Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Royal Jordanian

Royal Jordanian de luchtvaartmaatschappij van Jordanië begon in 1963 als Alia Royal Jordanian. Het kersverse luchtvaartbedrijf werd vernoemd naar een dochter van koning Hussein.

Aanvankelijk vloog Alia vooral in de regio, naar Koeweit, Beiroet en Cairo. Pas een paar jaar later stond de eerste Europese bestemming op de vertrekborden: Rome. In de jaren zeventig werd met grotere vliegtuigen, meer Europese bestemmingen (als Amsterdam) en een route naar de Verenigde Staten (New York) de stap naar een serieuze en grote, internationaal gewaardeerde luchtvaartmaatschappij gezet.

CHEAP TICKETS
Vlieg voordelig, krijg GRATIS 2 nachten 4**** BANGKOK hotel en airport transfer.

GRATIS TICKET OPTIES


Jaarlijks doen ruim 5 miljoen reizigers Queen Alia International Airport aan, de thuishaven van Royal Jordanian. Het is het grootste en belangrijkste vliegveld van Amman, op zo'n 30 kilometer van de hoofdstad van Jordanië. Het maakt onderdeel uit van een van de grootste internationale samenwerkingsverbanden, Oneworld. In goed gezelschap van American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Iberia, Japan Airlines, Qatar Airways, Finnair en anderen.

LET OP! Wij houden deze informatie zo actueel mogelijk, maar controleer altijd voordat u boekt of op reis gaat de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.


TREES FOR ALL - Bossen zijn uitermate geschikt als middel om je CO2-uitstoot te compenseren. Ze nemen CO2 op uit de lucht en zetten dit om naar zuurstof. Lever vandaag een bijdrage aan de wereld van morgen. Met DEZE rekentool kun je direct de uitstoot van je reis compenseren. Je krijgt dan een bewijs van compensatie.

Trees for All is de enige stichting in Nederland mét CBF keur waar compensatie mogelijk is in duurzame bosprojecten.

Inchecken


royal jordanian voordelige vliegtickets bangkok
Passagiers kunnen thuis al via het internet inchecken, een stoel kiezen en hun instapkaart printen (of naar een e-mailadres laten sturen om later te printen). Dit kan vanaf 24 uur voor de vlucht tot 4 uur voor de vlucht. Eenmaal op de luchthaven hoeft u alleen uw bagage nog af te geven. Dit is afhankelijk van de luchthaven. Op sommige luchthavens moet u alsnog naar de incheck balie voor een officiële instapkaart. Royal Jordanian verwacht van haar reizigers dat zij DRIE uur voor vertrek hebben ingecheckt. Royal Jordanian ONLINE CHECK IN.

Als u niet al online hebt ingecheckt, kunt u op Schiphol gebruik maken van de selfservice kiosken. Met deze machines kunt u met behulp van uw paspoort inchecken en (eventueel) een (andere) stoel kiezen. Nadat u via de kiosk hebt ingecheckt hoeft u alleen nog uw (eventuele) bagage af te geven. Dat kan minimaal twee uur voor vertrek.

U kunt niet bij alle luchthavens online inchecken. Het kan bij Schiphol, Brussel en Dusseldorf. Ook in Bangkok is online inchecken mogelijk en worden digitale instapkaarten geaccepteerd.

Als u geen gebruik van de kiosk of internet check in maakt, kunt u ook bij de balie inchecken voor elke vlucht die op diezelfde dag vertrekt. Op Schiphol kan vanaf 5.00 uur 's ochtends bij de balies worden ingecheckt voor alle vluchten die op die dag vertrekken. Royal Jordanian sluit de check in balies 45 minuten voor het vertrek van de vlucht! Zorg dus dat u op tijd uw instapkaart hebt en uw bagage is ingecheckt. De deuren van het vliegtuig sluiten een kwartier voor vertrek.

Geef uw voorkeur op aan Green Wood Travel als uw een speciale stoel of maaltijd wenst. Kinderen, baby's en minder validen mogen geen stoelen bij de (nood)uitgangen boeken. Een goede tip voor alle reizigers: kom op tijd! Zo begint u ontspannen aan uw reis en heeft u de tijd om rustig te winkelen of nog wat te eten. Wij bevelen de volgende inchecktijden voor uw vlucht met Royal Jordanian aan: drie uur voor vertrek. Informeer Green Wood Travel over uw wensen.

Aan boord


royal jordanian voordelige vliegtickets bangkok
Zoals het hoort bij een grote maatschappij heeft ook Royal Jordanian een uitgebreid entertainment programma klaarstaan. Kies op uw eigen scherm uit films (van Hollywood blockbusters tot klassiekers), tv shows, muziek en games. U kunt vooraf al even kijken welke films u op de vlucht kunt zien: Royal Jordanian IN FLIGHT ENTERTAINMENT. Er zijn speciale programma's, al dan niet educatief, en games voor kinderen van alle leeftijden.

Nog een paar tips om de vlucht prettiger te maken:
Neem tijdens het opstijgen en het landen kauwgom of wat snoep om de druk op uw oren te verminderen.

Blijf drinken. De lucht in het vliegtuig is droog. De droogte kan hoofdpijn, een droge huid of droge neus- en keelslijmvliezen veroorzaken. U krijgt zeer regelmatig iets te drinken aan boord, maar u kunt zelf een flesje water mee aan boord nemen. Wel pas na de douane en bagage controle kopen. Het is het beste gewoon water te drinken op een vlucht. Let op met alcohol, de uitwerking van alcohol op het lichaam is veel sterker dan als u thuis een glaasje drinkt.

Op langere vluchten is het prettig als u gemakkelijke kleding draagt waarin u gemakkelijk kunt bewegen. Draag gemakkelijke schoenen en eventueel dikke sokken om te voorkomen dat u het koud krijgt. U kunt ook een extra paar sokken in uw handbagage stoppen. Ook voor het gemak: een extra dekentje of een hoofdsteun.

Als u lang in een vliegtuig zit, is het belangrijk alert te zijn op trombose (bloedproppen in een ader). Doe strekoefeningen in uw stoel, in het bijzonder voor de benen, en loop af en toe een rondje door het gangpad. KLM beveelt deze oefeningen aan: BLIJF FIT

Maaltijden


royal jordanian voordelige vliegtickets bangkok
U kunt tot 24 uur voor de vlucht (digitaal) uw eventuele voorkeur voor een maaltijd doorgeven. Geef dit op tijd door als u zeker wilt zijn dat uw gewenste maaltijd kan worden geserveerd. Het kan al op het moment dat u uw ticket boekt. Voor alle maaltijden (vegetarisch, religieus, medisch) geldt dat er een een gelimiteerd aantal speciale maaltijden beschikbaar is. Een uitgebreid overzicht van de speciale maaltijden waaruit u kunt kiezen vindt u hier: MAALTIJDEN. Of geef uw voorkeur op aan Green Wood Travel.

Er zijn Westerse- en Indiase vegetarische maaltijden; Koosjere-, islamitische- en hindoe maaltijden, allen klaargemaakt overeenkomstig de religieuze voorschriften. Ook is er een keuze uit maaltijden waarbij rekening wordt gehouden met gluten (gluten intolerant maaltijd), diabetici, eten met weinig vet, zout en cholesterol, met weinig lactose of vloeibare maaltijden.

Het is mogelijk een voorkeur voor kinder- of babymaaltijden op te geven. Dit kan tot 24 uur voor vertrek of al bij het boeken van het ticket. Wij raden u aan om altijd zelf voeding voor uw baby mee te nemen. Eventuele beperkingen voor het vervoer van vloeistoffen gelden niet voor babyvoeding.

Reizigers in de Crown klasse kunnen aan boord kiezen uit een uitgebreider menu: CROWN MAALTIJDEN

Royal Jordanian kan niet garanderen dat de maaltijden geen ingrediënten bevatten die allergie veroorzaken. Net zo min garandeert de maatschappij dat de vluchten 100% pindavrij zijn. Het kan ook zijn dat andere passagiers pinda's of andere noten mee aan boord nemen. Als u last heeft van een ernstige voedselallergie, raden wij u aan om uw allergiemedicijnen mee te nemen. Vraag uw huisarts of u kunt reizen.

Stoelen


royal jordanian voordelige vliegtickets bangkok
Stoelen in de Economy klasse hebben ongeveer 78 centimeter beenruimte. U hebt uw eigen entertainment programma en krijgt een koptelefoon die u onderweg kunt gebruiken. Wie extra beenruimte wil, kan (tegen bijbetaling) Crown Class overwegen. Deze stoelen hebben extra beenruimte en zijn breder dan die in Economy.

U kunt ook bieden op een zitplaats in de Crown klasse. Tot uiterlijk 40 uur voor vertrek kunt u een bod uitbrengen op een stoel in Crown. U hoort dan uiterlijk 24 uur voor vertrek of uw aanbod is gehonoreerd. Lijkt u dat wel een leuk idee, kijk dan op GO CROWN.

Vluchttijden


De exacte vluchttijden staan in het e-ticket vermeld en kunnen afwijken van eerder opgegeven tijden. Eventuele wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij zijn voorbehouden. Check deze dus tijdig op www.schiphol.nl.

Bagage


royal jordanian voordelige vliegtickets bangkok
Bagage (1 koffer) van reizigers in Economy mag 30 kilo wegen. De optelsom van de afmetingen lengte, breedte en hoogte mag niet meer zijn dan 158 centimeter.

Controleer ALTIJD de voorwaarden van uw ticket! Het kan zijn, bijvoorbeeld als een andere maatschappij een deel van het reistraject uitvoert, dat andere standaarden gelden.

Ook in Business klasse of als u extra betaalt mag bagage nooit meer dan 32 kilo wegen, omdat ze dan onhandelbaar worden voor het personeel op de luchthaven. Bagage met een afwijkende vorm moet vooraf worden aangemeld. Alle bagage, ook handbagage, moet voorzien zijn van een duidelijk leesbaar label met uw naam- en adresgegevens.

1 stuk handbagage van maximaal 7 kilo is toegestaan in combinatie met kleine attributen als een wandelstok, camera, brillenkoker of laptop. Handbagage die groter is of zwaarder dan vermeld moet worden ingecheckt in het ruim. Crown klasse-passagiers mogen 2 stuks handbagage, elk maximaal 7 kilo, meenemen.

Voor kinderen mag 1 stuk bagage van 10 kilo worden meegenomen. Plus een stoeltje of inklapbare kinderwagen mee worden gebracht. Er geldt geen limiet voor omvang en gewicht, maar er wordt pas toestemming gegeven als blijkt dat er ruimte beschikbaar is. Alles wat u wilt weten over de bagage die u mee mag nemen vindt u op Royal Jordanian BAGAGE.

<< Sri Lanka voorbereidingen Bangkok - Markten >>