Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Thailand algemeen

Infomeer u zelf voordat u vertrekt naar Thailand. Veel hoort u van vrienden maar hier vindt u de feiten .....

Als u meer specifieke informatie over Vietnam of omringende landen wilt, aarzelt u dan niet om ons te e-mailen, chatten, bellen NL 070 250 0062 of te bezoeken. Uw vragen zullen wij met plezier beantwoorden.

Foto's:

Bangkok informatie en Skyline BANGKOK PRIJSGARANTIEHet grote paleis en Wat Phra Keow BANGKOK INFORMATIEAnanta Samakhom troonzaal BANGKOK INFORMATIELumpini Park - het groene hart van BangkokBANGKOK INFORMATIE PRIJSGARANTIEWat Arun BANGKOK INFORMATIE PRIJSGARANTIEKhao San Road de bagpackers hemel BANGKOK INFORMATIEMuang Boran oftewel Ancient City BANGKOK INFORMATIE PRIJSGARANTIEGrand Palace in Bangkok en Wat Phra Keaw BANGKOK INFORMATIE Chaophaya rivier doorsnijdt Bangkok BANGKOK INFORMATIE

Algemene informatie


Geografie. Thailand heeft een oppervlakte van circa 518.000 km2. Dit is te vergelijken met de oppervlakte van Frankrijk. De vorm van Thailand is echter veel langgerekter, vergelijkbaar met de kop van een olifant met een lange slurf. Thailand ligt tussen Maleisië (zuiden), Birma (westen en noorden), Laos (noorden en oosten) en Cambodja (zuidoosten). Het land is verdeeld in vier hoofdgebieden. In het Noorden leven vooral veel bergvolken in bosrijke berggebieden.
THAILAND ! Exclusieve Green Wood Travel rondreizen.
UW VOORKEUR BEPAALT DE REIS !

Het Zuiden bestaat uit een circa 2500 km lange kuststrook met een heuvelachtig binnenland. Hier speelt de islam een belangrijke rol. De centrale laagvlakte wordt gedomineerd door Bangkok en de Chao Phraya rivier. Het Noordoosten (ook wel Isaan genoemd) bestaat voor het grootste gedeelte uit het Korat-Plateau en is het armste deel van het land. De natuur is zeer afwisselend: hoge bergen, jungles, rijstvelden en uitgestrekte bossen. Het Zuidoosten, het deel onder Bangkok aan de Golf van Thailand, grenzend aan Cambodja, is voornamelijk bekend vanwege de badplaatsen Pattaya en Jomtien en de eilanden Koh Samet en Koh Chang.

Het koningshuis is zeer geliefd in Thailand; de Thai hebben groot respect voor hun koning en koningin. ZKH Bhumibol, Rama IX, die in oktober 2016 overleed, was de langst zittende vorst ter wereld. Samen met zijn vrouw HKH Sirikit en hun kinderen deed hij veel voor de ontwikkeling van hun land. Kritiek op of laatdunkende opmerkingen over de koninklijke familie worden absoluut niet getolereerd, zeker niet van buitenlanders! De liefde en bewondering voor het koningshuis is overal merkbaar: langs de wegen, voor en in grotere gebouwen, maar ook in (bijna) alle woonhuizen en winkeltjes vindt u portretten van de koning en/of koningin. Iedere ochtend om 8 uur en 's avonds om 6 uur wordt het volkslied gespeeld in overheidsgebouwen, op radio en tv, op scholen en in parken en bus- en treinstations. Iedereen staat op of staat stil. In Nederland zijn we niet gewend aan zo'n betoon van respect, maar het helpt als u weet van dit gebruik in Thailand en uw gedrag een beetje erop aanpast!

Klimaat


Thailand heeft een tropisch klimaat met drie seizoenen: een koel en droog seizoen van november tot en met februari, een heet en droog seizoen van maart tot en met mei en een regenseizoen van juni tot en met oktober. De gemiddelde temperatuur is 29 graden Celsius. Gedurende het jaar kunnen tropische buien vallen, deze duren doorgaans niet langer dan een uur. In Thailand is het gedurende de zomertijd 5 uur later dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is dit verschil 6 uur. Omdat Thailand dicht bij de evenaar ligt, is de schemering er kort en is het er relatief vroeg donker.
In Thailand leeft ongeveer 80 procent van de bevolking van de landbouw. Rijst is het belangrijkste product; Thailand telt tot de grootste rijst-exporterende landen ter wereld.Bevolking


Er wonen ongeveer 67 miljoen mensen, waarvan 10-16 miljoen in Bangkok, de hoofdstad. Het exacte cijfer is onbekend als gevolg van het grote aantal niet-geregistreerde inwoners. De geschatte gemiddelde levensverwachting volgens de statistieken is rond de 72 jaar. De Thai zijn bijzonder gastvrije en vriendelijke mensen met een groot gevoel voor onafhankelijkheid. Het feit dat Thailand als enig land van Zuidoost-Azië nooit is gekolonialiseerd, geeft aan dat de Thai meer in zich hebben dan alleen hun bekende glimlach en charme.

Religie


Het boeddhisme is de belangrijkste godsdienst in Thailand. In de derde eeuw voor Christus kwam de religie (of levensleer) uit Ceylon (Sri Lanka) naar Thailand. Van de Thaise bevolking is 95% boeddhist. boeddhisten hangen de leer van de Lord Boeddha aan, een Indiase prins die in 563 voor Christus onder de naam Siddharta Gautama werd geboren. Thai houden de boeddhistische jaartelling aan. Momenteel (2015) is het in Thailand 2558. Het Thaise leven is nog nauwe verweven met allerlei vaak nog oudere animistische rituelen. Midden april wordt het Thaise nieuwjaar gevierd, Songkran. Tijdens dit belangrijke feest, dat enkele dagen duurt, wordt overal overdadig met water gegooid. Officieel dient dit feest om aan de Boeddha en de ouderen respect te betonen en zich te bevrijden van slecht karma door de zonden van zich af te (laten) wassen. Volgens ouder gebruik dient dit ritueel om de goden om regen te vragen voor de rijstbouw en de regentijd in te luiden.

In Thailand leven ongeveer 200.000 monniken in 25.000 tempels, verspreid over het gehele koninkrijk. Deze in saffraankleurige gewaden gehulde mannen leven volgens streng voorgeschreven regels. Vrouwen mogen monniken niet aanraken en andersom. Bij een bezoek aan een tempel moet u uw schoenen (en vaak ook sokken) buiten laten. Nette kleding is gewenst; voor heren een lange broek, voor vrouwen een lange broek, rok of jurk tot over de knieën. De schouders dienen bedekt te zijn, maar het hoofd juist niet (even petje af dus!). Het hoofd geldt als het belangrijkste en edelste orgaan, de voeten zijn het onedelste, van oudsher natuurlijk ook vaak het meest besmeurd met vuil. Toon respect voor Boeddhabeelden, ook als deze oud en beschadigd zijn. Het zijn immers heilige objecten. Dus nooit met uw voetzolen in hun richting wijzen, zelfs niet met uw voetzolen naar een Boeddhabeeld toe gaan zitten!

Feestdagen en festivals


Het hele jaar door zijn er in Thailand nationale en lokale feestdagen en festivals. Vaak verbonden met het boeddhisme maar ook vaak een mengeling van religie en eeuwenoude rituelen en tradities. Het is zeker de moeite waard om enige lokale festivals te bezoeken en zo een betere indruk te krijgen van de Thaise cultuur. Bovendien is er altijd een keur aan lokale gerechten en gebruiksvoorwerpen aanwezig en meer dan genoeg te zien en te beleven.
Meer informatie over festivals en feestdagen!

Geldzaken


**Geldwissel op Bangkok Suvarnabhumi Airport
Banken op Bangkok Suvarnabhumi Airport 2 THB minder voor uw euro's of andere valuta's dan bij banken op andere locaties.
De Thaise munteenheid is de baht (THB). De baht is op dit moment ongeveer 2,7 eurocent waard, maar dat schommelt nogal. Kijk hier voor de huidige koers. De banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 15.30 uur. Contant geld wisselen in Nederland / België (euro - baht en baht - euro) is duur. Wisselkosten zijn vanaf 15%.

U kunt nog lang niet overal betalen met een creditkaart, vaak alleen in dure gelegenheden en in de grote steden, maar ga er nooit van uit. Green Wood Travel accepteert creditkaarten maar berekent de bankprovisiekosten door aan de klant. Geld opnemen bij de bank met een creditcard is duur. De kosten zijn ongeveer 12 euro per opname en u moet ook nog vanaf 2 procent commissie betalen over het gehele bedrag. Banken berekenen vaak ook nog een ongunstige wisselkoers hierbij. Een creditcard is een praktisch betaalmiddel in Europa en de VS, maar zeker niet geschikt als het enig betaalmiddel in Thailand of Zuidoost-Azië.

Het is verstandig om uw bankpas, kaartlezer en/of mobiel mee te nemen. Met uw pas (met een Cirrus- of Maestro-logo op de achterkant) kunt u op veel plaatsen bij de geldautomaten (ATM) van Thaise banken pinnen. U kunt dan bij alle geldautomaten met het juiste logo, afhankelijk van uw kaart, tussen 10.000 en 20.000 THB (270 tot 540 euro) per kaart per dag opnemen. De banken berekenen wel een ongunstige wisselkoers* en de opnamekosten zijn vanaf 2,25 euro, ongeacht de grootte van het bedrag. Thaise banken berekenen 175 THB per opname. Met de kaartlezer cq mobiel kunt u extra boekingen, als het om grotere bedragen gaat, makkelijk op onze bankrekening storten.

*Ongunstige wisselkoers pinnen
Nederlandse en Belgische banken hanteren de gepubliceerde wisselkoers minus -2 THB per euro 'wisselkoersopslag.' Is de wisselkoers 37 THB voor 1 euro dan ontvangt u 35 THB als u pint.
Momenteel ontvangt u de beste wisselkoers als u contact geld omwisselt bij Thaise banken**.

