Vreemde opmaak of geen afbeeldingen?
Bekijk de online versie van deze Green Wood Travel nieuwsbrief.

Groen Nieuws - Green Wood Travel
De GWT verwenbon, de Oriënt-express, een nieuwe trend, overleven?
Green Wood Travel


Khun Supot met minibus

Geef een Verwenbon cadeau!

Wanneer u al eens een vakantie via ons heeft geboekt dan weet u dat dit bijzondere belevenissen zijn waar u nog vaak aan terugdenkt. Het zou mooi zijn als uw familie of kennissen die tour waar u zo van genoten heeft of dat resort met dat prachtige uitzicht ook zouden kunnen meemaken. Die mogelijkheid heeft u nu met de Green Wood Travel Verwenbon; een origineel en inspirerend geschenk dat zeker gewaardeerd zal worden.
U kunt alle onderdelen uit ons uitgebreide aanbod in de vorm van een cadeaubon weggeven: fietstours, jungletrekkings, belevenissen van zwemmen met dolfijnen tot een cursus olifantberijder of Thais koken maar ook overnachtingen in hotels, vliegtickets en complete reizen door Zuidoost-Azië zijn mogelijk.
U kunt de Verwenbon aan een bepaalde tour, hotel of bezigheid verbinden of u kunt een blanco Verwenbon van een bepaald bedrag kopen, die de ontvanger naar eigen keuze mag besteden voor bij ons geboekte producten.

Voorwaarden:
-De Verwenbon(nen) is alleen geldig voor het geboekte en kan niet worden ingewisseld voor contanten.
-De blanco Verwenbonnen hebben een geldigheidsduur van 12 maanden.

China Airlines
EVA Airways
Air BerlinHoe overleef ik 11 uur in een vliegtuig?

Probeer goed uitgerust op reis te gaan. Doe alsof je een dag eerder zou vertrekken. Hoe vaak komt het niet voor dat je nog duizend dingen vlak voor vertrek moet regelen?

Wees voorbereid en neem een klein formaat rugzak mee waar o.a. de volgende zaken inpassen:

 • Toilettasje met de volgende items (klein formaat vloeibare zaken i.c. minder dan 100 ml i.v.m. de veiligheidsvoorschriften): bodylotion, gezichtscrème, tandenborste, /tandpasta, deodorant, vochtige doekjes, lippencrème, neusspray, oogdruppels.
 • Tasje met de volgende items: leeg waterflesje, MP3-speler, oordoppen, opblaasbaar nekkussen, ogenmasker.
 • Mapje met alle belangrijke reisdocumenten: paspoort, tickets, visa, reisinformatie.
 • Tasje met tijdschriften, boeken, puzzelboekjes etc.
 • Deel de tijd in na vertrek. Zet je horloge op de tijd van het land waar je naar toe gaat. Meestal krijg je gelijk iets te eten na vertrek; kijk tijdens en na het eten naar een film, dan zijn er zo al drie uur verstreken. Nog 8 uur te gaan! Probeer het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. Drink geen koffie of alcohol, de lucht in het vliegtuig is zeer droog en alcohol en koffie drogen je nog meer uit. Probeer zoveel mogelijk water te drinken en rond te lopen, eventueel oefeningen te doen, in het vliegtuig.

  Lees nog een paar uur en probeer dan te slapen met behulp van je nekkussen, oordoppen, ogenmasker en rustgevende natuurgeluiden van je MP3-speler. Bereid je voor door naar het toilet te gaan, jezelf in te smeren, tanden te poetsen en nog wat water te drinken. Ga ontspannen zitten in je stoel, zet je MP3-speler op het geluid van de branding en je waant je al op een paradijselijk eiland ergens langs de kust. Je komt veel uitgeruster aan dan dat je de hele vlucht op bent gebleven, alcohol en koffie hebt gedronken, af en toe weggedoezeld bent en uiteindelijk alle films hebt gezien.

  Happy landing!

  Geschreven en beleefd door Winifred Smit.

  Thema- en belevenisreizen, een nieuwe trend?

       Reizen naar verre oorden is al lang niet meer voorbehouden aan de "happy few" of "backpackers". Op vakantie door de hele wereld kunt u en ook op alle mogelijke manieren. De reiswereld is altijd weer op zoek naar nieuwe producten om reizigers te trekken. En dat is naast creëren ook inspelen op de steeds grotere vraag naar bijzondere vakanties. Alleen bezienswaardigheden bezoeken is niet meer genoeg, nee het is veel spannender en ook leerzamer om dieper door te dringen in het "echte dagelijkse leven" van de inwoners van het land dat u bezoekt. Meegaan met die lokale visser of met de vrouwen uit het bergdorp achter het weefgetouw gaan zitten en zelf even in de huid kruipen van een eenvoudige dorpsbewoner, die misschien niet weet hoe een computer werkt maar wel een schat aan kennis heeft van eeuwenoude tradities en gebruiken die in onze jachtige wereld verloren zijn gegaan. Dat zijn ervaringen die u lang bijblijven en u meer meegeven dan een tijdelijk wat bruiner kleurtje.

  Daarnaast is er sprake van een prettige bijkomstigheid. U steunt heel direct de lokale economie en geeft vaak "kansarmen" wat meer ruimte in hun dagelijkse budget. Bovendien is er natuurlijk ook sprake van een wisselwerking want voor de lokale bevolking is het ook boeiend om u uit die "rijke" farang wereld te leren kennen.
  (Farang staat in Thailand voor iedereen die niet uit Azië komt en als u goed luistert zult u het vaak horen.)
  Inmiddels zijn er allerlei reizen en tours waar u deze belevenissen kunt ervaren. Kijkt u maar op onze website.

  Hoever wilt u gaan in uw belevenissen? Het aanbod lijkt oneindig. Van een middagje koeien knuffelen (schijnen ze prettig te vinden) tot een tropische eilandbelevenis met uiterst ontspannende massages in sprookjesachtige spa's afgewisseld met een nachtelijke jacht op inktvissen, door de jungle trekken en aan het einde van de dag een bad in de bergrivier nemen, samen met uw nieuwe olifantvriendinnen. Maar ook verrassingen als het vinden van een fles met een persoonlijke aan u gerichte boodschap erin, verscholen tussen het koraalrif! Het wordt geregeld door uw reisspecialist die zijn naam heeft omgedoopt in belevenisspecialist.

  Kunstreizen, wijnproefreizen, keramiekreizen, en ga zo maar door, Geen onderwerp of thema te vinden waar je niet een reis van kan maken. En waarom ook niet als dat de behoefte van reizigers kan bevredigen. Toch zijn het vaak die min of meer toevallige ontmoetingen met de lokale bevolking die in het geheugen blijven hangen. Die avond dat je aan de dis wordt uitgenodigd bij de familie van de man waarmee je op straat een praatje maakte of die kleuterklas in het dorpsschooltje midden in de jungle. Gelukkig valt lang niet alles te organiseren en dat is precies wat reizen tot zo'n verslavende en verrijkende bezigheid maakt. Daarom geen eenheidsworst maar reizen op maat, uw maat!

  Eastern & Oriental Express treinreizen (Tourcode: EOE-001 - 003)
  Eastern & Oriental ExpressStelt u zich eens voor: u nipt van uw cocktail terwijl u geniet van het panoramische uitzicht dat voorbijglijdt: bergen begroeid met dichte jungle, rivieren, palmbossen afgewisseld door rijstvelden waar boeren met waterbuffels hun grond bewerken. Een spectaculaire zonsondergang en u loopt terug van de open observatiewagen naar uw privé coupé om u om te kleden voor het exquise vijfgangen diner dat zo dadelijk geserveerd gaat worden in een van de drie restauratiewagens. De luxe en comfort van de befaamde Oriënt-express was voorbehouden aan de elite in de vorige eeuw maar nu kunt ook u "de treinreis van uw leven" maken, terug in de tijd maar voorzien van alle hedendaagse gemakken. Dankzij de subtiele mix van oosterse cultuur en kookkunst en westers comfort kunt u genieten van het beste van beide werelden.
  I-saan Tour (Noordoost-Thailand) (6 dagen) (Tourcode: 0009)
  I-saan TourWanneer u met het vliegtuig of met de trein vanuit Bangkok naar Chiang Mai reist, dan mist u de I-saan, het noordoosten van Thailand dat grenst aan Laos en Cambodja. In alle opzichten is dit een bijzonder gebied dat nog niet door het toerisme is ontdekt en zeer rijk is aan cultuur, vooral uit de oude Khmer periode.
  De I-saan is het armste deel van het koninkrijk, het leven is er eenvoudig en 'traditioneel Thais.' De dagen gaan langzaam voorbij, de mensen zijn vriendelijk en open en de natuur nog onbedorven. Een gebied waar de Thaise geschiedenis en cultuur nog de gang van alle dag bepalen. Reis met een ervaren gids door centraal en Noordoost-Thailand met hun talloze bezienswaardigheden en ontdek het echte Thailand, zoals dit maar door weinig toeristen wordt beleefd!

  Schatten van Chiang Mai (3 dagen) (Tourcode: 0258)
  Schatten van Chiang MaiChiang Mai Treasures of "Schatten van Chiang Mai" is een schitterende driedaagse trektocht per fiets door Doi Saket - San Kampaeng - Bo Sang - Chiang Mai.
  Via een uitgekiende route fietst u over rustieke landelijke wegen en door nationale parken en u wordt meegenomen naar streken waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Veel natuurschoon, vriendelijke mensen en kunstnijverheid van dichtbij... u gaat het allemaal tegenkomen op deze unieke tocht!
  Voor wie van de natuur en van fietsen houdt zal deze tour een absoluut onvergetelijke ervaring zijn en uw verblijf in Chiang Mai van een prachtige herinnering voorzien.
  Eilandhoppen in de Trang-archipel (Ongezien Zuid-Thailand) (7 dagen) (Tourcode: 1250)
  Eilandhoppen in de Trang-archipel Een unieke en uitzonderlijke manier om de vele - nog nauwelijks door toeristen bezochte - eilanden voor de kust van de provincie Trang te ontdekken. U reist 'exclusief' met een 'eigen' gecharterde langstaartboot. Samen met de lokale begeleiders beleeft u vele aspecten van het typische Zuid-Thaise eilandleven. De Trang-eilanden liggen niet ver van elkaar, maar zijn toch heel verschillend wat betreft begroeiing, cultuur en geografie.

  De Drijvende Markt per fiets (1 dag) (Tourcode: 0135)
  De Drijvende Markt per FietsWat is beste manier om de beroemde Floating Market van Damnoen Nam Saduak te bezoeken? Dat is zonder meer met de boot en op de fiets! We halen u 's morgens vroeg op bij uw hotel in Bangkok en rijden per airconditioned (mini)bus naar de drijvende markt, de grootste en meest kleurrijke van Thailand. Daar stappen we op een longtailboot voor een bezoek aan de tempel Amphawan Chetiyaram. Op de fiets rijden we door velden met kokospalmen, aloë vera en boomgaarden. We volgen de rustige achteraf weggetjes en stoppen om tempels te bezoeken en het Thaise platteland aan een nader onderzoek te onderwerpen. We lunchen in een Thais restaurant op de oever van een rivier, voordat we weer terugfietsen naar de Floating Market.

  Snorkeltrip naar Koh Tao & Koh Nang Yuan vanuit Chumphon (1 dag) (Tourcode: 0904)
  Snorkeltrip naar Koh Tao & Koh Nang Yuan vanuit Chumphon
  Een hele dag genieten van zon, strand en onderwaterleven met een snelle catamaran. Rond 06.00 uur wordt u vanaf Chumphon stad naar de Thung Ma Kham Noi pier gebracht. Daarna varen we naar de eilanden Koh Tao en Koh Nang Yuang. Deze ware bounty-eilanden liggen op ongeveer 75 kilometer ten oosten van Chumphon. Koh Tao staat bekend om zijn ongekende mogelijkheden om te snorkelen en te duiken, waarbij u de prachtige ongerepte koralen en kleurrijke vissen in het kristalheldere water kunt bewonderen. We genieten van de lunch op ons favoriete Honeymoon eiland, Koh Nang Yuan. Ook hier kunt u romantisch snorkelen, zwemmen, vissen of gewoon heerlijk relaxen op de fraaie witte stranden.

  Cliff and RiverJungle Resort, Khao Sok
  Cliff and RiverJungle Resort Khao SokDit resort is een absolute must voor iedereen die van puur natuur houdt. Gelegen bij een van de mooiste nationale parken van Thailand, Khao Sok. In dit gebied ligt het oudste regenwoud ter wereld waaruit enorme rotsen van kalksteen de hemel in tornen, diepe valleien, spannende grotten en prachtige verstilde meren zorgen voor een spectaculair decor met een enorme verscheidenheid aan flora en fauna.
  Lees verder >>>

  Tree Tops Jungle Safaris, Khao Sok
  Tree Tops Jungle Safaris Khao Sok In een van Thailand's meest bijzondere natuurgebieden liggen de Tree Tops Jungle bungalows, midden in een overweldigende natuur, waar u op diverse manieren van kunt genieten: Te voet tijdens een junglevoettocht, op de rug van een olifant, in een kano of rubberen binnenband op het stuwmeer of gewoon zittend op het balkon van uw drijvende bungalow, uitkijkend over het meer of hoog vanuit uw boomhut in de jungle. Lees verder >>>

  Thai House, I-Saan
  Thai House IsaanDit is de I-Saan, het authentieke noordoosten van Thailand, op haar best. Ver van de drukte van de grote stad leven de Thai hier hun ontspannen leven in hun eigen tempo. Thai House Isaan biedt u een 'alternatieve' vakantie die u nog lang bij zal blijven. De dag begint hier als de haan kraait.Lees verder >>>

  Cara Hotel, Phnom Penh Cambodja
  Cara Hotel Phnom Penh CambodjaDit prima, kleinschalige hotel is centraal gelegen en biedt comfort en goede service. Vanuit hier loopt u gemakkelijk naar de vele bezienswaardigheden van Phnom Penh en ook de gezellige terrasjes zijn op loopafstand.
  Lees verder >>>

  Koh Talu Island Resort
  Koh Talu Island Resort Koh Talu is een klein, prachtig en nog nauwelijks toeristisch eilandje voor de kust van Bang Saphan. Weg van de massa kunt u op dit mooie eiland bijkomen en genieten van zon zee, strand en vooral rust. Het Koh Talu Island Resort ligt tussen de palmbomen op dit eiland bij een mooi zandstrand.
  Lees verder >>>

  Holiday Inn Resort, Phuket
  Holiday Inn Resort PhuketPatong heeft veel te bieden; talloze winkeltjes, restaurants en barretjes en een bruisend nachtleven, flaneren over de fraaie boulevard of relaxen op het lange zandstrand.Vanuit het Holiday Inn Resort is het allemaal makkelijk te bereiken maar ook in het resort zelf zijn er vele mogelijkheden om te relaxen.
  Lees verder >>>

  Saritha Chalet, Jomtien
  Saritha Chalet JomtienAan het mooiste strand van Pattaya ligt dit kleine en sfeervolle resort met een zeer servicegerichte en vriendelijke staf. Het strand vlak voor het hotel is schoon en rustig en u kunt uren over het uitgestrekte strand van Jomtien Beach struinen.
  Lees verder >>>

  Anantara Si Kao, Trang
  Anantara Si Kao Een romantische plek midden in de natuur! Een fijn wit zandstrand, een hemelsblauwe zee, ongerepte eilanden voor de kust, een ongerepte jungle met ontelbare grotten en watervallen in het binnenland.
  Lees verder >>>

  Green Wood Travel - redactie. Onze excuses als deze nieuwsbrief onaangekondigd in uw mailbox is terechtgekomen. Indien u deze niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier uitschrijven.
  Green Wood Travel Co., Ltd. is lid van deze organisaties:
  ATTA Logo
  ATTA no. 01928

  ATTA staat voor Association of Thai Travel Agents. Deze organisatie houdt zich bezig met het promoten en ondersteunen van de Thaise toeristenindustrie.
  TAT Logo TAT-license no. 11/02616
  TAT staat voor Tourism Authority of Thailand en kan gezien worden als de Thaise ANVR en SGR (oftewel het Thaise verkeersbureau) waar u eventuele klachten en schadeclaims kunt indienen.
  Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel (NTCC)De belangrijkste doelstellingen van de Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel (NTCC) is het verstrekken van informatie en diensten met betrekking tot de handel, industrie, financëin en investeringen in Thailand en in Nederland.
  Terug naar de website. Green Wood Travel & Thailand-Birma & Tree Tops Jungle Safaris & Thailand-Experience

  Thailand, het meest exotische land in Azië

  © Copyright by Green Wood Copyright 2002 Greenwood Travel Company Limited Travel Co., Ltd. 2002 - 2009. All rights reserved.