Vreemde opmaak of geen afbeeldingen?
Bekijk de online versie van deze Green Wood Travel nieuwsbrief.

Groen Nieuws - Green Wood Travel
Hotelpromoties, Topgids, Olifant=Olifant, Mystiek Myanmar, Zeilsafari ....
Hotelpromoties
Doe er uw voordeel mee!
De komende maanden is het nog voordeliger om met Green Wood Travel op vakantie naar Thailand te gaan want veel hotels hebben interessante aanbiedingen voor u. Meestal houdt dat in dat u een of meer nachten gratis logies krijgt. De redenen hiervoor zijn de wereldwijde recessie waardoor er minder gereisd wordt en hotels meer moeten doen om hun kamers te verhuren. Daarnaast staat de regentijd voor de deur en dat schrikt mensen soms af want voor Hollanders en Belgen klinkt dat nogal onheilspellend. Het laatste wat we willen is natuurlijk een verregende vakantie! Het goede nieuws is dat "de regentijd" hier inhoudt dat er in een korte tijd, meestal uurtje per dag, een fikse hoeveelheid hemelwater naar beneden komt en daarna schijnt de zon weer even uitbundig als ervoor. Bovendien is het vaak op hetzelfde dagelijkse tijdstip en ook vaak in de nacht. Voordeel is een frisse, weelderig groene, natuur.

Hoe herkent u een promotie aanbiedingen?
Heel eenvoudig: op onze website staan de promotie aanbiedingen van hotels in het rood aangegeven op de plaats van prijs. Natuurlijk hebben we ook een aparte pagina met alle hotelpromoties per provincie.

Green Wood Travel geeft u altijd het volledige voordeel van de aanbieding.


Gids bij Green Wood Travel, een levenlang!

Toy, Gids bit Green Wood Travel

Voor Nilobol Sathien, beter bekend bij iedereen als Toy gaat dat zeker op want zij werkt al 20 jaar als gids waarvan 16 jaar voor Green Wood Travel. Vervelen doet het nog steeds niet en dat heeft alles te maken met haar opvattingen over het lang niet altijd makkelijke vak van gids.

Wat is "het geheim" van deze topgids?
Toy vertelt dat voor haar gidsen veel meer inhoudt dan alleen een verhaal vertellen over de bezienswaardigheden.
Uiteindelijk gaat het om de band die je met elke gast opbouwt tijdens de reis en dan praat je over alle zaken van het leven en de manier waarop men in Thailand en "thuis" hiermee omgaat. Klinkt misschien beetje zwaar maar het kan ook iets kleins zijn zoals de juiste ingrediënten en bereidingswijze van een Thais gerecht.
Verder is het heel belangrijk om iedere vraag serieus te nemen en te proberen het de gasten zo goed mogelijk naar de zin te maken want haar streven is dat iedere gast tevreden huiswaarts keert.

Wat vindt zij van ons Hollanders en Belgen?

Het valt haar op dat zij veel willen leren maar er ook echt van genieten en er van houden om plezier te maken.

Haar favoriete plek in Thailand?

Oef, dat is echt lastig te zeggen want zij is echt overal geweest maar na wat nadenken komt zij op twee tours:
Sangklaburi in het westen bij Birma in de prachtige natuur en vlakbij Bangkok of eigenlijk erin: de Klongtour die zo dicht bij de miljoenenstad een heel andere wereld laat zien van rustieke kanaaltjes en het relaxte leven aan en op het water.
Toy werkt nu als Gidsmanager ook enige dagen per week op kantoor. Zij is een vraagbaak voor iedereen; gidsen, klanten en de collega's op kantoor en is nooit te beroerd om informatie te geven want zij is er geweest en weet alle ins en outs.
Zij doet het met een glimlach:geduldig en oprecht. Als slot geeft ze nog even een mooie verklaring waarom het gidsen haar nog steeds boeit: "Ik eet al 47 jaar iedere dag rijst en dat verveelt me ook nog steeds niet"


 Een olifant is een olifant en geen Rembrandt!
Zo veel en nog veel meer werd er wel duidelijk tijdens de presentatie van "The Great Elephant Escape" in de internationale journalistenclub van Bangkok, de FCCT. Na ruim twee jaar is er nu dan de Engelse vertaling van " Thaise Olifanten van de Straat" dat de reis beschrijft van de Nederlandse Antoinette van de Water met twee olifanten door Thailand heen. Het boek, gebaseerd op haar dagboekaantekeningen uit die periode geeft een onthutsend beeld van het trieste leven van de goedmoedige giganten en de strijd die zij en een handjevol doorzetters leveren om de dieren een beter, olifantwaardiger bestaan te geven.

wild elephant in PranburiZo'n 100 jaar geleden waren er wel 100.000 olifanten in Thailand. Nu zijn er vermoedelijk ongeveer 1500 wilde en 2000 getemde olifanten over. De ontbossing ging in een razend tempo, de wilde olifanten raakten hun territorium kwijt, werden gevangen en moesten, ironisch genoeg, aan hun eigen ondergang meewerken door als vorkheftruck op te treden tijdens de bomenkap.
Toen het ongelimiteerd bomen kappen verboden werd werden de getrainde olifanten en hun verzorgers, de mahouts, grotendeels werkeloos. Een olifant heeft veel voedsel nodig dus werden er andere bronnen van inkomsten aangeboord. Kampen waar toeristen een ritje op de "taxi"olifanten kunnen maken of zich vergapen aan voetballende, met hoepels jonglerende en, tegenwoordig erg in, schilderende olifanten. Het ziet er allemaal schattig uit en brengt geld in het laatje waarvan een gedeelte ook weer besteed wordt aan voedsel maar wat de toeschouwers meestal niet weten is hoe de olifanten al deze circusacts leren.

De indruk wordt gewekt dat het gewoon hele slimme beesten zijn en ze de shows met veel plezier opvoeren, Het eerste is waar, maar de trainingen die ze moeten doorstaan voordat ze zover zijn gekomen zijn niet zachtzinnig en hebben vaak meer weg van martelingen. Overigens zeker niet alle olifantenkampen zijn "slecht" en gelukkig komt er langzamerhand meer aandacht voor alternatieven.

het Elephant Nature ParkEn dan is er de categorie bedelolifanten die we in de grote steden tegenkomen ,rondsjokkend tussen het drukke verkeer. De zakjes met voedsel die te koop worden aangeboden zijn meer snacks voor de olifanten. Vaak zijn zij ondervoedt en verkeren in een slechte fysieke en geestelijke toestand. Hoewel het officieel verboden is om te bedelen op straat wordt er slechts sporadisch actie ondernomen door de politie en bovendien weegt die enkele bon van 500 baht wel op tegen de soms 5000 baht per avond die opgehaald wordt.

Sangduen Chaillert, beter bekend als Lek, vertelt het allemaal die avond op de FCCT.
Zij is opgegroeid met olifanten en trok zich het lot van de dieren zo aan dat ze besloot de strijd aan te gaan. Nu is zij de stichter en directeur van ENP, het Elephant Nature Park.
In dit woeste natuurgebied, 70 kilometer van Chiang Mai, worden getraumatiseerde olifanten liefdevol opgevangen en weer als olifant behandeld. Een proces dat veel inspanning kost maar sinds 1992 duidelijk succesvol blijkt.

http://www.bring-the-elephant-home.nlHier is het dat Antoinette, een professioneel fondsenwerfster, kennis maakte met de dieren die haar leven zouden veranderen. Zij kwam als vrijwilligster en begreep dat zij met haar achtergrond een rol zou kunnen spelen bij de strijd van Lek en haar verwanten.
Het oorspronkelijke plan was om twee olifanten "vrij" te kopen en met hen de tocht door Thailand naar ENP per voet te maken onder het motto "Bring The Elephant Home". Onderweg zou er genoeg media aandacht komen voor de actie van een blonde Farang en de mogelijkheid om meer mensen bewust te maken van hun boodschap.

Maar een paar honderd kilometer afleggen over grotendeels asfaltwegen en de praktische problemen om aan voldoende voedsel te komen onderweg maakten een alternatief plan noodzakelijk: de tocht werd per vrachtauto afgelegd maar wel met voldoende stops om genoeg mensen te bereiken waaronder veel scholieren. Op het jaarlijkse olifantenfestival in de "hoofdstad van de olifanten" Surin worden de 6 jarige Dok-ngeon en de 35 jarige Si-nuan gevonden. Zij zijn de hoofdrolspelers in deze tocht naar het olifantenparadijs.

