Chiang Mai goedkoop: niet altijd een fijn imago

Chiang Mai goedkoop Toeristische steden strijden altijd met elkaar om een plaatsje op een of andere lijst. De lijst met goedkoopste verblijfplaats is niet altijd de lijst waar op wil staan.

Toch is er zo’n lijst, de Backpacker Index en een stad in Thailand hoog in de top. Op nummer 1 staat Pkhara in Nepal, voor de backpacker kost het verblijf daar gemiddeld $ 14 per dag, 2e staat Hanoi met $ 15,88 per dag en 3e staat Chiang Mai met $ 17,66.

Chiang Mai goedkoopChiang Mai goedkoop: goed of niet

Het TAT, de Tourisme Authority of Thailand, afdeling Chiang Mai geeft aan dat 10 procent van de jaarlijks twee miljoen toeristen zijn. De meeste daarvan komen uit Europa. In vergelijking met de backpacker $ 17,66 geeft de ‘gewone’ toerist $ 93,08 of wel € 67,49 uit.

Chiang Mai probeert wel zijn imago te wijzigen van een goedkope toeristische bestemming naar een luxe wereld bestemming voor reizigers met een hogere bestedingspatroon, maar voorlopig blijven de backpackers een flink deel van het toerisme en de uitstraling bepalen. Chiang Mai probeert met het modernisering van de stad een ander segment aan te spreken.

Backpackers

Chiang Mai goedkoopDe backpackers roemen Chiang Mai voor de goedkope accommodatie’s met bijvoorbeeld een ventilator i.p.v. van een airco op de kamers en een gedeelde badkamer in plaats van een privé badkamer. Volgens een Britse toerist scheelt het eigenlijk niet zoveel in luxe maar erg veel in de tijd die in je in een stad kunt doorbrengen met het zelfde geld. Bovendien roemt hij de mogelijkheid om sneller contacten te maken met en tips te krijgen van mede-backpackers.

Ook het eten een andere grote uitgaven post voor toeristen is erg voordelig met prijzen die veel lager liggen voor dezelfde gerechten in Chiang Mai als bijvoorbeeld andere toeristische plaatsen als Phuket of de eilanden als Koh Samui. Vooral de restaurants rond Chiang Mai Gate bieden erg goedkoop voedsel.

Wat zijn jullie ervaringen, is Chiang Mai echt zo goedkoop?

Met dank aan Hieristhailand.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *