Vreemde opmaak of geen afbeeldingen?
Bekijk de online versie van deze Green Wood Travel nieuwsbrief.

Groen Nieuws - Green Wood Travel
GWT Bomenplantfeest in Kui Buri, De Groene Golf, Op reis met de boot
Green Wood Travel

De Groene Golf
De nieuwste manier van communiceren

Google WaveNee, het is niet zo dat Green Wood Travel een alternatieve kleur gaat toevoegen aan het kleurenspectrum van de Thaise politiek. Wat wij u wel kunnen bieden is een heel prettige, snelle manier om met ons te communiceren. Meestal gaat het contact tussen u en Green Wood Travel per e-mail en/of telefoon.
Dat kan nog steeds maar om u nog sneller en adequater van dienst te kunnen zijn introduceren wij de Groene Golf.

Wat houdt dat in?
De GWT Groene Golf is gebaseerd op de Google wave, die vorig jaar is gepresenteerd. Dit is een systeem dat e-mail, chatten, documentbeheer en foto-uitwisseling met elkaar combineert en het mogelijk maakt dat meerdere personen tegelijkertijd aan een document | reisprogramma kunnen werken.

De praktijk
U maakt een account aan bij de GWT Groene Golf net zoals u uw andere e- mailadres(sen) beheert.
Nu kunt u direct met ons communiceren en de medewerkers van GWT zien uw vraag meteen verschijnen. Als team kunnen wij u het beste advies geven, eventueel aangevuld met foto's, links en routekaarten. En het gaat een stuk sneller dan de "ouderwetse" e-mail!
De bedenkers van deze nieuwe manier van communiceren omschrijven hun uitvinding als "Hoe e-mail zou zijn als het vandaag zou worden uitgevonden?"
Deze maand al gaan wij van start met de Groene Golf. Bent u er klaar voor om met ons mee te surfen?

Op reis met de Boot
ontspannend en veelzijdig

U kunt bij Green Wood Travel per boot alle kanten op: in Thailand maar ook in de buurlanden Myanmar en Laos zijn er boottochten in alle soorten en maten en prijsklassen: van eendaagse tochten per langstaartboot door de kanalen van Bangkok tot volledig verzorgde meerdaagse tochten per luxe "old timer" cruiseschip over de River Kwai of de Mekong maar een ding hebben ze alle gemeenschappelijk en dat is de ontspannende werking die er altijd uitgaat van het zich verplaatsen over water. Het constant wisselende landschap en het leven in, op en naast het water zorgen ervoor dat u zich geen moment hoeft te vervelen. Erg duur? Nee, hoor. Vergeet niet dat uw boot meestal ook meteen een luxe drijvend hotel is en u een eerste klas verzorging aan boord krijgt. Hiernaast vindt u een paar van onze boottochtaanbiedingen en zeg nu zelf: dat ziet er toch wel heel aantrekkelijk en spannend uit!


Vliegtickets Direct!
Eenvoudig, snel en goedkoop   Vanaf volgende maand kunt u via onze website wel heel makkelijk uw vliegtickets boeken. Kijk, vergelijk en reserveer uw tickets online. Binnen enkele minuten krijgt u een volledig overzicht van alle beschikbare vluchten van de verschillende vliegmaatschappijen. Zo kunt u gebruik maken van de voordeligste deals en ook de beschikbaarheid van tickets in de verschillende klassen en op vertrekdagen bekijken.
U vindt onze nieuwe boekingsmethode op de indexpagina van de Green Wood Travel website. Kijk snel en boek uw ticket alvast zodat u daarna op uw gemak een keuze kunt maken uit ons grote aanbod van tours, hotels, en de mooiste reizen door Zuidoost-Oost Azië.