Nu leven ze in het park samen met een dertigtal andere olifanten. Als een sprookje…..
en ze leefden nog lang en gelukkig. Maar zover is het helaas nog lang niet want de publieke opinie is nog niet"om" en er zijn nog heel veel olifanten waar het niet goed mee gaat.
Antoinette heeft de stichting " Bring The Elephant Home" (BTEH) opgericht.
Naast het voortdurend benaderen van media en politiek zijn zij ook druk bezig om met de lokale bevolking uit de "olifantengebieden" projecten op te zetten die gunstig zijn voor zowel de olifanten als de mensen.
Voor meer informatie over de projecten van BTEH en ENP en donaties kunt u de websites bezoeken:
www.elephantnaturepark.org en www.bring-the-elephant-home.nl


Een blik op YangoonEen blik op Yangoon (3 dagen) (Tourcode: BUR 001)
Deze korte tour laat u kennismaken met Yangon (voorheen Rangoon), de voormalige hoofdstad van Myanmar. Deze stad wordt ook wel de 'Garden City of the East' genoemd vanwege de vele parken en de prachtige meren.U krijgt de gelegenheid om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te bezoeken zoals de indrukwekkende pagodes. Het zal u ongetwijfeld nieuwsgierig maken om meer van dit fascinerende land te ervaren.
Myanmar Super TourMyanmar Super Tour (7 dagen) (Tourcode: BUR 005)
Deze tour concentreert zich meer op de prachtige stad Mandalay en omgeving en het historische Bagan. Aankomst en vertrek zijn in Yangon, waar voldoende tijd is om de belangrijkste bezienswaardigheden te bezichtigen. Naast alle attracties van Mandalay maken we ook een boottocht over de Ayeyarwady rivier en bezoeken de plaatsen Mingun en de voormalige koninklijke hoofdstad Amarapura. In de Sagaing heuvels zult u versteld staan van de vele pagodes die hier liggen.
Myanmar ExclusiveMyanmar Exclusive (10 dagen) (Tourcode: BUR 007)
Op deze tour wordt gebruik gemaakt van auto, boot, trein, bus en vliegtuig waardoor u optimaal kunt genieten van het landschap en de vele bezienswaardigheden. De tour begint op het vliegveld van Yangon waar we inchecken voor de vlucht naar Bagan met zijn bijzondere archeologische schatten. Verder bezoeken we Mandalay, gaan per boot naar Mingun en bezoeken Amarapura, de Sagaing heuvels en het prachtige Inle meer. Met de trein bezoeken we Aung Ban en per auto Kalaw.

Jungle Trekking op Koh ChangJungle Trekking op Koh Chang (Tourcode: T-0803)
Op Koh Chang kunt u natuurlijk genieten van de prachtige witte stranden en de azuurblauwe zee maar er is ook een echte jungle. Op deze avontuurlijke dagtour kunt u onder leiding van ervaren gidsen als een ware Tarzan of Jane de geheimen van het tropisch oerwoud ontdekken. Allerlei soorten vogels en andere dieren zoals apen laten zich horen en vaak ook zien.

