Bezienswaardigheden in Manila

Manila Skyline

Manila Skyline

Manila is de hoofdstad van de Filipijnen. Er wonen ongeveer 1,8 miljoen mensen in de stad zelf, maar in het stedelijk gebied rondom Manila wonen meer dan 20 miljoen mensen. Manila heeft geen echt must-see attracties. Wel kan je er goed uitgaan, winkelen en zijn er enkele bezienswaardigheden om je mee te vermaken.

Sommige reizigers vinden de stad te druk en vervuild. Maar in Manila bevindt zich het grootste internationale vliegveld van het land, en de stad is een hub voor vervoer binnen het land. Daarom zullen de meeste reizigers in de Filipijnen toch ook een of meerdere dagen in de stad doorbrengen.  Wij geven je informatie wat je in de stad kunt doen.

Intramuros

Intramuros

Wil je de drukte ontsnappen en wat van het oude Manila zien dan is Intramuros een prima plek om een halve dag door te brengen. Intramuros is de naam van het oude Spaanse koloniale district. Veel gebouwen zijn tijdens bombardementen in de 2e wereldoorlog verdwenen maar desondanks kan je toch nog wat van de oude sfeer proeven. Het hele district was/is omgeven door een muur en was van 1571 tot 1898 in Spaanse handen. Een groot deel van de muur bestaat nog steeds en je gaat door de poorten het district binnen.  Er zijn wat kerken en oude (helaas soms ook erg vervallen) spaanse villa’s te zien, het belangrijkste bouwwerk is echter Fort Santiago (entree 75p).  Je kunt rondlopen in het historische fort en relaxen in de tuinen binnen het fort, ook is er een museum voor Jose Rizal, de nationale held die voor zijn executie hier gevangen gehouden werd.

Net buiten de muren is het Rizal park. Het park is een bezoekje waard om mensen te kijken of voor een van de vele evenementen die hier plaats vinden. Aan het park bevind zich het National Museum of the Philippines. Dit museum is matig interessant en heeft onder andere veel vondsten uit scheepswrakken.

Rizal park

Rizal park

Net als de meeste Aziatische steden heeft Manila ook een Chinatown. Er zijn hier enkele tempels die je kunt bezoeken.

Lopend door de stad kan je op pleintjes stuiten. Op dit soort plekken doet de stad meer Latijns-Amerikaans dan Aziatisch aan. Jongeren spelen basketbal, ouderen kaarten of schaken en kleine kinderen doen er tikkertje, vaak ook na donker.  De boulevard is een prettige relatief rustige plek in de stad. Zeker aan het einde van de middag,en je kan hier prima mensen kijken. De zonsondergang is ook de moeite waard.

Roxas boulevard

Roxas boulevard

Heb je de attracties van Manila wel gezien maar moet je in de stad blijven slapen dan kan ook een dagtrip maken naar diverse plaatsen buiten Manila, noemenswaardig zijn bijvoorbeeld Tagatay en Lake Taal.

The mall of Asia

The Mall of Asia

Andere dingen die je in Manila goed kunt doen zijn winkelen en uitgaan. De stad heeft diverse grote megamalls. Prijzen zijn hier lager dan in Nederland, maar voor de echt bekende merken is het verschil maar beperkt. In de grote winkelcentra kan je vaak ook een bioscoop vinden. Ook voor massages en lichaamsverzorging zoals manicure en pedicure heb je in de stad ruime keuze. Behalve de malls zijn er ook openlucht markten. Hier kan je nog wel afdingen op de kleding die je koopt.

Filipijnen houden erg van muziek en filipino’s gaan graag stappen. De wijk Makati staat bekend om de moderne grote clubs. Maar de backpackerswijk van de stad Ermita en het naastgelegen Malata zijn ook populair en hebben een ruime keuze aan gelegenheden. Er zijn drinking holes en kroegen met dj’s of live optredens van echt goede kwaliteit. Voor de laatste betaal je meestal geen entree maar je drankjes zijn hier wel duurder (bijvoorbeeld i.p.v. 30php, 75 voor een San Miguel).  De wijken staan bekend als populair bij homo’s (spot ook de ladyboys).  Er zijn ook veel ladybars in wijk, in het onschuldige type betaal je entree en mag je bijvoorbeeld 90 minuten onbeperkt drinken en naar dames kijken. Maar je hebt ook bars die als karaokebar aan worden geprezen maar heel andere zaken aanbieden. Twijfel je of de plek waar je binnen komt echt wel een legitieme bar is, bestel nooit wat te drinken maar vraag de drankenkaart. Kost een fles rum opeens 1500php dan weet je genoeg; je kunt zonder problemen weer weglopen.

Nightlife Manila

Nightlife Manila

Reizen vanaf de luchthaven naar het centrum van Manila is gemakkelijk met een taxi. Reizen binnen de stad zelf of vanaf een van de vele busterminals in de stad naar plaatsen buiten Manila vraagt wat gepuzzel.

Wij zijn ook benieuwd naar wat jullie de leukste plekkjes vinden in Manila, geef ons ook tips!

Green Wood Travel heeft een uitgebreid aanbod van voordelige rondreizen in de Filipijnen neem eens een kijkje op de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *