Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Qatar Airways

Qatar Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar met Doha als standplaats.
Qatar Airways profiteert maximaal van de centraal gelegen positie van het land op de wereldkaart. Ze vliegen op zo'n 150 bestemmingen over de hele aardbol. Van Zuid Amerika, tot Afrika en Oceanië. Qatar voert de langste reguliere rechtstreekse vlucht uit, van thuishaven Doha naar Auckland in Nieuw Zeeland.

CHEAP TICKETS
Vlieg voordelig, krijg GRATIS 2 nachten 4**** BANGKOK hotel en airport transfer.
GRATIS TICKET OPTIES

Daarnaast waren zij de eerste luchtvaartmaatschappij in het Midden Oosten die deel uit ging maken van een van de grote internationale luchtvaart samenwerkingsverbanden, Oneworld. Daarin zitten American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Iberia, Japan Airlines, Finnair, Royal Jordanian en anderen. De economy klasse is herhaaldelijk door de Britse luchtvaart controleur Skytrax uitgeroepen tot de beste van allemaal. Qatar werd tot beste internationale luchtvaartmaatschappij gekozen in 2011, 2012, 2015 en 2017 (in 2013 en 2014 werden ze tweede).

LET OP! Wij houden deze informatie zo actueel mogelijk, maar controleer altijd voordat u boekt of op reis gaat de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.


TREES FOR ALL - Bossen zijn uitermate geschikt als middel om je CO2-uitstoot te compenseren. Ze nemen CO2 op uit de lucht en zetten dit om naar zuurstof. Lever vandaag een bijdrage aan de wereld van morgen. Met DEZE rekentool kun je direct de uitstoot van je reis compenseren. Je krijgt dan een bewijs van compensatie.

Trees for All is de enige stichting in Nederland mét CBF keur waar compensatie mogelijk is in duurzame bosprojecten.

Foto's:

Qatar Airways beste vliegtickets naar BangkokQatar Airways beste vliegtickets naar Bangkok

Inchecken


Qatar Airways voordelige vliegtickets naar Bangkok
Ook bij Qatar Airways kunt u vanuit uw luie stoel inchecken voor uw vlucht. Vanuit Europa naar Azië kan dat vanaf 48 uur voor de vlucht tot anderhalf voor vertrek. Dit kan voor uzelf en de andere passagiers uit dezelfde boeking. U kunt zelf uw stoel kiezen, de instapkaart printen of naar de Qatar Airways app op uw mobiele telefoon sturen. Een instapkaart wordt nog niet op alle luchthavens geaccepteerd. Wel in Brussel, niet in Amsterdam en Bangkok. Geef (indien aanwezig op de luchthaven) uw bagage af bij een 'bagage afgiftepunt'. Wilt u nu inchecken, klik dan hier: Qatar Airways CHECK IN.

Als u niet al online hebt ingecheckt, kunt u op Schiphol gebruik maken van de selfservice kiosken. Met deze machines kunt u met behulp van uw paspoort inchecken en (eventueel) een (andere) stoel kiezen. Nadat u via de kiosk hebt ingecheckt hoeft u alleen nog uw (eventuele) bagage af te geven. Dat kan minimaal twee uur voor vertrek.

U kunt niet bij alle luchthavens online inchecken. Het kan bij Schiphol, Brussel, Bangkok en Dusseldorf. Als u geen gebruik van de kiosk of internet check in maakt, kunt u ook bij de balie inchecken voor elke vlucht die op diezelfde dag vertrekt. Op Schiphol kan drie uur voor vertrek bij de balies van Qatar Airways worden ingecheckt. Qatar Airways sluit de check in balies 1 uur voor het vertrek van de vlucht! Zorg dus dat u op tijd uw instapkaart hebt en uw bagage is ingecheckt. De deuren van het vliegtuig sluiten een kwartier voor vertrek.

Geef uw voorkeur op aan Green Wood Travel als uw een speciale stoel of maaltijd wenst. Kinderen, baby's en minder validen mogen geen stoelen bij de (nood)uitgangen boeken. Een goede tip voor alle reizigers: kom op tijd! Zo begint u ontspannen aan uw reis en heeft u de tijd om rustig te winkelen of nog wat te eten. Wij bevelen de volgende inchecktijden voor uw vlucht aan: drie uur voor vertrek maar niet later dan 1,5 uur voor vertrek. Informeer Green Wood Travel over uw wensen.

Aan boord


Qatar Airways voordelige vliegtickets naar Bangkok
Qatar Airways heeft, net als andere grote maatschappijen een uitgebreid entertainment programma klaarstaan. Kies op uw eigen scherm uit films, tv shows, muziek en games. U kunt vooraf al bepalen welke films u gaat zien: QATAR AIRWAYS ENTERTAINMENT.

De meeste toestellen van Qatar hebben een Wi-Fi portal waarmee u toegang krijgt tot internet. U selecteert Oryx Comms of Oryx Wi-Fi als netwerk. De kosten van het gebruik van internet hangen af van het vliegtuig waarmee u reist en het apparaat waarop u internet wilt hebben. De kosten worden weergegeven voordat u toegang krijgt (en betaalt). Meer informatie vindt u onder Qatar INTERNET.

Neem tijdens het opstijgen en het landen kauwgom of wat snoep om de druk op uw oren te verminderen.

Blijf drinken. De lucht in het vliegtuig is droog. De droogte kan hoofdpijn, een droge huid of droge neus- en keelslijmvliezen veroorzaken. U krijgt zeer regelmatig iets te drinken aan boord, maar u kunt zelf een flesje water mee aan boord nemen. Wel pas na de douane en bagage controle kopen. Het is het beste gewoon water te drinken op een vlucht. Let op met alcohol, de uitwerking van alcohol op het lichaam is veel sterker dan als u thuis een glaasje drinkt.

Op langere vluchten is het prettig als u gemakkelijke kleding draagt waarin u gemakkelijk kunt bewegen. Draag gemakkelijke schoenen en eventueel dikke sokken om te voorkomen dat u het koud krijgt. U kunt ook een extra paar sokken in uw handbagage stoppen. Ook voor het gemak: een extra dekentje of een hoofdsteun.

Als u lang in een vliegtuig zit, is het belangrijk alert te zijn op trombose (bloedproppen in een ader). Doe strekoefeningen in uw stoel, in het bijzonder voor de benen, en loop af en toe een rondje door het gangpad. KLM beveelt deze oefeningen aan: BLIJF FIT

Maaltijden


Qatar Airways vliegtickets naar Bangkok
U kunt tot 24 uur voor de vlucht (digitaal) uw eventuele voorkeur voor een maaltijd doorgeven. Geef dit op tijd door als u zeker wilt zijn dat uw gewenste maaltijd kan worden geserveerd. Voor alle maaltijden (vegetarisch, religieus, medisch) geldt dat er een een gelimiteerd aantal speciale maaltijden beschikbaar is. Een uitgebreid overzicht van de speciale maaltijden waaruit u kunt kiezen vindt u onder MAALTIJDEN. Of geef uw voorkeur op aan Green Wood Travel.

Alle maaltijden bij Qatar Airways zijn halal. Er zijn Aziatische-, Lacto-ovo- (zonder vlees, vleesproducten of vis, maar er kunnen zuivelproducten, eieren en groenten in zijn verwerkt) en Indiase vegetarische maaltijden en veganistische maaltijden; ook zijn er hindoe maaltijden, klaargemaakt overeenkomstig de religieuze voorschriften. Ook is er een keuze uit maaltijden waarbij rekening wordt gehouden met gluten (gluten intolerant maaltijd), diabetici, eten met weinig vet, zout, cholesterol en weinig lactose.

Het is mogelijk een voorkeur voor babymaaltijden op te geven (voor kinderen tot 2 jaar oud). Wij raden u aan om altijd zelf voeding voor uw baby mee te nemen. Eventuele beperkingen voor het vervoer van vloeistoffen gelden niet voor babyvoeding. Ook voor kinderen zijn er speciale maaltijden. Meestal met pannenkoeken, pasta, kip of vis, zoet en fruit.

Qatar kan niet garanderen dat de maaltijden geen ingrediënten bevatten die allergie veroorzaken. Net zo min garandeert de maatschappij dat de vluchten 100% pindavrij zijn. Het kan ook zijn dat andere passagiers pinda's of andere noten mee aan boord nemen. Als u last heeft van een ernstige voedselallergie, raden wij u aan om uw allergiemedicijnen mee te nemen. Vraag uw huisarts of u kunt reizen.

Stoelen


Stoelen in de Economy klasse hebben ongeveer 78 tot 80 centimeter beenruimte. Qatar laat zich voorstaan op het luxe gevoel, ook in de economy klasse. U hebt uw eigen entertainment programma en krijgt een koptelefoon die u onderweg kunt gebruiken. Ook krijgt u lippenbalsem, een 'dental' set, oog masker, oordopjes en sokken.

In de business QSuite introduceert Qatar de mogelijkheid om stoelen naar elkaar toe te draaien, deze ruimte af te sluiten (!) voor werk of om samen te eten. Of om te slapen.

Vluchttijden


De exacte vluchttijden staan in het e-ticket vermeld en kunnen afwijken van eerder opgegeven tijden. Eventuele wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij zijn voorbehouden. Check deze dus tijdig op www.schiphol.nl.

Bagage


Qatar Airways voordelige vliegtickets naar Bangkok
Het wordt aangeraden waardevolle spullen, medicijnen, bederfelijke en breekbare goederen in de handbagage (tot max. 7 kg toegestaan) te vervoeren. Verder gelden de op het ticket vermelde richtlijnen met betrekking tot aansprakelijkheidsbeperkingen. Voor Europese regels t.a.v. handbagage, zie ook: QATAR BAGAGE.
Iedere passagier mag een beperkt aantal kilo's aan bagage meenemen. Naast de bagage die wordt ingecheckt mag elke passagier ook nog één stuk handbagage mee aan boord nemen. Toegestane maten 50 x 37 x 25 cm.
- Economy class 30 kilo bagage en 7 kilo handbagage. Laptops en laptop tassen moeten in deze handbagage passen.
- Business class 40 kilo bagage en 15 kilo handbagage.
- First class 50 kilo bagage en 15 kilo handbagage.
- Bij reizen met kinderen mogen volwassenen extra bagage meenemen van max. 10 kg.
- Kinderwagens, buggy's etc. vallen hier ook onder. Meer weten over reizen met kinderen bij Qatar? Kijk op REIZEN MET KINDEREN.
- Overgewicht wordt extra in rekening gebracht!

<< Sri Lanka voorbereidingen Hotel-categorie & symboolverklaring >>