Nieuw! Myanmar
Visum On Arrival

Myanmar Visum On Arrival

Vanaf 1 mei 2010 is het niet meer nodig om vooraf een visum aan te vragen voor Myanmar maar kan dat bij aankomst op de vliegvelden van Yagon en Mandalay.
Voor meer info klik hier >>>
GWT Bomenplantfeest

Kui Buri nationale park

       Al de bomen die u vanaf begin dit jaar bij elkaar heeft gespaard gaan ook echt de grond in. Wij hebben hiervoor het Kui Buri nationale park uitgekozen, net onder Hua Hin. Op deze plek wordt een groot herbebossingproject gerealiseerd waarbij wij graag aansluiten met onze Green Wood bomen. Het beloofd een bijzondere gebeurtenis te worden waarbij in samenwerking met de ranchers, lokale bevolking, medewerkers van Green Wood Travel en uzelf de jonge boompjes hun nieuwe "roots" kunnen ontwikkelen en aan de slag mogen als CO2 slurper.
Uw rol op deze feestelijke dag is vooral genieten van de prachtige natuur om u heen en alle activiteiten rondom het planten van de bomen. Het zware werk wordt verricht door de deskundige bosarbeiders ter plekke hoewel u, als u dat wilt, vast en zeker wel een handje mee mag helpen maar de nadruk ligt toch meer op het "erbij zijn" dan op een dag zware arbeid te verrichten.

Vanaf nu kunt u zich opgeven om met ons mee te gaan op deze eerste GWT bomenplantdag die zeker een feestdag zal worden en de eerste van een hopelijk lange reeks bomenplantdagen in de toekomst.
Zondag 13 juni is de dag waarop we u van harte uitnodigen om onze gast te zijn bij deze unieke happening.

Nog even om uw geheugen op te frissen wat informatie over het herbebossingproject in Kui Buri nationaal park waar de oorspronkelijke vegetatie weer wordt teruggebracht.

Thailand bestond 100 jaar geleden nog voor 75% uit regenwoud maar de grootschalige ontbossing door houtproductie en gewassenteelt heeft ervoor gezorgd dat er nu nog maar 23% van over is. Niet alleen in Thailand speelt dit probleem natuurlijk want op wereldniveau is er sinds 1950 nog maar de helft over van de 200 miljoen hectare tropisch regenwoud. Wat de gevolgen daarvan zijn voor flora, fauna, en voor ons wordt steeds duidelijker.

CO2-vastlegging door boomgroei en boomaanplant
Groeiende bomen nemen het broeikasgas kooldioxide (CO2) op uit de lucht en geven zuurstof (O2) weer af. Vliegtuigmotoren doen het omgekeerde. Vliegen betekent het verbranden van fossiele brandstoffen (olie, benzine, kerosine) en dus de uitstoot van gassen die het broeikaseffect versterken. Door bomen te planten die CO2 weer opnemen, kunt u het negatieve effect van uw reis op het milieu teniet doen en Thailand nog mooier maken!

Fietsen in Bangkok- Khao San Classic  (Tourcode: 0142A)
Fietsen in Bangkok- Khao San Classic Khao San Classic Khao San road staat bekend als het backpackersparadijs van Bangkok maar deze middag fietstocht door het historische centrum van Bangkok brengt u op plekken waar u het echte Thaise leven kunt meemaken; langs oude altaren, schoolpleinen en drukke markten. We steken de Chao Phraya rivier over en bevinden ons plotseling in groene oases waar u nauwelijks verkeer tegenkomt. Zo heeft u Bangkok nog nooit gezien!
Sky Tour (Tourcode: 0132A)
Sky Tour- Cessna 172 Heeft u altijd al een keer in een propellervliegtuigje willen zitten om het "echte" vliegen mee te maken? In Europa een dure aangelegenheid maar nu kunt u voor een heel redelijke prijs miljoenenstad Bangkok en de wijde omgeving vanuit de lucht bekijken.
In de late namiddag stijgen we in de Cessna 172 op van de vroegere internationale luchthaven Don Muang. We vliegen richting Nonthaburi en onder u ziet u de Chao Praya glinsteren in het avondlicht. Daar ligt het pottenbakkerseiland Koh Kret! ...

Fascinerende Cruise met de Vat Phou  (Tourcode: LAO0005)
Fascinerende Cruise met de Vat Phou Ontdek het fascinerende Zuid-Laos op een uiterst comfortabele manier, namelijk aan boord van de luxe rivierboot de Vat Phou. Uw drijvende teakhouten hotel voert u over "de moeder der rivieren," de machtige Mekong, naar het ongerepte paradijs van de 4000 eilanden. Het schip telt slechts 12 luxe hutten met airconditioning, eenpersoonsbedden en privé-badkamers met warm en koud stromend water. Op het bovendek kunt u heerlijk relaxen en loungen. Het restaurant serveert het beste uit de Laotiaanse, Vietnamese en Thaise keukens. Bier, wijn en sterke drank zijn ook voorradig. De cruise is zowel stroomop- als stroomafwaarts te maken. Onderweg worden diverse boeiende excursies gemaakt naar bezienswaardigheden in de omgeving. Ontdek een van de wereldwonderen en bewonder de architectonische schatten uit het Khmerrijk.

De onontdekte wonderwereld van de Merqui Archipel (Tourcode: BUR008)
De onontdekte wonderwereld van de Merqui ArchipelDe Mergui Archipel bestaat uit meer dan 800 tropische eilanden en ligt in het meest zuidelijke deel van Myanmar. In dit nog nauwelijks bereisde gebied voelt u zich als de grote ontdekkingsreizigers 200 jaar geleden. De meeste eilanden zijn onbewoond en weelderig begroeid met tropisch regenwoud, overgaand in prachtige witte zandstranden. Op sommige eilanden stromen eeuwenoude mangrove rivieren en liggen verscholen grotten. Ideaal om per kajak of rubberboot te verkennen. Exotische flora en fauna zijn volop aanwezig zoals verschillende zeldzame wilde diersoorten en felgekleurde tropische vogels. Maar ook het onderwaterleven hier heeft veel te bieden en de vele koraalriffen trekken een bonte stoet vissen aan. U heeft hier de kans om grote zeeroggen, walvishaaien, dolfijnen en nog veel meer tegen te komen. De oorspronkelijke bevolking is bijna uitgestorven maar toch zult u zeker nog enige Moken of Salone tegenkomen. Zij worden ook wel "sea gypsies" genoemd omdat ze meestal op hun boten wonen en als nomaden langs de verschillende eilanden trekken. Als hedendaagse nomade krijgt u het beste van twee werelden: de kans om deze wonderen der natuur zelf te ervaren maar dan wel op een zeer comfortabele manier; aan boord van het luxueuze motorjacht "Nautica" dat uw thuisbasis is tijdens deze unieke reis.
Beleef de RV River Kwai Cruise (Tourcode: 0160)
Beleef de overweldigende natuur en bijzondere geschiedenis van Kanchanaburi met de RV River KwaiDeze riviercruise over een van de mooiste rivieren van Thailand, de Kwai Noi, laat u de prachtige tropische natuur beleven maar ook de geschiedenis, die vele sporen heeft nagelaten in dit westelijke deel van Thailand.
Van de oude Khmercultuur van eeuwen geleden tot de meer recente geschiedenis van WOII en de vreselijke gebeurtenissen die zich hier afspeelden. Uw drijvende hotel en vervoermiddel tijdens deze zeer afwisselende reis is de RV River Kwai, een nieuwe rivierboot, gebouwd naar het voorbeeld van de koloniale Irrawaddy boten die in het begin van de vorige eeuw over de rivieren van Birma voeren. Met niet meer dan 20 passagiers aan boord in comfortabele hutten van teakhout kunt u voluit genieten en vanaf het bovendek heeft u een fantastisch uitzicht over de rivier en de tropische jungle op de oevers. Onderweg worden vele excursies gemaakt naar bezienswaardigheden in de omgeving en u kunt zelfs het speciale RV River Kwai olifanten(be)rijbewijs halen. De cruise kan zowel stroomop- als afwaarts gemaakt worden.

Baan Klang Aow Beach Resort - Baan Grood
Baan Klang Aow Beach Resort - Baan Grood Prachtige, uitgestrekte, rustige zandstranden en nog geen sporen van massatoerisme. Dat is wat u tegenkomt in het vredige Baan Grood. De bungalows van het Baan Klang Aow Beach Resort passen uitstekend in dit paradijsje. Hier komt u helemaal tot rust In een authentieke Thaise omgeving.
Lees verder >>>

Power Beach Resort - Koh Pha-Ngan
Power Beach Resort - Koh PhanganHeerlijk genieten van zon, strand en zee en vanuit uw luie ligstoel op het strand over de oceaan uitkijken naar het verderop gelegen Koh Samui. Daarna een supervers zeevruchten diner en een tropische cocktail. Maar mocht u hier met volle maan zijn dan kunt u de serene rust inwisselen voor de wereldberoemde 'Full Moon party.' Het is allemaal mogelijk bij het Power Beach Resort! Lees verder >>>

Laemya Inn - Ban Pae
Laemya Inn - Ban PaeAls u wilt meemaken hoe het leven in een echt authentieke Thaise badplaats is, nog onontdekt door het massatoerisme maar wel met een prachtig uitgestrekt strand en vele leuke restaurantjes onder handbereik dan is een verblijf in het onder Nederlands management gerunde Laemya Inn zeker een aanrader. Lees verder >>>

Boutique Raft Resort - Kanchanaburi
Boutique Raft Resort - KanchanaburiOm de vele verschillende attracties van Kanchanaburi te bezoeken en te genieten van de prachtige natuur op een avontuurlijke maar ook heel comfortabele manier is een verblijf in dit kleinschalige boutique resort aan de River Kwai rivier een absolute aanrader. Lees verder >>>

Villa Lealawadee - Pranburi
Villa Lealawadee - PranburiHoudt u van zon, zee en een mooi rustig strand en bent u erg gesteld op natuur en privacy, dan is dit de plek voor u. De villa ligt aan de rand van het National Park "Sam Roi Yod" en 1500 meter van het prachtige strand van "Dolphin Bay," dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme.! Lees verder >>>

Hana Village - Pranburi
Hana Village - Pranburi Vakantie vieren in uw eigen privé villa met alles erop en eraan, vlakbij een prachtig, rustig strand en niet ver van de gezelligheid van Thailand's oudste badplaats Hua Hin. De Nederlandse eigenaars hebben er alles aan gedaan om u een comfortabel, relaxt verblijf te garanderen.
Lees verder >>>

Pavillion Samui Boutique Resort - Koh Samui
Pavillion Samui Boutique Resort - Koh SamuiHet Pavilion Samui Boutique Resort is een romantisch boetiek resort aan het lange rustige witte strand van Lamai Beach. De strandstoelen staan en handdoeken liggen reeds klaar voor u!
De comfortabele in Thaise stijl gebouwde 70 hotelkamers, suites en villa's liggen midden in een tropische tuin, sommige direct aan het strand.
Lees verder >>>

Sensi Paradise Resort - Koh Tao
Sensi Paradise Resort - Koh TaoKoh Tao, met zijn bountyachtige uitstraling en de beste snorkel en duiklocaties van Thailand moet u zeker ooit eens gezien en meegemaakt hebben en dan is het romantische en prachtig gelegen Sensi Paradise Resort een perfecte bestemming.
Lees verder >>>

Green Wood Travel - redactie. Onze excuses als deze nieuwsbrief onaangekondigd in uw mailbox is terechtgekomen. Indien u deze niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier uitschrijven.
Green Wood Travel Co., Ltd. is lid van deze organisaties:
ATTA Logo ATTA no. 01928
ATTA staat voor Association of Thai Travel Agents. Deze organisatie houdt zich bezig met het promoten en ondersteunen van de Thaise toeristenindustrie.
TAT Logo TAT-license no. 11/02616
TAT staat voor Tourism Authority of Thailand en kan gezien worden als de Thaise ANVR en SGR (oftewel het Thaise verkeersbureau) waar u eventuele klachten en schadeclaims kunt indienen.
Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel (NTCC)De belangrijkste doelstellingen van de Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel (NTCC) is het verstrekken van informatie en diensten met betrekking tot de handel, industrie, financëin en investeringen in Thailand en in Nederland.
De Stichting Webshop Keurmerk is sinds 2001 dé brancheorganisatie en hét Thuiswinkel Keurmerk van thuiswinkels die de producten en diensten voornamelijk via internet aanbieden. Met meer dan 1000 aangesloten webwinkels is de Stichting het grootste erkende Keurmerk van Nederland.
Terug naar de website. Green Wood Travel & Thailand-Birma & Tree Tops Jungle Safaris & Thailand-Experience

Thailand, het meest exotische land in Azië

© Copyright by Green Wood Copyright 2002 Greenwood Travel Company Limited Travel Co., Ltd. 2002 - 2009. All rights reserved.