Afkoelen in Dalat

Dalat, gelegen op 1500 meter hoogte, was tijdens de Franse overheersing dé plek waar de Fransen hun vakantieoord van maakten en bouwden er grote villa’s. Uiteraard niet zonder reden, want qua temperatuur is het er een stuk koeler dan in Ho Chi Minh, het voormalige Saigon. De prachtige hoge watervallen, de grote bossen, de indrukwekkende bergen en het rustige meer Xuan Huong maken het bezoeken van Dalat zeker de moeite waard.

Xuan Huong meer

Ideaal is het om een scooter te huren en zelf op ontdekkingstocht te gaan. Bezoek wijn-, thee-, rubber- of koffieplantages, maak een trekking of ga op zoek naar de afgelegen bergdorpen met de Montagnards. Naast deze activiteiten is deze groene omgeving bij uitstek geschikt wanneer uw sportieve hart flink gaat kloppen. Het is een fantastische ervaring om te gaan canyoningen. Op verschillende plekken kunt deze activiteit boeken. Langs een steile wand in de bergen trekt u zich via takken en boomstammen naar boven. Er wordt geabseild van verschillende hoogtes en af en toe waagt u zich aan een sprong in het diepe. Het hoogtepunt van een canyoningtocht is toch wel de Tiger Cave Waterfall. Deze 25-meter hoge waterval is echt een uitdaging. Ongetwijfeld zult u zich afvragen: ga ik dit echt doen? Volmondig kan ik hierop ja beantwoorden, want de kick erna is een gevoel om nooit meer te vergeten.

Abseilen van de Tiger Cave Waterfall, een onvergetelijke ervaring!

Wilt u genieten van een bijzondere overnachting in deze groene en rustige omgeving, boek dan een nacht in het Hằng Nga Guesthouse. Beter bekend als het “Crazy House”. Dit guesthouse staat bekend om zijn unieke architectuur van de architect Hang Viet Nga. Iedere kamer is ingericht met een individueel thema. Een absolute beleving! Kamers zijn te boeken vanaf 20 euro.

Crazy House