Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Thai Airways

THAI Airways. Smooth as silk, de slogan die Thailands grootste luchtvaartmaatschappij al jaren voert, is bijna synoniem met de naam Thai Airways. De maatschappij is het resultaat van een samenwerking in de jaren '60 tussen Thai Airways Company en de Scandinavische maatschappij SAS. Aanvankelijk werd er alleen in Thailand gevlogen.

In 1971 was Australië de eerste internationale bestemming, met een jaar later ook de eerste vluchten naar Europa. Pas in de jaren '80 werd ook Noord-Amerika aangedaan. In 1988 werd het oude samenwerkingsverband omgezet naar een nieuwe organisatievorm en ontstond Thai Airways International.CHEAP TICKETS
Vlieg voordelig, krijg GRATIS 2 nachten 4**** BANGKOK hotel en airport transfer.

GRATIS TICKET OPTIES


Inmiddels vliegt Thai Airways naar meerdere bestemmingen, vooral in Azië, Europa (Brussel, niet naar Amsterdam), Australië en het Midden-Oosten. Er worden geen Thai Airways vluchten meer naar Noord-Amerika gemaakt. Thai Airways is een van de oprichtende maatschappijen van Star Alliance, een samenwerkingsverband waar ook Lufthansa, Singapore Airlines, Air India en Air China deel van uitmaken.

LET OP! Wij houden deze informatie zo actueel mogelijk, maar controleer altijd voordat u boekt of op reis gaat de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.


TREES FOR ALL - Bossen zijn uitermate geschikt als middel om je CO2-uitstoot te compenseren. Ze nemen CO2 op uit de lucht en zetten dit om naar zuurstof. Lever vandaag een bijdrage aan de wereld van morgen. Met DEZE rekentool kun je direct de uitstoot van je reis compenseren. Je krijgt dan een bewijs van compensatie.

Trees for All is de enige stichting in Nederland mét CBF keur waar compensatie mogelijk is in duurzame bosprojecten.

Inchecken


U kunt vanaf 24 tot 1 uur voor vertrek online inchecken. Als u vertrekt vanaf Bangkok kunt u thuis al uw boarding pass printen of een boarding pass ontvangen die u kunt laten zien op uw smartphone of tablet. Uiteraard moet u in het bezit zijn van geldige reisdocumenten.

Op niet alle vluchten naar Bangkok geldt dezelfde procedure, maar u kunt altijd thuis al uw ticket printen (op A4 formaat). Het E-Ticket mag niet met een creditcard zijn gekocht per telefoon of per web sale en de koper moet een actief e-mailadres hebben. Meer informatie over mobiel inchecken vindt u op THAI AIRWAYS MOBILE CHECK IN.

Als u geen gebruik van de internet check in maakt, kunt u ook bij de balie inchecken. In Brussel (terminal B) zijn de balies van Thai Airways 3 uur voor vertrek open. Ze sluiten 45 minuten voor vertrek. Hoe u de luchthaven in Brussel het best bereikt en waar u eventueel kunt parkeren vindt u op VERVOER BRUSSEL AIRPORT.

Ook in Bangkok zijn de check-in counters 3 uur voor vertrek open. Daar sluiten ze 40 minuten voor vertrek. De gate is 1.15 uur voor vertrek open en sluit 10 minuten voor vertrek. In Chiang Mai gaan de balies 2 uur voor vertrek open en sluiten 30 minuten voor vertrek. Voor actuele informatie over de balies (en waar ze zich bevinden) en de openingstijden kijkt u op THAI AIRWAYS AIRPORT INFO.

Geef uw voorkeur op aan Green Wood Travel als uw een speciale stoel of maaltijd wenst. Kinderen, baby's en minder validen mogen geen stoelen bij de (nood)uitgangen boeken. Een goede tip voor alle reizigers: kom op tijd! Zo begint u ontspannen aan uw reis en heeft u de tijd om rustig te winkelen of nog wat te eten. Wij bevelen de volgende inchecktijden voor uw vlucht aan: drie uur voor vertrek maar niet later dan 2 uur voor vertrek. Informeer Green Wood Travel over uw wensen.

Aan boord


Thai Airways biedt ruim duizend uur aan entertainment aan op ruime beeldschermen. U krijgt films (van nieuwe blockbusters tot geliefde klassiekers), documentaires, tv series, games, muziekstations en cd's. Wilt u thuis al even bekijken hoe u zich aan boord gaat vermaken, klik dan op ENTERTAINMENT.

Er is op de meeste vluchten internet aan boord, maar niet gratis. In de Airbus A380-800 en sommige A330-330 (SITAONAIR System) vluchten kost 10 MB ongeveer 5 US$, 20 MB ongeveer 9 US$, 30 MB ongeveer 13 US$ en als u helemaal los wilt gaan kost 100 MB ongeveer 35 US$. Op de Airbus A350-900 en Boeing 787 (Panasonic System) liggen de prijzen iets hoger, alleen 100 MB kost (slechts) ongeveer 20 US$. Als er boven China gevlogen wordt, is er geen internet beschikbaar.

Maak het uzelf tijdens de vlucht gemakkelijk. Neem tijdens het opstijgen en het landen kauwgom of wat snoep om de druk op uw oren te verminderen.

Blijf drinken. De lucht in het vliegtuig is droog. De droogte kan hoofdpijn, een droge huid of droge neus- en keelslijmvliezen veroorzaken. U krijgt zeer regelmatig iets te drinken aan boord, maar u kunt zelf een flesje water mee aan boord nemen. Wel pas na de douane en bagage controle kopen. Het is het beste gewoon water te drinken op een vlucht. Let op met alcohol, de uitwerking van alcohol op het lichaam is veel sterker dan als u thuis een glaasje drinkt.

