Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Finnair

Finnair is bij reizigers van Green Wood Travel behoorlijk populair. Voornaamste reden: de tickets zijn scherp geprijsd en reizigers die met deze maatschappij hebben gevlogen, keren graag terug.

Finnair is de belangrijkste luchtvaartmaatschappij van Finland, en dat is het al sinds 1923. De Finse staat is de grootste aandeelhouder, dat zorgt voor een betrouwbare basis. Ook betrouwbaar zijn de veiligheidscijfers. Finnair scoort al heel lang goed qua veiligheid. Het maakt onderdeel uit van een van de grootste internationale samenwerkingsverbanden, Oneworld. In goed gezelschap van American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Iberia, Japan Airlines, Qatar Airways, Royal Jordanian en anderen. U kunt met Finnair via Helsinki naar Bangkok vliegen. Van Amsterdam naar Helsinki is 2.20 uur vliegen en van Helsinki naar Bangkok ongeveer 9.30 uur.
CHEAP TICKETS
Vlieg voordelig, krijg GRATIS 2 nachten 4**** BANGKOK hotel en airport transfer.

GRATIS TICKET OPTIES


LET OP! Wij houden deze informatie zo actueel mogelijk, maar controleer altijd voordat u boekt of op reis gaat de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.


TREES FOR ALL - Bossen zijn uitermate geschikt als middel om je CO2-uitstoot te compenseren. Ze nemen CO2 op uit de lucht en zetten dit om naar zuurstof. Lever vandaag een bijdrage aan de wereld van morgen. Met DEZE rekentool kun je direct de uitstoot van je reis compenseren. Je krijgt dan een bewijs van compensatie.

Trees for All is de enige stichting in Nederland mét CBF keur waar compensatie mogelijk is in duurzame bosprojecten.

Inchecken


Finnair voordelige vliegtickets Azie
Online inchecken gaat als volgt: u kunt via uw computer of mobiel vanaf 36 uur voor vertrek online inchecken. Dat kan dag en nacht en vanaf elke locatie, zolang u maar internet hebt. Op de website van FINNAIR kunt u de speciale check in app van Finnair dowloaden.

Leden van het Finnair Plus programma (frequent flyers) krijgen hun instapkaart automatisch toegestuurd naar hun mobiele telefoon als ze nog niet online hebben ingecheckt. Vertrekt u 's ochtends dan krijgt u de e-mail de avond van te voren, vertrekt u in de middag, dan komt de e-mail ongeveer drie uur voor vertrek. Het is belangrijk dat u op de luchthaven over internet beschikt zodat u de link kunt openen en laten zien, en dat u een juist telefoonnummer hebt doorgegeven aan Finnair.

Als u niet al online hebt ingecheckt, kunt u op Schiphol gebruik maken van de selfservice kiosken. Met deze machines kunt u met behulp van uw paspoort inchecken en (eventueel) een (andere) stoel kiezen. Nadat u via de kiosk hebt ingecheckt hoeft u alleen nog uw (eventuele) bagage af te geven. Dat kan minimaal twee uur voor vertrek.

U kunt niet bij alle luchthavens online inchecken. Het kan bij Schiphol, Brussel en Dusseldorf. Ook in Bangkok is online inchecken mogelijk, worden digitale instapkaarten geaccepteerd en zijn er selfservice kiosken beschikbaar voor vluchten met Finnair.

Als u geen gebruik van de kiosk of internet check in maakt, kunt u ook bij de balie inchecken voor elke vlucht die op diezelfde dag vertrekt. Op Schiphol kan vanaf 5.00 uur 's ochtends bij de balies worden ingecheckt voor alle vluchten die op die dag vertrekken. Finnair sluit de check in balies 1 uur voor het vertrek van de vlucht! Zorg dus dat u op tijd uw instapkaart hebt en uw bagage is ingecheckt. De deuren van het vliegtuig sluiten een kwartier voor vertrek.

Geef uw voorkeur op aan Green Wood Travel als uw een speciale stoel of maaltijd wenst. Kinderen, baby's en minder validen mogen geen stoelen bij de (nood)uitgangen boeken. Een goede tip voor alle reizigers: kom op tijd! Zo begint u ontspannen aan uw reis en heeft u de tijd om rustig te winkelen of nog wat te eten. Wij bevelen de volgende inchecktijden voor uw vlucht aan: drie uur voor vertrek maar niet later dan 1,5 uur voor vertrek. Informeer Green Wood Travel over uw wensen.

