Bang Nam Pheung drijvende markt

DSC05847Wanneer mensen Thailand bezoeken willen zij graag alle toeristische highlights bezoeken zoals dat in de bekende reisblogs staat; een olifant knuffelen, een rijpe mango en/of kokosnoot eten, op het strand liggen, en natuurlijk een bezoek aan een drijvende markt. Al deze dingen zijn mogelijk, maar het probleem is dat iedereen hetzelfde idee heeft. Neem Damnoen Saduak drijvende markt een mekka voor toeristen en vermeden door Thais. Gelukkig in Bangkok wel het ‘Venetië van het Oosten’ genoemd zijn er talloze rivieren en kanalen met talloze drijvende markten waaronder Bang Khla, Amphawa en meer recentelijk drijvende markt; Bang Nam Pheung.

Bang Nam Pheung is een relatief nieuwe drijvende markt, en in tegenstelling tot Damnoen Saduak heel populair bij de lokale bevolking. Bang Nam Pheung ligt net ten zuiden van Bangkok in Phra Pradaeng, provincie Samut Prakan en bevind zich in een agrarische zone. Deze drijvende markt is gemaakt om de producten van de streek te promoten en de lokale economie te stimuleren. Wat maakt Bang Nam Pheung anders dan de meeste toeristische drijvende markten? dat is zijn nadruk op duurzaamheid en eco-bewustzijn, kiezen voor bananenbladeren en kokosnoot schillen in plaats van de plastic zakjes in plastic zakken en dat in plastic zakken!
Deze regio is rijk aan natuurlijke producten zoals limoen, bananen, paddenstoelen, papayas, mango’s en andere fruitsoorten.
Veel kraampjes hier op de markt verkopen maar één product of zijn gespecialiseerd in het maken van producten van natuurlijke materialen die hier in dit gebied te vinden zijn._DSC8713

Deze drijvende markt wat overigens niet echt een drijvende markt is is een jewelste van handwerk wat je elders niet zal vinden, verse producten en heerlijke bereide maaltijden waar u van kan genieten tussen de Thai. De beste manier om de markt te bezoeken is door te komen met een lege maag en dat in de vroege ochtend, probeer alles wat u tegen komt. Mijn drijvende markt favorieten? Tod man (gebakken zeewolf bedekt met een verrukkelijke saus), omeletten met oester op bestelling gemaakt, sappige worstjes uit de Isaan en kokos ijs.DSC05788

Het bereiken van de drijvende markt is een geweldige belevenis en iets om er een ​​dagje uit van te maken, neem de boot vanaf Samrong pier en steek de de rivier over naar Bang krachau, wandel of huur vandaar fietsen of neem de brommer taxi en bezoek de lokale stijl boeddhistische tempels die hier volop zijn een prachtig gebied met zelfs een soort spookhuis aan een mysterieus meer, een museum met Siamese vecht visjes en de prachtige Thaise stijl woningen die hier in de Bangkok jungle te vinden zijn en dit in combinatie met de Bang Nam Peung weekendmarkt.

De markt is alleen geopend in het weekend van 7:00 tot 15:00, veel verkopers beginnen met het inpakken al om 14:00 dat om de drukte te vermijden, komen dus zo vroeg mogelijk.

Voor meer tips voor uitstapjes neem contact op met Green Wood Travel

De eenvoudigste maar meest dure manier om Bang Nam Pheung (45 minuten tot anderhalf uur van het centrum van Bangkok) te bereiken is door het inhuren van een taxi voor de gehele dag, aangezien het moeilijker zal zijn om een taxi terug te vinden terug naar het centrum van Bangkok als je er bent. U kunt ook de BTS nemen naar het Bangna station en daar dan een taxi of motertaxi nemen naar Sanpawut pier, vandaar neemt u de groene veerboot naar de overkant en kan u al wandelend naar deze markt gaan, taxi brommer of Songhteaw is ook mogelijk. Dit is absoluut de meest leuke manier voor een dagtrip.talad-nam-bang-nam-pheung-ตลาดน้ำบางน้ำผึ้ง

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *