Groen Nieuws - Green Wood Travel
Thailand: 'shop till you drop'
december-januari 2007/2008
Vreemde opmaak of geen afbeeldingen?
Bekijk de online versie van deze Green Wood Travel nieuwsbrief.
Green Wood Travel 15 jaar, kom ons feliciteren….. in Thailand!

Een kort bericht uit zonnig Thailand.

Helaas moet ik u meedelen dat ik niet op de Vakantiebeurs aanwezig kan zijn.
Mijn vliegticket met Thai Airways is niet bevestigd.

Tot ziens in Bangkok.

Ernst-Otto Smit
General manager

Green Wood Travel

Uw boom, onze droom, want we willen er graag nog minimaal 15 jaar bij!

WELKOM OP DE WEBSITE VAN Dat Green Wood Travel op 10 december precies 15 jaar bestaat, wist u na de vorige nieuwsbrief al. We willen daar graag nog eens (minimaal) dezelfde periode aan vastknopen, als de opwarming van de aarde ons tenminste geen parten speelt. Om dat effect enigszins teniet te doen, probeert GWT 42.500 bomen te (laten) planten.

'hemelboom’ (Ailanthus altissima)Daarbij moet u ons een handje helpen. Wij geven aan iedere gast een zakje met zaadjes van de Hemelboom mee, een CO2-slurper bij uitstek. Één boom voorziet in de behoefte aan zuurstof van 10 mensen, neutraliseert uitlaatgassen, filtert regenwater en doet nog veel meer positiefs.

Wij hebben gekozen voor de ‘hemelboom’ (Ailanthus altissima). Deze exoot groeit niet alleen in Thailand en Nederland/België maar (bij wijze van spreken) ook tot in de hemel. De boom kan een hoogte bereiken van maar liefst 25 meter!

GWT op kantoor 9 Boeddhistische monnikenAls al onze gasten een hemelboom planten, produceren we gezamenlijk voldoende zuurstof om vele tonnen kooldioxide te compenseren. Dan gaan we de toekomst met nog meer vertrouwen tegemoet.

Op 10 december ontving GWT op kantoor 9 Boeddhistische monniken, die met hun gebeden en gezang voorspoed voor onze organisatie afsmeken. Binnenkort dag maken we bekend welke prijzen u het komend jaar in de wacht kunt slepen ter gelegenheid van ons jubileum.

GWT, specialist op gebied van boetiekhotels!

BoetiekhotelsGreen Wood Travel ontwikkelt zich in recordtempo tot een specialist op het gebied van boetiekhotels in Thailand. De grote hotelketens zien u als klant van een middelgrote touroperator steeds minder staan, terwijl u in toenemende mate vraagt om een meer exclusieve accommodatie in plaats van om 'hunkerbunkers' met vele honderden kamers. We hebben inmiddels veel boetiekhotels gecontracteerd, van Bangkok via Kanchanaburi en Koh Samui tot Chiang Mai en Chiang Rai. Wij bevelen deze van harte bij u aan. De atmosfeer is bijna huiselijk, de service persoonlijk en de accommodatie doorgaans onovertroffen. Exclusiviteit en betaalbare chic, daar draait het in de meeste gevallen om. En u hebt thuis iets om te vertellen!

Thailand winkelparadijs

Thailand winkelparadijs.Thailand is niet alleen het ‘land van de glimlach’, maar ook dat van de ‘winkelparadijzen’. Het is hier ‘shop till you drop’ en ‘buy till you die’. U kunt het zo gek niet bedenken, of het is in Thailand te koop en zeker in Bangkok. Schoenen, winterjassen, kunstvoorwerpen, keukengerei, merkkleding, horloges en wat al niet meer. In Siam Paragon kunt u de gewenste Bugatti of Maserati (na betaling) zo meenemen, maar u kunt ook terecht in Siam Discovery of Central World Plaza. MBK (Mah Boon Khrong) is beslist een omweg waard voor het inslaan van al dan niet echte merkkleding of de nieuwste mobiele telefoon. Ook in plaatsen als Hua Hin, Pattaya, Chiang Mai en op Koh Samui kun u uw winkelhart ophalen. In Thailand is de klant nog koning, iets waar u in Nederland niet meer aan gewend bent. Service staat bij de Thaise winkelier hoog in het vaandel.

Vrijheid, blijheid in uw eigen voertuig!

minibus met chauffeurWat is mooier dan Thailand verkennen op eigen gelegenheid? Zelf het avontuur opzoeken en uw route bepalen? Green Wood Travel biedt u in dat kader twee mogelijkheden. De minibus met chauffeur (en evt gids) is een uitstekende en beslist voordelige optie voor gasten (maximaal 8) die prijs stellen op ruimte onderweg en niet zelf willen rijden. De chauffeur kent alle speciale plekjes van dit fraaie land op zijn duimpje en brengt u snel en veilig op de plaats van bestemming. U kunt stoppen om te eten, te zwemmen of te fotograferen als dat u uitkomt. Onze gasten zijn vrijwel zonder uitzondering tevreden over deze airconditioned manier om Thailand te bereizen.

Een verhaal apart vormt de self drive met een via ons gehuurde auto. Die is standaard voorzien van automatische versnelling en airco. Dit is complete vrijheid, blijheid in verbazingwekkend Thailand! Ons advies luidt om de (doorgaans vrij nieuwe auto) te laten afleveren en ophalen bij uw hotel. Dat bespaart u na aankomst en voor vertrek een hoop stress.

Over het verkeer in Thailand het volgende: dat rijdt (over het algemeen) links, maar wees niet verbaasd als op uw weghelft auto’s of bromfietsen u tegemoetkomen. Thaise chauffeurs kunnen best goed rijden, maar lappen veel regels aan hun laars als hen dat uitkomt. Rijden in en rond Bangkok is een avontuur, maar daarbuiten is het een fluitje van een cent. Op vrijwel alle richtingborden staat de bestemming ook in het Engels aangegeven. Goede reis!
Lees verder >>>

Een paar puntjes waar u op moet letten: u moet voor autohuur in Thailand in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs en minimaal 21 jaar oud zijn (Elk ANWB-kantoor in Nederland verstrekt een internationaal rijbewijs, geldig voor één jaar). Tevens moet u beschikken over een creditcard, onder meer voor het betalen van de borgsom.

Khao Lak, terug van weggeweest!

Khao Lak's Hotel & ResortTe druk op Phuket? Hoe kan het ook anders met al die vakantiecharters uit Europa, Azië en Australië. Dan vormt Khao Lak, net boven dit vakantie-eiland een uitstekend alternatief. Na de verwoestende tsunami zijn vrijwel alle hotels als foenixen uit hun as herrezen, met nieuwe accommodaties, lobby’s en restaurants. Zee en strand zijn er schoner dan ooit, terwijl jetski’s en andere geluidsproducerende vaartuigen zijn verboden. De nationale parken zijn bovendien beslist de moeite waard. Bezoek Khao Lak voordat anderen het ontdekken, want dit gebied is helemaal terug van weggeweest.
Vluchten naar Thailand!

We kunnen aan al uw wensen voldoen op gebied van hotels, tours en transfers. Probleem is alleen: hoe krijgen we u in Thailand? China Airlines, EVA Air en KLM bieden (zeker in het hoogseizoen) onvoldoende soelaas. Dat noodzaakt ons naar alternatieven te kijken. LTU vanuit Düsseldorf is daarbij onze eerste keus, maar we onderhandelen ook met Finnair (via Stockholm of Helsinki) en Malev (via Boedapest) om u snel, veilig en voordelig van Amsterdam naar Bangkok te krijgen. We houden u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen via onze website.

2008?

Voordat we het in de feestvreugde vergeten: alle medewerkers van Green Wood Travel wensen u en de uwen bijzonder fijne kerstdagen en een voorspoedig en gezond 2008. We gaan er van uit dat we u komend jaar in grote getale mogen verwelkomen in ‘Amazing Thailand’. Zeker de eerste maanden van het jaar is het weer in Thailand zonder meer perfect, met relatief koele nachten en overdag een stralende zon, met temperaturen rond 30 graden Celsius.

Ernst-Otto Smit
General manager
Green Wood Travel

Voettocht door de Jungle van Prao. Voettocht door de Jungle van Prao (Tourcode: 0253)
Deze tweedaagse expeditie voert u door het mooie nationale park van Chiangdao. U maakt kennis met verschillende bergstammen, loopt door de indrukwekkende jungle en reist al schommelend op de rug van een olifant. Als klap op de vuurpijl drijft u op een bamboevlot de rivier...
Lees verder >>>

Tweedaagse ontdekkingsreis a/b van de Sea Gipsy Op ontdekkingsreis met de Sea Gipsy (Tourcode: 0362)
Dit is een schitterende vaartocht, waarbij u gedurende twee dagen alle indrukwekkende plekken van Phuket en omgeving leert kennen. Aan boord van de Sea Gipsy varen we naar de schitterende Phi Phi eilanden, Bamboe-eiland en de dramatisch uit zee rijzende rotsformaties bij Krabi met een van de meest indrukwekkende archipels ter wereld: die van Phang Nga...Lees verder >>>

Jungle Pop per vlot en olifant Jungle Pop per vlot en olifant (Tourcode: 0216)
Een uitgelezen tocht voor gasten die geen tijd hebben voor een meerdaagse trekking en toch willen genieten van de fraaie momenten die het oerwoud in deze regio te bieden heeft. We halen u op bij uw hotel in Chiang Mai om 08.30 en maken een rit van een uur naar Santapong district, ten zuiden van Chiang Mai....
Lees verder >>>

Sunset Cruise Sunset Cruise (Tourcode: 0321)
Helderblauwe luchten, rotsen, warm zeewater en verlaten witte zandstranden. U maakt het allemaal mee tijdens de Sunset Cruise aan boord van de Sea Gipsy. Die eindigt, de naam zegt het al, met een fraaie zonsondergang. U vaart langs de fraaie westkust van Phuket, onder meer langs verscholen baaien en de meer bekende stranden van het eiland: Patong, Karon en Kata.... Lees verder >>>

 
Bangkok: Bangkok Marriott Resort & SpaBangkok Marriott Resort & Spa (Bangkok). Wat de Maas is voor Rotterdam, is de Chao Phraya voor Bangkok: een levensader. Dag en nacht varen schepen.... Lees verder >>> Pattaya: Areca LodgeAreca Lodge (Pattaya). Deze strandbestemming is een bron van vermaak, op allerlei gebied. Van een onbeduidend vissersdorpje is het in 40 jaar uitgegroeid tot een roemrucht... Lees verder >>>
Chiang Mai: De Naga De Naga (Chiang Mai). De Naga is een fraai en nieuw hotel bij de Tha Pae Gate op de grens van oude en nieuwere stad, met tal van winkels en ...
Lees verder >>>
Koh Samui: Thai House Beach ResortThai House Beach Resort (Koh Samui). Dit eiland is een uitstekende bestemming. U vindt hier niet alleen een overweldigende natuur boven water, ... Lees verder >>>
Chiang Rai: Laluna Hotel & ResortLaluna Hotel & Resort (Chiang Rai). Een uitstekend begin van een trip door de 'Gouden Driehoek'. Of vereer de machtige ...
Lees verder >>>
Koh Samui: Nora Beach Resort & SpaNora Beach Resort & Spa (Koh Samui). Het eiland is in oppervlak (247 km2) het derde eiland van Thailand en beslist het meest tropische, met dicht regenwoud, fraaie ... Lees verder >>>
Koh Samet: Lima CocoLima Coco (Koh Samet). Dit eiland ligt slechts een paar uur van Bangkok, maar wat een wereld van verschil! Het is hier de hele dag zwemmen, luieren, snorkelen.... Lees verder >>> Koh Pha Ngan: Santiya Resort & SpaSanthiya Resort & Spa (Koh Pha Ngan). Het eiland is, met uitzondering van de Full Moon Party's, het rustiger zustereiland van Koh Samui. De zee is hier onovertroffen,...
Lees verder >>>
Koh Samet: Lima Bella ResortLima Bella Resort (Koh Samet). Koh Samet is een vakantie-eiland bij uitstek. Het ligt niet ver uit de kust bij Rayong en bezoekers moeten hun auto... Lees verder >>> Si Saket: Kessiri HotelKessiri Hotel (Si Saket). Sisaket, de hoofdstad van de gelijknamige provincie aan de grens met Cambodja, is een slaperig provinciestadje....
Lees verder>>>
Green Wood Travel - redactie. Onze excuses als deze nieuwsbrief onaangekondigd in uw mailbox is terechtgekomen. Indien u deze niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier uitschrijven.

Thailand het meest exotische land in Azië

© Copyright by Green Wood Copyright 2002 Greenwood Travel Company Limited Travel Co., Ltd. 2002 - 2007. All rights reserved.
WELKOM OP DE WEBSITE VAN

www.greenwoodtravel.nl
PRINCE PALACE HOTEL,  14th  FLOOR
488/ 800 Bo Bae Tower, Damrongrak Road,
Klong Mahanak, Pomprab, Bangkok 10100

Tel:
00 66 (0)2 628 4382 & 628 4383 & 628 4384
Fax: 00 66 (0)2 628 4385
Email: info@greenwoodtravel.nl

Hoofdkantoor open:
maandag t/m zaterdag, 09.00 - 17.30 uur (zondag gesloten)
bezoekuren kantoor: 09.00 - 15.00 uur.

Contactpersonen:
Ernst-Otto Smit, Jack van Lieshout, Charuda Binkhuijsen, Pawinee Baker, Jeroen Jansen en Wanchan Issragumphot.

Voor meer adresgegevens klik hier.

Green Wood Travel is Lid van:
ATTA Logo ATTA no. 01928
ATTA staat voor Association of Thai Travel Agents. Dit houdt zich bezig met het promoten en ondersteunen van de Thaise toeristenindustrie.
TAT Logo TAT-license no. 11/02616
TAT staat voor Tourism Authority of Thailand en kan gezien worden als de Thaise ANVR en SGR (ofwel het Thaise verkeersbureau) waar u klachten en schadeclaims kunt indienen.
Terug naar de website. Green Wood Travel & Thailand-Birma