Bangkok 10++ Tips

Daar sta je dan….

Wie weet sta je daar dan binnenkort, in Bangkok, kloppend hart en hoofdstad van Thailand, de warmste metropool ter wereld, ongrijpbaar, fascinerend, maar ook verrassend vriendelijk en open. Er valt veel te ontdekken, maar vergeet niet te genieten van wat deze stad eigenlijk het leukst maakt.

Wat deze stad zo leuk maakt? De mensen.

Dat zijn de mensen die altijd in de weer zijn met eten (en hun mobiele telefoons), de locale marktjes, een handeltje hier, een handeltje daar, eetstalletjes, achterafstraatjes en buurtjes, waar de alles overheersende stad vaak zo verrassend ver weg is.

Altijd bezig met eten (en met de mobiele telefoon).

Wat te doen? Er valt heel veel te kiezen. Tempels, markten, rooftop bars, parken, paleizen, shoppingmalls, en ga maar door. Vandaar: deze handleiding met alvast een paar van onze Bangkok 10++ Tips.

Liggende Boeddha.

De 46 meter Liggende Boeddha van Wat Pho is voor velen de belangrijkste reden deze tempel te bezoeken. Maar het zou jammer zijn om niet ook de rest van dit complex rustig te bekijken. De 4 enorme stoepa’s die door de eerste koningen van Siam zijn neergezet, de enorme hal waar de monniken worden ingewijd, en wie weet wil je wel een massage. Ook dat kan in Wat Pho, dat een hoog aangeschreven massage opleiding herbergt.

Hoogste gebouw van Thailand.

Het hoogste (314 meter) gebouw van Bangkok, MahaNakhon (‘de grote stad’) verslaat alle andere hoge plekken in de stad qua uitzicht. Op de 78ste verdieping is een 360 graden uitkijkpunt. Even beroemd als berucht is inmiddels de glazen plaat die letterlijk aan het gebouw hangt. Wie er op gaat staan, kijkt dik 300 meter de diepte in.

Chatuchak Markt.

De Chatuchak Markt trekt elk weekeinde drommen volk. Vanuit heel Bangkok (en waarschijnlijk ook uit de omstreken) komen koopjesjagers, nieuwsgierige aagjes, gezelligheidsdieren en marktfanaten naar de beroemdste markt van Bangkok. De 15 duizend stalletjes van de markt lokken zo’n 200 duizend bezoekers. Wat is er te koop? Kleding, eten, snuisterijen, boeken, schoenen, kunst, en nog veel meer. 

Meer dan 5 ton puur goud.

Noemenswaardig is ook Wat Traimit, aan de rand van Chinatown. Op dit tempelcomplex gaat het voor de bezoekers maar om een ding: een 5 1/2 ton zware Boeddha van puur goud!

Bangkok. Wat gaan we vanavond doen?

Bekijk rustig even al onze Bangkok 10++ Tips. Over tempels, markten, fiets tours, rooftop bars en leuke buurten. Meer informatie over reizen naar Thailand of andere landen vind je op Green Wood Travel.