Groen Nieuws - Green Wood Travel
Nieuwsbrief Juni - Juli 2006
Vreemde opmaak of geen afbeeldingen?
Bekijk de online versie van deze Green Wood Travel Nieuwsbrief.
Green Wood Travel Thailand: Groen Nieuws

Tropisch leren duiken !

   U kunt nu ook duiken op Koh Tao! De zee hoort bij een vakantie in Thailand, en duiken en snorkelen hoort bij de zee. Iedereen kan al vanzelf snorkelen, en iedereen kan ook leren duiken. U heeft vast wel eens documentaires gezien die onder water gemaakt zijn. Dan weet u dat onder water een volkomen andere wereld bestaat. Een prachtige wereld, vol koralen in alle soorten en kleuren, en kleurige tropische vissen. En daartussen duiken mensen, die eruit zien of ze moeiteloos zweven op een andere planeet. Nu kan het aan mij liggen, maar ik kan me niet voorstellen dat u nooit heeft gewenst dat u daar ook eens een kijkje kon nemen, zo vliegend onder water.

Links
- Duiktochten informatie
- Duiktochten Vanuit Koh Tao
- Hotels op Koh Tao

   Dat kan nu! Ik werk als duikinstructeur op Koh Tao, en ik wil u graag wat vertellen over leren duiken hier. Samen met andere Nederlandse instructeurs op Koh Tao en Green Wood Travel heb ik een programma in elkaar gezet dat u de gelegenheid biedt om hier kennis te maken met duiken. De dagen dat duiken voor sportievelingen en waaghalzen was, liggen al een tijdje in het verleden. Nu is duiken is een leuke, gezonde en veilige activiteit voor mensen van tien tot tachtig. En dat bedoel ik letterlijk: ik heb onlangs een man van 71 zijn duikbrevet mogen overhandigen. Als u kunt zwemmen kunt u duiken, zo simpel is het. Recreatief duiken is een van de veiligste sporten die er bestaan: we duiken zo ondiep dat u altijd direct naar boven kunt. Alle scholen waar we contacten mee hebben zijn verbonden aan de grootste internationale duikorganisatie ter wereld: PADI. Die bepaalt de normen waaraan duikscholen moeten voldoen om het PADI keurmerk te mogen gebruiken. Zo zijn kwaliteit en veiligheid gegarandeerd.

Klik op de kaart voor een grotere versie.
Klik op de kaart voor een grotere versie.

  Koh Tao is hét duikparadijs en perfect om te beginnen met duiken: goed weer, warm water, weinig stroming en veel koraal en vissen vlakbij de kust. Hier is duiken heel simpel en veilig, en u kunt het heel snel leren. Het is zelfs mogelijk om onder begeleiding, zonder enige theorie of oefening, met ons meteen een duik te maken: dan doet u de PADI Discover Scuba Diving. We gaan naar een beschutte duikplaats tot maximaal zes meter diep en we oefenen even met de apparatuur op een ondiepe plaats totdat u weet hoe alles werkt, en aansluitend maken we een duik. Heeft u een dag? Dan is er de PADI Scuba Diver, eigenlijk het eerste deel van de gehele beginnerscursus Open Water (zie hieronder). 's Ochtends zijn we in het zwembad aan het leren, 's middags gaan we twee duiken maken in de oceaan. U krijgt uw PADI Scuba Diver brevet, waarmee u wereldwijd onder begeleiding van een duikprofessional kunt gaan duiken. Het leukste is een hele beginnerscursus te doen de: PADI Open Water. We leren u in het zwembad om te gaan met de apparatuur, en in het klaslokaal wat theoretische kennis. De volgende twee dagen gaan we met de boot naar verschillende duikplaatsen in de oceaan en duiken we tot maximaal 18 meter, vier duiken in totaal. U krijgt dan uw PADI Open Water brevet, waarmee u wereldwijd zelfstandig kunt gaan duiken.

   Boven water is Koh Tao is het schoolvoorbeeld van een tropisch eiland. Het is een heuvelachtig eiland in de Golf van Thailand met palmbomen op witte stranden en een lichtblauwe zee. Het binnenland bestaat uit jungle, kokosnoot plantages en cashewnoot boomgaarden. Er is geen massatoerisme, alleen kleinschalige accommodatie. U kunt wandelen, kajakken langs de kust, of aan de prachtige stranden liggen en niets doen.

   Door de unieke samenwerking tussen Green Wood Travel en de Nederlandse duikinstructeurs op Koh Tao kunnen we u programma's met duikles op maat aanbieden: in het Nederlands, privé, of met de groep die u zelf samenstelt. Alles is mogelijk. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
info@greenwoodtravel.nl en/of info@duikeninthailand.com en bezoek onze websites www.greenwoodtravel.nl en www.duikeninthailand.com . Tot nu toe heb ik iedereen volkomen tevreden en enthousiast van Koh Tao zien vertrekken, en daarom hoop ik ook u een keer mee te mogen nemen onder water!

Diepzeeduiken in de wateren rond Koh Tao klik HIER.

Eiland hoppen in de Trang ArchipelEiland hoppen in de Trang Archipel (Ongezien Zuid-Thailand)
Een unieke en uitzonderlijke manier om de vele - nog nauwelijks door toeristen bezochte - eilanden voor de kust van de provincie Trang te ontdekken. U reist 'exclusief' met een 'eigen' gecharterde zgn. langstaartboot. Samen met de lokale begeleiders zult u vele aspecten van het typische Zuid Thaise eilandleven en haar bevolking beleven. De Trang Eilanden liggen niet ver van elkaar, maar zijn toch heel verschillend wat betreft begroeiing, cultuur en geografie.
Lees verder>>>

De Siam Belevenis. De Siam Belevenis
   Een uitdagende individuele rondreis met een flitsend begin in Bangkok. Bent u vaker in Bangkok geweest dat weet u, dan deze stad heel veel te bieden heeft. Buiten het culturele bezoek aan het fantastisch mooie Koninklijk Paleis en een dagelijks terugkerend feestbuffet in elk hotel zijn er veel heerlijke reden om lekker hier te blijven hangen !
Er is ontzettend veel kwalitatief vermaak in Bangkok, wat bovenal zeer betaalbaar is.
We gaan voldaan door naar de provincie Phrae en beleven de Tropische jungle in het Wieng Kosai National Park en ontdek het traditionele Thailand in het dorpje Punjen. Vriendelijke boeren bevolking die met behulp van waterbuffelo's hun land bewerken.

Lees verder>>>

Krabi Dagtochten.KRABI DAGTOCHTEN
KRABI een idyllische plek in Zuid-Thailand Krabi is een provincie in het zuiden van Thailand, aan de Andamanse Zee, ten oosten van Phuket. Krabi bestaat uit meer dan 200 eilandjes. De talrijke indrukwekkende rotsformaties domineren het landschap in Krabi. In het binnenland vindt u ongerepte regenwouden, weelderige mangrovebossen en rubberplantages. De kustlijn aan de Andaman Zee kenmerkt zich door de typische, loodrecht uit land of zee oprijzende (begroeide) kalkstenen rotsformaties met talrijke verborgen (water)grotten en lagunes.
Lees verder>>>

klik hier voor meer informatie.
Menam Riverside HotelMenam Riverside Hotel (Bangkok) Gelegen aan de wereldberoemde Chao Phraya rivier vindt u het elegante 16 verdiepingen tellende Menam “Riverside” hotel. De prettige service, het grote zwembad, het prachtig uitzicht en.. Lees verder>>> Rembrandt Hotel Rembrandt Hotel (Bangkok)
Het Rembrandt Hotel is een gerenommeerde 4**** hotel. Totaal gebonden aan een voortreffelijkheid van exclusieve service en luxueuze faciliteiten om gasten tevreden te stellen. Lees verder>>>
Le Meridien Phuket Beach .Le Meridien Phuket Beach (Phuket) Dit geweldig luxe resort voorziet werkelijk in alle gemakken! Gelegen aan het grote afgezonderde strand ‘Relax Bay’ is het werkelijk een relax paradijs. Hier kan men genieten van alle rust, ... Lees verder>>> Novotel Coralie Phuket Resort & Spa .Novotel Coralie Phuket Resort & Spa (Phuket) Prachtig gelegen op een berghelling boven de heldere wateren van Kalim baai, maar nog wel binnen bereik van het bruisende nachtleven van Patong Beach en de winkels.
Lees verder>>>
Sea View Resort & SpaSea View Resort & Spa (Koh Chang) Een prachtig aangelegd resort gelegen aan het rustige zuidelijke puntje van Kai Bae Beach. Het vriendelijke personeel doet er alles aan om te zorgen dat u niks te kort komt. Lees verder>>> Hyatt Regency Hua HinHyatt Regency Hua Hin (Hua Hin) Schitterend luxe resort van de bekende internationale keten, aangelegd in een fraaie tropische tuin. Voor een pure vakantie die u van alle gemakken voorziet.
Lees verder>>>
Green Wood Travel - redactie. Sorry als deze nieuwsbrief onaangekondigd in uw mailbox is terechtgekomen. Indien u de Green Wood Travel Nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier uitschrijven.

Thailand het meest Exotische Land In Azië

© Copyright by Green Wood Copyright 2002 Greenwood Travel Company Limited Travel Co., Ltd. 2002 - 2007. All rights reserved.
WELKOM OP DE WEBSITE VAN

www.greenwoodtravel.nl
PRINCE PALACE HOTEL,  14th  FLOOR
488/ 800 Bo Bae Tower, Damrongrak Road,
Klong Mahanak, Pomprab, Bangkok 10100

Tel:
00 66 (0)2 628 4382 & 628 4383 & 628 4384
Fax: 00 66 (0)2 628 4385
Email: info@greenwoodtravel.nl

Hoofdkantoor open:
maandag t/m zaterdag, 09.00 - 17.30 uur (zondag gesloten)
Contact personen:
Ernst-Otto Smit, Jack van Lieshout, Guy van der Schoot, Phawinee Baker

Voor meer adresgegevens klik hier.

Green Wood Travel is Lid van:
ATTA Logo ATTA no. 01928
ATTA staat voor Association of Thai Travel Agents en houd zich bezig met het promoten en ondersteunen van de Thaise toeristen industrie.
TAT Logo T.A.T.license no. 11/02616
T.A.T. staat voor Tourism Authority of Thailand en kan gezien worden als de Thaise ANVR en SGR (oftewel het Thaise toeristen bureau) waarbij eventuele klachten en schade claims kunnen worden ingediend.
Terug naar de website.