Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Vietnam voorbereidingen

Een goede voorbereiding voorkomt teleurstellingen. Wat is nu fijner dan te genieten van een heerlijke stressvrije vakantie?

REISDOCUMENTEN


Voor Vietnam zijn een geldig paspoort en een visum vereist. Uw paspoort moet na vertrek uit Vietnam nog minimaal zes maanden geldig zijn. De procedures voor de aanvraag van visa veranderen regelmatig. Informeer dus tijdig bij de Vietnamese ambassade of de beschreven procedure nog van kracht is.
Opmerkingen: reis u over land vanuit Cambodja, Laos of China naar Vietnam dan heeft u een special over land visum nodig! Visumformulieren mogen alleen met een blauw schrijvende pen ingevuld worden! VIETNAM ! Exclusieve Green Wood Travel privé reizen
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DE REIS !


Voor de aanvraag van een toeristenvisum (1 maand) bij de Vietnamese Ambassade in Den Haag of Brussel is het volgende nodig:
 • een geldig paspoort
 • één pasfoto
 • een visumformulier
 • 30 euro

 • Een visumaanvraag kan per post afgehandeld worden, dit duurt ongeveer 14 dagen. U moet dan wel vooraf het visumformulier aanvragen. Het visum is 1 maand geldig.
  De aanvraagprocedure voor het visum duurt ongeveer 2 weken en het visum dient u binnen drie maanden na afgifte te gebruiken.

  Indien u langer dan vier weken in Vietnam wenst te blijven kunt u via de Vietnamese ambassade ook een visum voor maximaal drie maanden aanvragen. In Vietnam kunt u uw visum verlengen in Ha Noi, Saigon of Hue. Een verlenging met tien dagen kost ongeveer 20 USD, de maximaal mogelijke verlenging met een maand kost ongeveer 30 USD. Reken op drie à vier werkdagen wachttijd voor het verlengen van een visum in Vietnam.


  De Vietnamese ambassades zijn gevestigd in:
  Nassauplein 12, 2585 EB Den Haag
  Tel: (+31 70) 3648917 of 3644300 Fax: (+31 70) 3648656

  No. 1 Boulevard Général Jacques, 1050 Brussels
  Tel: (+32 2) 3792737 of 3792733 of 3792736 Fax: (+32 2) 3749376

  Openingstijden*: maandag, woensdag en vrijdag van 14.00-17.00 uur.


  * Bel vooraf altijd even of deze openingstijden kloppen of dat het geen Vietnamese feestdag is. Rond TET (het Vietnamese nieuwjaar) is de ambassade een aantal dagen gesloten.
  Indien u weinig tijd heeft om twee keer naar Den Haag/Brussel te reizen, kunt u de aanvraag ook per post regelen. De laatste informatie hierover en de aanvraagformulieren kunt u telefonisch opvragen bij de ambassade.
  - Vraag eerst een visum-aanvraagformulier aan en stuur dit samen met 1 pasfoto, 1 paspoort, 1 gefrankeerde (aangetekende) retourenvelop en € 30 (€ 25 voor het visum en € 5 voor administratiekosten) naar Den Haag/Brussel. Vul bij contactadres in Vietnam in:


  ELEGANT HOTEL
  122F - 122F1 Bui Thi Xuan St, Pham Ngu Lao Ward, District 1, HCMC - Vietnam
  Tel: +84 8 39258866 - Fax: +84 8 3926020

  SANTA BARBARA HOTEL
  23 Quan Thanh, Ba Dinh, Ha Noi
  Tel: +84 4 3735 0666 - Fax: +84 4 3735 0053


  Overigens kunt u ook visa regelen bij Verkeersbureau Vietnam, Postbus 693, 2501CR Den Haag.
  Bezoek: Spui 214E of 202. Tel. 070-3632558.
  Informatie en download formulier: www.vietnamembassy.nl
  Kosten hier: € 30. Versnelde aanvraag mogelijk tegen (forse!) meerprijs.

  Visa-aanvraag ook nog mogelijk via Vietnam Airlines te Amsterdam. Weteringschans 28C.
  Tel. 020-4236118.

  Voor de aanvraag van een toeristenvisum in Bangkok is het volgende nodig:
 • een geldig paspoort
 • een paspoort kopie
 • een identieke pasfoto's als in paspoort
 • een visumformulier - verkrijgbaar op de ambassade
 • 900 Thaise baht (THB) ($25 USD).

 • Een visumaanvraag kan het beste in persoon afgehandeld worden. Dit duurt ongeveer vijf werkdagen. Een snellere afhandeling kan ook, tegen een meerprijs van 500 THB. Het visum is meestal de volgende dag gereed.
  U kunt dit ook door een derde persoon laten afhandelen op commissiebasis. Het visum is 1 maand geldig.

  Bangkok adres: 83/1 Wireless Road, Bangkok 10330. Telefoon: +66 (0)2 2515835-8 voor informatie visumaanvraag extensie: 112.
  Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00-11.30 uur en 14.00 - 16.00 uur. Gesloten op Thaise en Vietnamese feestdagen.

  Toeristenvisum bij aankomst


  Toeristenvisum bij aankomst - Visa Upon Arrival (VOA) - het visum is 1 maand geldig

  Alleen geldig op de luchthavens van Ho Chi Minh City - (Tan Son Nhat), Hanoi - (Noi Bai) en Danang - (Danang).

  Reizigers naar Vietnam besparen geld, tijd en moeite met een Vietnam Visa On Arrival Brief.

  Via Green Wood Travel kunt u de Visa On Arrival brief aanvragen. Bij aankomst in Vietnam ontvangt u bij de douane meteen een visum. U hoeft dus vooraf geen visum in Nederland aan te vragen. Het visum is 1 maand geldig.

  Green Wood Travel regelt deze officiële brief via de Vietnamese immigratie, die er aan meewerkt toeristen soepel Vietnam binnen te laten reizen. Voorwaarden zijn:
  - dat u per vliegtuig naar Hanoi, Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon) of Da Nang reist.
  - dat uw paspoort bij aankomst nog zes maanden geldig is.
  - dat uw reis bij Green Wood Travel geboekt is.

  WAT MOET U DOEN?
  -stuur (digitaal) een kopie van uw paspoort naar Green Wood Travel. Wij doen de rest van het papierwerk voor u.

  EN DAN?
  - u krijgt een brief (pre-approved visa letter), die u afdrukt en meeneemt naar Vietnam. Bij de douane op genoemde vliegvelden krijgt u een visum. Dat visum kost u US$25.
  - neem ook twee recente pasfoto's mee (4cm x 6cm)
  - in het vliegtuig krijgt een aankomstformulier (AN1) dat u invult voordat u bij de douane bent. Via Green Wood Travel ontvangt u ook ook een kopie van dit formulier.

  Green Wood Travel rekent 20 US$ afhandelingskosten.

  Let op: neem voldoende baar geld (onbeschadigde US dollars) mee om uw visa te betalen! Als u ter plaatse moet wisselen wordt vaak een ongunstige wisselkoers berekend.

  Nuttige links voor Nederlanders


  - Via deze site kunt u zien welk visum u voor Vietnam nodig heeft en dit tegen geringe meerkosten laten regelen: www.visum.nl
  - Alle informatie over het Nederlandse paspoort: www.paspoortinformatie.nl
  - Nederlandse ambassade in Hanoi, Vietnam: www.netherlands-embassy.org.vn

  Nuttige links voor Belgen


  - Bekijk hier de voor Belgen vereiste reisdocumenten voor Vietnam: www.diplomatie.be
  - Adressen Belgische ambassades in het buitenland: www.diplomatie.be

  Reisverzekering


  Wij raden u aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soorten verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Vietnam of Zuidoost-Azië worden afgesloten. Een goede reisverzekering is een absoluut vereiste. Heeft u reeds een reisverzekering, controleer dan of deze werelddekking biedt. Is dit niet het geval, laat uw huidige dekking dan uitbreiden. U bent anders niet verzekerd! Vergeet niet uw verzekeringsbewijs mee te nemen op vakantie.

  Kijk ook op Green Wood Travel Verzekeringspagina voor voordelige tarieven voor o.a. een annuleringsverzekering.

  Inentingen en malaria-profylaxis


  Voor Vietnam zijn geen inentingen verplicht. Inentingen tegen geelzucht, buiktyfus en DTP worden echter wel door ons aangeraden.
  Malaria: De resistentie van malariamuggen tegen profylaxis is wereldwijd een groot probleem. Hoewel de meer toeristische gebieden malariavrij zijn, bestaan nog steeds enkele (wisselende) risicogebieden. Neem vooral daarom preventieve maatregelen zoals muskietennetten, muggenolie en muggenwierook. Over inentingen en profylaxis kunt u inlichtingen inwinnen bij uw plaatselijke GGD. Meer informatie over de aan te raden inentingen en medicijnen kunt u krijgen bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering

  Medicijnen


  Als u regelmatig geneesmiddelen moet slikken, is het aan te raden deze geneesmiddelen in voldoende mate mee te nemen.Mogelijk zijn deze medicijnen in Vietnam niet te verkrijgen. Neem voor de zekerheid ook een kopie van het recept mee. Wanneer u een speciaal doktersadvies heeft (b.v. bij een allergie) is het raadzaam dat uw arts dit advies in het Engels uitschrijft. Dit om bij eventueel artsenbezoek taalproblemen te voorkomen.

  Gezondheid


  Reizen in de tropen vergt nogal wat van uw lichaam, een goede conditie is daarom belangrijk. Bekwame artsen en tandartsen zijn niet altijd gemakkelijk bereikbaar. Vandaar dat wij u aanraden voor vertrek zonodig uw (huis-)arts te bezoeken voor een medische check-up En laat de tandarts voor alle zekerheid uw gebit nakijken.
  Mocht u allergisch zijn of een bepaald dieet moeten volgen, wilt u dat ons dan voor uw reis laten weten. Het is handig bij aankomst in Vietnam ook uw reisbegeleider daarvan op de hoogte te stellen.
  In de tropen moet u voorzichtig zijn met schaaf- en snijwonden; deze helen langzaam en kunnen makkelijk geïnfecteerd raken. Onder het kopje 'bagage' staat vermeld welke medicijnen wij adviseren om mee te nemen.
  Als u eenmaal in Vietnam bent, is het belangrijk om een basishygiëne in acht te nemen. Was meerdere malen per dag uw handen. Drink geen water uit de kraan en let op de kwaliteit van het drinkwater (gebotteld water is overal verkrijgbaar). Consumptie van rauwe vis, schaal- en schelpdieren, rauwe groenten, ijsblokjes en ongekookte melk is niet aan te bevelen. En nogmaals: drink water alleen uit flessen.

  Geldzaken


  De Vietnamese munteenheid is de dong (VND). Tot januari 2004 bestonden in het land alleen bankbiljetten, geen munten. Sinds kort zijn ook munten in omloop. Een euro is (tijdens het schrijven van deze informatie) ongeveer 24.500 dong waard en de USD 21.500 dong. Het is niet mogelijk in Nederland of België al dong te kopen.
  Wij raden u aan uw geld zoveel mogelijk in euro's en/of US-dollars mee te nemen. Deze kunt u vrijwel overal inwisselen. Voor biljetten van 50 en 100 euro of USD krijgt u doorgaans de meest gunstige wisselkoers. Handig is om een paar honderd euro in niet al te grote coupures mee te nemen, zodat u die gemakkelijk kunt inwisselen bij kleine wisselkantoren of winkels in kleinere plaatsen. Let er wel op dat op de bankbiljetten niets geschreven staat; beschreven biljetten worden soms geweigerd. Met de dong kunt u overal betalen. Traveller cheques (in euro's of US-dollars) worden in Ho Chi Minh City (Saigon) en Hanoi door slechts enkele banken geaccepteerd; in de rest van het land is het bijzonder moeilijk deze cheques te verzilveren.
  Een creditcard biedt slechts beperkte mogelijkheden. U kunt er voornamelijk mee in luxe hotels, restaurants en (dure) souvenirwinkels mee betalen. De kaart wordt bij een beperkt aantal banken geaccepteerd. Met Visa en Master Card kunt u het best terecht.
  Het is verstandig een bankpas(sen) mee te nemen. Met deze passen ( CIRRUS symbool moet op de achterkant staan) kunt u gemakkelijk bij de geldautomaten van de Vietnamese bank pinnen. Toets de pincode in en u kunt dan maximaal 2.000.000 dong (~100 euro) per kaart per dag opnemen. De banken berekenen een gunstige wisselkoers en de opname kosten bedragen slechts 2,18 euro. Houdt u er echter rekening mee dat de pinautomaten in Vietnam nogal eens buiten werking zijn. Als u geld uit het buitenland wilt laten overmaken naar Vietnam, neemt dat ongeveer twee weken in beslag. Bovendien kan het geld alleen in dong opgenomen worden.

  Blokkeren Belgische en Nederlandse bankpassen
  De meeste Belgische en Nederlandse banken blokkeren het gebruik van bankpassen buiten Europa in verband met het grote aantal diefstallen. U kunt bij uw bank, voordat u op vakantie gaat aanvragen uw pas niet te blokkeren bij gebruik buiten Europa voor bepaalde tijd.

  Zakgeld


  Persoonlijke uitgaven tijdens uw reis door Vietnam zijn sterk afhankelijk van uw bestedingspatroon. Voor eten, drinken, fooien, entreegelden (voor zover niet inclusief), facultatieve excursies, kleine souvenirs etc. heeft u ongeveer € 150 per week nodig. Uiteraard is dit bedrag een schatting, gebaseerd op eten in lokale eetgelegenheden, een normale alcoholconsumptie en het kopen van een klein aantal souvenirs.

  Bagage


  De netspanning is doorgaans 220 volt. De vorm van de 'stekkerpoten' wil nog wel eens verschillen - plat of rond. Het is dus handig een adapter mee te nemen.
  Naast reisdocumenten, inentingspapieren, geld en kleding kunt u de volgende spullen meenemen:

 • reisgids
 • taalgids of taal App op uw smartphone
 • zaklantaarn
 • zakmes (niet in handbagage)
 • fototoestel
 • zonnebril
 • zonnehoed/pet
 • opvouwbare paraplu als bescherming tegen zon en regen
 • wandelschoenen
 • windjack of wollen trui voor wintermaanden in Noord-Vietnam
 • zwemkleding, eventueel snorkelspullen
 • een EHBO-doos, o.a. betadine/jodium, pleisters, verbandset, paracetamol,
 • injectienaalden, schaartje, pincet en lenzenvloeistof enz. O.R.S.-tabletten of oploszakjes, een goed middel tegen maag- en darmstoornissen zoals Immodium en/of Norit, middel tegen reisziekte zoals Primatour en persoonlijke medicijnen (in originele verpakking, zodat u deze indien nodig ook ter plaatse kunt kopen).
 • anti-muggenolie speciaal geschikt voor de tropen
 • Azaron
 • zonnecrème met een hoge beschermingsfactor
 • eventueel reservebril en/of extra lenzen
 • eventueel lakenzak


 • **)N.B.: tijdens de reis kunt u - tegen een kleine vergoeding - de was laten doen.

  - De netspanning is doorgaans 220 volt. De vorm van de 'stekkerpoten' wil nog wel eens verschillen - plat of rond. Het is dus handig een adapter mee te nemen.

  << Myanmar bestemmingen 10++ Tips Hotel-categorie & symboolverklaring >>