezoek aan een dierentuin, water- of pretpark.
 • Kinderen die al kunnen schrijven, mogen een reisdagboek bijhouden met al jullie ervaringen. U kunt hier ook toegangskaartjes, ansichtkaarten, enz. in plakken. Het boek kunt u thuis afmaken met foto's. Een leuke herinnering voor later! Als uw kinderen nog niet schrijven, kunnen een boek met beelden maken.
 • Laat uw kinderen iets uitzoeken om te sparen, bijvoorbeeld suikerzakjes, kaartjes en folders van restaurants en hotels of bijzondere schelpen. Als u de verzameling mee naar huis neemt hebben ze een bijzonder souvenir. Bedenk overigens wel dat schelpen en andere dingen uit de natuur niet altijd uitgevoerd mogen worden. Als u ze vindt in een nationaal park mogen ze niet eens uit het park worden meegenomen. Meer informatie over wat u wel en niet mee naar Nederland mag nemen vindt u op www.wnf.nl
 • Laat uw kinderen kaartjes sturen naar vriendjes en vriendinnetjes. Het is ook leuk om kaartjes van een favoriete plek naar zichzelf te sturen. Een verrassing voor als u thuiskomt en goed voor in het plakboek.


 • Excursies


  Natuurlijk is in Thailand ongelooflijk veel te zien en te doen. Green Wood Travel biedt tours naar verschillende bezienswaardigheden. Bij deze tours staat aangegeven in hoeverre wij deze geschikt vinden voor kinderen tot een bepaalde leeftijd. Het gaat hier om een advies.

  Excursies
  Sommige tours zijn weliswaar geschikt voor kinderen, maar blijkt de tijd dat u in een minibus zit erg lang. Dan kunt u andere mensen tot last zijn indien uw kinderen niet lang stil kunnen zitten en rustig kunnen blijven. In dat geval raden wij u aan om de tour privé te doen, voor slechts een kleine meerprijs! Ook jungletreks in het noorden van Thailand zijn goed te doen, maar een privé-tour biedt meer gemak. U kunt eveneens een minibus met chauffeur huren om wat van de omgeving te zien. Stel dan uw eigen route samen! Kijk bij onze aanbiedingen voor de huur van een minibus met chauffeur.

  Een rondreis kunt u op deze manier ook zelf samenstellen bij Green Wood Travel. Een combinatie van de voor u meest interessante tours of een complete rondreis per minibus? Wij kunnen het allemaal voor u regelen. Wanneer u privé per minibus rondreist, kunt u onderweg stoppen wanneer u wilt, of wanneer het nodig is. Ook kunt u van de standaardroutes afwijken. Met een gids erbij komt u op veel spannende plekken. Zo wordt het een waar ontdekkingsavontuur voor u en uw kinderen!

  Een echt geslaagde excursie voor kinderen is onze 'Actieve Thais dorp belevenis' tour, waar u het traditionele Thailand terug vindt. De vriendelijke boeren laten u en uw kinderen kennismaken met hun cultuur en laten u deelnemen aan alle activiteiten waar hun dagelijks leven uit bestaat. Laat uw kinderen op een speelse manier van deze cultuur leren en u heeft 'geen kind' aan ze! Een erg leuke en interessante excursie voor jong en oud, want ook u zult hier wat beleven!

  De 14 leukste excursies in Thailand voor kinderen

  Strandvakantie


  Ook voor strandvakanties bent u in Thailand op de goede plaats! Thailand heeft zeer exotische strandbestemmingen in het zuiden. Daarnaast is het ook mogelijk om naar een van de strandbestemmingen vlakbij Bangkok te reizen per privé transfer per minibus.

  Strandvakantie
  Denk hierbij aan bijvoorbeeld Cha Am en Hua Hin, maar ook aan de mooie eilanden Koh Samet en Koh Chang, voorbij Pattaya. Of aan Koh Samui.
  Indien u verder naar het zuiden wilt reizen, is dat geen probleem. Green Wood Travel kan u het beste advies geven over de verschillende strandbestemmingen.

  Tips voor verblijf in Bangkok met kinderen


  Wanneer u naar Thailand op vakantie gaat, is de kans groot dat u een paar dagen in Bangkok verblijft. Niet vreemd natuurlijk, want Bangkok is een schitterende stad. Er is ongelofelijk veel te zien en te doen tussen de chaos en verkeersdrukte door.
  U zult ongetwijfeld gebruik maken van taxi's en tuk-tuk's in Bangkok. De taxi is natuurlijk voorzien van een meter, maar voor de tuk-tuk's moet u vooraf een prijs afspreken.

  Daar alles in snel groeiend Bangkok maandelijks verandert krijgt u de beste tips van het Green Wood Travel Team. Bel via Skype of kom langs op kantoor in Bangkok.

  Tempels bezoeken


  Ook het bezoeken van tempels is erg indrukwekkend voor kinderen. Bezoek de Wat Saket een tempel bovenop Bangkok's enige kunstmatige berg en ook wel bekend als de 'Golden Mount.' Probeer vanaf hier uw hotel te vinden! Gelukkig is het Prince Palace Hotel gemakkelijk herkenbaar! Wat Po is bekend vanwege de grote liggende Boeddha. Hoe lang zou hij in werkelijkheid zijn? Laat uw kinderen de juiste lengte raden. Steek de rivier over en bezoek de Wat Prayoon, waar veel schildpadden 'wonen'. Koop bij de ingang een bordje met papaja en visballetjes en voer deze dieren met een bamboestokje. Gegarandeerd plezier voor jong en oud!

  Winkelen = spelen!


  In Bangkok is het 'shop till you drop, buy till you die.' Niet altijd vinden kinderen dit even leuk als uzelf. Daarom sommen wij een aantal dingen voor u op waardoor u het winkelen voor uw kinderen een stuk leuker kunt maken. Veel grote warenhuizen hebben een 'playground' waar zij heerlijk kunnen spelen. Het Central World Plaza heeft zelfs een ijsbaan op de 8e verdieping waar de kinderen letterlijk kunnen afkoelen door een schaatstochtje! Bent u op een zaterdag of zondag in Bangkok? Dan mag u de Chatuchak weekendmarkt niet missen! Deze gigantisch grote markt, met meer dan 8.000 kramen, heeft werkelijk alles! Van kleding tot meubilair en zelfs allerlei soorten levende dieren! U en uw kinderen kijken hier werkelijk hun ogen uit. Rotfai Gardens, ligt naast Chatuchak en in dit uitgestrekte park vindt u een vlindertuin met ongeveer 500 soorten vlinders.

  Ook biedt Bangkok diverse mogelijkheden om een amusementspark etc. te bezoeken. Bij Green Wood Travel kunt u informeren naar transfers etc.

  • Bezoek bijvoorbeeld eens de Dusit Zoo, Bangkok's prachtige dierentuin waar u veel dieren, reptielen en vogels kunt bekijken. Ook is dit een prima plek om even weg te zijn uit de drukte van de stad.
  • Nog meer slangen kunt u bekijken in Bangkok's Snake Farm in de wijk Silom.
  • In de wijk Pratunam kunt u ook een bezoek brengen aan het Bangkok Doll Factory & Museum, waar u naast zelfgemaakte internationale poppen ook traditionele Thaise poppen uit de Thaise mythologie en historie kunt bekijken en kopen.
  • Voor jonge kinderen is het erg leuk om eens een kijkje te nemen bij het Children's Discovery Museum, tegenover de Chatuchak weekendmarkt. Hier kunnen de kids deelnemen aan allerlei leuke activiteiten die vooral ook erg leerzaam zijn! Voor de allerkleinsten is er ook een 'toddlers playground.' www.bkkchildrenmuseum.com
  • In het noorden van Bangkok ligt een leuk pretpark: Dream World. Breng hier eens een dagje door met uw kinderen en u bent van pret verzekerd.
  • Siam Ocean World Paragon Kom oog in oog met de meest fascinerende onderwater schepsels, slechts gescheiden door een glazen wand of ga zwemmen met de haaien! Tussen de vele kleurrijke vissen zwemmen ook de kleine orientaalse otters, de indrukwekkende met mos bedekte zeedraken en enge kwallen. Met de leuke en informatieve interactieve programma's ben je uren zoet.
  • Madame Tussauds Wax Museum Madame Tussauds is van haar voetstuk afgestapt en biedt haar bezoekers een nieuw, revolutionair concept aan: het wassen beeldmuseum waarvan je de bewoners mag aanraken, omarmen, mee spelen en zelfs kussen. Stel je voor hoe het is om Kung Fu te doen met Bruce Lee, of een goal te scoren terwijl het beeld van David Beckham je aankijkt.
  • Schaatsen Een leuke tegenstelling met het weer en de omgeving buiten om in de tropen te gaan schaatsen. Het kan op de ijsbaan in het Esplanade complex op Rachadapisek road
  • IMAX Het kind van de 21ste eeuw weet realiteit en fantasie goed te scheiden maar gaat ook graag over de grenzen heen. De IMAX theaters van wereldklasse in Bangkok zijn een populaire bestemming voor zowel volwassenen als kinderen. Even afkoelen van de hitte buiten of uit te rusten na een dag lopen door de stad.
  • Binnen speelplaatsen Bangkok is in vele opzichten een kindvriendelijke stad. Binnen speelplaatsen zijn er bij praktisch alle winkelcentra en hier kunnen uw kinderen zich prima vermaken terwijl u winkelt. Deze plekken variëren van luidruchtige amusementsparken tot infotainment afdelingen die lijken op new age bibliotheken.
  • BoottochtjesWat kan er nog avontuurlijker zijn dan een boottochtje en de glitterende tempels en paleizen bewonderen terwijl ook het alledaagse leven aan de waterkant voorbij glijdt. Visueel stimulerend, lekker koel en ontspannend; een boottochtje is een relaxte manier om de mystiek van Bangkok over u heen te laten dalen. De combinatie van boot en water doet het altijd prima bij kinderen.
  • Ten-pin BowlingBowlingbanen zijn er op vele bovenverdiepingen van winkelcentra. Het is vermaak voor de hele familie.
  • Vlindertuin Rotfai Gardens, BTS Mochit of MRT Chatuchak Park In een tuin tussen twee grote parken in ligt deze uitgestrekte ruimte waar je van dichtbij 500 soorten vlinders kan bewonderen. De omringende natuur is schilderachtig en je kunt er verdwalen. Als picknicken en fietsen uw idee van een dagje uit is dan is dit perfect.
   De meeste van deze excursies zijn met de boot of ander openbaar vervoer in korte tijd te bereiken vanaf Green Wood Travel @ Tropical Paradise. Folders staan bij ons op het kantoor.