Blokkeren Belgische en Nederlandse bankpassen
De meeste Belgische en Nederlandse banken blokkeren het gebruik van bankpassen buiten Europa in verband met het grote aantal diefstallen. U kunt zelf online, voordat u op vakantie gaat, aanvinken om uw pas niet te blokkeren bij gebruik buiten Europa voor bepaalde tijd.

Foto's:

Luchthaven van Bangkok


U komt aan op Suvarnabhumi (spreek uit: Su-vanna-poem), de moderne luchthaven van Bangkok. Douaneformaliteiten en het ophalen van de bagage duren meestal een half uur tot een uur. De afstanden op de luchthaven zijn enorm. Hou daar rekening mee.
Transport van de luchthaven naar uw hotel kan eenvoudig en voordelig op eigen gelegenheid worden geregeld, hieronder volgen de mogelijkheden.

Voor vervoer per bus naar Bangkok of andere bestemming (bijvoorbeeld Pattaya) neemt u buiten de aankomsthal de shuttlebus naar het centrale busstation van de luchthaven. Daar koopt u een ticket naar de gewenste bestemming.

De gewone TAXI METER is een andere optie. Deze staan buiten voor de vertrekhal op Level 1 tussen Gate 4-7. Vanaf de aankomsthal gaat u een verdieping naar beneden. U betaalt de meterprijs plus 50 THB luchthaventoeslag. Tol voor het eventuele gebruik van de expresswegen is niet inbegrepen. De ritprijs naar de wijk BoBae, waar Green Wood Travel kantoor houdt, is ongeveer 550 THB (14 euro). Duurder (1200 THB, ruim 31 euro) maar goed is de AOT Limousine Service op level 2. Om uw vervoer te betalen, kunt u in de aankomsthal 24 uur per dag contant geld tegen inwisselen of met uw bankpas geld opnemen bij een PIN-automaat. De wisselkoers is ongunstig. Lees details onder geldzaken.

Als u bij ons een privé-transfer heeft geboekt, wordt u met een (mini)bus opgehaald. De gids staat u op te wachten in de aankomsthal bij 'EXIT door 1' met een bordje van Green Wood Travel en/of een bordje met uw namen daarop. Kunt u uw gids niet vinden, neem dan zelf telefonisch contact op tijdens kantooruren met het kantoor van Green Wood Travel in Bangkok. Tel: Tel: 021054614

Buiten kantooruren neemt u contact op met:
1. Het mobiele noodnummer van ons hoofdkantoor: 081 8114966 (24-uur bereikbaar.)
2. De 'ATTA COUNTER' op de luchthaven. De ATTA counter is er om reizig(st)ers te helpen die hun gids niet kunnen vinden. Het personeel van ATTA helpt u met het vinden van onze chauffeur of gids of eventueel met transport naar uw hotel.

N.B.: wanneer u de aankomsthal uitkomt, zijn er altijd mensen die u tours en transfers willen aanbieden. Ga hier niet op in; u betaalt gegarandeerd te veel.

Suvarnabhumi Airport Rail Link
De Airport Rail Link is een bovengrondse metroverbinding tussen Suvarnabhumi Airport en het centrum van Bangkok. De railverbinding heeft twee lijnen: de 'City Line' (stoptrein) en de Express Line' (non-stop). De treinen op de Airport Rail Link rijden van 06.00u tot 24.00u en vertrekken elke 15 minuten.

De City Line (blauwe lijn) gaat vanaf Suvarnabhumi Airport via Makkansan Station naar Phaya Thai Station en maakt onderweg zes tussenstops. Op Phaya Thai Station kunt u eventueel overstappen op de BTS Skytrain. De totale reis met de City Line duurt 30 minuten. Het tarief varieert van 15 tot 45 THB, afhankelijk van de af te leggen afstand. Phaya Thai Station is tevens het eindstation voor als u vanaf het vliegveld direct naar het stadsdeel Rattanakosin (historisch centrum en de bekende Khao San Road) wilt reizen. Vanaf hier dient u dan per taxi, tuktuk of motortaxi verder te reizen.

De Makkasan Express Line (rode lijn) voert non-stop naar Makkasan Station. Op dit station kunt u via een skywalk eventueel overstappen op de MRT Metro (Phetchaburi Station). De reistijd bedraagt ongeveer 15 minuten. Tickets voor een single trip bedragen 90 THB en voor een round trip 150 THB.

Het treinstation van de Airport Rail Link vindt u op de B-verdieping (basement floor) op Suvarnabhumi Airport. Klik hier voor een routeplan.

Uw reisbescheiden


Trein | bus | boot | vliegtickets en/of de vouchers voor de gereserveerde hotels, tours en transfers liggen voor u klaar op het Green Wood Travel-kantoor in Bangkok. Ons kantoor (open van maan- t/m zaterdag van 09.00 - 17.30 uur) is gevestigd in Tropical Paradise, 24 Punnawiti Soi 31, Sukhumvit Road Soi 101, Bang Chak, Phrakanong, Bangkok. U bent hartelijk welkom om de details van uw Azië-reis te bespreken.

