Bezoek Amphawa!

Amphawa heeft stijl

Amphawa heeft stijl

Terwijl de meeste toeristen hun drijvende markt ervaringen opdoen op de bekendste drijvende markt van Thailand ”Damnoern Saduak” bekend van de boekjes, tv en films kunnen wij u vertellen dat er nog veel meer van dat soort markten zijn. Veel van deze markten zijn authentieker dan bijvoorbeeld Damnoern Saduak en zal menig toerist wel het echte Thailand gevoel geven.amphawa_floating_market

Anderhalf uur van Bangkok in de provincie Samut Songkran ligt Amphawa, Amphawa is een avondmarkt dus vroeg opstaan hoeft niet en is populair bij vooral de Thaise toeristen. Okay, ook hier is er een toeristisch element maar aangezien de bezoekers vooral Thai zijn zal u bijna geen buitenlanders tegenkomen.
Deze markt ligt aan een rustig kanaal wat een zijkanaal is van de Mae Klong rivier (1 van de 300 kanaaltjes van de Mae Klong in Amphawa). Met bruggetjes, winkeltjes restaurants is dit de plek waar de Thai komt om hun drijvende markt ervaringen op te doen en in plaats van Beer Chang T-shirts en Muay Thai broekjes zie je hier winkels die Thaise hebbedingetjes verkopen zoals ouderwets speelgoed, kitscherige postkaarten en kleding voor koppeltjes die willen uiten dat zij bij elkaar horen.
Het eten hier op de markt is geweldig, vooral de Thaise zoetwaren zijn hier subliem!

Heel veel eten in Amphawa

Heel veel eten in Amphawa
Het hoogtepunt voor de Thai is absoluut het eten, hoe kan het ook anders!. En dat is hier volop te verkrijgen. Al deze Thaise toeristen die langs de kades lopen van het kanaal zullen regelmatig een stop maken voor een snack zoals gedroogde varkensvlees, vis en andere lokale gerechten.
Op het water word vaak ook krab en somtam verkocht wat ook zeer populair is op deze markt, probeer het ook eens!

Boottochten naar tempels in Amphawa kan u regelen op de markt zelf en zijn zeker de moeite waard, voor 50 THB maakt u een boottrip over de kanalen in Amphawa, dit is trouwens ook de plek waar de beroemde Siamese tweeling is ontdekt door een Engelsman. In de avond is het een absolute aanrader om het boottochtje over te doen om de duizenden vuurvliegjes in dit gebied te zien, dit mag u niet missen en is een highlight voor deze streek.

Vuurvliegjes van Amphawa

Vuurvliegjes van Amphawa
Drie tot vier uur op de markt is voldoende, als u hier wenst te overnachten is het een leuk idee om aan het kanaal in 1 van de vele home-stays te overnachten, vaak liggen deze home-stays aan het kanaal zelf en zijn het vaak mooie teakhouten huizen met terras aan het water.
Vroeg in de ochtend komen hier dan de monniken aan op kleine peddelbootjes voor hun dagelijkse bedelronde, bestel bij uw Home-stay een voedsel pakketje en offer dit aan de monniken, een beter begin van uw dag kan u niet hebben.

Monniken in Aphawa

Monniken in Aphawa

Op de terugweg naar Bangkok niet vergeten om nog een stop te maken op de wereldberoemde Tallat Rotfaai ”markt op spoorlijn”. Deze markt bevind zich in de stad Samut Songkhram en is een stop waard, een interessante markt met fruit, groente en veel vis en dat aam het spoor!
Als u geluk heeft zal u ook meemaken dat de train aan zal komen en dat de markt dan binnen een paar minuten helemaal gereed zal zijn, is de trein voorbij word de markt weer razendsnel opgebouwd!

Beste opties zijn met de taxi en volgende dag terug, houd er wel rekening mee dat er weinig taxis in Amphawa zijn voor de terug weg, de transfers heen en terug regelen via Green Wood Travel is mogelijk en dat in combinatie met accomodatie in Amphawa.

het Huren van een een minibusje bij Green Wood Travel voor een paar dagen in combinatie met andere plaatsen zoals Kanchanaburi en Damnoern Saduak is ook goed mogelijk.the-venders-along-both-side-of-canal-amphawa-thailand+1152_12895355415-tpfil02aw-15888

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *