Groen Nieuws - Green Wood Travel
Myanmar, de 'verboden vrucht'!
Nov - Dec 2006
Vreemde opmaak of geen afbeeldingen?
Bekijk de online versie van deze Green Wood Travel Nieuwsbrief.
Green Wood Travel Thailand: Groen Nieuws

Green Wood Travel: Myanmar de 'verboden vrucht'!

De magnifieke Shwedagon Pagoda.Green Wood Travel gooit de knuppel in het hoederhok en gaat de markt op met 'verboden vruchten', rondreizen in Myanmar (het vroegere Birma). Green Wood is daarmee een van de eerste touroperators die deze uitermate boeiende bestemming aanbiedt.

We hebben meer dan twee jaar gewerkt aan het uitpluizen van routes, bezoeken van hotels en bezienswaardigheden, gesprekken met toeristische ondernemers in Myanmar en het opzetten van onze nieuwe website www.thailand-birma.nl . We komen met onze programma's dus beslagen ten ijs.

Oude tempels bezaaien het landschap zo ver als het oog kan zienWaarom Birma? Na onze talrijke bezoeken kunnen we volmondig beamen dat dit het mooiste land is van Zuidoost Azië. Op deze bestemming heeft de tand des tijds zich stukgebeten. En wat een vriendelijke bevolking vindt u hier, voor de volle honderd procent bereid het u naar de zin te maken. Omdat Birma tot 1948 een Britse kolonie was, kunt met Engels goed terecht. Een ander pluspunt van Birma is de veiligheid op straat, al maken we een voorbehoud voor de manier waarop de doorsnee Birmese automobilist zijn rijkunsten in praktijk brengt….

We hebben, gesteund door onze ervaring, een aantal rondreizen samengesteld waar we best trots op zijn. Die beginnen altijd in de Thaise hoofdstad Bangkok en eindigen aan het fraaie strand van Cha Am aan de Golf van Thailand. Met als hoofdgerecht Birma, dat u nog lang bij zal blijven. We reizen in dat land van het ene boetiekhotel naar het andere. Dat is de beste manier om de smaak van het land te vatten.

U-bein BrugWat dacht u van Yangon, de koloniaal charmante (voormalige) hoofdstad, met de Shwedagon Pagoda die de stedelijke horizon domineert of Scott's Market, een ware 'schatkamer'. Tot de wereldwonderen rekenen we zonder meer Bagan, een van de meest opmerkelijke archeologische bezienswaardigheden in Azië. Verspreid over 40 vierkante kilometer vindt u hier duizenden stupa's en tempels. Een adembenemende ervaring! Onze rondreizen voeren u desgewenst naar Mount Popa, waar de 37 Birmese geesten huizen. Of naar Mandalay, de meest Birmese stad van het land. De U-bein brug is ook de moeite van een omweg waard. Met 1200 meter is het de langste (teak)houten brug ter wereld.

Akha vrouwen in de Shan Staat.In de koele en groene hooglanden van Birma vindt u het Inle Lake, 22 bij 11 kilometer. We leiden u graag rond in dit unieke moerasland, met hele dorpen en akkers op drijvende eilanden en kleurrijke bergvolkeren.
Birma kent ook vrijwel onaangetaste stranden. Ngapali speelt daarin een belangrijke rol, met zijn turkooizen zee en wuivende kokospalmen. Zo moet het paradijs er ongeveer uit hebben gezien.
We zijn nog niet aan het eind van ons Latijn, want we brengen u desgevraagd ook nog naar de ruines van Mrauk-U, de verbazingwekkende 'Golden Rock', de schilderachtige stad Kyaing Tong en de kalksteengrotten van Pindaya. Eerlijk gezegd: het kan in Birma niet op.
Met uitzondering dan van de vervoermiddelen in Birma. Als gevolg van het handelsembargo zijn auto- en minibussen enigszins 'gedateerd'. Ook wat dat betreft is Birma eerder een bestemming voor 'reizigers' dan voor 'toeristen'. Wie luie luxe zoekt, kan beter in Thailand terecht.

Politiek incorrect?
Myanmar PolitiekMaar een reis naar Birma is toch politiek incorrect, horen wij u denken? In dat land treedt de militaire junta de mensenrechten met voeten? Daar heeft u op zich gelijk in, maar u bezoekt toch ook China, Vietnam, of Cambodja? En is op dit moment in Thailand de staat van beleg van kracht.

De keuze om al of niet naar Birma te reizen, is geheel aan u. Wij zijn van mening dat we de lokale bevolking het best en het meest kunnen helpen door ter plekke ons gezicht te laten zien. We doen in Birma alleen zaken met particuliere eigenaren van hotels en vervoersondernemingen en proberen op die manier zo min mogelijk harde valuta in handen te spelen van de junta.
Daarnaast besteden we een deel van de opbrengst aan goede doelen in Birma. Wij vragen daarbij uw aandacht en steun voor de blindenschool in het provincieplaatsje Kalaymyo, waar de blinde Birmese atleet Paul met weinig middelen grootse daden verricht. We leveren onze bijdrage hoogstpersoonlijk af in Yangon, zonder tussenkomst van 'strijkstokken'.

Onze 22-daagse Mystieke Birma-rondreis gaat eind november van start. De minimale groepsgrootte bedraagt 5 personen. Bij 11 deelnemers krijgt u een Nederlandssprekende reisleider mee.

Zin gekregen in deze bestemming van verleden, heden en toekomst? Kijk rustig rond op onze nieuwe website, www.thailand-birma.nl en boek snel! Prijzen zijn vanaf 1,895 Euro pp. inclusief alle vluchten vanaf Amsterdam.

Ernst-Otto Smit
General manager

Green Wood Travel

Eiland hoppen in de Trang ArchipelEiland hoppen in de Trang Archipel (Ongezien Zuid-Thailand)
Een unieke en uitzonderlijke manier om de vele - nog nauwelijks door toeristen bezochte - eilanden voor de kust van de provincie Trang te ontdekken. U reist 'exclusief' met een 'eigen' gecharterde zgn. langstaartboot. Samen met de lokale begeleiders zult u vele aspecten van het typische Zuid Thaise eilandleven en haar bevolking beleven. De Trang Eilanden liggen niet ver van elkaar, maar zijn toch heel verschillend wat betreft begroeiing, cultuur en geografie. Lees verder>>>

De Siam Belevenis. De Siam Belevenis
Een uitdagende individuele rondreis met een flitsend begin in Bangkok. Bent u vaker in Bangkok geweest dat weet u, dan deze stad heel veel te bieden heeft. Buiten het culturele bezoek aan het fantastisch mooie Koninklijk Paleis en een dagelijks terugkerend feestbuffet in elk hotel zijn er veel heerlijke reden om lekker hier te blijven hangen ! Er is ontzettend veel kwalitatief vermaak in Bangkok, wat bovenal zeer betaalbaar is. We gaan voldaan door naar de provincie Phrae en beleven de Tropische jungle in het Wieng Kosai National Park en ontdek het traditionele Thailand in het dorpje Punjen. Vriendelijke boeren bevolking die met behulp van waterbuffelo's hun land bewerken.
Lees verder>>>

Green Wood Travel een 'self drive' en rij met uw gehuurde auto frank en vrij door ThailandAutoreizen In Thailand.
Een leuke vakantie:
self drive door Thailand !De ervaren Thailandganger heeft al de nodige tours achter de rug en de meeste bekende toeristische plaatsen bezocht. Vandaar ons advies voor wie eens iets anders wil: boek bij Green Wood Travel een 'self drive' en rij met uw gehuurde auto frank en vrij door Thailand. U komt dan werkelijk in aanraking met 'Amazing Thailand'.
Lees verder>>>
 
lebua at State Towerlebua at State Tower (Bangkok)
Hotel 'lebua' (met een kleine letter) in de State Tower in Bangkok presenteert zich sinds kort als de meest luxueuze accommodatie in Thailand. Zij letten tijdens vakantie....
Lees verder>>>
Shangri - La Hotel Shangri - La Hotel (Bangkok)
Een indrukwekkend, luxe hotel van de bekende internationale keten Shangri-La, op de oevers van de Chao Phraya-rivier in Bangkok. Het hotel is omgeven door fraaie...
Lees verder>>>
Graceland Resort & Spa Graceland Resort & Spa (Phuket)
Een splinternieuw 4**** sterren resort (2005) gelegen op een rustige gedeelte, aan de boulevard, van Patong Beach. Een buitengewoon mooi laagbouw complex....
Lees verder>>>
Aisawan Resort & SpaAisawan Resort & Spa (Pattaya)
Het hotel noemt zichzelf ‘een nieuwe dageraad’ en het is aan u om dit te bevestigen. De met marmer, zand- en leisteen uitgevoerde entree leidt u nar de fraaie lobby met pianobar.
Lees verder>>>
Sea View Resort & SpaSea View Resort & Spa (Koh Chang)
Een prachtig aangelegd resort gelegen aan het rustige zuidelijke puntje van Kai Bae Beach. Het vriendelijke personeel doet er alles aan om te zorgen dat u niks te kort komt. Lees verder>>>
Avalon Beach ResortAvalon Beach Resort (Pattaya)
Avalon Beach Resort is een oase van comfortabele luxe aan een van de mooiste stranden van Pattaya. In elk verfijnd detail biedt het de juiste bouwstenen voor een droomvakantie.
Lees verder>>>
Green Wood Travel - redactie. Sorry als deze nieuwsbrief onaangekondigd in uw mailbox is terechtgekomen. Indien u de Green Wood Travel Nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier uitschrijven.

Thailand het meest Exotische Land In Azië

© Copyright by Green Wood Copyright 2002 Greenwood Travel Company Limited Travel Co., Ltd. 2002 - 2007. All rights reserved.
WELKOM OP DE WEBSITE VAN

www.greenwoodtravel.nl
PRINCE PALACE HOTEL,  14th  FLOOR
488/ 800 Bo Bae Tower, Damrongrak Road,
Klong Mahanak, Pomprab, Bangkok 10100

Tel:
00 66 (0)2 628 4382 & 628 4383 & 628 4384
Fax: 00 66 (0)2 628 4385
Email: info@greenwoodtravel.nl

Hoofdkantoor open:
maandag t/m zaterdag, 09.00 - 17.30 uur (zondag gesloten)
Kantoor bezoekuren: 09.00 - 15.00 uur.
Contact personen:
Ernst-Otto Smit, Jack van Lieshout, Guy van der Schoot, Phawinee Baker en Kittipong Photisathain.

Voor meer adresgegevens klik hier.

Green Wood Travel is Lid van:
ATTA Logo ATTA no. 01928
ATTA staat voor Association of Thai Travel Agents en houd zich bezig met het promoten en ondersteunen van de Thaise toeristen industrie.
TAT Logo T.A.T.license no. 11/02616
T.A.T. staat voor Tourism Authority of Thailand en kan gezien worden als de Thaise ANVR en SGR (oftewel het Thaise toeristen bureau) waarbij eventuele klachten en schade claims kunnen worden ingediend.
Terug naar de website. Green Wood Travel & Thailand-Birma