Groen Nieuws - Green Wood Travel
Green Wood Travel, al 15 jaar uw betrouwbare reisgezel
september-oktober 2007
Vreemde opmaak of geen afbeeldingen?
Bekijk de online versie van deze Green Wood Travel Nieuwsbrief.

Green Wood Travel bestaat 15 jaar!
WELKOM OP DE WEBSITE VANGreen Wood Travel bestaat op 10 december precies 15 jaar. Wat vliegt de tijd, want het lijkt wel een eeuw geleden dat Ernst Otto Smit als incoming agent begon op Phuket, inmiddels uitgegroeid tot het meest toeristische eiland van Thailand.
Met jaarlijks 18.000 Nederlandse en Belgische klanten heeft GWT zijn bestaansrecht inmiddels wel bewezen. Natuurlijk: waar gehakt wordt, vallen altijd spaanders, maar ons gastenboek telt opmerkelijk weinig ontevreden gasten. Daar zijn we best trots op! We beraden ons nog over passende feestelijkheden rond ons jubileum.

Kom ons feliciteren
Daar hoeft u niet voor naar Bangkok te komen, want Ernst-Otto Smit is van 9 tot en met 13 januari aanwezig op de Vakantiebeurs in Utrecht. Hij staat op de stand van BM Air Reizen om al uw vragen over Thailand te beantwoorden. Ernst-Otto is een wandelende 'travel guide' en er zijn vrijwel geen vragen waar hij het antwoord schuldig op moet blijven. Of toch?

Bent u ook een medisch toerist?
Hoe langer hoe meer Nederlanders komen naar Thailand omdat ze met een medisch probleem kampen. Vaak gaat het om relatief lichte, want cosmetische ingrepen. Naar schatting hebben zich in de loop der jaren ruim 60.000 Nederlanders gemeld bij Thaise artsen of tandartsen. De medische zorg staat in Thailand op een hoog peil. De meeste particuliere ziekenhuizen kunnen de vergelijking met een vijfsterren hotel in Nederland met glans doorstaan. Vrijwel alle artsen hebben een deel van hun opleiding in het buitenland genoten en spreken dus goed Engels. De kwaliteit van hun kennis is zonder meer 'state of the art' en dat geldt ook voor de apparatuur in de ziekenhuizen en klinieken. Van wachtlijsten is in Thailand vrijwel geen sprake; doorgaans kunt u de volgende dag al worden geholpen. En dat tegen een prijs die vaak 60 tot 75 procent lager ligt dan die in Nederland. Vroegtijdig overleg met uw zorgverzekering levert mogelijk volledige vergoeding op van een noodzakelijke ingreep.

Green Wood Travel acht de groei van het medisch toerisme naar Thailand dus alleszins verklaarbaar. Om ethische redenen spelen we hier echter geen actieve rol in. Green Wood Travel biedt geen medische ingrepen aan. We achten deze een zaak tussen u en een ziekenhuis of arts in Thailand. GWT heeft geen financiële banden met ziekenhuizen, klinieken of artsen en accepteert dus ook geen enkele verantwoordelijkheid voor uw ingreep. Dat is een kwestie tussen u en het ziekenhuis waar u wordt geholpen.

BNH Hospital

U geneest sneller als u zich op een tropisch strand kunt voorbereiden op de ingreep of ervan kunt bijkomen in een paradijselijke omgeving. We geven u gratis advies en verschaffen u de websites van uitstekende ziekenhuizen die volgens ons aan alle eisen voldoen en regelen graag voor u vliegticket en hotelovernachtingen voor en na een eventuele ingreep. Daar is GWT een specialist in!

Vliegensvlucht langs de Andaman-kust!
watervliegtuigU komt na een lange reis aan op Phuket en wilt zo snel mogelijk naar uw tropische vakantieparadijsje langs de kust van de Andaman Zee. Mogelijk heeft u zelfs geboekt op een van de vele tropische eilanden. GWT regelt dat u snel en veilig met een watervliegtuig op uw bestemming kom. Destination Air vliegt vanaf Phuket International Airport met een Cessna Caravan op Ranong (aan de noordkant van de Andaman Zee), Khao Lak, Krabi, Koh Racha, Phi Phi Don, Koh Yao Noi, Koh Lanta en Koh Mook. Door deze air shuttle voegt u vaak een halve tot een hele dag toe aan uw vakantie. Bovendien is dit een unieke kans om deze fraaie omgeving vanuit de lucht te bekijken, tegen een prijs die u zal verbazen!
Hijs de zeilen richting Cambodja of de eilanden bij Pranburi
De belangstelling van Nederlandse gasten voor een actieve vakantie in Thailand neemt toe. Opmerkelijk is de stijgende interesse voor een zeilvakantie. Koh Chang, na Phuket het grootste Thaise eiland, is een uitstekende uitvalbasis. Thida Yachting verzorgt met 11-meter jachten schitterende meerdaagse tochten richting Cambodja en de vele tropische eilanden die hier voor de kust liggen. U kunt uitgebreid zwemmen, snorkelen, duiken en vis eten op verlaten stranden, onder begeleiding van een ervaren schipper. U weet echt niet hoe (goed) u het hier heeft! Het zeilseizoen begint in Thailand op 1 november.

Pranburi BeachOok in Pranburi kunnen we u nu een schitterende zeiltocht van een halve of hele dag aanbieden, aan boord van de Nokinsi, een klassieke houten tweemastschoener van maar liefst 18 meter. Vanaf Hua Hin/ Cha Am is Phatra Marina in Pranburi gemakkelijk te bereiken. U maakt naar keuze een vaartocht door Dolphin Bay (halve dag) of een excursie naar Sam Roi Yod National Park (hele dag). Ook voor onze gasten in een van de vele Sam Roi Yod National Park fraaie resorts langs Pranburi Beach is dit een uitstekende gelegenheid om de kust eens van een andere kant te bekijken.

Nu we het toch over Pranburi Beach hebben; het is een schitterende plek om het Nederlandse klimaat voor langere tijd te ontvluchten. Het ligt op ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Hua Hin, de zomerresidentie van de Thaise koninklijke familie. Van 'winter' is in dit deel van Thailand absoluut geen sprake en u bent van harte welkom op een van de 7 internationale golfbanen in en rond Hua Hin of in een van de vele nationale parken in de buurt.
Op de fiets door Chiang Mai, de Roos van het Noorden
Nederlanders stappen graag op de fiets. De 'ontdekkingsreizen' in en rond Bangkok trekken jaarlijks dan ook naar schatting 10.000 fietsende landgenoten. We kunnen u nu ook een tocht aanbieden onder de rook van Chiang Mai. De deelnemers maken kennis met het rijke culturele leven in en rond de 'Roos van het Noorden'. Zelfs een bezoek aan een school voor kinderen van bergstammen staat op het programma. U rijdt op fietsen die uit de VS zijn ingevoerd. De tocht is geschikt voor iedereen die ook in Nederland op de fiets klimt.
Waar bent u geweest? Laat dat via ons aan anderen zien!
Na thuiskomst vragen familie, vrienden en bekenden uiteraard waar u bent geweest en wat u allemaal hebt beleefd. U laat ze graag uw (digitale) foto's zien. Staan uw wetenswaardigheden op een eigen website en wilt u (mede)Thailandgangers laten delen in uw kostbare en kostelijke ervaringen? Mail ons dan snel de url van uw website. Dan zorgen wij voor de rest.

Een welgemeend advies: hoedt u voor namaak
Goedkope imitaties vormen een onderdeel van het dagelijks leven in AziŽ. Helaas zijn wij daar ook regelmatig het slachtoffer van, want op sommige websites ziet u onze hotels, tours en reisschema's schaamteloos gekopieerd terug. Green Wood Travel ontwerpt alle rondreizen zelf en onderzoekt elk onderdeel nauwkeurig. Onze 'concurrenten' doen dat niet en pronken alleen met onze veren.
Kijk astublieft uit, want een gekopieerd reisschema levert lang niet altijd een succesvolle reis op. Uw vakantie is ons heel wat meer waard dan die snelle euro die een fantasieloze agent op u wil verdienen. Dat kapotte nep-horloge kunt u na terugkomst weggooien, maar op uw vakantieherinneringen moet u vermoedelijk een jaar teren.

Ernst-Otto Smit
General manager
Green Wood Travel

De Drijvende Markt per Fiets De Drijvende Markt per Fiets (Tourcode: 0135)
Wat is beste manier om de beroemde Floating Market van Damnoen Nam Saduak te bezoeken? Dat is zonder meer met de boot en op de fiets! We halen u 's morgens vroeg op bij uw hotel in Bangkok en rijden per airconditioned (mini)bus naar de drijvende markt, de grootste en meest kleurrijke van Thailand...
Lees verder >>>

I-Saan Rondreis I-Saan Rondreis (17 dagen) (Tourcode: 0005)
Wanneer u met vliegtuig of trein vanuit Bangkok naar Chiang Mai reist, dan mist u de I-saan. Het noordoosten van Thailand, dat grenst aan Laos en Cambodja, is in alle opzichten een bijzonder gebied. Het is nog nauwelijks door het toerisme ontdekt en is zeer rijk aan cultuur, vooral uit de Khmer-tijd.
I-saan is het armste deel van het koninkrijk, waar het leven nog steeds eenvoudig is en 'traditioneel Thai'.
Lees verder >>>

OVERWINTEREN IN ZONNIG THAILAND OVERWINTEREN IN ZONNIG THAILAND (Tourcode: 0019)
In de prachtige grote tuin met visvijvers van het Chumphon Cabana Resort kunt u kiezen uit bungalows of hotelappartementen met of zonder airco. Het ontbijtbuffet is uitgebreid en smakelijk. De rest van de dag kunt u terecht in een groot restaurant of anders in een van de vele plaatselijke eethuisjes, waar het schoon is en waar u lekker en voordelig kunt eten. Ook de liefhebbers van Europees eten kunnen hier hun hart ophalen...
Lees verder >>>

de Klassieke Thailand-tour de Klassieke Thailand-tour (6 dagen) (Tourcode: 0011)
Deze reis brengt u onder meer naar: de klassieke hoogtepunten van dit prachtige land. We vertrekken vanuit Bangkok, één van de bekendste steden van het Verre Oosten en reizen verder naar de voormalige Thaise hoofdstad Ayutthaya. Via Lopburi, de stad van de apen, en Sukhothai, Thailands eerste hoofdstad, trekken we verder via Lampang naar de 'Roos van het Noorden', Chiang Mai. Een ware belevenis! ...
Lees verder >>>

 
Autoreizen In Thailand.

Green Wood Travel een 'self drive' en rij met uw gehuurde auto frank en vrij door ThailandEen leuke vakantie: self drive door Thailand !De ervaren Thailandganger heeft al de nodige tours achter de rug en de meeste bekende toeristische plaatsen bezocht. Vandaar ons advies voor wie eens iets anders wil: boek bij Green Wood Travel een 'self drive' en rij met uw gehuurde auto frank en vrij door Thailand. U komt dan werkelijk in aanraking met 'Amazing Thailand'.
Lees verder >>>

