Amazing Sukhotai

SukhothaiDe stad Sukhothai was aanvankelijk onderdeel van het grote Khmer rijk, maar in 1238 verklaarden de Thaise krijgsheren Pho Khun Pha Muang en Pho Khun Bang Klang Hao zich onafhankelijk. Het Koninkrijk Sukhothai bestond van 1238 tot 1438. Sukhothai groeide door bondgenootschappen te vormen met andere Thaise koninkrijken. Het boeddhisme werd ingevoerd als staatsgodsdienst. Er ontstond een tijd van grote voorspoed. Er werden de nodige tempels gebouwd en het rijk breidde zich snel uit. De invloedssfeer van dit koninkrijk was zelfs groter dan die van het moderne Thailand.

Na de dood van koning Ramkhamhaeng in 1317 werd het koninkrijk snel weer teruggeworpen tot de status van voorheen en was het alleen van plaatselijke belang. Van de oude hoofdstad Sukhothai zijn alleen ruïnes over. Het is nu een historisch park, welk op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Er is een nieuwe stad Sukhothai, deze ligt ongeveer twaalf kilometer oostelijk van de oude stad.about_sukhothai3

Sukhothai is vanuit Bangkok in zeven uur met de bus te bereiken. De busreis vanuit Chiang Mai duurt ook zeven uur. Vanuit Bangkok kun je naar Sukhothai vliegen. Het is ook mogelijk om de trein naar Phitsanulok te nemen. De bus brengt je dan in een uur naar Sukhothai. In nieuw Sukhothai is gelegenheid om te overnachten. Naast het park ligt een klein plaatsje; Oud Sukhothai. Ook hier is een guesthouse snel gevonden. Om het park te bezichtigen is het handig een fiets te huren. Ook is het mogelijk om met een treintje door het park te rijden. Het is een uitgestrekt park.

Ook een goede manier is om via Green Wood Travel een minibus met prive Chauffeur te huren en zo het land te verkennen met een tussenstop in Sukhotai.

Vind hier meer info over Accommodatie in Sukhotai

De totale oppervlakte van het park is zeventig vierkante kilometer. Het is in vijf zones verdeeld.

Het meest bezocht is het centrale gedeelte. Dit was vroeger het koninklijke deel. Het ligt tussen oude stadswallen en wordt beschermd door een vierkante gracht. In dit gedeelte liggen ruïnes van eenentwintig tempels. Ook de ruïne van het voormalige paleis is hier te vinden. Er zijn prachtige, met lotusbloemen bedekte vijvers. Ook staan er veel bomen en ander groen langs de wegen. Het is heel ruim. In de dertiende eeuw was de stad veel drukker dan het nu lijkt. Vroeger stonden tussen de tempels huizen van hout. Deze zijn in de loop van de tijd vergaan.
Het noordelijke gedeelte bezoek je door aan de noordkant de weg tussen de wallen door te volgen. Ook dit gedeelte wordt veel door toeristen bezocht. Het treintje gaat ook door dit gedeelte. Ongeveer vijfhonderd meter vanaf de stadswal staat hier Wat Phra Phai Luang, een van de oudste tempels. Deze tempel werd gebouwd voor de stichting van Sukhothai in 1238.
Het oostelijk gedeelte is richting Nieuw Sukhothai. Een tempel van belang in dit gedeelte is Wat Chang Lom. Deze is gelegen achter het Thaise Village Hotel langs de weg naar New Sukhothai. Zoals de naam aangeeft is de chedi versierd met beelden van olifanten.423533206_74039dcbf7_o
Het westelijk gedeelte ligt in een bosrijk en heuvelachtig gebied. Ongeveer vijf kilometer westelijk van de stadswal ligt hier Wat Saphan Hin. Deze tempel ligt op een heuveltop. De toegang is een ongeveer tweehonderd meter lange route van stenen platen. Op de top is een grote staande Boeddha en een heel mooi uitzicht.
In zuidelijk deel staan verspreid een viertal mooie ruïnes. Deze worden heel weinig door toeristen bezocht. Dit is jammer. Het mooie van dit gedeelte is namelijk dat hier het tegenwoordige leven van de Thaise plattelandsbevolking te zien is.b_the-sukhothai-historical-park

Sukhothai brengt je terug in de tijd. De meeste toeristen nemen hier de tijd niet voor en bekijken dit alles in een of twee dagen. Wanneer je meer tijd hebt kun je in deze omgeving Thailand ervaren. Een fijne plek om dan te verblijven is het Le Charme resort, ongeveer op 1 kilometer van het Historische park gelegen.

Interesse? Bezoek onze website www.greenwoodtravel.nl en vind daar alles wat u wenst voor uw reis/vakantie naar Thailand.
Like ook onze Green Wood Travel Facebook pagina en blijf zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes, aanbiedingen en aanbod van hotels en excursies, Onze Facebook page vind u hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *