Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

ETIHAD Airways

ETIHAD Airways Dat betekent waardering van de collega's van andere maatschappijen, maar ook die van de reizigers. De lat ligt dus hoog voor de tweede maatschappij uit Abu Dhabi. Gulf Air was de eerste. Abu Dhabi is na Dubai de grootste van de zeven emiraten die samen de Verenigde Arabische Emiraten vormen. Dubai en Abu Dhabi zijn samen goed voor driekwart van de bevolking van de VAE, in totaal ruim 5,5 miljoen mensen. Etihad vliegt naar alle continenten van de wereld, behalve naar Zuid Amerika.
Etihad Airways werd eind 2016 de negende internationale airline die van Skytrax (de waakhond van alle luchtvaartmaatschappijen) het predicaat 5 Sterren kreeg opgeplakt.
CHEAP TICKETS
Vlieg voordelig, krijg GRATIS 2 nachten 4**** BANGKOK hotel en airport transfer.

GRATIS TICKET OPTIES


Alle passagiers tussen Europa en Azië maken moeten in Abu Dhabi overstappen. Er zit twee of meer uur tussen de vluchten.

LET OP! Wij houden deze informatie zo actueel mogelijk, maar controleer altijd voordat u boekt of op reis gaat de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.


TREES FOR ALL - Bossen zijn uitermate geschikt als middel om je CO2-uitstoot te compenseren. Ze nemen CO2 op uit de lucht en zetten dit om naar zuurstof. Lever vandaag een bijdrage aan de wereld van morgen. Met DEZE rekentool kun je direct de uitstoot van je reis compenseren. Je krijgt dan een bewijs van compensatie.

Trees for All is de enige stichting in Nederland mét CBF keur waar compensatie mogelijk is in duurzame bosprojecten.

Inchecken


Etihad voordelige vliegtickets naar bangkok
Check in vanuit uw luie stoel. U kunt zelf uw de instapkaart printen, downloaden of naar uw e-mail adres laten sturen (of voor iPhone gebruikers: worden opgeslagen op Passbook). Dit kan tot DRIE uur voor uw vlucht. Ook kunt u uw vliegtuigstoel kiezen of wijzigen.

Als u de instapkaart niet print, maak dan voor de zekerheid altijd een screenshot van de mobiele instapkaart. Het kan zijn dat de 2D barcode moet worden gescand tijdens de veiligheids of boardingprocedure. Meer informatie over de app en downloaden van de app kan via: Etihad Airways CHECK IN APP

Etihad reizigers kunnen hun mobiele instapkaart gebruiken in Brussel, Amsterdam, Dusselforf en Bangkok. Geef (indien aanwezig op de luchthaven) uw bagage af bij een 'bagage afgiftepunt'. Wilt u nu inchecken, klik dan hier: Etihad ONLINE CHECK IN.

Als u niet al online hebt ingecheckt, kunt u op Schiphol gebruik maken van de selfservice kiosken. Met deze machines kunt u met behulp van uw paspoort inchecken en (eventueel) een (andere) stoel kiezen. Nadat u via de kiosk hebt ingecheckt hoeft u alleen nog uw (eventuele) bagage af te geven. Dat kan minimaal twee uur voor vertrek.

U kunt niet bij alle luchthavens online inchecken. Het kan bij Schiphol, Brussel, Bangkok en Dusseldorf. Als u geen gebruik van de kiosk of internet check in maakt, kunt u ook bij de balie inchecken voor elke vlucht die op diezelfde dag vertrekt. Op Schiphol en Brussel kan drie uur voor vertrek bij de balies van Etihad Airways worden ingecheckt. De check in balies sluiten 1 uur voor het vertrek van de vlucht! (45 minuten voor business class passagiers). Zorg dus dat u op tijd uw instapkaart hebt en uw bagage is ingecheckt. De deuren van het vliegtuig sluiten een kwartier voor vertrek.

Geef uw voorkeur op aan Green Wood Travel als uw een speciale stoel of maaltijd wenst. Kinderen, baby's en minder validen mogen geen stoelen bij de (nood)uitgangen boeken. Een goede tip voor alle reizigers: kom op tijd! Zo begint u ontspannen aan uw reis en heeft u de tijd om rustig te winkelen of nog wat te eten. Wij bevelen de volgende inchecktijden voor uw vlucht aan: DRIE uur voor vertrek maar niet later dan 1,5 uur voor vertrek. Informeer Green Wood Travel over uw wensen.

Aan boord


Etihad voordelige vliegtickets naar bangkok
Etihad Airways biedt een uitgebreid entertainment programma. Kies op uw eigen scherm uit 140 films, meer dan 350 tv shows, live tv en radiozenders, zo'n 500 cd's met nieuwe en oude muziek en games. U kunt vooraf al zien hoe het programma eruit ziet. Klik op de actuele 'What's on E-Box?'-link op ENTERTAINMENT.

De meeste toestellen van Etihad hebben een Wi-Fi portal waarmee u toegang krijgt tot internet. De kosten van het gebruik van internet hangen af van het vliegtuig waarmee u reist en het apparaat waarop u internet wilt hebben. De kosten worden weergegeven voordat u toegang krijgt (en betaalt).

Neem tijdens het opstijgen en het landen kauwgom of wat snoep om de druk op uw oren te verminderen.

Blijf drinken. De lucht in het vliegtuig is droog. De droogte kan hoofdpijn, een droge huid of droge neus- en keelslijmvliezen veroorzaken. U krijgt zeer regelmatig iets te drinken aan boord, maar u kunt zelf een flesje water mee aan boord nemen. Wel pas na de douane en bagage controle kopen. Het is het beste gewoon water te drinken op een vlucht. Let op met alcohol, de uitwerking van alcohol op het lichaam is veel sterker dan als u thuis een glaasje drinkt.

Op langere vluchten is het prettig als u gemakkelijke kleding draagt waarin u gemakkelijk kunt bewegen. Draag gemakkelijke schoenen en eventueel dikke sokken om te voorkomen dat u het koud krijgt. U kunt ook een extra paar sokken in uw handbagage stoppen. Ook voor het gemak: een extra dekentje of een hoofdsteun.

Als u lang in een vliegtuig zit, is het belangrijk alert te zijn op trombose (bloedproppen in een ader). Doe strekoefeningen in uw stoel, in het bijzonder voor de benen, en loop af en toe een rondje door het gangpad. KLM beveelt deze oefeningen aan: BLIJF FIT

Maaltijden


Etihad voordelige vliegtickets naar bangkok
Alle maaltijden bij Etihad Airways zijn halal. Er zijn vegetarische maaltijden zoals Lacto-ovo maaltijden (zonder vlees, vleesproducten of vis, maar er kunnen zuivelproducten, eieren en groenten in zijn verwerkt) en veganistische maaltijden; ook zijn er hindoe- en koosjere maaltijden, klaargemaakt overeenkomstig de religieuze voorschriften. Ook is er een keuze uit maaltijden waarbij rekening wordt gehouden met gluten (gluten intolerant maaltijd), diabetici, eten met weinig vet, zout, cholesterol en weinig lactose. Of bijvoorbeeld een maaltijd die alleen uit fruit of rauwe groente bestaat. Wilt u precies weten welke maaltijden Etihad aanbiedt of een voorkeur doorgeven, kijk dan op MAALTIJDEN. Of geef uw voorkeur op aan Green Wood Travel.

Wij raden u aan om altijd zelf voeding voor uw baby mee te nemen. Eventuele beperkingen voor het vervoer van vloeistoffen gelden niet voor babyvoeding. Etihad biedt een aantal baby maaltijden aan en u kunt uw melk of voedsel laten opwarmen. Voor kinderen van 2 tot 12 jaar oud zijn er speciale maaltijden (hamburgers, fishfingers etc.).

U kunt tot 24 uur voor de vlucht (digitaal) uw eventuele voorkeur voor een maaltijd doorgeven. Een eventuele koosjere maaltijd moet 72 uur van te voren worden doorgegeven. Zorg dat u op tijd uw wensen doorgeeft als u zeker wilt zijn dat uw gewenste maaltijd kan worden geserveerd.

Etihad Airways kan noten of pinda's serveren en sluit niet uit dat pinda's of noten onderdeel zijn van de maaltijden. Maaltijden kunnen dus ingrediënten bevatten die allergie veroorzaken. Het kan ook zijn dat andere passagiers pinda's of andere noten mee aan boord nemen. U kunt uw eigen maaltijd meebrengen en deze laten opwarmen door het cabine personeel. Als u last heeft van een ernstige voedselallergie, raden wij u aan om uw allergiemedicijnen mee te nemen. Vraag uw huisarts of u kunt reizen.

Stoelen


Etihad voordelige vliegtickets naar bangkok
Stoelen in de Economy klasse hebben ongeveer 78 centimeter beenruimte. U hebt uw eigen entertainment programma en krijgt een koptelefoon die u onderweg kunt gebruiken. Reizigers die een stoel op een van de eerste rijen of aan het raam willen hebben, kunnen deze vooraf boeken. Daar betalen zij wel extra voor. Wie extra beenruimte wil, kan tegen bijbetaling een stoel met meer beenruimte kiezen. Kijk op PREFERRED SEAT voor meer informatie of het kiezen van een ruimere zitplaats.

U kunt bij Etihad ook een combinatie van economy en business class maken. Bijvoorbeeld als u economy naar uw bestemming vliegt, maar graag uitgerust weer thuis komt en op de terugreis voor business kiest. Hoe het in zijn werk gaat ziet u op MIXED CABIN SEATS.

Etihad biedt u de mogelijkheid om een bod uit te brengen voor een upgrade naar business class of te bieden om in economy een of meerdere lege stoelen naast u te 'kopen'. U mag bieden en als uw bod door Etihad wordt geaccepteerd bent u de gelukkige. Klik op de link om te zien hoe het werkt en als u een bod wilt uitbrengen: Etihad Airways BIEDEN.

Vluchttijden


De exacte vluchttijden staan in het e-ticket vermeld en kunnen afwijken van eerder opgegeven tijden. Eventuele wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij zijn voorbehouden. Check deze dus tijdig op www.schiphol.nl.

Bagage


Etihad voordelige vliegtickets naar bangkok
U mag in economy een stuks bagage inchecken, maximaal 23 kilo en niet groter dan 207 cm (lengte+breedte+hoogte). Reizigers die een Economy Classic of Economy Flex Fare Choices ticket hebben gekocht mogen twee koffers inchecken, elk maximaal 23 kilo. Ook passagiers in business class mogen twee koffers inchecken, alleen is het maximaal toegestane gewicht dan 32 kilo per koffer.

Controleer ALTIJD de voorwaarden van uw ticket! Het kan zijn, bijvoorbeeld als een andere maatschappij een deel van het reistraject uitvoert, dat andere standaarden gelden.

Bagage met een afwijkende vorm moet vooraf worden aangemeld. Alle bagage, ook handbagage, moet voorzien zijn van een duidelijk leesbaar label met uw naam- en adresgegevens.

1 stuk handbagage (max. afmeting 50+40+25 centimeter) van maximaal 7 kilo is toegestaan in combinatie met 1 accessoire (camera, laptops, handtas). Handbagage die groter is of zwaarder dan vermeld moet worden ingecheckt in het ruim. Business klasse-passagiers mogen 2 stuks handbagage, samen maximaal 12 kilo, meebrengen.

Voor kinderen mag bagage, een stoeltje of inklapbare kinderwagen mee worden gebracht. Er geldt geen limiet voor omvang en gewicht, maar de bagage moet wel in de cabine bagageruimte passen. Flesjes, doekjes, luiers en andere spullen die nodig zijn tijdens de vlucht mogen bij elkaar niet zwaarder zijn dan 5 kilo. Alles wat u wilt weten over de bagage die u mee aan boord mag nemen vindt u op Etihad BAGAGE.

<< Sri Lanka voorbereidingen Hotel-categorie & symboolverklaring >>