Vreemde opmaak of geen afbeeldingen?
Bekijk de online versie van deze Green Wood Travel nieuwsbrief.

Groen Nieuws - Green Wood Travel
De GWT Spaarkaart, Rondreis door de Isaan, Overwinteren, Uw eigen stoel reserveren, GWT op vakantiebeurs en vakantiesalon
Green Wood TravelAlle medewerkers van
Green Wood Travel
wensen
u een heel gelukkig 2010 en hopen dat u nog veel mooie reizen met ons mag meemaken!Spaar de Bomen!

Green Wood Travel heeft er weer een nieuw en GRATIS product bij, de BOMENSPAARKAART!

Hoe werkt het?
Zoals ieder spaarboekje! U krijgt bij iedere losse hotelovernachting een (digitale*) stempel van een boom in uw bomenspaarboekje. Bij 50 stempels is uw boekje vol en krijgt u van Green Wood Travel een gratis overnachting + ontbijt voor twee personen in het Prince Palace hotelte Bangkok aangeboden!

Green Wood Travel spaarkaart regels:

 • 1 stempel per losse hotelovernachting per kamer.
 • Hotelovernachtingen die zijn inbegrepen tijdens rondreizen en/of tours leveren geen stempels op.
 • Alle categorie kamers of appartementen leveren 1 stempel per nacht op.
 • Het spaarboekje wordt alleen afgestempeld* op het Bangkok kantoor van GWT.
 • Inlevering van 1 volle spaarkaart is goed voor 1 nacht Prince Palace Hotel + ontbijt voor 2 personen.
 • De status* van uw bomenspaarkaart is ook online op onze website in te zien onder: Boekingen | Bomenspaarkaart.
 • De bomenspaarkaart verloopt niet en is online overdraagbaar aan andere GWT klanten.
 • Omdat de GWT bomenspaarkaart niet verloopt kunt u er jaren mee doen, hoewel u zult merken dat in de praktijk uw kaart zo vol is en u weer een gratis nacht in het Prince Palace kunt doorbrengen!


  Overwinteren In Thailand
  Goedkoper, comfortabeler en ....warmer dan thuis blijven!

  Guur herfstweer met storm en regen en hagel, en dan de winterse buien, met natte sneeuw en ijzel op de weg. Wat is er nu lekkerder dan het koude jaargetijde door te brengen in een heerlijk zomerse omgeving: alleen al het licht en de mogelijkheid om buiten te leven zijn een verademing ten opzichte van het huiskamerbestaan in Nederland. U kunt zich vrij bewegen en hoeft nooit te denken wat u nu weer aan moet trekken en of u het wel warm genoeg hebt! Dikke truien, handschoenen en waterdichte hoge schoenen hebt u hier niet nodig. De zee is verrukkelijk van temperatuur en nodigt uit om urenlang in te poedelen, u hoeft niet bang te zijn voor kippenvel, blauwbekken en koude rillingen!

  Steeds meer Nederlanders kiezen er dan ook voor de Nederlandse wintermaanden door te brengen in het meest aangename (koele) seizoen van Thailand! Nu denkt u misschien wel: okay, leuk maar is dat niet heel erg duur?
  Het antwoord is eenvoudig: nee, een verblijf van 30 dagen of langer in een comfortabel hotel of huis in Thailand is goedkoper, inclusief de vliegtickets, dan u in dezelfde periode vermoedelijk in Nederland kwijt zou zijn.

  Green Wood Travel
  heeft op een aantal plekken in Thailand locaties en accommodaties voor u uitgezocht waar u comfortabel kunt genieten van zon, strand en zee, heerlijk eten en drinken en de befaamde Thaise service en vriendelijkheid. En dat alles tegen een alleszins redelijke prijs inclusief vliegtickets en 2 nachten verblijf in het Prince Palace hotel in Bangkok.

  Vlieg goedkoop
  door Azië

  Binnenlandse en regionale vluchten door Azië heen zijn vaak een goed alternatief voor vervoer over land. Natuurlijk is het grote nadeel dat u minder ziet en "beleeft" van de omgeving. Maar de tijdwinst kan een doorslaggevende factor zijn en voor de prijs hoeft u het ook niet te laten want binnenlandse en regionale vluchten zijn vaak erg goedkoop. Bij de vele budgetmaatschappijen geldt wel: des te eerder geboekt des te goedkoper en eenmaal geboekte tickets zijn over het algemeen niet meer te annuleren zonder verlies van geld. Natuurlijk kunt u zelf rechtsreeks via internet en uw creditcard vluchten boeken maar door de wisselkoersen is het altijd goedkoper om via Green Wood Travel te boeken want wij boeken met een Thaise creditcard.

  Om een voorbeeld te noemen:
  Met Air Asia vliegt u van Chiang Mai naar Phuket vanaf 2100 baht oftewel 46 euro per persoon voor 1700km!
  Er zijn regelmatig aanbiedingen van de budgetmaatschappijen met stuntprijzen, bijvoorbeeld bij het openen van nieuwe routes of vluchtschema's. Wij houden dat allemaal voor u bij en kunnen zo altijd gebruik maken van de meest gunstige prijs voor u. Dus doe er uw voordeel mee!

  Dat Green Wood Travel uw goede en betrouwbare partner is bij uw vakantie op maat in Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam en Myanmar wist u natuurlijk al maar ook Indonesië en dan in het bijzonder Bali is een bestemming waar u eveneens van onze diensten gebruik kunt maken.

  Wij hebben een soortgelijke aanbieding voor u als u van ons gewend bent voor het Prince Palace Hotel in Bangkok. Dat houdt in dat u uw vliegtickets naar Bali via ons boekt. Bij aankomst op Bali wordt u opgewacht bij het vliegveld en naar uw hotel gebracht. U heeft de keuze uit drie prima hotels, zie hiernaast, waar u 3 nachten kunt verblijven tegen een zeer aantrekkelijke prijs vanaf $97 USD per persoon voor transfer in en hotel. U kunt op eigen gelegenheid Bali gaan verkennen. Ook een combinatie van Thailand en Bali is een zeer aantrekkelijke optie en alleszins betaalbaar.

  Europeesche verzekeringen

  Rondreis door de Isaan

  Rondreis door de Isaan

   Iedereen praat erover maar weinigen zijn er al geweest. We hebben het dan over de Isaan streek in Thailand. Het is het armste deel van Thailand en de streek waar alle bargirls vandaan komen. Tot zover reikt de kennis van de meeste mensen. Maar Isaan heeft de toerist veel te bieden, want de streek is het centrum van een eeuwenoude beschaving, die zelfs dateert uit prehistorische tijden. Wij, Joop en Coby van der Meer, zijn daarom blij dat we de beslissing genomen hebben om onze vakantie dit jaar daar door te brengen. Green Wood Travel heeft ons prima geholpen bij onze reis door deskundig advies te geven en heeft alle hotels met ons uitgezocht en geboekt. Met dit verslag hopen we een klein beetje van ons enthousiasme op u te kunnen overdragen en wie weet komen we elkaar de volgende keer tegen als we weer in Isaan zijn.
  Thai House IsaanOver een prachtige route via de provincie Amnat Charoen komen we in de provincie Mukdahan, waar we in een klein dorpje in het Nong Song district een piepklein resort "Thai House Isaan" met maar drie kamers gereserveerd hebben. Dit is Isaan, het authentieke noordoosten van Thailand, op zijn best. Ver van de drukte van de grote stad leven de Thai hier hun ontspannen leven in hun eigen tempo. De dag begint hier als de haan kraait. We worden hartelijk verwelkomd door David, de Australische eigenaar, en hij nodigt ons meteen uit om in de bar een biertje te komen drinken. De kamers zijn ondergebracht in drie aparte huisjes. Ons huisje lijkt het huisje van Hans en Grietje! Heel sfeervol en gezellig ingericht en de omgeving is werkelijk sprookjesachtig. Noi, de Thaise vrouw van David, is een ware dierenliefhebster! Dit is te merken aan de vijf honden die hier rondlopen, waarvan Ben, een vriendelijke Golden Retriever, de baas is. David vertelt dat ze nog meer dieren hebben, zoals varkens en kippen en ook nog een dier dat het midden houdt tussen een kat en een aap. Later zullen we met al deze dieren kennis maken. Tijdens het diner met een lekkere fles wijn erbij komen we veel over David en zijn gezin te weten. Stilletjes vinden we het jammer dat we slechts één nacht in dit resort met zijn bijzondere bewoners zullen blijven. We weten nu al zeker dat we weer een keer terug zullen komen voor een langer verblijf.

  Bangkok 8 november 2009
  Joop en Coby van der Meer.

  Tot zover een selectie uit de 17 daagse reis door Isaan van Joop en Coby. Als u het hele verslag wilt lezen klik dan hier.

  China Airlines EVA Airways Air Berlin


  Uw Eigen stoel reserveren!

  Select your seatHet valt niet te ontkennen dat de vlucht naar Thailand best wel lang is, gemiddeld zo'n 11 uur, en dan is het prettig om het uzelf zo veel mogelijk naar de zin te maken. De service van het cabinepersoneel speelt hier natuurlijk een grote rol in maar de plaats waar men zit wordt ook steeds vaker als belangrijke factor aangegeven voor een groter "Sabai Sabai" (Thais voor happy) gevoel. Veel van onze trouwe klanten vliegen met Eva Airways en er is altijd veel vraag naar "favoriete" stoelen. Dat kan van te voren gereserveerd worden maar....... er zijn bepaalde voorwaarden aan verbonden waarvan de belangrijkste is dat de reservering 100 dagen voor vertrek gedaan wordt. Daar Green Wood Travel in Bangkok zit en het in Thailand 5 of 6 uur vroeger is hebben wij een voorsprong op alle andere passagiers die ook hun eigen stoel willen bespreken. Vanaf nu is ons boekingssysteem zo ingesteld dat, als u aangeeft een voorkeur te hebben voor bepaalde plaatsen, wij dat op de juiste tijd reserveren.
  Ook bij de andere maatschappijen waar veel GWT klanten mee vliegen is het mogelijk vooraf bepaalde plaatsen te reserveren. Bij KLM, China Airlines, Emirates en Etihad Airlines is dat 3 maanden voor vertrek en kan door ons geregeld worden. Bij Air Berlin moet u dat zelf doen via de website van Air Berlin en hier zijn ook, in tegenstelling tot de andere maatschappijen, kosten aan verbonden.


  Begin 2010 goed!
  Bezoek Green Wood Travel op de Vakantiebeurs in Utrecht
  of
  de Vakantiesalon in Antwerpen

  Profiteer van gratis culturele en culinaire diners en fascinerende ontdekkingstochten per fiets!

  Als u tijdens de Vakantiebeurs of Vakantiesalon een reis boekt bij Green Wood Travel maakt u een grote kans om een van de mooie prijzen te winnen die GWT beschikbaar stelt. De eerste 300 vakantiegangers die hun reis naar Zuidoost-Azië via Green Wood Travel boeken krijgen per boeking twee tickets voor de wervelende culturele show in het Sawasdee theaterrestaurant te Bangkok waar u kunt genieten van een uniek schouwspel en heerlijk Thais eten. Een van de andere prijzen is twee tickets voor een ontdekkingsreis door Bangkok die u kennis laat maken met het onbekende Bangkok op een heel bijzondere manier; namelijk per fiets. Een uitstekend vervoermiddel in deze stad vol verrassingen. U zult versteld staan van de grote tegenstellingen: van wolkenkrabbers tot groene plantages!

  Hoe werkt het?

  Tijdens uw bezoek aan onze stand krijgt u een kaartje met code. Bewaar uw unieke Green Wood Travel-code!!
  U kunt meedoen door bij boeking van uw vakantie bij Green Wood Travel uw unieke code te vermelden. Op dat moment doet u met uw code mee aan de prijzenloterij. Per boeking kunt u met 1 code voor 2 personen meedoen. Deze gratis tours en diners gelden voor boekingen van 1 februari t/m 31 oktober 2010. De prijzen kunnen niet omgezet worden in geld. De uitslag wordt persoonlijk bekendgemaakt en er kan niet over gecorrespondeerd worden.

  Datum: 12 t/m 17 januari 2010 (12 januari alleen voor reisbranche en pers)
  Locatie: Jaarbeurshallen Utrecht
  Locatie Green Wood Travel: Thailandpaviljoen, Hal 1, stand D128

  Datum: 22 t/m 27 januari 2010
  Locatie: Antwerp Expo Antwerpen
  Locatie Green Wood Travel: Hal 2, stand 287

  Ballonvlucht over Chiang Mai (Tourcode: 0226)
  Ballonvlucht over Chiang Mai Er is geen mooiere manier om de prille schoonheid van het ontwakende Chiang Mai te ervaren dan per zachtjes opstijgende luchtballon. Als u over de Pingvlakte zweeft, kunt u genieten van de adembenemende panoramische vergezichten op de bergen en op terrassen liggende rijstvelden. Het ‘vogelperspectief’ blijkt verrassend gedetailleerd. U krijgt een prachtig zicht op de vele goud aandoende tempels in de omgeving en de weelderige begroeiing op de rivieroevers en de dorpjes rond de stad. Het unieke uitzicht op aarde en hemel kunt u eigenlijk niet op een andere wijze beleven.
  De ballonvluchten vinden plaats vroeg in de ochtend, voor de aarde is opgewarmd. U wordt tussen 6 en half 7 opgehaald bij uw hotel en naar de plaats gebracht waar de ballon wordt opgelaten. U wordt er verwelkomd met een kop koffie/thee en snack en kijkt toe hoe de ballon langzaam wordt gevuld. U kunt helpen bij dit proces onder supervisie van de piloot. Als de zon boven de horizon verschijnt, zal de ballon langzaam opstijgen. Na de vlucht van ongeveer een uur en een kwartier gaat u landen op de plek waar de wind u naartoe gebracht heeft en waar u kunt gaan genieten van een heerlijk Champagne ontbijt. Als aandenken krijgt u ook nog een vluchtcertificaat.
  Afhankelijk van het seizoen/weer kunt u ook boven de wolken komen te vliegen waar het neveltapijt zo dichtbij en tastbaar is dat u er bijna op zou willen lopen! Ook is het mogelijk zo laag te vliegen dat u kunt converseren met de mensen op de grond! Een tour die u beslist lang zal heugen!
  Over de veiligheid: statistieken geven aan dat vliegen in een luchtballon minstens zo veilig is als het zitten in de volgauto!
  Een bergdorp-belevenis (4 dagen / 3 nachten) (Tourcode: 1150)
  Een bergdorp-belevenis Een uur rijden vanaf Chiang Mai, op precies 551 kilometer ten noorden van Bangkok, ligt de eeuwenoude stad Phrae. Omgeven door bergen, watervallen, kleine dorpjes en veel nationale parken. Hier vonden we voor u het dorpje Punjen. Hier verblijven is uzelf verrassen. Zoals de naam al zegt: u bent actief bezig in een Thais bergdorp. Bekijk de foto's en verheug u alvast op wat u te wachten staat!
  In het dorpje Punjen vindt u het traditionele Thailand terug. De vriendelijke boerenbevolking bewerkt het land met waterbuffels. Onder hun authentieke houten huizen weven ze hun kleding en maken ze natuurlijke kruidenshampoo. U vindt hier eeuwenoude tempels te midden van een schitterende bosrijke natuur met tientallen warm waterbronnen waar u heerlijk in kunt baden. Uw dagen zijn gevuld met ontdekkingsreizen in de omgeving. Ervaar de gemoedelijkheid en de natuur. Onze zes Punjen Hide-A-way Bungalows even buiten het dorpje Punjen, sluiten uitstekend aan bij de sfeer die wij u willen bieden.
  Khao Yai dagtours (Tourcodes: 0701 t/m 0715)
  KHAO YAI DAGTOURSKhao Yai, Thailand's oudste natuurreservaat van Thailand (1962), is een bezoek meer dan waard. Het is 2165 km2 groot en behoort inmiddels volgens Unesco tot het Werelderfgoed. Khao Yai, op zo'n 200 kilometer van de hoofdstad Bangkok, is grotendeels bedekt met primair regenwoud. De Khao Rom is met 1351 meter de hoogste van de vele bergen. Tussen de woudreuzen vindt u de mooiste wilde orchideeën en kleurige bloemen, in totaal circa 2000 soorten. U kunt in het park een aantal mooie routes lopen, over het algemeen goed bewegwijzerd en ook zonder gids goed te doen. Voor de langere dagtochten of een meerdaagse trekking door het natuurreservaat raden we een gids aan.Tijdens een voettocht door de bergen en valleien van Khao Yai maakt u veel kans apen, zwijnen, dwergherten, civetkatten, neushoornvogels, vlinders en misschien ook de gevaarlijke koningscobra of een van de ruim 250 olifanten van het park te ontmoeten. Beren en tijgers (60 tot 70 dieren), houden zich doorgaans ver van menselijk bezoek. Khao Yai is de oorsprong van 5 grote rivieren in Thailand.
  Verloren Eiland Hopping Phuket (3 dagen / 2 nachten) (Tourcode: 0352C)
  Verloren Eiland Hopping PhuketEen waar avontuur naar de eilanden in de omgeving van Phuket! We bezoeken onder andere de betoverende omgeving van de Baai van Phang Nga. Een unieke locatie met meer dan 100 eilanden en steil uit de zee oprijzende rotsformaties. U krijgt volop de gelegenheid om te luieren, zonnen, zwemmen en om de verschillende eilanden te verkennen!

  Siam Pearl Cruise (1 dag) (Tourcode: 0619)
  Siam Pearl CruiseDeze dagtocht voert u door de wonderschone natuur van het Sam Roi Yod Nationale Marine Park en biedt u de mogelijkheid om dolfijnen, tropische vissen en apen tegen te komen maar ook heerlijk relaxed te zwemmen en te snorkelen.
  Rond 8 uur 's morgens wordt u bij uw hotel opgehaald en rijden we per minibus in een half uurtje naar de haven aan de Pran-rivier. Daar gaan we aan boord van de "Siam Pearl" en koersen zuidwaarts de rivier af naar "Dolphin Bay." Hier kunt u, met een beetje geluk, kennis maken met de bijzonder intelligente Flippers. Na dit unieke schouwspel varen we verder naar "Monkey island" waar de lokale apenbevolking u gastvrij zal onthalen en u ongetwijfeld trakteert op wat apenstreken. Ze zijn vriendelijk en vertederend zolang u maar met ze speelt en voert! Hierna genoeg tijd om te relaxen op het fraaie strand en wat te zwemmen of snorkelen in het heldere water.


  Kradan Beach Resort - Trang
  Kradan Beach Resort Trang Alles wat u zich voorstelt bij een bountyeiland wordt realiteit op Koh Pradan, een van de mooiste eilanden in de Andaman zee. Niet volgebouwd en de parelwitte stranden altijd heerlijk rustig. Een paradijsje voor liefhebbers van snorkelen en duiken want u loopt zo vanuit de bungalows van het resort de glasheldere zee in. Lees verder >>>

  Baan Grood Arcadia Resort - Chumphon
  Baan Grood Arcadia Resort ChumphonArcadia staat voor harmonie, vredig en idyllisch. U vindt het allemaal in dit comfortabele nieuwe resort gelegen vlakbij een rustig zandstrand van maar liefst 12 kilometer lang met allerlei mogelijkheden om te genieten van de prachtige omgeving, de zee en de zon.
  Lees verder >>>

  Beach Club Resort Sihanoukville - Cambodja
  Beach Club Resort Sihanoukville CambodjaSihanoukville is de meest bekende badplaats van Cambodja maar nog steeds relatief rustig en de uitgestrekte stranden en bountyeilandjes voor de kust zijn prima plekken om te relaxen. Het Beach Club Resort is kleinschalig, ligt op een steenworp afstand van het mooie Ochheuteal strand en biedt uitstekende service en faciliteiten.Lees verder >>>