Aan boord


Finnair voordelige vliegtickets Azie
Finnair heeft, net als andere grote maatschappijen een uitgebreid entertainment programma klaarstaan. Kies op uw eigen scherm uit 75 films, 150 tv shows, muziek en games. U kunt vooraf al bepalen welke films u gaat zien: FILMS FINNAIR. Ook zijn er in verschillende talen boeken, kranten, magazines en strips aanwezig.

De Finnair A350 vliegtuigen en de meeste A330 toestellen hebben een Wi-Fi portal dat u toegang geeft tot FINNAIR.COM met informatie over de vlucht en de stad van aankomst. Wie volledig internet wil betaalt ongeveer 8 US dollar per uur, 12 dollar voor drie uur of 20 dollar voor de hele vlucht. Business Class en Economy Comfort passagiers krijgen net als Finnair Plus Gold leden een uur gratis internet. Finnair Plus Platinum krijgen dat de hele vlucht.

Nog een paar tips om de vlucht prettiger te maken:
Neem tijdens het opstijgen en het landen kauwgom of wat snoep om de druk op uw oren te verminderen.

Blijf drinken. De lucht in het vliegtuig is droog. De droogte kan hoofdpijn, een droge huid of droge neus- en keelslijmvliezen veroorzaken. U krijgt zeer regelmatig iets te drinken aan boord, maar u kunt zelf een flesje water mee aan boord nemen. Wel pas na de douane en bagage controle kopen. Het is het beste gewoon water te drinken op een vlucht. Let op met alcohol, de uitwerking van alcohol op het lichaam is veel sterker dan als u thuis een glaasje drinkt.

 • Meer weten over reizen met kinderen? Kijk op Kinderpagina voor informatie en tips
 • .
  Op langere vluchten is het prettig als u gemakkelijke kleding draagt waarin u gemakkelijk kunt bewegen. Draag gemakkelijke schoenen en eventueel dikke sokken om te voorkomen dat u het koud krijgt. U kunt ook een extra paar sokken in uw handbagage stoppen. Ook voor het gemak: een extra dekentje of een hoofdsteun.

  Als u lang in een vliegtuig zit, is het belangrijk alert te zijn op trombose (bloedproppen in een ader). Doe strekoefeningen in uw stoel, in het bijzonder voor de benen, en loop af en toe een rondje door het gangpad. KLM beveelt deze oefeningen aan: BLIJF FIT

  Maaltijden


  Finnair voordelige vliegtickets Azie
  Op alle intercontinentale vluchten krijgt u een maaltijd en (meestal) ook nog een snack tegen de tijd dat u gaat landen. Op aanvraag zijn speciale maaltijden beschikbaar. Die variëren van fruitsalades tot Aziatische vegetarische maaltijden. Er zijn koosjere-, hindoe-, moslim maaltijden verkrijgbaar, net als vegetarische gerechten of maaltijden die glutenvrij zijn, lactose-arm of weinig calorieën bevatten. U kunt uw speciale maaltijd aanvragen via SPECIAL MEALS of laat het Green Wood Travel weten bij uw boeking.

  Finnair kan niet garanderen dat de maaltijden geen ingrediënten bevatten die allergie veroorzaken. Net zo min garandeert de maatschappij dat de vluchten 100% pindavrij zijn. Het kan ook zijn dat andere passagiers pinda's of andere noten mee aan boord nemen. Als u last heeft van een ernstige voedselallergie, raden wij u aan om uw allergiemedicijnen mee te nemen. Vraag uw huisarts of u kunt reizen.

  Wie onderweg iets te vieren heeft, een verjaardag, een jubileum, pas getrouwd of eindelijk verlost, kan Finnair een feestelijk tintje laten geven. Tot 72 uur voor de vlucht kunt u een doos chocolade of een fles champagne bestellen (u moet bij bestelling meteen betalen). Een fles champagne wordt open geserveerd en mag niet mee het vliegtuig uit. Deze service is beschikbaar op vluchten die langer dan twee uur duren. Kijk op: IETS BIJZONDERS. We zeiden het al: let op met alcohol. De uitwerking van alcohol op het lichaam is tijdens een vlucht veel sterker dan als u thuis een glaasje drinkt.

  Stoelen


  Finnair voordelige vliegtickets Azie
  Stoelen in de Economy klasse hebben 79 centimeter beenruimte. U hebt uw eigen entertainment programma en krijgt een koptelefoon die u onderweg kunt gebruiken. Reizigers die een stoel op een van de eerste rijen of aan het raam willen hebben, kunnen deze vooraf boeken. Daar betalen zij wel extra voor.

  Finnair heeft ook een Economy Comfort optie voor intercontinentale vluchten. Deze stoelen staan aan het begin van de Economy klasse. Zij hebben een extra beenruimte van 8-13 cm. Ander voordeel is dat deze passagiers redelijk snel uit kunnen stappen. Op de meeste vluchten krijgen deze passagiers een noise-cancelling koptelefoon om rustiger van het entertainment programma te kunnen genieten en een uur gratis internet. U kunt deze stoelen meteen boeken of vanaf 36 uur voor de vlucht via de online check in (met bijbetaling).

  Wie extra beenruimte wil, kan (tegen bijbetaling) een Extra legroom seat overwegen. Deze stoelen hebben tot 140 centimeter beenruimte. Ze staan bij de nooduitgangen. Let op: niet alle stoelen bij de nooduitgangen hebben deze extra beenruimte. Wilt u deze extra beenruimte, zoek dan bij stoelen met 'extra legroom'. U moet tenminste 18 jaar oud zijn om bij een nooduitgang te mogen zitten. En verder volledig handelingsbekwaam en in staat zijn bij eventuele noodgevallen hulp te bieden.

  In Business Class kan uw stoel tot een bed worden getransformeerd met een 2 meter horizontale stand. Reizigers in Business Class (of speciale leden van het frequent flyer programma van Finnair of Oneworld) hoeven nooit bij te betalen voor hun stoelkeuze.

  Een volledig overzicht van alle mogelijkheden met betrekking tot stoelen vindt u op STOELEN. U kunt bij boeking uw stoel bepalen, maar ook later nog (bij beschikbaarheid). Online inchecken kan vanaf 36 uur voor vertrek.

  Als u met uw gezin reist zorgt Finnair er voor dat als u niet bij elkaar kunt zitten, ieder kind naast een van de volwassenen in uw reisgezelschap zit. Uiteraard kunt u ook -tegen bijbetaling- van tevoren stoelen voor uw gezin selecteren om er zeker van te zijn dat u samen zit. Kijk ook op: Kinderpagina

  Vluchttijden


  Finnair heeft een checklist samengesteld om u te helpen helemaal niks te vergeten voordat u gaat vliegen. U moet zelf thuis de verwarming uit zetten, maar de rest vindt u in deze CHECKLIST

  De exacte vluchttijden staan in het e-ticket vermeld en kunnen afwijken van eerder opgegeven tijden. Eventuele wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij zijn voorbehouden. Check deze dus tijdig op www.schiphol.nl.

  Bagage


  Finnair voordelige vliegtickets Azie
  Economy passagiers mogen 1 koffer meenemen. (Extreem) Grote koffers uitgezonderd. Maximaal gewicht is 23 kilo en een koffer mag niet groter zijn dan lengte+breedte+hoogte is 158 cm.

  1 stuk handbagage (max. afmeting 56 x 45 x 25 cm) is toegestaan in combinatie met 1 kleine tas die onder de stoel voor u past (voor camera, laptop of handtas) van, bij elkaar, maximaal 8 kilo.

  Economy Pro/Flexible passagiers mogen een tweede koffer inchecken. Business Class passagiers mogen 3 koffers meenemen (maximaal 23 kilo per koffer) en 2 stuks handbagage plus een kleine tas voor laptop of handtas. Handbagage samen maximaal 10 kilo.

  Kinderen die in hun eigen geboekte stoel reizen, mogen dezelfde hoeveelheid hand- en ruimbagage meenemen als een volwassene. Voor kinderen jonger dan 2 jaar mag, ongeacht de reisklasse, 1 koffer worden ingecheckt. Dat geldt niet voor kinderen en babies die mee reizen op een Economy Light ticket. Voor hen mogen geen gratis koffers worden ingecheckt. Wel bijvoorbeeld een kleine kinderwagen of kinderstoeltje, maar die mag niet meer wegen dan de toegestane handbagage. Overleg dit vooraf met Finnair en kijk eerst op reizen met kinderen. Meer informatie over reizen met kinderen en tips om het leuk te houden, vindt u op Kinderpagina

  Controleer ALTIJD de voorwaarden van uw ticket! Het kan zijn, bijvoorbeeld als een andere maatschappij een deel van het reistraject uitvoert, dat andere standaarden gelden.

  << Sri Lanka voorbereidingen Informatie over de zeiljachten >>