Vreemde opmaak of geen afbeeldingen?
Bekijk de online versie van deze Green Wood Travel nieuwsbrief.

Groen Nieuws - Green Wood Travel
Individuele rondreizen, De Vliegende Hollander, Tempelhonden


AMAZING THAILAND TOUR

Individuele rondreizen

Dat Green Wood Travel reizen op maat verzorgd en dat u kunt kiezen uit vele boeiende, dynamische excursies is hoogstwaarschijnlijk geen nieuws voor u want dat is wat ons onderscheidt van veel andere touroperators. Bij ons kunt u uw eigen droomvakantie samenstellen uit de met zorg uitgekozen bouwstenen die wij voor u geselecteerd hebben. Speciale wensen wat betreft hotels of locaties kunnen geregeld worden.
  Nieuw
is de mogelijkheid om door ons vooraf samengestelde complete individuele rondreizen te maken naar Thailand, Cambodja, Myanmar, Vietnam, Laos, Indonesië, Maleisië en China.

Individuele rondreizen

Deze rondreizen zijn samengesteld uit dynamische excursies, inclusief benodigde transfers en transport. U reist comfortabel naar de meest interessante bestemmingen en mooiste plekjes van Zuidoost-Azië en ook bij deze reizen kunt uzelf kiezen uit diverse mogelijkheden wat betreft accommodatie en keuze van luchtvaartmaatschappijen bijvoorbeeld.

Kijk op de website van Green Wood Travel voor een uitvoerige beschrijving van de individuele rondreizen en dynamische excursies die wij uitgezocht hebben.

Engel van de Tempelhonden

TempelhondenMisschien heeft u zich weleens afgevraagd wat al die honden toch doen op de tempelterreinen (Wat) in Thailand. Over het algemeen worden ze er gedumpt, vaak als puppies. met het idee dat rondom en in de Wat alles en iedereen welkom is. Alleen is het nogal afhankelijk van de abt en monniken die in de Wat wonen, hoeveel zorg ze kunnen en willen besteden aan de tientallen honden die op hun terrein proberen te overleven. Maar soms komt er hulp van buitenaf. Josette Fischer uit Pranburi, even ten zuiden van Hua Hin, is zo iemand die zich het lot van de tempelhonden heeft aangetrokken en er inmiddels een dagtaak aan heeft om ze te voederen, medicijnen te geven, te laten steriliseren en constant te kijken of ze op de een of andere manier hulp kan bieden. Ze heeft nu de honden van twee tempels in Pranburi onder haar hoede en dat zijn er gemiddeld zo'n 150!

Als ik op een mooie zondagmorgen bij Josette in de auto zit op weg naar de eerste tempel, vertelt ze dat ze ongeveer viereneenhalf jaar geleden hier is begonnen en inmiddels veel heeft kunnen bereiken, ook dankzij de bereidwilligheid van de abt en de monniken en nonnen hier, die nu samen met haar goed voor de honden zorgen. Als we het fraaie tempelterrein oprijden, komen er al meteen honden aanlopen die haar auto herkennen en als we uitstappen en Josette uit de achterbak een plastic doos met hondenbrokken heeft gepakt, springen de honden al kwispelend tegen haar op en storten zich op de brokken die ze in de rondte strooit. Het herkennen is wederzijds, want Josette heeft voor de meeste van "haar honden" wel een naam, vaak gerelateerd aan hun uiterlijk zoals Spotty, Socks, enz.

"Rustig vandaag" constateert ze en even later zien we de oorzaak. Er is namelijk een uitvaart verder op het terrein en daar zijn de meeste honden in de hoop wat eten te bemachtigen. Het is belangrijk om de honden aan te raken om zo hun vertrouwen te winnen en dat is inmiddels aardig gelukt. Ze zien er allemaal gezond uit met glanzende vachten, maar dat was een paar jaar geleden heel anders. Vele waren ziek, zaten onder de teken en vlooien en ze stierven bij bosjes. De meeste honden zijn met drie of vier bij elkaar, maar er zijn ook eenlingen die nergens bijhoren en daardoor in een isolement dreigen te raken. "Kijk, daarboven op die tempeltrap zit Tong Dam" (zwart goud). Een mooie hond die er niet erg Thais uitziet. "Ziet eruit als een faranghond die op de een of andere manier is achtergebleven, maar ze wordt niet geaccepteerd door de andere" vertelt Josette. Alsof ze het tegendeel wil bewijzen, daalt Tong Dam de trap af en komt ons tegemoet. Achter haar aan wiebelen vier puppies van een paar weken oud. Zij beschermt ze als een goede tante. De andere honden reageren meteen vijandig naar haar.

En zo heeft iedere hond wel zijn of haar eigen verhaal. Eigenlijk hoeft ze hier niet zoveel meer te doen, want het loopt wel en een paar keer per week langskomen is voldoende.

Maar de volgende tempel is een heel ander verhaal, want hier werden nog recent een aantal honden vergiftigd door een van de bewoners van het terrein. De sfeer is ook totaal anders. Het terrein en de tempelgebouwen zijn veel meer vervallen en de honden zijn duidelijk in een mindere conditie dan bij de eerste tempel. "Ik heb hier veel minder medewerking en wordt wel gedoogd, maar echt meedoen is er niet bij op een enkele uitzondering na". Maar de honden begroeten ons even enthousiast en vallen aan op de hondenbrokken die weer door de rondte vliegen. Dan ziet Josette, verscholen onder een stenen bank een hond liggen die nauwelijks beweegt. "Ach, jee wat zal er aan de hand zijn met haar? Misschien overreden" De achterklep van de auto gaat verder open en plastic bakken met water en brood en rijst komen te voorschijn. In een stukje brood verstopt Josette vakkundig een paar pillen. Het hondje eet en drinkt en probeert op te staan, maar is te zwak. Dat wordt morgen naar de dierenarts gaan om te kijken wat er aan de hand is. We lopen nog wat verder over het praktisch verlaten terrein en Josette vertelt dat ze erg blij zou zijn als ze sommige van de meer solitaire honden een goed thuis zou kunnen bieden. Zijzelf heeft al vijf honden in huis en dat vindt haar man meer dan genoeg. Josette gaat door met haar "reddende engel" werk en de honden in Pranburi zijn in ieder geval verzekerd van een beter bestaan.

De Mergui Archipel (4, 6 of 8 dagen) (Tourcodes: BUR008, BUR009, BUR010)
De Mergui ArchipelDe Mergui Archipel bestaat uit meer dan 800 tropische eilanden en ligt in het meest zuidelijke deel van Myanmar. In dit nog nauwelijks bereisde gebied voelt u zich als de grote ontdekkingsreizigers 200 jaar geleden. De meeste eilanden zijn onbewoond en weelderig begroeid met tropisch regenwoud, overgaand in prachtige witte zandstranden. Op sommige eilanden stromen eeuwenoude mangrove rivieren en liggen verscholen grotten. Ideaal om per kajak of rubberboot te verkennen. Exotische flora en fauna zijn volop aanwezig, maar ook het onderwaterleven hier heeft veel te bieden en de vele koraalriffen trekken een bonte stoet vissen aan. De oorspronkelijke bevolking is bijna uitgestorven maar toch zult u zeker nog enige Moken of Salone tegenkomen. Zij worden ook wel "sea gypsies" genoemd omdat ze meestal op hun boten wonen en als nomaden langs de verschillende eilanden trekken. Als hedendaagse nomade krijgt u het beste van twee werelden: de kans om deze wonderen der natuur zelf te ervaren maar dan wel op een zeer comfortabele manier; aan boord van het luxueuze motorjacht "Nautica" dat uw thuisbasis is tijdens deze unieke reis.
Cross Country in Asia (19 dagen) (Tourcode: COM003)
Cross Country in AsiaDeze veelzijdige tour geeft u in 19 dagen een goede indruk van 3 landen in Zuidoost-Azië. U begint en eindigt in Thailand.
Het grootste gedeelte van de tour gaat over land zodat u zoveel mogelijk kunt genieten van de natuur en de sfeer in de verschillende landen goed kunt ervaren. Eerst maakt u kennis met de stad der Engelen Bangkok. Daarna vliegt u naar de bruisende hoofdstad van Vietnam, Ho Chi Minh City (Saigon). Nu gaat het verder over land naar de charmante hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Vanzelfsprekend brengen we ook een bezoek aan Siem Reap met een van de wereldwonderen uit de oudheid, het indrukwekkende tempelcomplex Angkor Wat. We verlaten Cambodja en steken de grens over naar Thailand. Op het prachtige eiland Koh Chang kunt u dan nog een aantal dagen relaxen en genieten van zon en zee voordat u, vele indrukken en ervaringen rijker, terugvliegt naar huis.
Bangkok groene overkant (Tourcode: 0114)
Bangkok groene overkantHet vertrekpunt van deze tocht ligt aan de andere kant van de Chao Praya rivier, waar u eenvoudig per metertaxi kunt komen. Om 09.00 uur stappen we op de fiets. Al snel laten we de stad achter ons en peddelen in een rustig tempo door de landelijke omgeving met rijstvelden, traditionele houten huizen en over bruggetjes en langs kanalen.
Ongeveer elk half uur stoppen we om nader kennis te maken met het leven hier. We bezoeken een kwekerij waar u verteld wordt hoe de verschillende soorten fruit gekweekt worden. Bij een grapefruitkwekerij kunt u per E-Tan, een traditionele Thaise tractor, door de boomgaarden en rijstvelden rijden.

De Vliegende Hollander (Tourcode: 0132)
De Vliegende HollanderBangkok is zo'n gigantisch grote stad dat u wellicht eens vanuit de lucht een overzicht zou willen krijgen of misschien is het altijd uw droom geweest om ooit een keer als een VIP te vliegen. Dat is nu mogelijk op een zeer comfortabele en veilige manier, namelijk per helikopter. Een splinternieuwe EC-135 van Eurocopter met twee motoren, gevlogen door twee ervaren piloten. U stijgt op vanaf de thuisbasis, 10 minuten van Suvarnabhumi International airport en dan vliegt u langs en over alle bezienswaardigheden van Bangkok; van Lumpini Park en het Nationale Stadion naar de Chao Praya Rivier. De tempel van de dageraad, Wat Arun, glinstert in de zon en daar ligt het Grand Palace en Wat Pho. Als VIP kunt u het allemaal rustig bekijken vanuit uw comfortabele zetel, nippend aan een glaasje Champagne.

Koh Racha, Bounty eiland (1 dag) (Tourcode: 0307)
Koh Racha, Bounty eilandDit tropische paradijs biedt alles wat de rustzoeker en de ware strandliefhebber zich maar kan wensen: een azuurblauwe zee en witte stranden met poederfijn zand tegen een achtergrond van kokospalmen.
Rond 08.00 uur wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Chalong pier. Hier gaat u aan boord van de (speed)boot* die u in een half uurtje naar Koh Racha brengt. En dan wordt het echt genieten op het hagelwitte Patok strand en te zwemmen in de kristalheldere zee.
Super Jumbo Tour (Tourcode: 0230)
Super Jumbo TourEen dag waarin u actief en intensief kennis maakt met een olifant en u de fijne kneepjes van het omgaan met de jumbo's zelf mag oefenen.
Rond 8.00 uur in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel in Chiang Mai en rijden we in ongeveer een uur per open pick-up truck naar het gebied Mae Tang. We stoppen onderweg even bij de lokale markt om groente en fruit te kopen voor de olifanten. Bij aankomst in het kamp maakt u kennis met de olifanten en hun vaste verzorgers, de mahouts. U trekt een origineel mahouthemd aan en er wordt u geleerd hoe u de olifanten moet benaderen en "aanspreken".

 

Baan Bayan Hua Hin
Baan bayan Hua HinBaan Bayan is bij uitstek een exclusief boetiekhotel. Het was een traditioneel strandhuis van een aristocratische en welgestelde Thaise familie. Gasten die de rijke Thaise historie en cultuur willen ervaren of op zoek zijn naar unieke accommodatie waarderen zeker de serene atmosfeer van Baan Bayan Lees verder >>>

Centara Grand Bangkok
Centara Grand BangkokMajestueus verrijst een fraai vormgegeven wolkenkrabber boven het bruisende hart van Bangkok, een reusachtig symbool voor een ontluikende lotusbloem... En in dit architectonische kunstwerk bevindt zich een van de meest luxueuze en stijlvolle hotels van de stad: het Centara Grand.
Lees verder >>>

Iudia on the river
Iudia on the riverVeel bezoekers aan Ayutthaya doen dat in een dagtrip maar als u echt de sfeer van de voormalige hoofdstad van het Siamese rijk wilt opsnuiven terwijl u op uw gemak de indrukwekkende overblijfselen van eeuwenoude tempels en paleizen bezichtigt, dan past een verblijf in dit kleine boetiek hotel geheel in het plaatje. Lees verder >>>

Andalay Boutique Resort Koh Lanta
Andalay Boutique Resort Koh LantaWanneer uw droom van de perfecte strandlocatie bestaat uit serene rust, slechts onderbroken door het klotsende geluid van de azuurblauwe zee op het hagelwitte strand dan is dit kleinschalige boetiekresort met bungalows vlak aan het strand zeker een aanrader. Lees verder >>>

The Baray Villa Phuket
The Baray Villa PhuketHet nieuwe zusterresort van het gerenommeerde, naast gelegen Sawasdee Village bestaat uit 14 Poolvilla's, maar dan wel heel bijzondere. Het complex ademt de sfeer uit van een koninklijk onderkomen in een Arabische oase. Gelegen in een prachtige tropische tuin heerst er een serene rust en hoort u slechts de geluiden van de natuur en snuift u de geur van bloeiende bloemen op. Lees verder >>>

Baboona Beachfront Living
Baboona Beachfront LivingHet grote aanbod maakt het soms lastig om te kiezen in Pattaya maar deze kamers met de service en faciliteiten van een hotel zijn zeker een aantrekkelijk alternatief en bovendien gunstig gelegen..
Lees verder >>>

The Great Residence
The Great ResidenceAls u om wat voor redenen dan ook, vroege vlucht of juist een late, dicht bij het internationale vliegveld Suvarnabhumi wilt verblijven dan is dit hotel een prima keuze. In de buurt zijn er gezellige lokale restaurants en barretjes te vinden en dat terwijl u zo op het vliegveld bent. Ook de prijs is aantrekkelijk! Lees verder >>>

Panviman Chiangmai Spa Resort
Panviman Chiangmai Spa ResortEen plek die paradijselijk aandoet, te midden van ongerepte natuur, in een groen berglandschap met alle mogelijkheden om geheel te ontspannen in luxe en comfort. De perfecte plaats om de natuurlijke schoonheid van Noord-Thailand te ontdekken met zijn bergstammen, relaxte atmosfeer en een gematigd klimaat. Lees verder >>>

The Fair House Beach Resort and Hotel
The Fair House Beach Resort and HotelOp het tropische eiland Koh Samui in de Golf van Thailand, tussen de kokosplantages van Chaweng Noi Beach, is The Fair House Beach Resort & Hotel een comfortabele keuze.
Lees verder >>>

Chintakiri Resort
Chintakiri Resort Comfort, kleinschaligheid, rust en een prachtig uitzicht over de zee biedt dit resort op het paradijselijke eiland Koh Tao met zijn uitgelezen stekken om te duiken en te snorkelen.
Lees verder >>>

Green Wood Travel - redactie. Onze excuses als deze nieuwsbrief onaangekondigd in uw mailbox is terechtgekomen. Indien u deze niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier uitschrijven.
Green Wood Travel Co., Ltd. is lid van deze organisaties:
ATTA Logo
ATTA no. 01928

ATTA staat voor Association of Thai Travel Agents. Deze organisatie houdt zich bezig met het promoten en ondersteunen van de Thaise toeristenindustrie.
TAT Logo TAT-license no. 11/02616
TAT staat voor Tourism Authority of Thailand en kan gezien worden als de Thaise ANVR en SGR (oftewel het Thaise verkeersbureau) waar u eventuele klachten en schadeclaims kunt indienen.
Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel (NTCC)De belangrijkste doelstellingen van de Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel (NTCC) is het verstrekken van informatie en diensten met betrekking tot de handel, industrie, financëin en investeringen in Thailand en in Nederland.
Terug naar de website. Green Wood Travel & Thailand-Birma & Tree Tops Jungle Safaris & Thailand-Experience

Thailand, het meest exotische land in Azië

© Copyright by Green Wood Copyright 2002 Greenwood Travel Company Limited Travel Co., Ltd. 2002 - 2009. All rights reserved.