Dagtocht op zeljacht Koh TaoZeildagcruise Koh Tao (Tourcode: T-1401)
Deze zeilcruise wordt dagelijks aangeboden van 10.00 tot 16.00 uur.
U wordt vanaf uw hotel naar de pier gebracht van waaruit u vertrekt voor deze ontspannen dagtocht. U mag helemaal achteroverleunen en relaxen, of zelf een poosje achter het roer gaan zitten! Er wordt aangelegd op een of meerdere prachtige plekjes waar u kunt zwemmen en snorkelen.
Kleurig Chiang MaiKleurig Chiang Mai (Tourcode:T-0225)
Op de fiets door 'De Roos van het Noorden' is een heerlijke activiteit die u niet snel vergeet. De deelnemers komen tijdens deze interessante tour in aanraking met allerlei aspecten van het rijke culturele en culinaire leven in Chiang Mai. De route voert u over rustige en groene landweggetjes, langs nostalgische dorpjes, kleurrijke tempels en honderden jaren oude ruines. 
President Solitaire President Solitaire
Het is alsof u een fraai paleis binnenkomt als u de lobby van het President Solitaire betreedt. Dit is een werkelijk fraaie accommodatie.
Lees verder >>>
Coral Island Resort Coral Island Resort
Op maar 9 km vanaf de zuidoostelijke kust van Phuket ligt het prachtige Coral Island. Het wordt omgeven door kleurrijke koraalriffent.
Lees verder >>>
Tara Mantra Cha Am Tara Mantra Cha Am
De Mantra uit de naam van het hotel heeft te maken met de mediterende sfeer die de arcadeachtige zwembaden oproept. Dit nieuwe boetiekhotel is door zijn centrale ligging en uitstekende faciliteiten een uitgekozen plek om te verblijven...
Lees verder >>>
Aleenta Resort & Spa Aleenta Resort & Spa
Aan het strand van Pranburi, of liever gezegd erop, ligt Aleenta Resort & Spa. U waant zich in het paradijs, zo fraai ligt dit resort, waar alles draait om ontspanning en gezondheid......
Lees verder >>>
Navalai River Resort Navalai River Resort Charmant, comfortabel, met een elegant design en een geweldige ligging! Deze woorden beschrijven het hippe Navalai boetiekhotel, waar met zorg gekozen decoraties de ruimtes sieren.
Lees verder >>>
Maninarakorn Hotel Maninarakorn Hotel
Precies tussen de oude Thapae stadspoort en de beroemde Nightbazaar, ligt dit bijzondere hotel, dat de oude en moderne Lannastijl combineert in zijn design..
Lees verder >>>
Fairtex Pattaya Leisure Resort Fairtex Pattaya Leisure Resort
Het Fairtex sporthotel is speciaal opgezet voor actieve mensen of families, die op vakantie in een luxe omgeving willen toeven en tevens met sport en spel hun conditie op peil willen brengen of houden.....
Lees verder >>>
Ruean Thai Hotel Ruean Thai Hotel
Het indrukwekkende historische Park Sukhothai staat al jaren op de werelderfgoedlijst. U kunt daar de resten bewonderen van een oud koninkrijk. Niet ver van het park vindt u dit kleine en charmante hotel. ...
Lees verder >>>
Rain Forest Resort Rain Forest Resort
Het smaakvolle Rain Forest Resort aan het idyllische riviertje de Khek biedt een ideale uitvalsbasis om de historische bezienswaardigheden van midden Thailand te verkennen. ...Lees verder >>>

Banpu Resort & Spa Banpu Resort & Spa
Beslist een uniek resort!
In de ongerepte en schitterende natuurlijke omgeving van Trat vindt u een meertje met een autentiek mangrovebos pal aan de kust.....
Lees verder >>>

Green Wood Travel - redactie. Onze excuses als deze nieuwsbrief onaangekondigd in uw mailbox is terechtgekomen. Indien u deze niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier uitschrijven.
Green Wood Travel Co., Ltd. is lid van deze organisaties:
ATTA Logo
ATTA no. 01928

ATTA staat voor Association of Thai Travel Agents. Deze organisatie houdt zich bezig met het promoten en ondersteunen van de Thaise toeristenindustrie.
TAT Logo TAT-license no. 11/02616
TAT staat voor Tourism Authority of Thailand en kan gezien worden als de Thaise ANVR en SGR (oftewel het Thaise verkeersbureau) waar u eventuele klachten en schadeclaims kunt indienen.
Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel (NTCC)De belangrijkste doelstellingen van de Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel (NTCC) is het verstrekken van informatie en diensten met betrekking tot de handel, industrie, financëin en investeringen in Thailand en in Nederland.
Terug naar de website. Green Wood Travel & Thailand-Birma & Tree Tops Jungle Safaris & Thailand-Experiece

Thailand het meest exotische land in Azië

© Copyright by Green Wood Copyright 2002 Greenwood Travel Company Limited Travel Co., Ltd. 2002 - 2009. All rights reserved.