Op langere vluchten is het prettig als u gemakkelijke kleding draagt waarin u gemakkelijk kunt bewegen. Draag gemakkelijke schoenen en eventueel dikke sokken om te voorkomen dat u het koud krijgt. U kunt ook een extra paar sokken in uw handbagage stoppen. Ook voor het gemak: een extra dekentje of een hoofdsteun.

REIZEN MET KINDEREN? KIJK VOOR INFORMATIE EN TIPS OP KINDERPAGINA

Als u lang in een vliegtuig zit, is het belangrijk alert te zijn op trombose (bloedproppen in een ader). Doe strekoefeningen in uw stoel, in het bijzonder voor de benen, en loop af en toe een rondje door het gangpad. KLM beveelt deze oefeningen aan: BLIJF FIT

Maaltijden


U kunt tot 48 uur voor de vlucht (digitaal) uw eventuele voorkeur voor een maaltijd doorgeven. Geef dit op tijd door als u zeker wilt zijn dat uw gewenste maaltijd kan worden geserveerd. Voor alle maaltijden (vegetarisch, religieus, medisch) geldt dat er een een gelimiteerd aantal speciale maaltijden beschikbaar is.

U kunt zien wat het menu op uw vlucht is via THAI AIRWAYS MAALTIJDEN. Of geef uw voorkeur op aan Green Wood Travel.

Thai Airways garandeert niet dat maaltijden geen ingrediënten bevatten die allergie veroorzaken. Net zo min garandeert de maatschappij dat de vluchten 100% pindavrij zijn. Het kan ook zijn dat andere passagiers pinda's of andere noten mee aan boord nemen. Als u last heeft van een ernstige voedselallergie, raden wij u aan om uw allergiemedicijnen mee te nemen. Vraag uw huisarts of u kunt reizen.

Vluchttijden


De exacte vluchttijden staan in het e-ticket vermeld en kunnen afwijken van eerder opgegeven tijden. Eventuele wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij zijn voorbehouden. Check deze dus tijdig! Vertrektijden België: VERTREKTIJDEN BRUSSEL.

Voor aankomsten in Brussel kunt u AANKOMSTEN BRUSSEL bezoeken.

Wilt u vertrektijden of aankomsttijden checken voor vluchten vanaf Bangkok, kijk dan voor de Suvarnabhumi luchthaven in op VERTREK EN AANKOMST BANGKOK.

Bagage


Bagage mag 20 kilo wegen in de Economy boekingsklassen L, V, W en G. Voor de boekingsklassen K, T, Q, H, M, B en Y in Economy mag 30 kilo worden ingecheckt. Premium Economy en Royal Silk Class is 40 kilo en Royal First Class passagiers mogen 50 kilo inchecken. Voor kinderen die geen eigen zitplaats hebben mag u 10 kilo extra meenemen.

LET OP: Voor tickets gekocht VOOR 31 maart 2019 geldt dat alle economy passagiers 30 kilo bagage mogen meenemen.

Controleer ALTIJD de voorwaarden van uw ticket! Het kan zijn, bijvoorbeeld als een andere maatschappij een deel van het reistraject uitvoert, dat andere voorwaarden gelden.

Ook in Business klasse of als u extra betaalt mag bagage nooit meer dan 32 tot 40 kilo per koffer wegen, omdat ze dan onhandelbaar worden voor het personeel op de luchthaven. Ook dit is afhankelijk van de luchthaven waarvan u vertrekt.

Bagage met een afwijkende vorm moet vooraf worden aangemeld. Alle bagage, ook handbagage, moet voorzien zijn van een duidelijk leesbaar label met uw naam- en adresgegevens.

1 stuk handbagage (max. afmeting 56 x 45 x 25 cm) van maximaal 7 kilo is toegestaan in combinatie met 1 accessoire (camera, laptops, handtas). Handbagage die groter is of zwaarder dan vermeld moet worden ingecheckt in het ruim. Royal Laurel en Business klasse-passagiers mogen 2 stuks handbagage, elk maximaal 7 kilo, meebrengen.

Gedetailleerde informatie over afmetingen en bijzondere bagage vindt u op BAGAGE THAI AIRWAYS.

Stoelen


Thai Airways ECONOMY reizigers kunnen vooraf (al dan niet tegen bijbetaling) een stoel kiezen via MANAGE MY BOOKING THAI AIRWAYS of het kantoor van Green Wood Travel.

Royal Silk Class reizigers hebben stoelen met extra veel beenruimte, die alle standen tussen rechtop en helemaal plat (als bed) hebben. Mensen die meer privacy willen hebben kunnen afgeschermde faciliteiten krijgen, terwijl mensen die met elkaar reizen juist een open ruimte kunnen krijgen, mits ze dat willen.

In Royal First Class worden de luxueuze stoelen brede bedden en zijn er meer mogelijkheden om goed te kunnen werken door bredere werkbladen toe te voegen. Stellen die samen reizen kunnen tegenover elkaar zitten aan een tafel, zoals in een restaurant. Het spreekt vanzelf dat er een uitgebreid menu is. Ook zijn er in deze klasse kleedruimtes om even iets gemakkelijks voor de reis aan te schieten.

<< Sri Lanka voorbereidingen Bangkok - Markten >>