Groen Nieuws - Green Wood Travel
Tree Tops Jungle Safari, het ultieme avontuur
Februari-Maart 2007
Vreemde opmaak of geen afbeeldingen?
Bekijk de online versie van deze Green Wood Travel Nieuwsbrief.
Khao Sok nationale park.

Green Wood Travel: over boomhuizen, ‘tubing’, jungletochten en nog veel meer!

Tropisch regenwoud met gibbon in het Nationale Park Khao Sok.Op zoek naar uniek en exclusief avontuur? Tree Tops Jungle Safari’s zijn u dan op het lijf geschreven. Green Wood Travel biedt u de mogelijkheid om deel te nemen aan een Tree Tops Jungle Safari in en bij het nationale park Khao Sok. Het is een uitstekende manier om kennis te maken met flora en fauna van dit vrijwel ongerepte stuk Zuid-Thaise regenwoud. De groepen zijn klein om het kwetsbare ecosysteem zo veel mogelijk te beschermen. We bieden u de keuze uit drie-, vier-, en vijfdaagse safari’s.

Na aankomst beleeft u al het eerste avontuur, want u overnacht in een boomhuis, dat weliswaar eenvoudig, maar toch comfortabel is ingericht en zelfs een badkamertje telt. Als de waterstand in de rivier Klong Sok hoog genoeg is (en dat is met uitzondering van een korte periode in de droge tijd doorgaans het geval) is het tijd voor het volgende avontuur: ’tubing’. U drijft stroomafwaarts, soms ontspannend langzaam, maar soms ook in vliegende vaart. De rivier wordt omzoomd door hoge en wonderschone kalkstenen bergen en op de oevers kunt u apen, slangen, vlinders, vogel en andere dieren ontdekken. Wie hier foto’s wil maken, moet een waterdichte camera meenemen! Op de weg terug bezoeken we een plek die u een indrukwekkend panorama biedt over de Khao Sok Vallei. Een bezoek aan de Mai Yai waterval en de lokale tempel Tam Pantoorat (met de mummie van een 18 jaar geleden overleden monnik) behoort ook tot de mogelijkheden. Uiteraard genieten we de avondmaaltijd en enkele drankjes in Tree Tops, waarna u hopelijk nog de weg naar boven kunt vinden.

Canoe trip Swimming into the Bat cave Trekking in Khao Sok Elephant & Trekking

Uw Tree Tops boomhuis.
Tree Tops boomhuis

Voorzien van een kleine tas met uw benodigdheden vertrekken we de volgende dag per open pick-uptruck en boot voor twee dagen naar het stuwmeer Cheow Lan. We stoppen in het dorpje Takhun voor de laatste inkopen. Wie nog geen goede zaklamp heeft, kan hier zijn slag slaan. Want in de bamboe ‘vlotwoningen’ treft u geen elektriciteit aan. De boottocht er heen duurt ongeveer een uur. U zult onder de indruk zijn van de steile karst-wanden die tot bijna een kilometer hoog oprijzen. Deze plek en deze tocht behoren tot Thailand’s best bewaarde geheimen. De vlotwoningen zijn (evenals de boomhuizen) voorzien van een tweepersoons bed. De badkamer bevindt zich….in het meer. Toiletfaciliteiten treft u om (milieu)hygiënische redenen aan op het vasteland, te bereiken via een drijvende brug. In het donker is een zaklamp onmisbaar, al is het alleen maar om de nachtelijke, dierlijke medebewoners te lokaliseren….

Tijdens de tour brengt u, afhankelijk van het aantal dagen dat u hier doorbrengt, ook een bezoek aan een lokaal vissersdorp en een grot met vleermuizen. U kunt hier zwemmen in het kristalheldere water, al valt een knijper op de neus vanwege de lucht van de vleermuizen aan te raden. Avontuur en natuur, moet u maar denken. Na een bezoek aan een waterval komt u terug aan boord van uw drijvend onderkomen. Zwemmen, kanoën of ‘tuben’? Ga gerust uw gang. Na de avondmaaltijd volgt een korte wandeling door de jungle om kennis te maken met het échte Thaise ‘nachtleven’. Na wat drankjes aan de bar dobbert en dommelt u gegarandeerd in slaap.

Uw Tree Tops boomhuis.
drijvende bungalows

De volgende ochtend is het vroeg uit de veren voor een kanotocht, met koffie en thee aan boord om wakker te worden. Een stevige wandeltocht van ongeveer 3 uur volgt, met als beloning een fabuleus uitzicht. Stevige wandelschoenen met profiel zijn hier nodig om ‘ de top’ te bereiken.

Afhankelijk van uw wensen en van de lengte van uw verblijf kunt u (niet inclusief) kiezen voor een tocht door de jungle op de rug van een olifant.

Aan het eind van de safari brengen wij u terug bij de plaats van vertrek.

Genoeg van het jachtige leven in Nederland of België? Kom dan tot rust én tot leven bij onze jungle safari’s. Die zullen u nog lang heugen.

Ernst-Otto Smit
General Manager

Green Wood Travel

Myanmar de 'verboden vrucht'!Myanmar de 'verboden vrucht'!
Waarom Birma? Na onze talrijke bezoeken kunnen we volmondig beamen dat dit het mooiste land is van Zuidoost Azië. Op deze bestemming heeft de tand des tijds zich stukgebeten. En wat een vriendelijke bevolking vindt u hier, voor de volle honderd procent bereid het u naar de zin te maken. Omdat Birma tot 1948 een Britse kolonie was, kunt met Engels goed terecht. Een ander pluspunt van Birma is de veiligheid op straat, al maken we een voorbehoud voor de manier waarop de doorsnee Birmese automobilist zijn rijkunsten in praktijk brengt ..... Lees verder>>>

Thailand Rondreizen Thailand Rondreizen
Naast deze Dynamische Excursies biedt Green Wood Travel ook vooraf samengestelde complete Individuele Rondreizen aan naar Thailand, Cambodja, Myanmar, Vietnam, Laos, Indonesië, Maleisië en China. Deze rondreizen zijn samengesteld uit onze Dynamische Excursies inclusief de benodigde transfers en transport. U reist comfortabel naar de meest interessante bestemmingen en mooiste plekjes van Zuidoost Azië..
Lees verder>>>

Green Wood Travel een 'self drive' en rij met uw gehuurde auto frank en vrij door ThailandAutoreizen In Thailand.
Een leuke vakantie:
self drive door Thailand !De ervaren Thailandganger heeft al de nodige tours achter de rug en de meeste bekende toeristische plaatsen bezocht. Vandaar ons advies voor wie eens iets anders wil: boek bij Green Wood Travel een 'self drive' en rij met uw gehuurde auto frank en vrij door Thailand. U komt dan werkelijk in aanraking met 'Amazing Thailand'.
Lees verder>>>
 

Eva AirwaysChina Airlines.
VLIEG COMFORTABEL NAAR BANGKOK
VANAF  € 499 een non-stop vlucht !

 
Anantara Resort & SpaAnantara Resort & Spa (Chiang Rai) Trek u terug in de door mist omfloerste bergen in het uiterste noorden van Thailand, met de alom aanwezige geur van jasmijn. De vegetatie is uitbundig; ....
Lees verder>>>
Phu Chaisai Mountain Resort & SpaPhu Chaisai Mountain Resort & Spa (Chiang Rai)
is een knus en persoonlijk boetiekresort, een oase van rust en spritualiteit. De natuurlijke omgeving is gewoonweg adembenemend......
Lees verder>>>
Chiang Saen River Hill Hotel Chiang Saen River Hill Hotel (Chiang Rai)
Het Chiang Saen River Hill Hotel biedt een keuze uit 60 kamers, gedecoreerd in de traditionele Lanna-stijl die zo typerend is voor Noord-Thailand.....
Lees verder>>>
Samui Amanda ResortSamui Amanda Resort
(Koh Samui)
beschikt over 73 bungalows in Balinese stijl, die met hun elegante rieten daken uitstekend in de tropische omgeving passen....
Lees verder>>>
Ban Laem Sai Beach Resort & SpaBan Laem Sai Beach Resort & Spa (Koh Samui)
Tussen de kokospalmen en direct gelegen aan Maenam beach bevindt zich het ultieme luxueuze Ban Laem Sai Beach Resort & Spa. Een ideale plek.... Lees verder>>>
The Tongsai BayThe Tongsai Bay (Koh Samui)
Dit prachtige vijfsterren hotel ligt aan een kleine, idyllische baai, aan de noordoostkust van Koh Samui, direct aan een privé-strand. Vijftig jaar geleden was hier een wolfram-mijn...
Lees verder>>>
Green Wood Travel - redactie. Sorry als deze nieuwsbrief onaangekondigd in uw mailbox is terechtgekomen. Indien u de Green Wood Travel Nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier uitschrijven.

Thailand het meest Exotische Land In Azië

© Copyright by Green Wood Copyright 2002 Greenwood Travel Company Limited Travel Co., Ltd. 2002 - 2007. All rights reserved.
WELKOM OP DE WEBSITE VAN

www.greenwoodtravel.nl
PRINCE PALACE HOTEL,  14th  FLOOR
488/ 800 Bo Bae Tower, Damrongrak Road,
Klong Mahanak, Pomprab, Bangkok 10100

Tel:
00 66 (0)2 628 4382 & 628 4383 & 628 4384
Fax: 00 66 (0)2 628 4385
Email: info@greenwoodtravel.nl

Hoofdkantoor open:
maandag t/m zaterdag, 09.00 - 17.30 uur (zondag gesloten)
Kantoor bezoekuren: 09.00 - 15.00 uur.
Contact personen:
Ernst-Otto Smit, Jack van Lieshout, Guy van der Schoot, Phawinee Baker, Kittipong Photisathain en Charuda Binkhuijsen.

Voor meer adresgegevens klik hier.

Green Wood Travel is Lid van:
ATTA Logo ATTA no. 01928
ATTA staat voor Association of Thai Travel Agents en houd zich bezig met het promoten en ondersteunen van de Thaise toeristen industrie.
TAT Logo T.A.T.license no. 11/02616
T.A.T. staat voor Tourism Authority of Thailand en kan gezien worden als de Thaise ANVR en SGR (oftewel het Thaise toeristen bureau) waarbij eventuele klachten en schade claims kunnen worden ingediend.
Terug naar de website. Green Wood Travel & Thailand-Birma