- Of -
De vouchers voor gereserveerde hotels | tours | transfers | vlieg-, trein en/of boottickets ontvangt u van onze chauffeur op Bangkok airport. Deze vouchers en/of tickets kunt u als boekingsbewijs gebruiken voor de desbetreffende hotels, tours en transfers.

- Of -
De vouchers voor gereserveerde transfers | hotels | tours en/of (vlieg)tickets ontvangt u per PDF e-mailbijlage.
Deze vouchers en/of (vlieg)tickets kunt u printen en als boekingsbewijs gebruiken voor de desbetreffende transfers, hotels, tours en/of vluchten.

Cultuurschok


Voor elk buitenland dat u bezoekt, geldt: gedraag u als gast!

Het tempo in Azië, en dus ook in Thailand, ligt vaak laag en soms gaan de zaken niet zo efficiënt als wij gewend zijn. Verder wordt in Thailand beperkt Engels gesproken, hetgeen de communicatie bemoeilijkt. Kwaad worden en stemverheffing werken vaak averechts. Het zijn in de Thaise cultuur vormen van een groot gebrek aan beschaving. Blijft dus vriendelijk en neem de tijd. Glimlachen is overigens een veel beoefende Thaise beleefdheidsvorm, het betekent niet automatisch dat men ook contact met u zoekt.

Voor de Thai is het hoofd het meest heilige deel van het lichaam en de voeten het minst heilige. Wijs dus nooit iets aan met uw voet, leg geen voeten op tafel en zeker niet in de richting van iemand. Raak om dezelfde reden ook nooit zomaar het hoofd van een Thai aan. Aanraken wordt als beledigend ervaren; dat geldt in het bijzonder voor het hoofd, waarin - volgens de cultuur - de geest huist.

Het dragen van nette, maar vooral schone kleding wordt door de Thai enorm gewaardeerd. Hoewel men van toeristen wel andere kleding gewend is, zoals mannen in korte broek, zult u een Thai zelden zo gekleed zien gaan. Thai dragen in hun vrije tijd wel (lange) Bermuda's. Op het strand ziet u Thaise vrouwen soms volledig gekleed in zee gaan. Dat heeft zelden een religieuze achtergrond: vooral voor vrouwen geldt een lichte huidskleur als statusverhogend. Vandaar dat u in vele winkels hele series van 'whitening' producten aantreft. In toeristenplaatsen wordt topless zonnen voor een buitenlandse weliswaar vaak gedoogd, maar het wordt niet echt op prijs gesteld. Ook zonder shirt of met alleen een bikinitopje over straat lopen wordt als vrij onbeleefd ervaren.

Acclimatiseren


Door het tijdverschil van vijf of zes uren, hebben veel Europese gasten last van jetlag. Probeert u zich na aankomst zo snel mogelijk aan te passen aan de Thaise tijd. Ga bij aankomst overdag hooguit vier uur slapen. Vertrek ontspannen uit Nederland en probeer het tijdverschil met Nederland zo snel mogelijk te overbruggen.
Naast het tijdverschil is ook sprake van een stevige verandering van klimaat. Pas uw tempo in het begin aan, drink de koude drankjes niet te snel. Wees voorzichtig met de (felle) zon!

Fooien


Omdat het salaris in Thailand betrekkelijk laag ligt, zijn fooien altijd welkom. Aan serveersters, kamermeisjes en de jongen die helpt met de bagage, geeft u een fooi van minimaal 20 THB (ongeveer 40 eurocent). Als u tevreden bent over uw gids en chauffeur, geeft u na een dagtour ongeveer 100 THB fooi. In de betere restaurants is het gebruikelijk om een fooi van 5-10 procent van de prijs te geven.

Fotograferen


Fotograferen is in Thailand doorgaans geen probleem, al kan het natuurlijk geen kwaad om net als elders uit beleefdheid toestemming te vragen als u iemand van dichtbij fotografeert. Het zal u zelden geweigerd worden.

Afdingen


Afdingen is in Thailand heel gewoon. Het kost wat tijd, maar het kan ook een spel zijn dat op een leuke manier wat contact kan opleveren. U biedt gewoon een lager bedrag en kijkt wat er gebeurt. Wel belangrijk is dat u vooral vriendelijk blijft tegen de verkopers. Door veel te lachen, komt u een heel eind. Op plaatsen waar veel toeristen komen, is de vraagprijs hoog en raden wij u aan sterk af te dingen. Vooral als u meerdere stuks wilt kopen van iets, kunt u vaak nog extra kortingen bedingen.

Welke souvenirs u mag meenemen en hoeveel sigaretten en/of sterke drank u mag meenemen naar Nederland of België kunt u zien op de website van de douane. Houdt u in ieder geval ver van de aankoop van beschermde planten- of diersoorten.

Eten en drinken


Drinkwater is in Thailand overal in flessen verkrijgbaar; water uit de kraan is niet voor consumptie geschikt, wel voor het poetsen van uw tanden. Op hotelkamers wordt bijna altijd gezorgd voor (gratis) flessen drinkwater. IJsblokjes zijn betrouwbaar als ze rond zijn met een gat in het midden, verpakt ijs eveneens.
Eten staat centraal in het leven van een Thai, zowel in culinair als in sociaal opzicht. Waar u ook komt, een mogelijkheid tot lekker eten bestaat altijd. In tegenstelling tot veel andere Aziatische landen kan in Thailand doorgaans veilig bij straatstalletjes worden gegeten. Het eten is er spotgoedkoop en het is een leuke manier om met de Thaise bevolking in aanraking te komen. Neem voor culinaire tips contact op met Green Wood Travel. Wij geven graag de heerlijkste tips, gratis en voor niets!
Liefhebbers van Heineken en Amstel zitten in Thailand op rozen. Probeer ook eens het Thaise bier zoals Beer Chang, Singha, Leo of Tiger. Thaise whisky is bij de bevolking erg populair, maar ook Schotse whisky's zijn erg populair.

Telefoon, Phablet en Tablet


Wij raden u aan om uw mobiele smart phone, phablet en/of tablet mee te nemen naar Thailand. Omdat u in het buitenland ook (fors) betaalt voor inkomende gesprekken is het verstandig om de simkaart te vervangen door een Thais prepaid exemplaar. Die koopt u bij iedere supermarkt vanaf 2 euro met 1 uur beltegoed. Daarmee kunt u niet alleen in Thailand voordelig bellen, maar ook naar Nederland of België.
Toets eerst +31 of +32 en dan het kengetal zonder 0, gevolgd door het abonneenummer.

De meeste hotels bieden tegen een kleine vergoeding of gratis WiFi. Alleen in de grote steden is er een G4 netwerk, G3 is in heel Thailand beschikbaar.

Medische zorg


De medische voorzieningen in Thailand zijn - zeker in de wat grotere steden - uitstekend. De opleiding van artsen (vaak in het buitenland) en verplegend personeel, maar ook de kwaliteit van ziekenhuizen, staat op een zeer hoog niveau. Niet voor niets komen steeds meer westerlingen naar Thailand voor het ondergaan van operaties en medische verzorging. Mocht zich onverhoopt iets voordoen, hoeft u niet bang te zijn voor medisch en hygiënisch onverantwoorde toestanden (dit in tegenstelling tot vele andere Aziatische landen).
Wilt u een arts raadplegen, ga dan naar een ziekenhuis. Dit is beter uitgerust en voordeliger dan een kliniek. U kunt de staf van Green Wood Travel altijd om advies vragen wat u moet doen tijdens ziekte.

Meer informatie vindt u op Thailand een gezonde bestemming.

Voor actuele informatie kunt u goede informatie verkrijgen bij de Reiskliniek van het Havenziekenhuis te Rotterdam, telefoon 010 - 404 33 00.

Tijdelijke Henna-tatoeage


Op veel plaatsen kunt u straatartiesten tegenkomen die aanbieden een kunstige tijdelijke Henna-tatoeage te zetten op uw hand, arm of been. Meestal kan dit geen kwaad. Het resultaat hiervan is een mooie roodbruine of bruine (nep)tatoeage, die na een paar dagen/weken weer vervaagt.
Maar laat nooit een zwartkleurige tatoeage zetten! Zeker niet bij uw kind! De zwarte kleurstof die hiervoor gebruikt wordt bevat vaak paraphenylenediamine (PPD). PPD wordt door de huid opgenomen en een aantal mensen, maar vooral kinderen, ontwikkelen hierop een allergische reactie. Het immuunsysteem van kan hierdoor zelfs blijvend aangetast worden. Dus wees gewaarschuwd!

Een henna tatoo? Prima, maar kies nooit voor zwart!
PPD is een kleurstof die ook in sommige zwarte haarkleurmiddelen voorkomt. Het is goedkoop en wordt daarom soms gebruikt door mensen die snel geld willen verdienen. Het kan echter een vertraagde allergische reactie veroorzaken die pas twee tot tien dagen na het aanbrengen tot jeuk en blaren leidt. Deze blaren leiden dan weer tot zwerende infecties met blijvende littekens. Dit geldt overigens voor zowel volwassenen als kinderen. Nog vervelender kunnen de gevolgen op langere termijn zijn. Vooral het immuunsysteem van kinderen kan ernstig aangetast worden door PPD. Traditionele henna veroorzaakt geen van deze reacties en is veilig voor de huid.
Een kind van een van de klanten bij Green Wood Travel heeft als gevolg van een tatoeage met PPD een allergie ontwikkeld voor aanraking met allerlei materialen en bepaalde voedingswaren. Voor deze tijd had dit kind nergens last van, nu moet het waarschijnlijk levenslang met deze allergieën omgaan.

Tips voor een veilige tatoeage:
 • Kies nooit voor een zwart. Vraag of de kunstenaar (evt. op zijn eigen lichaam) kan laten zien hoe het resultaat eruit ziet. Is de kleur zwart (of paarsachtig donkerbruin - bij een oudere tatoeage), ga dan weg. Is de kleur rood/bruin (of oranje - bij een tatoeage ouder dan een week), dan is het goed. PPD tatoeages blijven meer dan een week goed zichtbaar, henna vervaagt sneller.
 • Sommige artiesten weten niet precies wat er in hun pasta's zit. Natuurlijke hennapasta heeft een aardeachtige of groen/bruine kleur en is NOOIT zwart.
 • Vraag hoe lang de pasta moet blijven zitten. Een echte hennatatoeages heeft namelijk meer dan een uur nodig om een tatoeage na te laten op de huid.
 • Vraag de artiest welke kleur de tatoeage heeft na het afwassen van de pasta. Hennapasta geeft na afwassen een oranje of rode tatoeage die later nog wat donkerder bijkleurt (roodbruin tot donkerbruin). Deze blijft tussen een paar dagen en een paar weken zitten en vervaagd naar lichtbruin of oranje.
 • Ook kunt u een geurproef doen: hennapasta ruikt fris, naar spinazie of hooi, of naar de essentiële oliën die erin zitten. Ruikt u kerosine of een andere chemische geur, ga er dan niet op in.


 • Als u meer wilt lezen kunt u de volgende website raadplegen: /www.hennapage.com
  Een van Green Wood Travel bizarre Bangkok tours is de TaTToo Sak Yant Tour

  Malaria


  De resistentie van malariamuggen tegen profylaxis is wereldwijd een enorm probleem. Hoewel de meer toeristische gebieden in Thailand malariavrij zijn, bestaan nog steeds enkele risicogebieden. Neem vooral daar preventieve maatregelen zoals muskietennetten, muggenolie (het uitstekende Jaico is in Thailand veel voordeliger!) en muggen wierook. In de praktijk komt malaria onder toeristen in Thailand zeer zelden voor.

  Over vaccinaties en profylaxis kunt u inlichtingen inwinnen bij uw plaatselijke GGD.

  Dengue (knokkelkoorts)


  Dengue komt in Thailand met enige regelmaat voor. De ziekte, overgebracht door (tijger)muggen, die in tegenstelling tot de malariamuggen, overdag steken en veroorzaakt onder meer hoge koorts en zeer pijnlijke gewrichten. Vandaar de naam 'knokkelkoorts'. Vaccinatie is (nog) niet mogelijk. Bescherming tegen muggenbeten is de beste optie. Dus advies; overdag goed tegen muggen beschermen (met Deet.)

  Neem contact op met het dichtstbijzijnde ziekenhuis als u denkt dengue te hebben opgelopen. De incubatieperiode voor dengue ligt tussen 3-14 dagen, maar meestal tussen de 4-7 dagen, na een beet met een geïnfecteerde mug.

  Thaise massage


  Deze heeft niets te maken met wat daaronder vaak in Europa wordt verstaan. U heeft de keuze uit hand-, voet, hoofd- en lichaamsmassage, variërend van een half tot twee uur. In de hotels kunt u dit op de kamer laten doen (bestellen bij de receptie) of beter en veel goedkoper in één van de vele 'massagesalons'. De prijzen beginnen bij 100 THB. Het personeel wordt doorgaans maanden of zelfs jaren opgeleid door monniken en de massage is gebaseerd op eeuwenoude kennis en tradities. U hoeft dan ook niet verbaasd te zijn als een goede masseur of masseuse u een rake diagnose geeft van uw medische toestand. Als u herstellend bent van een herniaoperatie, moet u voorzichtig zijn met de lichaamsmassage, waarbij soms wel tot 50 kilo druk wordt uitgeoefend met handen voeten, knieën of ellebogen. Zo niet, dan zult u merken dat u zich na een dergelijke behandeling als herboren voelt!

  Binnenlands vervoer


  Thailand beschikt over een uitgebreid netwerk van spoorlijnen, wegen en binnenlandse vluchten. Openbaar vervoer is bijzonder goedkoop. Het boeken van een zitplaats kan wel eens problemen opleveren. Een reservering via Green Wood Travel kan u veel tijd en energie besparen.

  Vluchten: het Thaise luchtruim wordt naast 'full service' luchtvaartmaatschappijen zoals Thai Airways, Bangkok Airways, Thai AirAsia en Nok Air bevolkt door een groeiend aantal budget airlines. Voor meer informatie klik op Transport in het top menu.

  Treinen: de nachttrein met slaapaccommodatie kan een leuke en voordelige manier zijn om lange afstanden te overbruggen. De treinen met eerste en tweede klas rijden de langere trajecten. Hier vindt u (vaak erg koude) airconditioning en couchettes. De 2e klasse biedt alleen slaapplaatsen in een gemeenschappelijke wagon met 40 stoelen/bedden. In een 2e klasse wagon heeft u wel meer bewegingsruimte dan in een 1ste klasse coupé. De 1ste klasse coupé biedt meer privacy - 2 personen per privé coupé of 1 persoon (route Chiang Mai - Bangkok v.v.) Toiletruimte is voor beide klassen gemeenschappelijk.

  Tip - er zijn wastafels en toiletten maar geen handdoeken of toiletpapier. Neem dit zelf mee! Eten en drinken zijn, zoals gebruikelijk in Thailand, voldoende aanwezig, ook wanneer de trein bij een station stopt en lokale voedselverkopers de trein doorsnellen met hun lekkernijen. In de bar/restauratiewagen is het gezellig toeven en een goede plek om te socialiseren. De derde klasse bestaat uit houten banken en is voor korte stukjes zeker boeiend om het lokale Thaise leven te ervaren.
  Ervaar, beleef de Thaise spoorwegen (foto's en video's)

  Sky Train: in Bangkok kunt u gebruik maken van de bovengrondse sneltrein of BTS Sky Train. De twee lijnen verbinden de belangrijkste uitgaansgebieden, shopping- en zakencentra met elkaar. Zeer snel en comfortabel reist u boven het drukke wegverkeer naar uw eindbestemming in de stad. Een goed alternatief voor taxi en bus. Aan de uitbreiding van het netwerk wordt gewerkt en sinds kort kunt u nu ook de Chao Praya rivier over naar de interessante oude stadswijk Thonburi.
  Klik hier voor routeplan!.

  Ondergrondse: de eerste ondergrondse lijn in Bangkok loopt van Bang Sue dwars door Bangkok en eindigt bij het Hualampong treinstation op Rama IV Road. De lijn kruist de Sky Train onder meer bij Asok en Chatuchak weekend markt.
  Klik hier voor routeplan!

  Kanaal-waterbus: per boot (halte naast het Prince Palace Hotel) vaart u binnen enkele minuten naar het Central World Plaza (voorheen World Trade Center), de Sky Train, Mahboonkrong Center (MBK), Sukhumvit Road en het koninklijk Paleis. Routekaarten zijn gratis verkrijgbaar op het kantoor van Green Wood Travel

  Rivier-waterbus: Over de Chao Phaya rivier, die dwars door Bangkok stroomt, kunt u zich ideaal verplaatsen per waterbus. Er zijn 42 haltes en de (lage) prijzen variëren naar gelang de afstand die u reist. De kleurrijke Nancy Chandler kaart geeft de route, pieren en prijzen weer. Verkrijgbaar op het kantoor van Green Wood Travel

  Bussen: elke plaats in Thailand van enige betekenis is bereikbaar per bus. Vooral op populaire routes is dit een superklasse bus (VIP) met airconditioning. Deze bussen rijden voornamelijk 's nachts en bieden goede service. De lokale bus heeft zeker zijn charme, maar is voor langere afstanden nauwelijks comfortabel.

  Auto: als u een auto wilt huren via AVIS, BUDGET of een ander internationaal verhuurbedrijf heeft u behalve uw Nederlandse rijbewijs ook een internationaal rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs kunt u verkrijgen bij een ANWB kantoor en is maximaal voor een verblijf van drie maanden in Thailand geldig.

  Minibus: reis op eigen gelegenheid per minibus met chauffeur door Thailand naar plaatsen die u wilt bezoeken.
  Het is onervaren bestuurders af te raden zelf te rijden, onder meer in verband met Thaise rijstijl en de onbekendheid van Thailand. De prijzen tussen huurauto en minibus met chauffeur ontlopen elkaar weinig.

  Taxi Meter: deze zijn alleen te vinden in Bangkok en op Koh Samui. Bij vertrek start de meter met 35 THB; u betaalt de meterprijs. Check altijd of de meter aan staat. Soms wil een chauffeur niet voor de meterprijs rijden. In dat geval raden wij u aan om gewoon een volgende taxi te nemen, of stevig te onderhandelen. Begin met niet meer dan de helft te bieden van de vraagprijs. Wees gerust, zonder meter betaalt u altijd te veel. Tol voor het eventuele gebruik van de expreswegen is niet inbegrepen. In sommige steden (zoals Pattaya en op Phuket) rijden pick-up trucks of tuktuks vaste routes. Dit kost 10 THB per zone. Voor andere bestemmingen moet u voor het instappen onderhandelen.

  Tuktuk: dit is een open gemotoriseerde driewieler, die ruimte biedt aan maximaal twee of drie passagiers. Maar u zult ze ook zien rijden met vijf Thai aan boord. De tuktuk is een vervoermiddel voor de korte afstand, leuk om eens mee te maken, al is het dak soms te laag om goed om u heen te kunnen kijken. Ook hier moet u voor het instappen onderhandelen over de prijs.

  Motorfietstaxi: u ziet ze veel op de hoek van de straat, bij uitgangen van de BTS of bij de 7/11 winkels: (meestal) mannen met een gekleurd hesje aan en motorfietsen, die met elkaar keuvelend op een klant wachten. Een vondst voor mensen die haast hebben als het drukke verkeer vaststaat. Wij raden het u niet aan dit vervoersmiddel in Bangkok te proberen, het is ronduit gevaarlijk vanwege de onrust in het Bangkokse verkeer en op een motorfiets bent u sowieso kwetsbaar. Als u het toch wilt proberen, doe het dan niet in Bangkok, over een korte afstand, en vraag altijd om een helm.

  Veiligheid


  Thailand is een veilig en prettig land om zelfstandig te reizen. Desondanks dient u, net als in ieder ander land, een zekere mate van voorzichtigheid in acht te nemen. Zo is het bijvoorbeeld raadzaam uw waardepapieren in de kluis van uw hotel te leggen. Ook is het handig altijd wat kleingeld bij de hand te hebben; in de bus of taxi kunt u dan betalen zonder uw portemonnee te voorschijn te halen. Bovendien zeggen de chauffeurs vaak geen wisselgeld te hebben. Mocht er toch iets misgaan, kunt u zich wenden tot de toeristenpolitie (tel.nr. 1155).

  Het verkeer in Thailand rijdt links. Als u van plan bent een auto of brommer (in feite een lichte motor) te huren, kijk dan zorgvuldig na of het voertuig in orde is. Zo nodig kunt u een proefrit maken met de verhuurder. Vraag tevens welke benzine u moet tanken. Het is op brommer/motor verplicht een helm te dragen.
  Pas op met het kopen van sierraden. Deze kunnen nep zijn en dus veel te duur. Vooral vriendelijke tuktuk-chauffeurs (open gemotoriseerde driewieler) bieden aan u gratis te vervoeren indien u een door hen aanbevolen juwelier bezoekt.

  Tot slot: laat u niet verleiden door 'nepgidsen'. Deze zijn vaak te vinden bij de tempelcomplexen en nodigen u uit voor een alternatieve tour met na afloop een diner. Dit kost u veel geld. Met wat mensenkennis en voorzichtigheid zal u weinig gebeuren.

  Bij vertrek vanuit Thailand


  Denk eraan uw vlucht uiterlijk 24 uur voor vertrek online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij. U moet u zelf doen met de inlogcode van de luchtvaartmaatschappij.
  Luchthavenbelasting is in de ticketprijs inbegrepen. Behalve bij vertrek vanaf Sukhothai en Trat (Koh Chang) luchthavens moet u nog een 200 THB per persoon betalen. Zorg dat u op tijd op de luchthaven bent voor het inchecken; bij internationale vluchten minimaal 3 uur voor vertrek. Wanneer u in Bangkok verblijft, kan het door het drukke verkeer minimaal een uur duren voor u met de taxi de luchthaven bereikt. Vertrek daarom tijdig!

  Kleding laten maken in Thailand?


  Zoals u waarschijnlijk wel weet is het erg verleidelijk om in Thailand een pak of een jurk te laten maken. Het is goedkoop, snel en het aanbod is gigantisch groot. Op straten als Sukhumvit, Khao San in Bangkok zijn de kleermakerswinkels ontelbaar en wordt u verleidt met borden waarop superaanbiedingen staan: 1 pak met twee broeken, 3 hemden, paar stropdassen erbij en dat alles voor een prijs waar u in Europa een paar mooie T-shirts voor koopt. De meeste kleermakers zijn van Indiase of Pakistaanse afkomst hoewel meestal ook al generaties in Thailand.
  Natuurlijk is het allemaal niet zo mooi als het lijkt en valt het uiteindelijke resultaat vaak tegen.

  Hoe komt dat? Zijn er zoveel oplichters onder de kleermakers?
  Er zullen er ongetwijfeld bij zijn maar als u de tips hieronder volgt helpt dat zeker om teleurstelling te voorkomen.
  1. Bedenk dat uw kleermaker zoveel mogelijk informatie van u moet krijgen zodat hij weet wat u precies wilt. Alleen de stof uitzoeken en uw maat laten nemen is lang niet voldoende. U zult zelf zo precies mogelijk moeten beschrijven wat u wilt. De gemiddelde Thaise man is geen goed voorbeeld want hun pakken zien er meestal uit als hobbelzakken dus als u niets zegt en geen details geeft is dat wat uw kleermaker voor u gaat maken.
  2. De kwaliteit van het materiaal is erg belangrijk en dat een importstof uit Europa duurder is dan een nylonstofje of in Thailand geweven textiel is logisch.
  3. Neem ruim de tijd voor het hele proces. 24 uur voordat u naar huis gaat nog even een pak laten maken is niet handig en vraagt om teleurstellingen.
  4. Green Wood Travel helpt u graag aan adressen van kleermakers waar wij goede ervaringen mee hebben maar hoofdpunt blijft: wees assertief en maak uw wensen duidelijk kenbaar.


  Aanbieding Vakantiebeurs 2019 >>