Vreemde opmaak of geen afbeeldingen?
Bekijk de online versie van deze Green Wood Travel nieuwsbrief.

Groen Nieuws - Green Wood Travel
Reisbegeleiding, Avontuur Puur Natuur, Festivals in Thailand
Green Wood Travel


Khun Supot met minibus

Gidsen, chauffeurs en reisbegeleiders

Bij Green Wood Travel kunt u uw eigen reis op maat samenstellen en daar helpen onze medewerkers met hun jarenlange ervaring in Zuidoost-Azië u graag bij. U kunt er voor kiezen om met uw eigen groepje een minibus met chauffeur te huren en eventueel ook een gids. Sommige van onze chauffeurs zijn tevens gids.
Jeroen Jansen als reisleiderAllen ervaren, met een schat aan kennis over alles wat u maar wilt weten van Thailand en gemotiveerd om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Alleen spreken ze geen Nederlands, maar over het algemeen is er in het Engels en met wat handen en voetenwerk prima te communiceren. Mocht u, om wat voor redenen dan ook, toch graag gebruik willen maken van een Nederlandstalige reisbegeleider dan is dat nu ook mogelijk. Hij of zij treedt op als facilitator of met andere woorden maakt het u nog makkelijker. Dat geldt voor de taal maar ook bij het overbruggen en uitleggen van cultuurverschillen tussen oost en west. Echt gidsen bij bezienswaardigheden mag alleen gebeuren door gidsen met gidsenlicentie en Thaise nationaliteit.
Natuurlijk kan er voor of na het bezoek aan de plekken wel de nodige informatie gegeven worden in het Nederlands. Datzelfde geldt voor restaurants, alternatieve routes, hotels enz.
Kortom uw eigen reis op maat met uw eigen reisbegeleiding en de keuze om al uw vragen in het Nederlands te vragen en te laten beantwoorden. Zet een boom op en plant hem in Thailand!
Uw reiservaringen
Voor de lezers van onze website maar ook voor ons zijn uw persoonlijke indrukken een waardevolle bron van extra informatie die wij graag gebruiken om ons aanbod up-to-date te houden en u nog beter van dienst te kunnen zijn. Wij nodigen u dan ook graag uit om uw vakantie nog eens de revue te laten passeren en "recensies" te schrijven over uw hotel- en tourbelevenissen onderweg.
U hoeft geen ervaren schrijver te zijn, want het gaat om uw mening en uw ervaringen. Green Wood Travel en alle toekomstige reizigers zijn u er dankbaar voor en om u extra te stimuleren zullen wij voor iedere recensie een extra boom planten in ons herbebossingproject in Kui Buri National Park zodat u daadwerkelijk meehelpt om Thailand nog mooier te maken!

Bezoek Green Wood Travel in Utrecht !


50PlusBeurs 16 - 20  september 2009

Natuurlijk bent u altijd welkom op ons hoofdkantoor in Bangkok maar deze keer kunt u ons ook bezoeken in Nederland.
Tijdens de 50PlusBeurs in de jaarbeurs van Utrecht staan wij u graag te woord in onze stand in het Thailandpaviljoen.
En neemt u gerust uw vrienden, familie en buren mee die ook weleens hun eigen droomreis naar Thailand willen maken.
De beurs is van 16 t/m 20 september.

Brochure rondreizen

Downloaden PDF-versie.

China Airlines
EVA Airways
Air Berlin

Festivals in Thailand

Festivals in Thailand
     Thailand is een land dat heel veel te bieden heeft, maar dat is geen nieuws voor u hoogstwaarschijnlijk en zeker niet als u vaker via ons door Thailand gereisd hebt. Op deze website kunt u ook een goede indruk krijgen van de vele mogelijkheden om een geweldige vakantie te beleven. Voor iedereen die de Thaise cultuur en manier van leven wil leren kennen zijn de vele festivals die elk jaar door het hele land plaatsvinden een uitstekende manier om kennis te maken met de lokale bevolking en hun rijke cultuur.

Festivals voegen kleur toe aan het dagelijkse leven in Thailand. En er zijn er heel wat. De oorsprong is nogal divers en vaak terug te voeren op eeuwenoude tradities. Religie, vermengd met agrarische gebruiken speelt een belangrijke rol. Sommige zijn typerend voor een bepaalde streek van Thailand, andere hebben te maken met de seizoenen en worden in elke streek weer anders gevierd.

Phi Ta KhonEen van die lokale festivals die inmiddels een grote landelijke en zelfs internationale bekendheid geniet is het jaarlijkse Phi Ta Khon festival in Dan Sai in de noordoostelijke provincie Loei. In juni trekt dit festival vele bezoekers uit alle windstreken. Toch blijft het een belevenis om de bonte stoet van gevaarlijk uitziende, gemaskerde geesten tot fragiele Thaise dames in badpak voorbij te zien trekken. Dit alles overspoeld door een geluidskakofonie van tromgeroffel, traditionele muziek en reclame voor een nieuw energiedrankje. Het festival duurt drie dagen waarin er processies zijn naar de Pon-Chai tempel, wedstrijden tussen diverse dansgroepen, afschieten van bamboeraketten en allerlei culturele programma's maar het hoogtepunt blijft de optocht "der geesten".

Phi Ta KhonDe oorsprong van de aanwezigheid van de geesten stamt hoogstwaarschijnlijk uit de Vessantara Jakata.
In deze eeuwenoude legende is Prins Wetsanthon, de op een na laatste reïncarnatie van Boeddha, de hoofdpersoon. Hij staat symbool voor goedheid en vrijgevigheid. Op een dag schenkt hij de witte olifant van zijn vader, de koning, aan een buurland dat door droogte wordt geteisterd. De olifant heeft namelijk de wonderbaarlijke gave dat het begint te regenen op de plek waar hij wordt bereden. Toen deze goede daad bekend werd waren de mensen woedend en eisten dat de prins werd verbannen. Maar tijdens zijn ballingschap in het oerwoud bleef de prins zijn goedheid vertonen. Zo gauw hij ook maar iets in zijn bezit kreeg, gaf hij het weer weg. Uiteindelijk bekoelde de woede van de koning en het volk en zij nodigden de prins uit om weer terug te komen. In de stad wordt de prins verwelkomd met een grote optocht en festiviteiten.

De inwoners van Dan Sai hebben het verhaal zodanig aangepast, dat de vele wilde bosgeesten die baat hebben gehad bij de vrijgevigheid van de prins, ook deelnemen aan de welkomst optocht. En juist dit onderdeel van het verhaal wordt uitgebeeld tijdens het Phi Ta Khon festival.

De parade is inmiddels van een middag naar twee middagen uitgebreid. En dat is een geweldige happening waarvan u zich na afloop, enigszins afgepeigerd op een van de terrasjes uw dorst lavend aan een Singhaatje,
kunt afvragen: Was ik nou in Rio of Sevilla of....??? Nee, het speelde zich allemaal af in dat, doorgaans slaperige,
stoffige stadje in een uithoek van Thailand.

Voor een beschrijving van festivals kunt u op ons maandelijkse overzicht kijken.

Avontuur Puur Natuur (Tourcode: 0266)
Avontuur Puur NatuurMidden in de heuvels van Pang Mapha, 4 uur rijden van Chiang Mai, ongeveer 1 uur van Pai en 2 uur van Mae Hong Son in het hoge noorden van Thailand ligt de Cave Lodge; een bijzondere, karakteristieke verblijfplaats gelegen in een prachtige omgeving met heel veel mogelijkheden voor activiteiten zoals trekking, olifantrijden, wildwaterkajakken en bergstammen bezoeken. Bovendien bent u vlakbij de spectaculaire Tam Lod grotten. Uw avontuur begint al in Chiang Mai, waarvandaan u met een klein maar veilig propellervliegtuig naar Mae Hong Son vliegt. Daar verblijft u een nacht in het midden in de natuur gelegen Fern resort. Een bezoek aan de beroemde stam van de Langnekken behoort hier tot de mogelijkheden. Ook de dagen daarna staan geheel in het teken van natuur en avontuur tijdens uw verblijf in de Cave Lodge
Een Bergdorp Belevenis (Tourcode: 1150)
Een Bergdorp Belevenis Een uur rijden vanaf Chiang Mai, op precies 551 kilometer ten noorden van Bangkok, ligt de eeuwenoude stad Phrae. Omgeven door bergen, watervallen, kleine dorpjes en veel nationale parken. Hier vonden we voor u het dorpje Punjen. Hier verblijven is uzelf verrassen. Zoals de naam al zegt: u bent actief bezig in een Thais bergdorp!
In het dorpje Punjen vindt u het traditionele Thailand terug. De vriendelijke boerenbevolking bewerkt het land met waterbuffels. Onder hun authentieke houten huizen weven ze hun kleding en maken ze natuurlijke kruidenshampoo. U vindt hier eeuwenoude tempels te midden van een schitterende bosrijke natuur met tientallen warm waterbronnen waar u heerlijk in kunt baden. Uw dagen zijn gevuld met ontdekkingsreizen in de omgeving. Ervaar de gemoedelijkheid en de natuur. Onze zes Punjen Hide-A-way Bungalows even buiten het dorpje Punjen, sluiten uitstekend aan bij de sfeer die wij u willen bieden.
Zwemmen met Dolfijnen (Koh Chang) (Tourcode:0808)
Zwemmen met dolfijnenEen dag waarin u naast een aantal interressante bezienswaardigheden in de omgeving een dolfijnenshow ziet en zelf met de dolfijnen kan zwemmen!
In de ochtend vertrek van uw hotel voor een bezichtiging van Wat Salak. Deze tempel ligt bij een rustiek vissersdorpje, de oudste nederzetting op Koh Chang. Vervolgens varen we naar het vasteland en komen rond 11.00 uur aan bij het dolfijnenopvangcentrum, Oasis Sea World. Dit trainingscentrum heeft 2 soorten dolfijnen, de Humpbacked dolfijn en de Irrawadi dolfijn. Eerst krijgt u een dolfijnenshow te zien; het is wonderlijk waartoe deze slimme dieren allemaal in staat zijn! Bijzonder: in 2008 is nog een babydolfijn - toch alweer ruim twee jaar oud - toegevoegd aan de show!
Na de show kunt u zich omkleden en een uur met deze fantastische zoogdieren zwemmen. Het is een ware sensatie en een ervaring om nooit te vergeten!
Landmark Tour (Tourcode: 0111A)
Landmark TourDeze exclusieve Landmark Tour leidt u langs de hoogtepunten van Bangkok en geeft u onvergetelijke indrukken van de pracht en praal van de mooiste Tempels van Bangkok. We bezoeken eerst het Grand Palace met zijn sprookjesachtige uiterlijk. Bewonder de chedi's, muurschilderingen, olifanten en wachters. Het goud glinstert u overal tegemoet. Bezoek het heiligste Boeddhabeeld van Thailand, de smaragden Boeddha in Wat Pra Keo en beleef de grootsheid van de Wat Po met de gigantische liggende Boeddha van 46 meter lengte en de meer dan 1000 Boeddhabeelden op het tempelterrein. Rond het middaguur even tijd om bij te komen van al die indrukken tijdens een heerlijke lunch in een restaurant aan de oever van de Chao Phraya Rivier.

Mekhala River Cruise (Tourcode: 0159)
Mekhala River CruiseDeze tocht over de "rivier der koningen" voert u terug in de geschiedenis toen de koningen van Siam hier ook langsvoeren. U zult zichzelf als een vorst voelen op deze cruise aan boord van de 100 jaar oude rijstboot die omgebouwd is tot luxe drijvend hotel, van alle gemakken voorzien, maar wel kleinschalig met zijn 20 meter lengte dus exclusiviteit gegarandeerd. De cabines beschikken over airconditioning, comfortabele bedden en een privé badkamer.
De cruise kan naar keuze stroomopwaarts of stroomafwaarts gemaakt worden.

Saffiermarkten van Chantaburi (vanuit Pattaya) (Tourcode: 0405)
Saffiermarkten van ChantaburiVroeg In de ochtend vertrekken we per minibus richting Chantaburi, een afstand van ongeveer 175 kilometer.
Onderweg kunt u rustig genieten van het afwisselende landschap. Even voor Chantaburi stoppen we bij de Wat Kao Sukhim. Boven een meertje vol met vissen en schildpadden ligt deze tempel tegen een heuvel. Binnen is een bonte verzameling van Boeddhabeelden, tempelmodellen, beelden van Chinese krijgsheren en nog veel meer te zien. Vanaf het dak heeft u een fraai uitzicht over de omgeving. In de oude stad Chantaburi lopen we door smalle straatjes vol met werkplaatsen waar edelstenen geslepen worden zoals robijnen en groene, blauwe en witte saffieren.

Cave Lodge, Pai
Cave Lodge, Pai Een bijzondere, karakteristieke verblijfplaats gelegen in een prachtige omgeving met heel veel mogelijkheden voor activiteiten zoals trekking, olifantrijden, wildwaterkajakken en bergstammen bezoeken. Bovendien bent u vlakbij de spectaculaire Tam Lod grotten. Lees verder >>>

River Kwai Resotel
River Kwai Resotel Als "Een wonder, te midden van de jungle" omschrijft dit resort zichzelf en dat is niets teveel gezegd want inderdaad de ligging aan de beroemde Kwai rivier midden in de groene heuvels van Kanchanaburi is inderdaad wonderschoon.
Lees verder >>>

Aonang Garden Villa, Krabi
Aonang Garden Villa, KrabiUw luxe droomvilla van alle gemakken voorzien, gelegen in een prachtige omgeving met panoramische uitzichten over de heuvels, dichtbij rustige, hagelwitte stranden en de azuurblauwe zee met een rijk onderwaterleven. Als dat geen garantie is voor een onvergetelijke vakantie!
Lees verder >>>

Tadkhan Village Resort, Chiang Mai
Tadkhan Village Resort, Chiang MaiRustig gelegen, net buiten de oude stadsmuren en dicht bij de zondagmarkt. Dit kleine boetiekhotel met zijn fraaie tuinen en karakteristieke Lanna architectuur is voor veel reizigers de juiste keuze. Een plaatje om te zien met prima service.
Lees verder >>>

Serene at Chiang Saen
Serene at Chiang SaenAls u rust zoekt en cultuur in een omgeving met veel natuurschoon dan is een verblijf in dit nieuwe kleinschalige hotel zeker een aanrader. Fraai gelegen aan de Mekong rivier in het oude stadje Chiang Saen, ooit de bakermat van het Lanna koninkrijk waarvan nu nog de eeuwenoude overblijfselen van de stadswallen en historische tempels te bezichtigen zijn.
Lees verder >>>

Ramada Menam Riverside Hotel, Bangkok
Ramada Menam Riverside Hotel, BangkokAan de wereldberoemde Chao Phraya rivier vindt u het elegante, 16 verdiepingen tellende Ramada Menam Riverside Hotel, dat onlangs geheel gerenoveerd is. De prettige service, het grote zwembad, het prachtige uitzicht en de gunstige ligging maken dit tot een geliefd hotel. Maak gebruik van de gratis pendelboot & busdienst naar het station van de Sky Train.
Lees verder >>>

President Palace, Bangkok
President Palace, BangkokDit splinternieuwe hotel is van alle gemakken voorzien en ligt heel gunstig dichtbij Sky Train, Metro, shoppingmalls, restaurants en hippe uitgaansgelegenheden. Kortom voor ieder wat wils in een luxe omgeving van alle gemakken voorzien.
Lees verder >>>

Phi Phi Island Cabana
Phi Phi Island Cabana ResortDit is de ideale plek voor een vakantie die 'anders' is. De Phi Phi Islands zijn wereldberoemd en terecht, Het Phi Phi Island Cabana hotel is geheel gerenoveerd en ligt in een tropische omgeving, centraal tussen Ton Sai Bay en Loh Dalum Bay
Lees verder >>>

Green Wood Travel - redactie. Onze excuses als deze nieuwsbrief onaangekondigd in uw mailbox is terechtgekomen. Indien u deze niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier uitschrijven.
Green Wood Travel Co., Ltd. is lid van deze organisaties:
ATTA Logo
ATTA no. 01928

ATTA staat voor Association of Thai Travel Agents. Deze organisatie houdt zich bezig met het promoten en ondersteunen van de Thaise toeristenindustrie.
TAT Logo TAT-license no. 11/02616
TAT staat voor Tourism Authority of Thailand en kan gezien worden als de Thaise ANVR en SGR (oftewel het Thaise verkeersbureau) waar u eventuele klachten en schadeclaims kunt indienen.
Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel (NTCC)De belangrijkste doelstellingen van de Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel (NTCC) is het verstrekken van informatie en diensten met betrekking tot de handel, industrie, financëin en investeringen in Thailand en in Nederland.
Terug naar de website. Green Wood Travel & Thailand-Birma & Tree Tops Jungle Safaris & Thailand-Experience

Thailand, het meest exotische land in Azië

© Copyright by Green Wood Copyright 2002 Greenwood Travel Company Limited Travel Co., Ltd. 2002 - 2009. All rights reserved.