  Henna tatoo? Prima, maar kies nooit zwart


  Op Khao San Road in Bangkok, maar ook op andere plaatsen waar veel toeristen komen, zult u regelmatig straatartiesten tegenkomen die aanbieden een fraaie, artistieke en tijdelijke Henna-tatoeage te zetten op hand, arm of been. Meestal kan dit geen kwaad, en zijn de tatoeages gewoon mooi en kunstig en aangebracht met een pasta van zuivere henna. Het resultaat hiervan is een mooie roodbruine of bruine tatoeage, die na een paar weken weer vervaagt.
  Maar wees alert en laat nooit een zwarte tatoeage zetten! Zeker niet bij uw kind! De zwarte kleurstof die gebruikt wordt bevat vaak paraphenylenediamine (PPD). PPD wordt door de huid opgenomen en een aantal mensen, maar vooral kinderen, ontwikkelen hierop een (vertraagde) allergische reactie: na twee tot tien dagen ontstaan jeuk en blaren die gaan ontsteken. Het immuunsysteem kan hierdoor zelfs blijvend aangetast worden.

  Een henna tatoo? Prima, maar kies nooit voor zwart!
  PPD is een kleurstof die ook in sommige zwarte haarkleurmiddelen voorkomt. Het is goedkoop en wordt daarom soms gebruikt door mensen die snel geld willen verdienen. Het kan echter een vertraagde allergische reactie veroorzaken die pas twee tot tien dagen na het aanbrengen tot jeuk en blaren leidt. Deze blaren leiden dan weer tot zwerende infecties met blijvende littekens. Dit geldt overigens voor zowel volwassenen als kinderen. Nog vervelender kunnen de gevolgen op langere termijn zijn. Vooral het immuunsysteem van kinderen kan ernstig aangetast worden door PPD. Traditionele henna veroorzaakt geen van deze reacties en is veilig voor de huid.
  Een kind van een van de klanten bij Green Wood Travel heeft als gevolg van een tatoeage met PPD een allergie ontwikkeld voor aanraking met allerlei materialen en bepaalde voedingswaren. Voor deze tijd had dit kind nergens last van, nu moet het waarschijnlijk levenslang met deze allergieën omgaan.

  Tips voor een veilige tatoeage:
 • Kies nooit voor een zwart. Vraag of de kunstenaar (evt. op zijn eigen lichaam) kan laten zien hoe het resultaat eruit ziet. Is de kleur zwart (of paarsachtig donkerbruin - bij een oudere tatoeage), ga dan weg. Is de kleur rood/bruin (of oranje - bij een tatoeage ouder dan een week), dan is het goed. PPD tatoeages blijven meer dan een week goed zichtbaar, henna vervaagt sneller.
 • Sommige artiesten weten niet precies wat er in hun pasta's zit. Natuurlijke hennapasta heeft een aardeachtige of groen/bruine kleur en is NOOIT zwart.
 • Vraag hoe lang de pasta moet blijven zitten. Een echte hennatatoeages heeft namelijk meer dan een uur nodig om een tatoeage na te laten op de huid.
 • Vraag de artiest welke kleur de tatoeage heeft na het afwassen van de pasta. Hennapasta geeft na afwassen een oranje of rode tatoeage die later nog wat donkerder bijkleurt (roodbruin tot donkerbruin). Deze blijft tussen een paar dagen en een paar weken zitten en vervaagd naar lichtbruin of oranje.
 • Ook kunt u een geurproef doen: hennapasta ruikt fris, naar spinazie of hooi, of naar de essentiële oliën die erin zitten. Ruikt u kerosine of een andere chemische geur, ga er dan niet op in.


 • Als u meer wilt lezen kunt u de volgende website raadplegen: groot_nl.pdf

  10 Tips met kids in en nabij Bangkok


  Buiten Bangkok zijn er tal van attracties die leuk zijn voor kinderen en ouders. Veel dieren in alle soorten en maten en diverse attractieparken. Wij kozen er tien voor u uit waar u en de kids zeker een gezellige dag kunnen doorbrengen.

 • In de buurt van Pattaya vindt u de Sri Racha Tijger dierentuin. Afgezien van heel veel tijgers vindt u er ook varkens, olifanten en krokodillen. In tegenstelling tot de Tijgertempel worden de tijgers hier niet gedrogeerd. Als er babytijgers zijn is het zelfs mogelijk om die te voeden.
 • Zwemmende apen, als dat niet spectaculair is! U vindt ze iets ten zuiden van Bangkok in Samut Songkhram - Bangpu. Een mooie omgeving waar u een boot kan huren en door de mangrovebossen kunt varen.
  Tip: neem wat bananen mee en de, niet agressieve, apen zullen u dankbaar zijn. Het is ook mogelijk om in de baai een vissersdorpje te bezoeken.


 • Ten westen van Bangkok in Kanchanburi ligt Elephants World - zie VDO. Bij Elephants World ziet u geen olifanten die kunstjes doen en u kunt ook niet in een mandje op hun rug door de jungle hobbelen maar wat u hier wel beleefd is een dag tussen en met olifanten die eindelijk hun liefdevolle (rust)huis hebben gevonden. U helpt ze door hen te verzorgen, een onvergetelijke belevenis!
 • Dream World aan de rand van Bangkok is een attractiepark dat al heel wat jaren bestaat en regelmatig wordt voorzien van nieuwe attracties. Verwacht geen Disneyland maar het is interessant genoeg om er met de kinderen een volle en leuke dag in door te brengen.
 • Siam Park City of Suan Siam is het grootste waterpark van Bangkok. En water is er in alle soorten en maten. Meer dan u in een dag kunt uitproberen. zwembaden, glijbanen, rivieren tot hele zeeën aan toe.
 • Ten oosten van Bangkok ligt de Samphran Elephant Ground. Dit is de grootste olifantenshow van Thailand. De geschiedenis van Thailand en de grote rol die olifanten daarin gespeeld hebben wordt duidelijk. Een imposant schouwspel! Er zijn hier tevens krokodillen te zien en er kunnen foto's gemaakt worden met de dieren.
 • Bang Saen strand Wat is er leuker dan een dagje strand. En dan is Bang Saen het dichtsbijzijnde strand. Er zijn veel mooiere stranden in Thailand maar dit is wel de meest Thaise strandervaring die u mee kunt maken. Althans in het weekend. Door de week is het hier heel rustig.
 • Khao Kheow Open Zoo is een grote open dierentuin ten zuidoosten van Bangkok in de provincie Chonburi. Het is een zeer uitgestrekt terrein met meer ruimte dan in Safari World. Sommige dieren kunnen hier ook gevoed worden.
 • Safari World and Marine Park ligt het dichtst bij Bangkok en het eerste gedeelte is een open dierentuin waar u met uw auto maar ook met publieke bus door heen kunt rijden. In de andere sectie worden o.a diverse shows gegeven met dolfijnen, olifanten en vogels. Verder is er de mogelijkheid om sommige dieren te voederen.
 • Samut Prakan Crocodile Farm and Zoo Deze krokodillenboerderij in Samut Prakan, even ten zuiden van Bangkok en heeft evenals andere krokodillenboerderijen shows maar toch wordt deze plaats door kenners als de beste omschreven. Verder is er een groot meer waar je met bootjes kan varen en per treintje kan je door het park heen gaan.


 • Wij begrijpen uw bezorgdheid wat betreft uw kleine kinderen. Wij kunnen echter niet meer doen dan u geruststellen.


  Elephants World
  << Khao Yai routeplanner Hotel-categorie & symboolverklaring >>