Vreemde opmaak of geen afbeeldingen?
Bekijk de online versie van deze Green Wood Travel nieuwsbrief.

Groen Nieuws - Green Wood Travel
Boeddhisme, Mystiek Cambodja, Golfen


Golfen in Thailand

Golfen in Thailand

Thailand is beslist het 'leidende Golfparadijs' in Azië. Elke baan is hier met zorg uitgezet te midden van de mooiste natuur. De kwaliteit van de golfbanen behoort tot de beste ter wereld. Met toewijding wordt het gras gemaaid en de perken bijgehouden zodat u verzekerd bent van een constante hoge standaard. Bovendien heeft elke club zijn eigen caddies, die met hun Thaise gastvrijheid en warme lach voor een hartelijke omlijsting van uw golfervaring zorgen. Zo wordt golfen in Thailand een onvergetelijke herinnering waar u in de toekomst alleen nog maar meer van wilt!
Het aantal gebieden waar u kunt golfen, breidt zich gestaag uit en overal worden nieuwe banen aangelegd. In het noorden rond Chiang Mai en Chiang Rai zijn prachtige banen te vinden en doordat het klimaat iets koeler is vaak ideaal om te bespelen. Bovendien vormen de heuvels en fraaie natuur een extra pluspunt voor dit gebied. Maar ook met een strandvakantie is golfen prima te combineren zoals op de mooie banen in de omgeving van Hua Hin en Cha-am of iets zuidelijker in Chumphon. Maar ook op Koh Samui en Phuket komen golfers van alle niveaus aan hun trekken. En met de vele faciliteiten zoals goede restaurants, zwembaden en spa's en de vaak prachtige ligging in natuurgebieden is het ook voor niet golfende familieleden een plezier om hier de dag door te brengen.
Kijk op de website van Green Wood Travel voor een uitvoerige beschrijving van golfbanen in verschillende regio's van het land.Dat is Goedkoop!
Vliegen naar Phuket
Speciale aanbieding

Green Wood Travel heeft een mooie zomeraanbieding voor u:
Met luxe luchtvaartmaatschappij Bangkok Airways van Bangkok naar Phuket vliegen of andersom voor slechts THB 1650 oftewel nog geen 35 euro inclusief alle toeslagen! Deze aanbieding geldt van 1 juli tot 30 september 2009. Er moet wel minimaal met twee personen gevlogen worden. Wijziging van vliegdata is mogelijk voor een extra THB 600.
Vanaf Bangkok kunt u om 07.50 of 13.55 vliegen en vanaf Phuket om 10.05 of 16.10.

 

BOEDDHISME IN THAILAND EN NEDERLAND

Dat het Boeddhisme in Thailand overal aanwezig is en door de meerderheid van de bevolking in praktijk wordt gebracht zult u niet verbazen maar dat het in Nederland de snelst groeiende religie is en inmiddels op de derde plaats komt is wellicht minder bekend.
Nederland telt nu al naar schatting 250.000 boeddhisten. De stijging is zo sterk, dat naast islamisering ook kan worden gesproken van boeddhaïsering van Nederland. Overigens om meteen een misverstand uit de wereld te helpen: Boeddhisme is geen religie maar een levensleer!

Terwijl islamisering door politici als Geert Wilders vaak wordt geassocieerd met gewelddadigheid en collectiviteit en daarom als een bedreiging wordt gezien, staat het boeddhisme veel beter bekend, meldt De Volkskrant. De derde grote religie van Nederland wordt beschouwd als een soloreligie die staat voor geweldloosheid en pacifisme.

In Thailand is het boeddhisme stevig verankerd in de Thaise cultuur. Voor de meeste Thai zijn er drie pijlers die hun saamhorigheid en identiteit bepalen: het boeddhisme, de monarchie en een sterk nationaal bewustzijn. Ongeveer 90% van de Thaise mensen is dan ook boeddhist. De vorm die in Thailand het meeste voorkomt is het Theravada Boeddhisme, dat teruggrijpt op oude Pali-geschriften waarin de leer van de oorspronkelijke Boeddha is vastgelegd. Doel van iedere boeddhist is het om verlicht te zijn, zodat reïncarnatie in het aardse bestaan -vol van lijden- niet meer nodig is. Dit is te bereiken door deugdzaam te leven en de regels te volgen die de Boeddha daarvoor opgesteld heeft. In praktische zin is dit natuurlijk niet voor iedereen haalbaar, maar door goed te leven en goede daden te doen kan men wel een goed karma opbouwen voor een volgend leven (door slecht te leven bereikt men natuurlijk het omgekeerde). Binnen het Theravada Boeddhisme kan men wel dingen doen waardoor men goede verdienste kan verwerven voor zichzelf of de familie. Een van de manieren om dit te doen, is de monniken voedsel en geld te geven, het vrijlaten van gevangen vogels, te bidden en bloemen en eten aan de boeddha te offeren. Een wijdverbreide manier waarop jonge Thaise mannen "verdienste" kunnen maken is door een tijdje het klooster in te gaan. Dit komt nog steeds veel voor.

Deels is het Boeddhisme in Thailand ook sterk animistisch ingekleurd. Ook het vroege Hindoeïsme heeft nog steeds zijn invloed. U zult dan ook tussen de vele Boeddhabeelden vaak beelden van hindoeïstische godheden als Ganesha, Krishna en Vishnu vinden.
De meeste Thai geloven in geesten: alles moet gezegend worden en de geesten ter plekke moeten gunstig worden gestemd. Ieder gebouw heeft er zijn eigen geestenhuisje, en daar wordt regelmatig aan geofferd. Bij de opening van ieder nieuw gebouw vindt vaak een boeddhistisch inzegeningritueel plaats om heil over de plek en succes over de onderneming af te roepen.
De vergankelijkheid van het bestaan speelt een belangrijke rol in het Boeddhisme. Dit wordt ook gesymboliseerd door de bloemenkransen (veelal van jasmijnbloesem) die op vele plekken te koop worden aangeboden en die men in de auto of in een tempel ophangt. Hiermee wil men ongeluk afweren. U zult in Thailand ook maar weinig auto's treffen waarin u niet ten minste een Boeddhabeeld of de beeltenis van een beroemde monnik aantreft.

Een tempel heet in het Thai "wat" en in het centrale gebouw ervan (de "bot") bevindt zich soms één Boeddhabeeld, maar vaker nog tref je er vele beelden aan: van Boeddha, maar soms ook andere (veelal hindoeïstische) godheden of dieren. Ook wonen de monniken bij de tempel in eigen gebouwen. Het is - op een enkele uitzondering na - geen enkel probleem om de ommuring van een tempel binnen te gaan; dit geldt niet voor de vertrekken van de monniken!
Behalve de "bot", waarin de belangrijke religieuze ceremonies plaatsvinden hebben de meeste tempels nog een andere zaal, de "vihaan", waar andere ceremonies, zoals begrafenissen plaatsvinden. Soms is er nog een derde, vaak open zaal, de "sala kangpriën" die als ontmoetingsruimte dient. Naast een religieuze functie hebben de tempels namelijk vaak nog een meer wereldlijke en sociale functie: daklozen zijn er welkom, en in arme regio's kunnen kinderen er nog steeds les krijgen. Daarnaast kunnen festivals en markten plaatsvinden op het tempelterrein.
Op het terrein zult u meestal ook chedi's en stupa's aantreffen: dit zijn een soort monumenten die relikwieën of as bevatten van de Boeddha, een beroemde monnik of een hoogstaande leek.
Op het tempelterrein, maar ook daarbuiten, is vaak ook een bo-boom te vinden, de soort boom waaronder de Boeddha verlichting heeft gevonden. Deze wordt met kleurige linten versierd en vereerd.

De meeste tempels zijn ommuurd en rijk versierd: het is al goud dat er blinkt en daarnaast is rood ook een belangrijke kleur. De chinees-boeddhistische tempels zijn vaak nog weelderiger en kleurrijker versierd met o.a. allerlei porseleinen drakenfiguren. Voor buitenstaanders doet dit nogal eens kitscherig aan, en voor onze smaak is de sfeer er vaak niet echt "heilig". Dat maakt wel dat ieder er op zijn gemak kan rondlopen, mits u een paar eenvoudige regels in acht neemt.
De regels voor tempelbezoek behelzen o.a.: schoenen uittrekken voor u de bot binnengaat, even hoed of pet afzetten, en het wordt zeer op prijs gesteld als u een beetje netjes gekleed komt, liefst met bedekte schouders en lange broek (voor mannen) of rok (voor vrouwen). Bij de ene tempel is men daar wat strikter in dan bij de andere. Bij enkele van de meer beroemde tempels kunt u aangepaste kleding lenen of huren als dat nodig is. En natuurlijk gaat u niet gezellig in de tempel picknicken. Het maken van foto's is doorgaans geen enkel probleem (uiteraard vraagt u even toestemming als u een monnik wilt fotograferen).
Nog iets: Thai vinden het wijzen met de voet erg oneerbiedig, vermijdt u dit dus; in een tempel is het ook niet eerbiedig om met de voeten naar een Boeddhabeeld gekeerd of languit te gaan zitten, u zult de Thai er zelf ook meestal op hun knieën aantreffen, met de voeten naast of onder zich. Voor de meeste westerlingen is dit enigszins oncomfortabel, maar u hoeft er natuurlijk ook geen uren te verblijven!

Mystiek van Cambodja (19 dagen) (Tourcode: cam0010)
Mystiek van Cambodja Een 19 daagse reis door dit mystieke land met prachtige pagodes, tijdloze tempels en dromerige dorpjes. Een land met vele architectonische kunstwerken, een machtige geschiedenis en een schitterende natuur. In het mooie hart van Cambodja ontwaart u vele bezienswaardigheden en erfenissen uit een ver verleden. U vindt er tempels, overblijfselen van de Franse koloniale tijd, paleizen, pagodes, met palmbomen omzoomde ongerepte stranden en slaperige dorpjes op het stille platteland. Ook krijgt u de kans de warme gastvrijheid van de kleurrijke Khmerbevolking te ervaren.
Flight of the Gibbon (1 dag) (Tourcode: 0415 en 0415A)
Flight of the GibbonVoor het ultieme aapgevoel, een dag in een prachtig regenwoud doorbrengen, van boom naar boom zwevend langs kabels, lopend over smalle bruggetjes, hoog boven de grond plus een wandeltocht door de jungle. 's Morgens vroeg vertrek van de twee vertrekplaatsen in Bangkok voor de rit van ongeveer anderhalf uur naar het Chompoo Natuurreservaat. Dit beschermde gebied van 30.000 hectare is niet toegankelijk voor buitenstaanders en er zijn nog veel dieren in het wild aanwezig zoals ooievaars in het nabijgelegen meer. Zodra we het reservaat binnenrijden zien we al tientallen apen die ons nieuwsgierig bekijken
Bangkok Paradise (1dag) (Tourcode: 0146)
Bangkok Paradise Bangkok Paradise is een volle dagexcursie per boot & fiets waarin, zelfs voor lokale deelnemers, een uniek en onontdekt stukje Bangkok wordt onthuld. Net als in Kleuren van Bangkok, vermijden we zoveel mogelijk de hoofdwegen en maken gebruik van het doolhof aan steegjes en betonnen fietspaden dat Bangkok kenmerkt, maar die op geen enkele plattegrond te vinden zijn. U komt in aanraking met de "achterkant" van het drukke Bangkok, bij uitstek geschikt om per fiets te verkennen!

Introductie Scuba duiken (1 dag) (Tourcode: 0858)
Introductie Scuba duikenAls u eens kennis wilt maken met de fascinerende duiksport maar niet meteen een hele cursus wilt volgen is dit een ideale oplossing en leuke dagtour. Nadat u bent opgehaald in uw hotel legt een PADI professional de basistheorie uit en doen we wat onderwateroefeningen. Daarna gaan we echt duiken en genieten van het leven onder water. Tussen de duiken door is er genoeg tijd voor de uitgebreide lunch en tevens is er de hele dag voldoende koffie en thee en softdrinks aanwezig

Bubbelmaker (1/2 dag) (Tourcode: 0856)
BubbelmakerDeze cursus is speciaal voor kinderen ontworpen en geeft hun de mogelijkheid om voor het eerst van hun leven te duiken met een echte duikuitrusting. Eerst wordt de basiskennis geleerd waarna er in het zwembad gedoken gaat worden en heel veel plezier gemaakt. De cursus duurt een halve dag en de maximale duikdiepte is 2 meter.
De Nokinsi Cruises (Tourcode: 0610)
De Nokinsi CruisesDe Nokinsi is een klassiek getuigde houten schoener van maar liefst 18 meter. Hierop varen is werkelijk een unieke belevenis. We bieden u een exclusieve (join-in) zeiltocht, een hele heerlijke dag op het water. Als u meer avontuur en of een langere cruise wilt, is er ook een tweedaagse cruise te regelen met een leuk programma, waarbij u op de boot overnacht! 
Anantara Hua Hin
Anantara Hua HinHet Anantara is een exclusief resort, genesteld aan de kant van de Golf van Thailand waar u de zon op kunt zien gaan. Het resort biedt een unieke mix van traditionele Thaise architectuur, exotische interieurs en natuurlijke tropische tuinen. Lees verder >>>
Chumphon Palm Resort
Chumphon Palm ResortVoor wie van rust houdt in een prachtige natuurlijke omgeving met tal van (onder)wateractiviteiten voor de deur is dit kleinschalige nieuwe resort onder Nederlands management zeker een aanrader.
Lees verder >>>
Tak Andaman Resort
Tak Andaman ResortDe Mantra uit de naam van het hotel heeft te maken met de mediterende sfeer die de arcadeachtige zwembaden oproept. Dit nieuwe boetiekhotel is door zijn centrale ligging en uitstekende faciliteiten een uitgekozen plek om te verblijven...
Lees verder >>>

Le Meridien Chiang Rai Resort
Chiang Rai Le MeridienNet buiten de stad ligt dit luxe resort aan de oevers van de Mae Kok rivier in een prachtige tuin met een rustiek meer en 100 jaar oude regenbomen. Op de achtergrond een majestueus berglandschap. Hier vindt u rust, comfort en luxe in een omgeving rijk aan historie
Lees verder >>>

Dusit Princess Koh Chang
Koh Chang Dusit PrincessHet kleinschalige Dusit Princess Koh Chang Resort ligt op een rustig gedeelte van het eiland. Zoals u mag verwachten van een vijf sterren resort krijgt u hier de topservice en faciliteiten die uw verblijf bijzonder comfortabel en aangenaam maken in een prachtige natuurlijke omgeving. Lees verder >>>
Muang Samui Spa Resort
Muang Samui Spa ResortDit is een plek om niet snel te vergeten. Gelegen aan een rustig wit zandstrand met een azuurblauwe zee en omringd door alle comfort, luxe en uitmuntende service die dit 5 sterren boetiekresort te bieden heeft.
Lees verder >>>
Baan Krating Pai Resort
Baan Krating Pai ResortOp reis door Noord Thailand mag u het leuke "artistieke" dorpje Pai zeker niet overslaan, Het is mooi gelegen, omringd door beboste heuvels, tussen Chiang Mai en Mae Hong Son en is zeer geschikt om een paar dagen te verblijven en te relaxen. Dat kan prima in het Baan Krating Pai resort, net buiten Pai gelegen ....
Lees verder >>>
Kanok Buri Resort
Kanok Buri ResortHet indrukwekkende historische Park Sukhothai staat al jaren op de werelderfgoedlijst. U kunt daar de resten bewonderen van een oud koninkrijk. Niet ver van het park vindt u dit kleine en charmante hotel. ...
Lees verder >>>
Country Lake Nature Lodge
Country Lake Nature LodgeMidden in de natuur, aan de oever van het Nam Song-meer ligt dit kleine resort dat zijn naam niet voor niets draagt. Op de 35 hectaren grond leven diverse planten- en dierensoorten, die u kunt zien en horen vanaf uw terras. .Lees verder >>>

Thai Garden Resort
Thai Garden ResortAls u een vriendelijk laagbouwresort in een rustiger deel van Pattaya zoekt, waar gastvrijheid, comfort en attente bediening hoog in het vaandel staan, dan is het Thai Garden Resort (onder Nederlands management) misschien wel iets voor u! Lees verder >>>

Green Wood Travel - redactie. Onze excuses als deze nieuwsbrief onaangekondigd in uw mailbox is terechtgekomen. Indien u deze niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier uitschrijven.
Green Wood Travel Co., Ltd. is lid van deze organisaties:
ATTA Logo
ATTA no. 01928

ATTA staat voor Association of Thai Travel Agents. Deze organisatie houdt zich bezig met het promoten en ondersteunen van de Thaise toeristenindustrie.
TAT Logo TAT-license no. 11/02616
TAT staat voor Tourism Authority of Thailand en kan gezien worden als de Thaise ANVR en SGR (oftewel het Thaise verkeersbureau) waar u eventuele klachten en schadeclaims kunt indienen.
Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel (NTCC)De belangrijkste doelstellingen van de Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel (NTCC) is het verstrekken van informatie en diensten met betrekking tot de handel, industrie, financëin en investeringen in Thailand en in Nederland.
Terug naar de website. Green Wood Travel & Thailand-Birma & Tree Tops Jungle Safaris & Thailand-Experiece

Thailand, het meest exotische land in Azië

© Copyright by Green Wood Copyright 2002 Greenwood Travel Company Limited Travel Co., Ltd. 2002 - 2009. All rights reserved.