  Villa Deux Rivieres - Luang Prabang, Laos
  Villa Deux Rivieres Luang Prabang LaosDe wonderschone vroegere koningsstad Luang Prabang mag u tijdens een bezoek aan Laos niet missen en dan is een verblijf in het splinternieuwe, onder Nederlands management gerunde, Boutique Hotel Villa Deux Rivieres een ervaring die zeker bijdraagt aan de onvergetelijke indruk die deze omgeving op u zult maken. Lees verder >>> .
  Koh Kut Ao Phrao Beach Resort - Koh Kood
  Koh Kut Ao Phrao Beach Resort Droomt u van romantische avonden op een door palmen omzoomd tropisch strand, waar de kristalheldere zee zachtjes tegenaan klotst, om daarna in uw geriefelijke bungalow nog verder weg te dromen? Dan kunt u hier bij het Koh Kut Ao Phrao Beach Resort uw droom realiteit laten worden. Niets staat u in de weg om hier helemaal tot rust te komen en te genieten van al het schoons dat dit eiland en resort te bieden hebben.Lees verder >>>

  Sasidara Resort - Nan
  Sasidara Resort Nan Serene rust in een prachtige natuur, gelegen in een vallei, omringd door bergen. De provincie Nan is een fascinerende bestemming en een verblijf in het kleinschalige boetiek resort Susidara past hier perfect bij.

  Lees verder >>>

  The Jayakarta - Bali
  Jayakarta Bali Als u een combinatie zoekt van zon, zee, strand en vertier met de mogelijkheid het fascinerende Bali te ontdekken, dan is een verblijf in The Jayakarta een goede keus want door zijn ruime verscheidenheid aan accommodatie en faciliteiten en de gunstige ligging zult het u aan niets ontbreken.
  Lees verder >>>

  Mercure Hotel Kuta - Bali
  Mercure Kuta Beach BaliIn het bruisende hart van het wereldberoemde surferparadijs Kuta Beach ligt dit comfortabele hotel vlak bij alle winkel en uitgaansmogelijkheden die hier voorradig zijn.

  Lees verder >>>

  Mercure Resort Sanur - Bali
  Mercure Sanur Beach BaliDit resort ligt in een 5 hectare tropische tuin met palmbomen en een grote diversiteit aan flora en fauna. Vanaf het terrein stapt u zo het witte zandstrand op voor een frisse duik in de golven. Hoewel u niet ver van de bedrijvigheid van Kuta Beach zit heerst hier een serene rust.

  Lees verder >>>

  Phu Pha Nam Resort - Loei
  Phu Pha Nam Resort Loei De Thaise provincie Loei, tegen de grens met Laos, is rijk aan natuurschoon.
  ’s Winters koelt het hier in de nachtelijke uren aardig af. Een van de gevolgen daarvan is dat de teelt van wijndruiven in dit gebied welig tiert. Château de Loei is zelfs buiten de landsgrenzen bekend. In en rond Phu Pha Nam Resort vindt u daarnaast verschillende bloemen en planten uit koelere klimaten.
  Lees verder >>>

  Green Wood Travel - redactie. Onze excuses als deze nieuwsbrief onaangekondigd in uw mailbox is terechtgekomen. Indien u deze niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier uitschrijven.
  Green Wood Travel Co., Ltd. is lid van deze organisaties:
  ATTA Logo ATTA no. 01928
  ATTA staat voor Association of Thai Travel Agents. Deze organisatie houdt zich bezig met het promoten en ondersteunen van de Thaise toeristenindustrie.
  TAT Logo TAT-license no. 11/02616
  TAT staat voor Tourism Authority of Thailand en kan gezien worden als de Thaise ANVR en SGR (oftewel het Thaise verkeersbureau) waar u eventuele klachten en schadeclaims kunt indienen.
  Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel (NTCC)De belangrijkste doelstellingen van de Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel (NTCC) is het verstrekken van informatie en diensten met betrekking tot de handel, industrie, financëin en investeringen in Thailand en in Nederland.
  De Stichting Webshop Keurmerk is sinds 2001 dé brancheorganisatie en hét Thuiswinkel Keurmerk van thuiswinkels die de producten en diensten voornamelijk via internet aanbieden. Met meer dan 1000 aangesloten webwinkels is de Stichting het grootste erkende Keurmerk van Nederland.
  Terug naar de website. Green Wood Travel & Thailand-Birma & Tree Tops Jungle Safaris & Thailand-Experience

  Thailand, het meest exotische land in Azië

  © Copyright by Green Wood Copyright 2002 Greenwood Travel Company Limited Travel Co., Ltd. 2002 - 2009. All rights reserved.