 
Pranburi: Long Beach InnLong Beach Inn (Pranburi). Sam Roi Yot Beach strekt zich ter hoogte van Pranburi over 5 rustige kilometers uit, geflankeerd door palmbomen....
Lees verder >>>
Pranburi: The Privacy Beach Resort and SpaThe Privacy Beach Resort and Spa (Pranburi). Een plek om tot rust te komen, aan het stille strand van Sam Roi Yot Beach, iets ten zuiden van Pranburi. Lees verder >>>
Pranburi: Dolphin Bay Resort Dolphin Bay Resort (Pranburi). Ver weg van neonreclames, herrie en volle stranden vindt u Dolphin Bay, omgeven door het nationale park Khao Sam Roi Yot...
Lees verder >>>
Nakhon Si Thammarat: Supar Royal BeachSupar Royal Beach (Nakhon Si Thammarat). Nai Plau Beach in Khanom, tussen Surat Thani en Nakhon Si Thammarat is beslist nog niet ontdekt door het grote...
Lees verder >>>
Koh Phi Phi: Holiday Inn Resort Phi Phi Island Holiday Inn Resort Phi Phi Island (Koh Phi Phi). Gefeliciteerd! U hebt gekozen voor de Phi Phi Islands, een van de fraaiste plekken in Thailand om uw vakantie door te...
Lees verder >>>
Krabi: Centara Grand Beach Resort & VillasCentara Grand Beach Resort & Villas (Krabi).
U komt gegarandeerd uit bij Centara Grand Beach Resort & Villas Krabi als u op zoek bent naar vijfsterren luxe in Zuid-Thailand...
Lees verder >>>
Phuket: Millennium Resort Patong PhuketMillennium Resort Patong Phuket (Phuket). Patong Beach is voor menigeen het ware hart van Phuket. U kunt er winkelen, zwemmen, zonnen en luieren,....
Lees verder >>>
Koh Lanta:Royal Lanta Resort & SpaRoyal Lanta Resort & Spa (Koh Lanta). De filosofie van de eigenaar van Royal Lanta Resort & Spa luidt dat hij de gasten hier 'totale ontsnapping' ...
Lees verder >>>
Trang: The Chateau Hill Resort The Chateau Hill Resort (Trang). Koh Ngai is een pareltje in de Andaman Zee. Hier kunt u duiken en snorkelen boven nog zelden bezochte koraalriffen...
Lees verder >>>
Trang: Charlie Beach ResortCharlie Beach Resort (Trang). Als u alles in Thailand al heeft gezien, is het eiland Koh Mook voor de kust van Trang ongetwijfeld uw volgende bestemming...
Lees verder>>>
Koh Samui: The Tongsai Bay Cottages & Hotel The Tongsai Bay Cottages & Hotel (Koh Samui). Dit prachtige vijfsterren hotel ligt aan een kleine, idyllische baai, aan de noordoostkust van Koh Samui,...
Lees verder >>>
Koh Samui: Ban Laem Sai Beach Resort & SpaBan Laem Sai Beach Resort & Spa (Koh Samui). Tussen de kokospalmen en direct aan Maenam beach bevindt zich het ultiem luxueuze.
Lees verder >>>
Koh Tao: Koh Tao CabanaKoh Tao Cabana (Koh Tao). Koh Tao is niet alleen een duikeiland en fraai onder water, ook het eiland zelf is de moeite van een verblijf dubbel en dwars waard...
Lees verder >>>
Koh Tao: Ao Muong Resort Ao Muong Resort (Koh Tao). Koh Tao is een onbedorven eiland, waar u heen gaat om uit te rusten én om te zwemmen, snorkelen en duiken in de kristalheldere zee ...
Lees verder >>>
Sangklaburi: Ponnatee Resort Ponnatee Resort (Sangklaburi). Als u houdt van avontuur en ontspanning dan bent u in Ponnatee Resort aan het goede adres. Het is een eenvoudig maar uniek in Thaise. Lees verder >>> Petchaboon: The Imperial Phukaew Hill Resort The Imperial Phukaew Hill Resort (Petchaboon). Het Imperial Phukaew Hill Resort is een Zwitserse stijl Chalet resort, verborgen tussen de mistige bergen van de provincie ...
Lees verder >>>
Bangkok: Siam@Siam Design Hotel & SpaSiam@Siam Design Hotel & Spa (Bangkok). Bangkok is sinds kort een nieuw en opvallende hotel rijker, het Siam@Siam Bangkok. De trendy formule blies een frisse...
Lees verder >>>
Chiang Mai: Yaang Come VillageYaang Come Village (Chiang Mai). Chiang Mai, de Roos van het Noorden, is een vast onderdeel van de meeste reizen naar Thailand. En niet zonder reden,...
Lees verder >>>
Pattaya: The Champ Pattaya HotelThe Champ Pattaya Hotel (Pattaya). In Pattaya is zogezegd de zonde uitgevonden. Bezoekers weten doorgaans bijzonder goed waar Abraham in Pattaya de mosterd haalt...
Lees verder >>>
Pattaya: Avalon Beach ResortAvalon Beach Resort (Pattaya). Avalon Beach Resort is een oase van comfortabele luxe aan een van de mooiste stranden van Pattaya. In elk verfijnd detail ...
Lees verder >>>
 
Green Wood Travel - redactie. Onze excuses als deze nieuwsbrief onaangekondigd in uw mailbox is terechtgekomen. Indien u deze niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier uitschrijven.

Thailand het meest Exotische Land In Azië

© Copyright by Green Wood Copyright 2002 Greenwood Travel Company Limited Travel Co., Ltd. 2002 - 2007. All rights reserved.
WELKOM OP DE WEBSITE VAN

www.greenwoodtravel.nl
PRINCE PALACE HOTEL,  14th  FLOOR
488/ 800 Bo Bae Tower, Damrongrak Road,
Klong Mahanak, Pomprab, Bangkok 10100

Tel:
00 66 (0)2 628 4382 & 628 4383 & 628 4384
Fax: 00 66 (0)2 628 4385
Email: info@greenwoodtravel.nl

Hoofdkantoor open:
maandag t/m zaterdag, 09.00 - 17.30 uur (zondag gesloten)
Kantoor bezoekuren: 09.00 - 15.00 uur.
Contact personen:
Ernst-Otto Smit, Jack van Lieshout, Edwin van der Werf, Charuda Binkhuijsen, Pawinee Baker, Jeroen Jansen en Wanchan Issragumphot.

Voor meer adresgegevens klik hier.

Green Wood Travel is Lid van:
ATTA Logo ATTA no. 01928
ATTA staat voor Association of Thai Travel Agents en houdt zich bezig met het promoten en ondersteunen van de Thaise toeristenindustrie.
TAT Logo T.A.T.license no. 11/02616
T.A.T. staat voor Tourism Authority of Thailand en kan gezien worden als de Thaise ANVR en SGR (oftewel het Thaise toeristen bureau) waarbij eventuele klachten en schade claims kunnen worden ingediend.
Terug naar de website. Green Wood Travel & Thailand-Birma