Cambodja 10++ Tips

Tempels, fraaie natuur en een vriendelijke bevolking.

Het geluk van Cambodja is dat het een van de mooiste tempelcomplexen van de wereld heeft: Angkor Wat. Het geluk van de reiziger die naar Cambodja gaat, is dat het land nog niet is platgelopen en de reiziger dus optimaal het landelijke en echte Cambodja kan ondergaan. Wil je weten wat wij de moeite waard vinden? Dit zijn alvast een paar van onze tips. Lees ze allemaal op Cambodja 10++ Tips.

Angkor Wat. Uniek en onvergetelijk.

Geen enkel andere tempel of tempelcomplex kan de vergelijking met Angkor Wat doorstaan. Er zijn mogelijk mooiere tempels, maar nergens anders bestaat een historisch religieus monument van deze omvang dat zo’n onvergetelijke indruk maakt. De verschillende tempels zijn weliswaar ruïnes, maar maken nog altijd voelbaar en inzichtelijk hoe het leven hier ooit geweest moet zijn. De impact die Angkor Wat op de bezoeker maakt is te vergelijken met die van de piramides van Gizeh in Egypte, de Taj Mahal in India en de Inca ruïnes in Peru.

De natuur is hier in overmacht aanwezig.

Sen Monorom is de hoofdstad van de Oostelijke provincie Mondulkiri. Dat er maar ongeveer zeven duizend mensen wonen in de stad zegt iets over de verhouding tussen mens en natuur. De natuur is hier in overmacht aanwezig. Mondulkiri is de grootste provincie van Cambodja, maar ook de meest dunbevolkte. Maar de bergen, groene heuvels en watervallen maken het allemaal goed. Er is hier veel te zien. Overweeg een bezoek aan de Bunong Hill bergstam. De Bunong (Pnong) bergstam wordt beschouwd als een minderheid, maar de Bunong vormen de meerderheid van de bevolking in deze provincie.

In het regenseizoen stijgt het water met 5 tot 6 meter.

In het drijvende dorp Kampong Phluk wonen Khmer vissers en hun familie in paalwoningen rond het Tonle Sap Meer, dat het hart van Cambodja vormt. In het regenseizoen, als het water hoog staat, lijkt het alsof het dorp drijft. Het meer, dat in het Khmer letterlijk ‘groot meer’ heet, zwelt in de regentijd tot een enorme oppervlakte aan en overstroomt de omliggende mangrove bossen. Het water stijgt met wel 5 tot 6 meter en dat levert een grote hoeveelheid vis op. In het droge seizoen is het water echter verdwenen en lijken de huizen te zweven op de palen.

Koh Rong Samloem. Klein maar fijn.

Koh Rong Samloem is een prachtig klein eiland met ogenschijnlijk eindeloze witte stranden, waarop zelfs de grootste strandhater binnen de kortste keren verliefd wordt. Het is slechts 9 bij 5 kilometer groot. Twee elementen zijn hier sterk aanwezig: de jungle en dus die stranden. Op Saracen Bay bevindt zich de hoofd pier, waar de meeste mensen zullen aankomen. Maar mensen die het niet erg vinden een paar uur op een langzame boot te zitten, vinden hun rust op Sunset Beach of Lazy Beach.

Hier kun je alle Cambodja 10++ Tips bekijken. Bezoek Green Wood Travel of neem contact met ons op over vliegtickets en accommodatie.