Around Krabi

Beach-Slumber-Party-Hostel-Krabi-AonangKrabi is een provincie in het zuiden van Thailand en ligt aan de Andaman Zee. Het is erg geliefd onder toeristen, vooral vanwege de tropische stranden. De video ‘Around Krabi’ laat zien waarom vakantiegangers van Krabi houden.

Wat veel mensen niet weten, is dat Krabi een eeuwenoude historie kent. Deze gaat tot maar liefst 35.000 jaar terug. Er zijn hier veel voorwerpen zoals stenen gereedschap, aardewerk en menselijke skeletten gevonden. Het duidt erop dat hier de eerste exemplaren van de homo sapiens woonden.

Around Krabi

Vandaag de dag is Krabi dus een toeristische trekpleister. Dat komt niet alleen door Krabi Town zelf, maar vooral door de 130 eilanden in de Andaman Zee, waaronder het wereldberoemde Kho Phi Phi. Je kunt vanuit Bangkok met het vliegtuig, de trein of de bus naar deze provincie reizen.

Krabi kent een bergachtig landschap, afgewisseld met plateaus. De natuurlijke begroeiing bestaat voornamelijk uit mangrove en cassia, het broertje van de kaneelboom. Daarnaast kent Krabi ook veel gecultiveerde gewassen zoals rubberbomen, mango’s, kokospalmen en koffiestruiken. De Krabi-rivier stroomt vijf kilometer door de stad en vormt een waterval in Tambon Pak Nam. Krabi staat vooral bekend om zijn mooie stranden en kalksteen kliffen.

In de video ‘Around Krabi’ zien we al het moois voorbij komen wat Krabi te bieden heeft. Het zijn niet alleen stranden, maar ook cultuur, zoals tempels. Ook in de stad Krabi zelf valt er genoeg te doen. Je kunt urenlang over de markten struinen, waar je natuurlijk heel veel heerlijk Thais eten aantreft. Het is de ideale bestemming als je op zoek bent naar rust.

 

In ‘Around Krabi’ zie je waarom…

 

Met dank aan Hieristhailand.nl

2 thoughts on “Around Krabi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *