Vreemde opmaak of geen afbeeldingen?
Bekijk de online versie van deze Green Wood Travel nieuwsbrief.

Groen Nieuws - Green Wood Travel
Top 5 "andere" plekken in Bangkok, Nieuwe vliegroutes, Winter in Thailand
Green Wood Travel


Alle medewerkers van
Green Wood Travel
wensen u vooral een gezond en gelukkig

2011
met vele mooie reizen door Zuidoost-Azië!

Vlug en comfortabel naar uw bestemming met
Solar Air


Sinds een paar maanden vliegt de nieuwe luchtvaartmaatschappij Solar Air op diverse bestemmingen vanuit Bangkok en Chiang Mai. De plaatsen waar nu enige keren per week op gevlogen wordt zijn vanaf Bangkok Don Muang Airport: Lampang, Nan, Roi Et, Petchaboon en Loei. Vanaf 1 februari komt daar ook Chumphon bij, wat handig is voor iedereen die naar het zuiden wil. Verder is er 4 keer per week een vlucht tussen Chiang Mai en Mae Sot. Alle vluchten worden uitgevoerd met de Dornier DO-228, een propellervliegtuig van Duits/Zwitserse makelij. Vanuit dit comfortabele maar niet al te grote vliegtuig heeft u een geweldig uitzicht!


Winter in Thailand
de ideale tijd voor een bezoek aan het noorden

Bij winter hebben wij in Nederland meestal associaties met sneeuw, ijs en grijze dagen. De warmte van een vakantie in Thailand doet dan weldadig aan en moeilijk voor te stellen dat Thaise mensen het in dit heerlijke klimaat soms echt koud hebben: jassen aan, dassen om terwijl wij lopen te puffen in ons T-shirtje. Deze tijd van het jaar is ideaal om de heuvels in Noord-Thailand te bezoeken waar het voor de Thai koud en voor ons lekker koel is. Chiang Mai, Chiang Rai, Pai, Mae Hong Son en al die andere plaatsen in het noorden lenen zich bij uitstek voor prachtige wandelingen door de groene heuvels.
Een trui 's avonds is soms niet overbodig maar de volgende dag straalt de zon u weer tegemoet!

Extra belasting
bij bezoek Laos


Patuxai monument in Vientiane

De LTMB is de net opgerichte organisatie om het toerisme naar Laos te promoten. Zij gaan voortvarend van start met de invoering van een inreistax voor iedereen die de grens met Laos overgaat. Het bedrag is US$2 per persoon en zal, volgens de LMTB, gebruikt worden om promotieacties voor Laos te bekostigen.
Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe regel ingaat maar naar verwachting zal dat ergens in het voorjaar zijn.

Top 5 "andere" plekken in Bangkok

Top 5 "andere" plekken in Bangkok

   Bangkok is een stad met vele gezichten en een stad van uitersten: prachtige tempels, sloppenwijken, weelderige tropische vegetatie en door uitlaatgassen vergeven straten. De volgende 5 plaatsen vallen buiten de toeristische attracties en zijn zeker "anders" te noemen maar juist daarom de moeite van een bezoek zeker waard.

 1. We beginnen in de buurt van het treinstation Hua Lampong bij de Wat Hua Lamphong op Rama 4. Naast deze tempel kunt u in een Chinees tempeltje geld doneren voor een grafkist en begrafenis voor overledenen waarvoor de begrafeniskosten niet betaald kunnen worden. Alles bij elkaar kost het 500 baht maar elk bedrag is welkom. Goed voor uw kharma!
 2. De Penistempel (Chao Mae Tuptim) in de tuin van het Nailert Park Hotel op Wireless road.
  Dat verwacht u niet in de tuin van een 5 sterren hotel maar volgens de overleving woonde hier in de banyan boom, naast het altaar de vrouwelijke geest Chao Tuptim. Op een dag kwam een vrouw die maar niet zwanger kon raken haar hulp vragen. 9 maanden later beviel zij van een gezonde baby. Als dank bracht de gelukkige moeder een grote houten penis naar het altaar en dit werd nagevolgd door anderen zodat er nu honderden penissen staan in alle kleuren en maten!
 3. Mae Nak altaar Wat Maha But, On Nut, Sukhumvit 77
  Klaar voor een romantisch maar treurig verhaal? Nak was een jonge mooie vrouw die aan de Prakanong rivier woonde, gelukkig getrouwd met Maak en in verwachting van hun kind. Maak moest als soldaat de oorlog in en Nak overleed helaas tijdens de bevalling. Uit liefde voor haar man weigerde haar geest het huis te verlaten en toen Maak terugkwam leefden zij aanvankelijk gelukkig verder totdat Maak erachter kwam dat zijn geliefde in werkelijkheid een geest was. In paniek vluchtte hij naar de tempel. Nak was woest en begon de dorpsgemeenschap te terroriseren. Een geestenbezweerder moest eraan te pas komen om haar geest in een fles te vangen. Iedere Thai kent de geschiedenis en de Wat die bekend staat onder de naam Wat Mae Nak Prakanong is gevuld met jurken, luiers, en bloemenkransen voor Nak en haar kind. Om haar wat verpozing te geven staat er ook een tv die 24 uur lang aanstaat!
 4. Gevangenismuseum: (Kook Gao) 436 Mahachai Road, bij het Rommani Nart Park
  Het voormalige gevangenisterrein is nu een park en alleen een paar kantoren, celblokken en de wachttorens herinneren nog aan de vroegere functie van dit gebied. Een overzicht van de martelwerktuigen en methoden leveren een realistisch doch gruwelijk beeld op.
 5. Forensisch museum, 2e verdieping, Adulaydejvigrom Building, Siriraj Hospital, 2 Phrannok Road
  Een bonte verzameling van afwijkende lichaamsdelen, foetussen op sterk water en als "topstuk" het gebalsemde lichaam van Si Ouey, Thailand's meest beruchte seriemoordenaar uit de jaren veertig.
Sangklaburi olifanten safari (3 dagen / 2 nachten) (T-0152)

Sangklaburi olifanten safari Dag 02: na het ontbijt vertrek naar de pier. Met de 'longtail'-boot maken we een schitterende tocht over de Bikli rivier; we varen tussen hoge bergen, bedekt met een dichte jungle. Als het water laag staat, kunnen we een oude ondergelopen tempel bezoeken. Staat het water hoog dan passeren we het dak van deze onderwatertempel. Onze boot stopt vlakbij een Karen-dorp. In noordwest-Thailand zijn het veelal de Karen die olifanten opleiden en als mahout, berijder van olifanten, optreden. Vanuit een van hun dorpen maakt u een onvergetelijke rit door de ruige jungle, op de rug van zo'n jumbo. Deze olifanten-trekking van ongeveer twee uur voert over bergen, langs en door riviertjes en dichte jungle. Aan het begin van de middag een lunch (picknick) vlakbij een meertje.
Lees verder >>>

Eilandhoppen in de Trang-archipel (7 dagen / 6 nachten) (T-1250)
 
Eilandhoppen in de Trang-archipelDag 03: na het ontbijt vertrek per boot naar een van de hoogtepunten van Trang, de Tham Marakot grot (Smaragden Grot) eveneens op Koh Mook. U moet zo'n 80 meter zwemmen door een tunnel, waarna u in de daarachter liggende lagune komt, met een overvloed aan vegetatie en een uniek klein strand. Na deze 'exploratie' keren we terug aan boord van onze 'langstaartboot' om na ongeveer een uur varen het schitterende Bounty-paradijs Koh Kradan te bereiken. We maken een korte wandeling over het eiland naar ongetwijfeld een van de mooiste stranden van deze tocht. Tijd om te ontspannen of eventueel een BBQ te houden van zelfgevangen verse vis.
Na een half uur varen bereiken we uiteindelijk in de namiddag Koh Libong, waar we overnachten in een eenvoudige bungalow met eigen badkamer.Lees verder >>>


Liam Suan Dokmai - Chang Mai

Liam Suan Dokmai - Chang Mai Dit nieuwe kleinschalige guesthouse in een rustige buitenwijk van Chiang Mai is zeer zeker anders. Afgezien van de fraaie ligging kunt u hier genieten van een unieke combinatie van Thaise en Vlaamse gastvrijheid en gezelligheid. Hier staat u een romantisch verblijf te wachten. Lees verder >>>

Pattara Resort & Spa - Phitsanulok

Pattara Resort & Spa - Phitsanulok Romantisch, verzorgd, sfeervol en comfortabel zijn de kenmerken van dit prachtig gelegen resort tussen vijvers met lotusbloemen en waterlelies. Een oase van rust en dat vlakbij de levendigheid van het stadje Phitsanulok tussen Bangkok en Chiang Mai in.. Lees verder >>>

Kacha Resort & Spa - Koh Chang

Kacha Resort & Spa- Koh Chang Kacha Resort & Spa is een beachfront-resort met een geweldig uitzicht over zee. Het is een ideale bestemming voor wie houdt van een fijn koraalwit strand en een heldere zee. Elke avond leven enkele volleybal- en voetbalteams zich hier uit. Doe mee op dit ruime strand!
Lees verder >>>

Mountain Inn Hotel & Resort - Mae Hong Son

Mountain Inn Hotel & Resort - Mae Hong Son Dit resort is in 1989 gebouwd als filmset en hoofdkwartier voor films als ‘Air America’ en ‘The Quest. Het is in 2001 helemaal gerenoveerd in Birmese stijl. De unieke ambiance en het oog voor detail zijn opvallend, evenals de ligging in het centrum van Mae Hong Son.
Lees verder >>>


Green Wood Travel - redactie. Onze excuses als deze nieuwsbrief onaangekondigd in uw mailbox is terechtgekomen. Indien u deze niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier uitschrijven.
Green Wood Travel Co., Ltd. is lid van deze organisaties:
ATTA Logo
ATTA no. 01928

ATTA staat voor Association of Thai Travel Agents. Deze organisatie houdt zich bezig met het promoten en ondersteunen van de Thaise toeristenindustrie.
TAT Logo TAT-license no. 11/02616
TAT staat voor Tourism Authority of Thailand en kan gezien worden als de Thaise ANVR en SGR (oftewel het Thaise verkeersbureau) waar u eventuele klachten en schadeclaims kunt indienen.
Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel (NTCC)De belangrijkste doelstellingen van de Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel (NTCC) is het verstrekken van informatie en diensten met betrekking tot de handel, industrie, financëin en investeringen in Thailand en in Nederland.
De Stichting Webshop Keurmerk is sinds 2001 dé brancheorganisatie en hét Thuiswinkel Keurmerk van thuiswinkels die de producten en diensten voornamelijk via internet aanbieden. Met meer dan 1000 aangesloten webwinkels is de Stichting het grootste erkende Keurmerk van Nederland.
 
Terug naar de website. Green Wood Travel & Thailand-Birma & Tree Tops Jungle Safaris & Thailand-Experience & Prince Palace Hotel

Thailand, het meest exotische land in Azië

© Copyright by Green Wood Copyright 2002 Greenwood Travel Company Limited Travel Co., Ltd. 2002 - 2011. All rights reserved.