Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Garuda Indonesia

Garuda Indonesia De garuda is een mythologische figuur, half mens, half adelaar en dient als rijdier voor een hindoeïstische god. "Ik ben Garuda, Vishnoe's vogel, die zijn vleugels uitslaat hoog boven uw eilanden", schreef de Javaanse dichter Raden Mas. De onafhankelijke luchtvaart beoordelaar Sky Trax plaatste Garuda op 10 in de top 10 van beste luchtvaartmaatschappijen in 2017. Garuda is een van de slechts tien maatschappijen die van Sky Trax een 5 Sterren waardering krijgen (net als Etihad, Qatar en EVA Air). Die beoordeling wordt gebaseerd op ervaringen van mensen uit het vak en reizigers. Ook is de maatschappij onderdeel van Sky Team met onder anderen KLM, Korean Air, Air France, Alitalia en China Airlines.
CHEAP TICKETS
Vlieg voordelig, krijg GRATIS 2 nachten 4**** BANGKOK hotel en airport transfer.

GRATIS TICKET OPTIES

Garuda ontstond na de Tweede Wereldoorlog toen Indonesië zich losmaakte van Nederland. Op 26 januari 1949 maakte Garuda, toen nog Indonesian Airways, de eerste commerciële vlucht, van Calcutta naar Rangoon. Met de toevoeging Garuda werd in december 1949 de eerste vlucht gemaakt tussen Jakarta en Yogyakarta, met president Soekarno als passagier.

Dat was toen. Garuda groeide gestaag en vliegt (na een onderbreking van een paar jaar) sinds 2009 weer tussen Indonesië en Nederland. Een aantal keer per week zijn er rechtstreekse vluchten tussen Amsterdam en Jakarta. U kunt vanuit Jakarta doorvliegen naar onder meer Bangkok.
LET OP! Wij houden deze informatie zo actueel mogelijk, maar controleer altijd voordat u boekt of op reis gaat de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.


TREES FOR ALL - Bossen zijn uitermate geschikt als middel om je CO2-uitstoot te compenseren. Ze nemen CO2 op uit de lucht en zetten dit om naar zuurstof. Lever vandaag een bijdrage aan de wereld van morgen. Met DEZE rekentool kun je direct de uitstoot van je reis compenseren. Je krijgt dan een bewijs van compensatie.

Trees for All is de enige stichting in Nederland mét CBF keur waar compensatie mogelijk is in duurzame bosprojecten.

Inchecken


Garuda vliegtickets laagste prijsgarantie
Reizigers met een e-ticket kunnen van 24 uur tot 4 uur voor vertrek van de vlucht online inchecken. U kunt dan eventueel ook de u toegewezen stoel veranderen. U moet bij de Check-in balie zowel de online instapkaart als PDF en als geprinte kaart met QR barcode laten zien. Uw paspoort moet bij vertrek nog 6 maanden geldig zijn en uiteraard voorzien van geldige visa.

Als u niet al online hebt ingecheckt, kunt u op Schiphol gebruik maken van de selfservice kiosken. Met deze machines kunt u met behulp van uw paspoort inchecken en (eventueel) een (andere) stoel kiezen. Nadat u via de kiosk hebt ingecheckt hoeft u alleen nog uw (eventuele) bagage af te geven. Dat kan minimaal twee uur voor vertrek.

U kunt niet bij alle luchthavens online inchecken. Het kan bij Schiphol, Brussel, Bangkok en Dusseldorf. Als u geen gebruik van de kiosk of internet check in maakt, kunt u ook bij de balie inchecken voor elke vlucht die op diezelfde dag vertrekt. Bij Garuda kunt u (afhankelijk van de luchthaven) tot uiterlijk 45 minuten tot anderhalf uur voor de vlucht aan de balie inchecken. In Jakarta kan dit tot een uur voor vertrek. Zorg dus dat u op tijd uw instapkaart hebt en uw bagage is ingecheckt. De deuren van het vliegtuig sluiten een kwartier voor vertrek.

Geef uw voorkeur op aan Green Wood Travel als uw een speciale stoel of maaltijd wenst. Kinderen, baby's en minder validen mogen geen stoelen bij de (nood)uitgangen boeken. Een goede tip voor alle reizigers: kom op tijd! Zo begint u ontspannen aan uw reis en heeft u de tijd om rustig te winkelen of nog wat te eten. Wij bevelen de volgende inchecktijden voor uw vlucht aan: drie uur voor vertrek maar niet later dan 1,5 uur voor vertrek. Informeer Green Wood Travel over uw wensen.

Aan boord


Garuda vliegtickets laagste prijsgarantie
Garuda biedt een uitgebreid entertainment programma. Kies op uw eigen scherm uit films, tv shows, muziek en games. U kunt vooraf al zien welke films u kunt gaan zien: Garuda ENTERTAINMENT. Het in flight magazine Colours kunt uiteraard aan boord lezen, maar ook al thuis in uw luie stoel, via COLOURS.

De meeste toestellen van Garuda hebben een Wi-Fi portal dat u toegang geeft tot internet. Executive en Economy passagiers kunnen via GarudaWiFi een browser openen en kiezen welk pakket ze willen aanschaffen om onderweg het wereldwijde web op te kunnen. Het aanbod is afhankelijk van het toestel waarmee u vliegt, maar in het algemeen kunnen we zeggen dat een uur 12 dollar kost, drie uur 17 dollar, en 22 dollar voor de hele vlucht. Vliegt u met de Airbus, dan krijgt u 15 minuten gratis internet. Business Class passagiers krijgen altijd gratis internet. Meer details vindt u hier: INTERNET.

Neem tijdens het opstijgen en het landen kauwgom of wat snoep om de druk op uw oren te verminderen.

Blijf drinken. De lucht in het vliegtuig is droog. De droogte kan hoofdpijn, een droge huid of droge neus- en keelslijmvliezen veroorzaken. U krijgt zeer regelmatig iets te drinken aan boord, maar u kunt zelf een flesje water mee aan boord nemen. Wel pas na de douane en bagage controle kopen. Het is het beste gewoon water te drinken op een vlucht. Let op met alcohol, de uitwerking van alcohol op het lichaam is veel sterker dan als u thuis een glaasje drinkt.

Op langere vluchten is het prettig als u gemakkelijke kleding draagt waarin u gemakkelijk kunt bewegen. Draag gemakkelijke schoenen en eventueel dikke sokken om te voorkomen dat u het koud krijgt. U kunt ook een extra paar sokken in uw handbagage stoppen. Ook voor het gemak: een extra dekentje of een hoofdsteun.

Als u lang in een vliegtuig zit, is het belangrijk alert te zijn op trombose (bloedproppen in een ader). Doe strekoefeningen in uw stoel, in het bijzonder voor de benen, en loop af en toe een rondje door het gangpad. KLM beveelt deze oefeningen aan: BLIJF FIT

Maaltijden


Garuda vliegtickets laagste prijsgarantie
Op alle intercontinentale vluchten krijgt u een maaltijd (Indonesisch, Westers of Aziatisch) en meestal ook nog een snack tegen de tijd dat u gaat landen.

Op aanvraag zijn speciale maaltijden beschikbaar. Dit dient u minimaal 24 uur voor vertrek te doen. Speciale maaltijden zijn gratis.

Ze variëren van fruitsalades, rauwe groente tot Aziatische vegetarische maaltijden. Er zijn koosjere-, hindoe-, moslim maaltijden verkrijgbaar, net als vegetarische gerechten of maaltijden die glutenvrij zijn, lactose-arm of weinig calorieën bevatten. U kunt uw speciale maaltijd aanvragen via MAALTIJDEN of laat het Green Wood Travel weten bij uw boeking.

Garuda kan niet garanderen dat de maaltijden geen ingrediënten bevatten die allergie veroorzaken. Net zo min garandeert de maatschappij dat de vluchten 100% pindavrij zijn. Het kan ook zijn dat andere passagiers pinda's of andere noten mee aan boord nemen. Als u last heeft van een ernstige voedselallergie, raden wij u aan om uw allergiemedicijnen mee te nemen. Vraag uw huisarts of u kunt reizen.

Stoelen


Garuda vliegtickets laagste prijsgarantie
De stoelen in economy klasse hebben een hoofdsteun en 78 centimeter beenruimte. Op sommige vluchten is er bij uw stoel een uitgang voor USB en stopcontact. Meer informatie vindt u op ECONOMY.

In Business Class zijn deze outlets standaard aanwezig, zijn de stoelen ergonomisch en hebben ze een leeslampje.

Garuda heeft in Busines ook 26 ruime stoelen die allen aan een gangpad liggen, met 109 centimeter beenruimte (pitch) 53 centimeter breedte. Zij hebben een 15" touchscreen LCD scherm met een ieX2 Panasonic in flight entertainment systeem, een extra kussen en uiteraard een uitgebreider menu voor de maaltijd(en).

Wie extra beenruimte wil, kan dit tegen bijbetaling overwegen. Deze stoelen staan overwegend bij de nooduitgangen. Let op: niet alle stoelen bij de nooduitgangen hebben deze extra beenruimte. Wilt u deze extra beenruimte, dan moet u tenminste 18 jaar oud. En verder volledig handelingsbekwaam en in staat zijn bij eventuele noodgevallen hulp te bieden.

Vluchttijden


De exacte vluchttijden staan in het e-ticket vermeld en kunnen afwijken van eerder opgegeven tijden. Eventuele wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij zijn voorbehouden. Check deze dus tijdig op www.schiphol.nl.

Bagage


Garuda vliegtickets laagste prijsgarantie
Passagiers in Economy klasse mogen per persoon 20 kilo bagage inchecken. Voor extra gewicht betaalt u meer, maar een koffer mag nooit zwaarder zijn dan 32 kilo. Garuda zal deze dan weigeren. Ook voor bagage voor kinderen geldt een maximum gewicht van 20 kilo. Voor babies mag 10 kilo worden ingecheckt. Voor kinderen die geen eigen stoel hebben mag een kleine kinderwagen of kinderstoeltje worden meegenomen.

Van personen die samen reizen mag het gewicht per koffer verschillen maar samen niet meer zijn dan 40 kilo (en dus nooit meer dan 32 kilo per koffer).

Business Class passagiers mogen een koffer van 30 kilo inchecken. Kijk voor alle details op BAGAGE.

Handbagage. Het is economy EN business class passagiers toegestaan om 1 stuks handbagage mee aan borod te nemen, niet zwaarder dan 7 kilo. De maximale omvang is afhankelijk van het model vliegtuig waarmee u reist, maar veilig is 41 cm lengte, 17 cm breedte en 34 cm hoogte te hanteren. Kijk op de bovenstaande link voor de precieze afmetingen.

<< Sri Lanka voorbereidingen Hotel-categorie & symboolverklaring >>